VLC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Segítség!
Az 1.1.5 verziót használom és állandóan szórakozik az ablak méreteivel...
A következõt csinálja. Normál ablakban elindítom a videót, mikor teljes képernyõre teszem (dupla bal klikkel) - eddig semmi gond - de mikor újra visszaraknám normálra (dupla bal klikkel) nem arra teszi. hanem teljes képernyõre rakja a normál helyett..
Ez valakinek érthetõ? :D (nemtudom máshogyan elmondani..:D)

Hogyan lehet rávenni ezt a hülye programot, hogy normálból indult és azzá tegye vissza?

Tetsuo
Az a problema, hogy a VLC "kovetkezo szamra ugrasat" csak ugy lehet vezerelni billentyuzettel, ha ez a program van legfelul. Hat ez a legritkabb esetben vagy ugye.
Szoval hogy lehet ezt megkerulni ill. hogy lehet rabirni a kib@szott windowst, hogy atengeje a mediagombokat a VLC-nek, ne csak neha, hanem MINDEN ESETBEN?
Ugyanigy az is kerdes, hogy az ablakmeretezes (kib@szott windowshoz meltoan) miert olyan nehez a tartalomhoz igazitani?
A VLC, egyszeru hangfajlok eseten is HD meretet jelenit meg, ha elindul.. mas programoknal is ez all fenn persze, thanx willy gates.
Szoval erre van megoldas?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ah, kösz. így már jó. Ennyire nem néztem.

Tetsuo
Aham. Az Open (advanced) -ben alul, a show more optionst pipald ki, igy lathato lesz egy ujabb mezo, amivel a hangfajlt szinkronizalhatod a videofajlhoz.
Ja, tudom, hogy lehetne egyszerubben is, de hat ez van. :)

Csak a hangot játssza, akárhogy. nem tudok hangot váltani se, mindent próbáltam.

Tetsuo
Miutan elinditottad az altalam leirt modon, a lejatszaskor a hangsavot ki kell valasztani!
Vagyis "Audio", "Audio track" "Track 2".

Lehetetlen. akárhogy vagy az egyik vagy a másik fájlt játssza. Pedig tudtommal a VLC a legnépszerûbb, legsokoldalúbb lejátszó. Esetleg ilyesmi mégis csak mással megoldható?

Tetsuo
Csak kb. de lejatszani szerintem ugy, hogy a mar futo videoba egyszeruen csak belehuzod a hangfajlt ill. a "media" menuben az "open advanced" pontban megnyitod a videot, a hanggal egyutt.
Veglegesen, hozzacsatoni pedig, talan a "convert/save" pontban lehet kijelolve a tetszoleges fajlokat.

Hogy lehet - ha lehet - egy különálló ac3 fájlt a videóhoz csatolni a VLC-vel?

Optimus Prime
Igen ,azt hiszem a Videó lapon Mindig felül beállítással lehet ezt bekapcsolni.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Meg tudom azt csinálni, hogy mindig legfelül legyen a VLC minden ablak közül?

Úgy értem, mint a GomPlayer-nél az "Always on top" opció
Köszönöm a tanácsokat. Természetesen nem olyan nagy probléma ez, át is lehet alakítani a png-t (nekem csak éppen arra kell, hogy az internetes fórumokon alkalmasint megmutassak valamit). Csak úgy vagyok vele, hogy minél egyszerûbben, ha lehet. :)
Ahogy jobban körülnéztem (angol "tudásom" finoman szólva is szerény), láttam, hogy ez a hiba már ismert a 2.0.1 (Twoflower)-ben. A 2.0.2 (nightly builds)-ben már javították, de ez még fejlesztés alatt áll. Azért kíváncsiságból letöltöttem a legfrissebb válozatát és rendben mûködik.
Még egyszer köszönöm a segítséget, nagyon rendes tõled, hogy ilyen gyorsan válaszolsz. Egyúttal elnézést kérek, hogy én csak most válaszolok.

Optimus Prime
Nálam mindkettõ mûködött, de a PNG jobb minõség, bár többet foglal ámde a képszerkesztõk jobban "szeretik". Esetleg kapcsold be a GPU gyorsítást, hátha úgy megy.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Köszönöm az ötleteket! A visszaállítás bevált.
Utána már csak beállítottam a mentés helyét és átállítottam jpg-re... és máris újra jött a hibaüzenet. DE legalább már tudom, hogy a jpg-t nem szereti, csak a png-t. (De hogy akkor mért lehet kiválasztani...?!)

Optimus Prime
Próbáltad a beállításokat vissza állítani alapértelmezettre? Esetleg a GPU gyorsítás funkciót ki/bekapcsolni? Én a pillanatkép hotkeyt átállítottam z F12-re.

Sziasztok!
Apró gond, de bosszant: frissítettem a VLC-t 2.0.1-re. Azóta nem tudok pillanatképet készíteni. Sem a "Shift+S"-sel, sem a menübõl. Ezt közli velem:
"A mûsorszórás/átkódolás meghiúsult: A VLC nem tudta megnyitni a kódolót."
Van valakinek tapasztalata, ötlete?

Optimus Prime
Hát igen. :)
Én már több, mint 11 éve van PC-m és igen, találkoztam olyan hibákkal, hogy az vicc. Tényleg nincs rá racionális magyarázat.
Mindegy, lényeg, hogy megoldottam. Bár ez fordult meg elsõnek a fejemben - mármint a megoldás - mégis a végére hagytam.

Tetsuo
Ilyen az egesz informatika. :)
A szoftverek egyre komplexebbek es egyre trehanyabban irjak meg oket, sok rejtelyes hibat okozva, akar gepenkent mast.
Extrem esetben pl. egy megjelenitett ablak keretszine is befolyasolhatja a halozati eleres sebesseget vagy a hangerot. Ezert egy rendszergazda (v. egyeb szakember) nem is keresi a hibat, hanem ujrarak mindent es nem kell karomkodnia.
Kb. csak az ursiklok szoftvereit teszteltek es optimalizaltak teljeskoruen.
A VLC pedig ingyenes. Ajandek lonak a fogat meg... :)

Optimus Prime
Nem igaz. A végsõ ötletem megpróbáltam: megcseréltem a két meghajtót. És most jó! Az LG DVD-ROM, amivel eddig vacakol a VLC így jó.
Egy dolgon változtattam: a jumperek eddig úgy voltak beállítva mindkettõre hogy cable select. Most szépen beállítottam a Master-Slave-et. Persze ez nem lehetett gond, mivel évek óta így van, a hiba meg cirka 3hetes.

Optimus Prime
Hogy kicsit nyugodtabb lett az életem neki estem a VLC-nek újra. A jó hír, hogy még mindig szar. A vicc az egészben az alábbiakban van össze írva:

- Kizárólag DVD (eredeti, ISO-ról írt) lemezekkel van a hang-kép kiesési hiba
- Nem az olvasó hibás, mert más lejátszóval nem jelentkezik a probléma
- Nem a VLC hibás, mert a második meghajtón megy hiba nélkül a lejátszás
- Nem is a lemezrõl való olvasással van baja a VLC-nek, mert pl. DivX videót vagy AudioCD-t simán olvass

Aki erre gombot tud varrni, az egy isten. Én nem látok összefüggést vagy értelmet az egészben. Még arra gondoltam megcserélem a két meghajtóm, hátha akkor az olvasó jó lesz. Azonfelül az íróm egy régi model így száz év mire beolvassa a DVD-t, már ha beolvassa.

Tetsuo
Nem tudom, csak talalgatok. lehet, hogy lassu a beolvasas vmi feluleti hiba miatt.
En emiatt, soha nem hasznalok otpikai lemezt medialejatszashoz.
Az is lehet, hogy a hangkartyad beallitasainal van vmi ill. a kodekeknel. Dehat a VLC-nel azok alapbol jol vannak beallitva...
Azt ugye vagod, hogy a VLC tul tudja erositen a hangerot nehany dB-lel? (Ok 200%-ot irnak, ami talan 3dB-t jelent.) Emiatt torzithat a hang.

Optimus Prime
MPC-vel jó és a VLC is lejátszik több formátumot gond nélkül. egyedül és kizárólag a DVD-vel csinálja. Megnéztem a statisztikát, a hangnál az elveszett pufferek száma mp-enként kb. 3-5 értékkel növekszik. Normál esetben egy 2 órás filmnél ez az érték nem lesz több 10-nél, most ez 5 mp alatt meghaladja! A képnél is veszik pár képkocka, de gondolom a kettõ összefügg.

Bármit is próbálok tenni hasztalan! Kb. két hete minden jó volt. Azóta igaz cseréltem oda-vissza VGA drivert, frissítettem a hangkártya drivert, de ilyet máskor is csináltam. Frissült az Origin, bár Windows Update felkerült, de semmi extra. Olyan dolgok, amiket máskor is csinálok a gépel és nincs hatása.
A vicc, hogy pont 1 éve volt ilyen gondom, dettó ugyanez a hiba! Akkor asszem a másik meghajtómmal tudtam nézni DVD-t, viszont mivel régi típus nagyon zajos, lassú, stb. Az egy másfél éves Windows volt, ez most másfél hónapos és idén vagy 3x tettem újra a GFWL hotfix hiba végett.

Tetsuo
Probald ki mas szoftverrel is.
Ha az IDE kabelt rosszul dugod vissza, az komoly adatvesztest, kapcsolatszakadasdt okoz, atol nem sercegne a hang, hanem egyszeruen megszakadna a lejtaszas.
Lehet, hogy tul van erositve a jel, vedd lejjebb a hangerejet.

Optimus Prime
Most van a VLc-vel olyan gondom, hogy serceg a hang, de csak ha DVD-t nézek! Más formátum lejátszáskor nincs gond. Próbáltam AudioCD-t, az is OK.
Pár hete tisztogattam a gépet és kihúztam a DVD IDE kábelét, meglehet hogy nem pontosan dugtam vissza és az okozza? Vagy hardveres hiba? Már 6 éves LG olvasó. :S

gothmog
Az avidemuxra lesz szükséged.

Tetsuo
Sajnos nem tudok segiteni, de eddig en is ugy tudtam, hogy a VLC csak lejatszo. Amit te akarsz, azt egy videoszerkeszto programmal lehet megoldani.
Bizonyos dolgokat elmenthetsz benne (pl. listakat) vagy konvertalhatsz is, de az nagyon korlatos.

ennyire bonyolult lenne a kérdésem?
van egy szinkronos film(xwid)csuszik a hang de a vlc-vel betudom állitani a csuszást.(eszközök-sávszinkronizálás-szinkronizálás menüpontok)
Itt szépen megcsinálom de szeretném elmenteni mappába hogy késöbb kitudjam irni.Ha ebben tudnál segiteni azt nagyon megköszönném.
Optimus Prime
Pontosan mit is szeretnél? Mert nem vagyok 100%-os, nem igazán értem. VLC-vel van egy piros Record gomb, mellyel fel lehet venni akár egy egész filmet - akár DVD-rõl is. De csak az adott hangot és feliratot viszi át.

de hogy ha a vlc-vel beállitottam a hangot akkor el is lehet menteni valahogy de nem tudok rájõnni hogy kell!!!!!!!!
Palinko
sztem ez csak valami videószerkesztõ programmal megoldható, vlc csak lejátszó
ha csuszik a hang a filmhez képest és azt beállitom akkor azt hogy tudom elmenteni a vlc-vel? ugy hogy azt át is tudjam helyezni mappába?
meglehet csyinálni?
valaki tud segiteni ebben?
repvez
Valaki használja DVB-T stick vételére a progit?
Ajánlották nekem ezt,de nem igen tudom, hogy hol találom a menüben a csatornakeresést és lejátszást.
Valaki tudna segiteni ebben ?
Flamer
#233 ?

http://loal.atw.hu

Tetsuo
A hang, szamitogep altali digitalis erositesenek akkor van ertelme, ha nincs normailzalva a hangsav. Pl. gyenge minosegu rip eseten. Igy olyan hangsugarzo-rendszeren is kelloen hangos lesz, amin mar nem lehet erositeni (ez lehet analog v digitalis erosites).
Viszont a normalizalas emeli a zajszintet is.

Gyakran elofordulhat az is, hogy a hangsav tul nagy dinamikaval rendelkezik, igy pl. kellemetlen hallgatni, mert pl. a suttogast alig lehet hallani, mig egy loves hangjatol kiugrunk a fotelbol... ami viszont a valosaghu hangzas jellege, ugye.
Tehat a dinamikatartomanyt erdemes a hallgato izlesehez igazitani.
A dinamika csokkentese komprimalassal erheto el, amit kompresszorok vegeznek.

A kulonfele szabvanyok, mint pl. DTS, DTS HD stb. mas-mas jel-zaj viszonnyal, dinamikal es tomoritessel birnak, amihez hozzajon meg a sok csatorna sztereova konvertalasa vagy eppen forditva.

Akkor maradok a 1.1.X-nál. (Az egyiken 1.1.5 a másik gépemen 1.1.8 van..)

Optimus Prime
Szerintem semmi értelme. Míg én rájöttem mit is csinálok ezáltal. :S

Flamer
ha jol latom 200 a max.. de eleg durvan torzit mar azis :o

http://loal.atw.hu

Az új VLCben belehet állítani hogy a hangerõ 400%-os is lehessen?
Az 1.1.X-nél meglehet csinálni.

nyirog
powerdvd 12 megoldotta a gondot :)

nyirog
hát most azt felraktam, ott legalább a magyar nyelv jön be alapból, tridefben sajnos nem tudom állítani h az mkv fájlon belüle magyart vagy angolt haljak-e, viszont sterescopicban meg nem tudom lejátszani 3D-ben :D

szóval alapból olyan az avatar h ugye a film két egymásmelletti képen jelenik meg, ezt összemosva lesz majd a 3D (a szürke mozi szemüveges, lg d2342p monitorral akarom amúgy nézni), de a lejátszási lehetõségek közt nincs ez a fajta 3D megjelenítés..., tridefben meg nem tudok nyelvet váltani istennek se és ahogy olvasom akkor vlc-hez sincs ilyen bõvítmény :(

Optimus Prime
A VLC még épp hogy elkezdte a BD-k támogatását. Szerintem adj egy kis idõt nekik még kiforrnak benne. Addig meg ott vannak a "nagy és igazi" lejátszók.

Basic
Stereoscopic playert nem próbáltál?

nyirog
halika, nincs valami bõvítmány vlc media playerhez amivel le tudom játszani a 3D-s bluray filmeket? mert az istennek nem tudom összemosni a 2 egymásmelletti képet, a tridef-ben meg nem tudom állítani a film nyelvét :S

elõre is köszi a választ

Visszaállítottam alapra, de így is lefagy. Korábbi verziók is lefagynak.
Optimus Prime
A VGA control paneljében minden alapértelmezett értéken van? Korábbi verzióval nincs gond?

Sajnos egyik módszer sem vált be. Mindet végigpróbáltam, azért tartott ilyen sokáig, mert mindíg újra kellett indítani a gépet.
Optimus Prime
Én alapból VGA-ra tippelnék, mert ez leginkább attól függ. Esetleg a Bemenet és kodekek résznél próbáld meg vagy be kapcsolni - függõen hogy van most - a GPU-gyorsított dekódolás használata funkciót. Vagy a Videó résznél próbálj más "Kimenetet"-et választani.

A VLC leállításkor, a filmek végénél, vagy kikapcsolásnál a Win XP alatt teljes rendszerlefagyást okoz. Kimerevedik a képernyõ, egeret, billentyûzetet sem lehet használni, marad a reset gomb. A régebbi és a legújabb változat (2.0.1) is ezt csinálja. Valamilyen driverrel akadhat össze, de nem tudom kideríteni melyikkel. Segítséget kérnék!
bbela
mrzed001
Piszok jó. Aszonygya, kapcsolja be a felderítéseknél az uPnP-t.
Na mármost az az egész K lap sík üres nekem. Se egy gomb, se egy választó, semmi nincs rajta, csak egy buta egysoros beviteli mezõ.
Beleírva upnp sem történik semmi (debug szerint init failed, web szerint mert már bekapcsolva).
Persze akárhogy próbálom az Univ p&play a playlistnél mindig üres.
Aham, DLNA kompatibilis. Biztos a linuxosoknak, mert win alatt nem.
Ekkora bénázást hogy tudtak összehozni.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.