VLC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Segítség!
Az 1.1.5 verziót használom és állandóan szórakozik az ablak méreteivel...
A következõt csinálja. Normál ablakban elindítom a videót, mikor teljes képernyõre teszem (dupla bal klikkel) - eddig semmi gond - de mikor újra visszaraknám normálra (dupla bal klikkel) nem arra teszi. hanem teljes képernyõre rakja a normál helyett..
Ez valakinek érthetõ? :D (nemtudom máshogyan elmondani..:D)
Hogyan lehet rávenni ezt a hülye programot, hogy normálból indult és azzá tegye vissza?
Szoval hogy lehet ezt megkerulni ill. hogy lehet rabirni a kib@szott windowst, hogy atengeje a mediagombokat a VLC-nek, ne csak neha, hanem MINDEN ESETBEN?
Ugyanigy az is kerdes, hogy az ablakmeretezes (kib@szott windowshoz meltoan) miert olyan nehez a tartalomhoz igazitani?
A VLC, egyszeru hangfajlok eseten is HD meretet jelenit meg, ha elindul.. mas programoknal is ez all fenn persze, thanx willy gates.
Szoval erre van megoldas?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ja, tudom, hogy lehetne egyszerubben is, de hat ez van. :)
Vagyis "Audio", "Audio track" "Track 2".
Veglegesen, hozzacsatoni pedig, talan a "convert/save" pontban lehet kijelolve a tetszoleges fajlokat.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Úgy értem, mint a GomPlayer-nél az "Always on top" opció
Ahogy jobban körülnéztem (angol "tudásom" finoman szólva is szerény), láttam, hogy ez a hiba már ismert a 2.0.1 (Twoflower)-ben. A 2.0.2 (nightly builds)-ben már javították, de ez még fejlesztés alatt áll. Azért kíváncsiságból letöltöttem a legfrissebb válozatát és rendben mûködik.
Még egyszer köszönöm a segítséget, nagyon rendes tõled, hogy ilyen gyorsan válaszolsz. Egyúttal elnézést kérek, hogy én csak most válaszolok.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Utána már csak beállítottam a mentés helyét és átállítottam jpg-re... és máris újra jött a hibaüzenet. DE legalább már tudom, hogy a jpg-t nem szereti, csak a png-t. (De hogy akkor mért lehet kiválasztani...?!)
Apró gond, de bosszant: frissítettem a VLC-t 2.0.1-re. Azóta nem tudok pillanatképet készíteni. Sem a "Shift+S"-sel, sem a menübõl. Ezt közli velem:
"A mûsorszórás/átkódolás meghiúsult: A VLC nem tudta megnyitni a kódolót."
Van valakinek tapasztalata, ötlete?
Én már több, mint 11 éve van PC-m és igen, találkoztam olyan hibákkal, hogy az vicc. Tényleg nincs rá racionális magyarázat.
Mindegy, lényeg, hogy megoldottam. Bár ez fordult meg elsõnek a fejemben - mármint a megoldás - mégis a végére hagytam.
A szoftverek egyre komplexebbek es egyre trehanyabban irjak meg oket, sok rejtelyes hibat okozva, akar gepenkent mast.
Extrem esetben pl. egy megjelenitett ablak keretszine is befolyasolhatja a halozati eleres sebesseget vagy a hangerot. Ezert egy rendszergazda (v. egyeb szakember) nem is keresi a hibat, hanem ujrarak mindent es nem kell karomkodnia.
Kb. csak az ursiklok szoftvereit teszteltek es optimalizaltak teljeskoruen.
A VLC pedig ingyenes. Ajandek lonak a fogat meg... :)
Egy dolgon változtattam: a jumperek eddig úgy voltak beállítva mindkettõre hogy cable select. Most szépen beállítottam a Master-Slave-et. Persze ez nem lehetett gond, mivel évek óta így van, a hiba meg cirka 3hetes.
- Kizárólag DVD (eredeti, ISO-ról írt) lemezekkel van a hang-kép kiesési hiba
- Nem az olvasó hibás, mert más lejátszóval nem jelentkezik a probléma
- Nem a VLC hibás, mert a második meghajtón megy hiba nélkül a lejátszás
- Nem is a lemezrõl való olvasással van baja a VLC-nek, mert pl. DivX videót vagy AudioCD-t simán olvass
Aki erre gombot tud varrni, az egy isten. Én nem látok összefüggést vagy értelmet az egészben. Még arra gondoltam megcserélem a két meghajtóm, hátha akkor az olvasó jó lesz. Azonfelül az íróm egy régi model így száz év mire beolvassa a DVD-t, már ha beolvassa.
En emiatt, soha nem hasznalok otpikai lemezt medialejatszashoz.
Az is lehet, hogy a hangkartyad beallitasainal van vmi ill. a kodekeknel. Dehat a VLC-nel azok alapbol jol vannak beallitva...
Azt ugye vagod, hogy a VLC tul tudja erositen a hangerot nehany dB-lel? (Ok 200%-ot irnak, ami talan 3dB-t jelent.) Emiatt torzithat a hang.
Bármit is próbálok tenni hasztalan! Kb. két hete minden jó volt. Azóta igaz cseréltem oda-vissza VGA drivert, frissítettem a hangkártya drivert, de ilyet máskor is csináltam. Frissült az Origin, bár Windows Update felkerült, de semmi extra. Olyan dolgok, amiket máskor is csinálok a gépel és nincs hatása.
A vicc, hogy pont 1 éve volt ilyen gondom, dettó ugyanez a hiba! Akkor asszem a másik meghajtómmal tudtam nézni DVD-t, viszont mivel régi típus nagyon zajos, lassú, stb. Az egy másfél éves Windows volt, ez most másfél hónapos és idén vagy 3x tettem újra a GFWL hotfix hiba végett.
Ha az IDE kabelt rosszul dugod vissza, az komoly adatvesztest, kapcsolatszakadasdt okoz, atol nem sercegne a hang, hanem egyszeruen megszakadna a lejtaszas.
Lehet, hogy tul van erositve a jel, vedd lejjebb a hangerejet.
Pár hete tisztogattam a gépet és kihúztam a DVD IDE kábelét, meglehet hogy nem pontosan dugtam vissza és az okozza? Vagy hardveres hiba? Már 6 éves LG olvasó. :S
Bizonyos dolgokat elmenthetsz benne (pl. listakat) vagy konvertalhatsz is, de az nagyon korlatos.
Itt szépen megcsinálom de szeretném elmenteni mappába hogy késöbb kitudjam irni.Ha ebben tudnál segiteni azt nagyon megköszönném.
meglehet csyinálni?
valaki tud segiteni ebben?
Ajánlották nekem ezt,de nem igen tudom, hogy hol találom a menüben a csatornakeresést és lejátszást.
Valaki tudna segiteni ebben ?
Viszont a normalizalas emeli a zajszintet is.
Gyakran elofordulhat az is, hogy a hangsav tul nagy dinamikaval rendelkezik, igy pl. kellemetlen hallgatni, mert pl. a suttogast alig lehet hallani, mig egy loves hangjatol kiugrunk a fotelbol... ami viszont a valosaghu hangzas jellege, ugye.
Tehat a dinamikatartomanyt erdemes a hallgato izlesehez igazitani.
A dinamika csokkentese komprimalassal erheto el, amit kompresszorok vegeznek.
A kulonfele szabvanyok, mint pl. DTS, DTS HD stb. mas-mas jel-zaj viszonnyal, dinamikal es tomoritessel birnak, amihez hozzajon meg a sok csatorna sztereova konvertalasa vagy eppen forditva.
Az 1.1.X-nél meglehet csinálni.
szóval alapból olyan az avatar h ugye a film két egymásmelletti képen jelenik meg, ezt összemosva lesz majd a 3D (a szürke mozi szemüveges, lg d2342p monitorral akarom amúgy nézni), de a lejátszási lehetõségek közt nincs ez a fajta 3D megjelenítés..., tridefben meg nem tudok nyelvet váltani istennek se és ahogy olvasom akkor vlc-hez sincs ilyen bõvítmény :(
elõre is köszi a választ
bbela
Na mármost az az egész K lap sík üres nekem. Se egy gomb, se egy választó, semmi nincs rajta, csak egy buta egysoros beviteli mezõ.
Beleírva upnp sem történik semmi (debug szerint init failed, web szerint mert már bekapcsolva).
Persze akárhogy próbálom az Univ p&play a playlistnél mindig üres.
Aham, DLNA kompatibilis. Biztos a linuxosoknak, mert win alatt nem.
Ekkora bénázást hogy tudtak összehozni.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.