VLC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Flamer
namar megint egy verzio..:QQ

http://loal.atw.hu

mrzed001
Win mobile-os PDA-ra próbálok videót stream-elni.
VLC-vel meg tudtam oldani, hogy 1 filmet lejátszik, és átkonvertálva stream-eli, amit lehet így pda-n is nézni ... de csak 1 filmet, meg ez olyan gagyi, még a VLC távvezérlõvel is (ha többet veszek fel is csak mûsorszórás van benne, film név nélkül, gagyi).
Nem lehet valahogy DLNA szerûen egy könyvtárból válogatni, vagy valami ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Optimus Prime
Hm, tényleg. Ez minden médialejátszóval megy? Úgy értem nem csak akkor, ha WMP az alap lejátszónk? Amúgy én fájlkezelésre TC-t használok, így nem érint vagy vettem észre.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

zöldeshányás
Erre én is kíváncsi lennék, eddigi verzióknál pl a fájl elõnézeti képét is mutatta most meg csak a vlc logoját látom.<#fejvakaras>

\"fingjál bele a rencerbe\"

A filmek mappáit a médiatárban látom. Azt szeretném elérni, hogy a mappa nézetben mutasson egy képet a filmrõl. Másutt pl. ez úgy mûködött, hogy ha a könyvtárban volt egy folder.jpg, akkor azt mutatta a könyvtár nézetben. Itt ezt hogyan kell csinálni?
Optimus Prime
Kijött a 2.0-ás verzió, még nem próbáltam, de látom sok újdonságot kapott. Még béta Blu-ray lejátszást is.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Tetsuo
Nos, vegul ezt az olcso taviranyitot vettem:
http://www.amazon.co.uk/Computer-Remote-Control-Center-Controller/dp/B004B9FPIS/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1323543094&sr=1-3

Olcsobban, mint jelenleg aruljak a linken. Szoval semmi extra, de az alapmuveletek ill. amit a teviranyito tud, az mukodik rendesen.
Ertelemszeruen az eger mozgatasa joystick-el, infran keresztul nem olyan preciz, de az nem is gond.
Driver nelkuli eszkoz, vagyis nem kell beallitani semmit.

Vegre a szofarol tudom iranyitani a VLC-t. :)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy egyszerre 2db feliratot szeretnék megjeleníttetni 1 angol és 1 magyar feliratot. Ez megvalósítható vagy egy másik programot tudnátok ajánlani, ami tudja ezt a funkciót?
Tetsuo
Ingyen hazhoz szallitjak, legalabbis Prestonba.
Van olyan tuti taviranyito, amelyik jo VLC-hez es nem kell parancssorban buheralni, mint ahogy lattam nehany angolnyelvu forumban?

Optimus Prime
Elvileg az ilyen multimédiás kütyük az alapértelmezett médialejátszót irányítják. Szerintem ergo igen, de 30 £ + postát én nem adnék egy vacak Windows logós távirányítóért.

Tetsuo
Hello.
Ezzel lehet iranyitani a VLC-t?

Pharaoh
Azokat néztem, de nem találtam olyan beállítást, ami segített volna.

Ilyen VLC és a MPC. Jó lenne, ha VLC-n is éles lenne a felírat, mert tesõm gépén elég gyakran fagy az mpc

Optimus Prime
Ahogy nézem sok beállítás van. Betûtípus és méret. Talán érdemes vele eljátszani. Nem sokat nézek feliratos filmeket, így kapásból nincs jobb tippem.

Pharaoh
Lehet valahogy a felirat felbontásán állítani? Hogy ne a videó felbontásához igazítsa? HD filmeknél jó, ne SD-nél elég pixeles a felirat.

Optimus Prime
Pedig ott van, Beállítások és Felirtok és OSD pont. Felirat pozíciójának kényszerítése. Adj neki jópár pontot, mire észlelhet. De mûködik, még DVD-nél is!

üdv!
hogyan tudom a felirat pozícióját állítani?
a beállítások menüben találtam rá lehetõséget ,de változás nem volt.
ha nem lehet ajánlanátok egy lejátszót ami képes rá,egyszerûen gyorsan!

Flamer
#199: épp az a bajom hogy minden videólejátszásnál állítgatnom kell :|

van valami megoldás arra, hogy ha folyamatosan szeretném szerkeszteni a kamera utcovonalat a felül nézetben (vagy més nézetekben) míg a perspective/camera nézetablakban a kamera animáció folyamatosan játszódik?
Hmmm...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

eltünt a titlebarom, valószínüleg egy gomb véletlen megnyomása után, tudja valaki hogyan kell visszaállítani? A reset preferences nem segített..
Köszi

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Optimus Prime
Azt lejátszáskor tudod beállítani. Jobb klikk a videón és ott a Hang menüben. Monó, sztereó, Surround 5.0, 5.1, ... stb.

Én direkt nem is szedtem az új verziót, mert a mostani egész jó. A HW gyorsítással olyan szépek a DVD-k - a legtöbb - mintha a HD lenne. Próbáld az elõzõt visszatenni. Vagy frissítsd a WinUpdate-el.

A HW gyorsítást lassan egy éve tudja, egész konkrétan NVidia kártyákkal régebben, Radeonokkal úgy emlékszem augusztus végén lesz egy éve?

Flamer
#194: de ott hol hogy 5.1 ?:o

repvez
ez már tudja mindenféle trukközés nélkül a hardveres gyorsitást és a felskálázást ?
Nekem ma az 1.1.10 majd a helyette felrakott 1.1.11 is eldobja a kanalat valami Visual C++ hibára hivatkozva. Elõtte meg semmi baja nem volt. Valami tippetek nincs, hogy mitõl?

Optimus Prime
Beállítás? Azt a Hang panelen találod, ki lehet választani milyen eszközt használjon, ha erre gondolsz.

Flamer
thx
hangeszközök?:O valami ötlet? :|

Optimus Prime
A társításokat a Beállításoknál rögtön az elsõ lapon találni Társítások beállítása gombnál.

Flamer
pár kérdés:
- rálehet venni a vlct hogy stabilan az 5.1-et lássa és ne kelljen minden film indítása elõtt átklikkelgetni a hangcuccot?
- valamiért elvesztette a win a hozzárendeléseket és a reinstall se oldotta meg szóval valahol meglehet adni vlcn belül hogy mely fájlokat nyissa meg? (énmár kerestem de nem találtam ilyet de hátha..)

Palinko
az idõvel volt baj de ez a H-G mûxik köszi!
Optimus Prime
Igaz, elnéztem. Van billentyû parancsa, de azt hiszem lejátszás közben is van neki... valahol. Késleltetés le és fel H és G billentyûkkel.
Idõben csúszik vagy a felirat pozícióját akard állítani?

Palinko
OSD megvan, de sajnos nem látok rá lehetõséget :(
Optimus Prime
Idõben vagy a képen? De mindkettõt lehet.Feliratok és OSD menüpont a Beállításokban.

Palinko
ha a felirat el van csúszva lehet valahogy korrigálni vlcvel? ha nem hogyan lehet?
Optimus Prime
Nekem meg a Wall-E DVD-vel gyûlt meg bajom. Úgy néz ki azt nem tudja rendesen lejátszani, mindig egy adott pontnál akad-ugrik a kép és hang. MPC-vel megy, asztalin megy. Pedig azt hittem a VLC kifoghatatlan.

Flamer
neha nekem is elszarodik.. egyeset srt-knel osszefossa magat es nem jelentiti meg oket.. neztme hogy nasi vagy unicode es ha atallitom akkor segit de erdekes hogy a tobbinel semmi gond nincs.. nem tudom miert akad ki par feliratnal.

Palinko
feliratoknál volt gond most próbálgattam Latin 2 õn megy ékezet
Optimus Prime
A programban vagy a feliratoknál?

Palinko
nekem nem kezeli az ékezeteket csak ? jel van pedig UTF 8 ra van állítva :S mi a megoldás?
Optimus Prime
Újra telepítettem a Windowst és lám a hiba eltûnt.

Windows reinstall solves everything, alomst.

Optimus Prime
Az MPC-vel nincs gond azon meghajtón se. Az írómnál sincs baj a lemezekkel, ha VLC-vel nézem se. :)
Már visszatettem az elõzõ VGA drivert, mert az volt cserélve. De nem segített. Még, ami zavarhatott az a Norton Utilities, amit töröltem is. De elõtte csináltam egy rendszer javítást, optimalizálást vele.

Annyit lehet tenni, hogy készítsz egy *.iso vagy *.nrg fájlot arról a DVD-rõl és nézed a filmet a HDD-rõl (Daemon Tools vagy Nero Image drivert használsz a képfájl félnyitásához).Elfelejtettem, hogy telepítsd vissza a VLC. Ha ekkor is akadozik, akkor valami szoftverprobléma van, valamit lehet azóta feltelepítettél, vírus, program ütközések, ami miatt a processzor pillanatonként 100%-on fut és ezekben a pillanatokban lefagy vagy akadozik.
Ha viszont ekkor tökéletesen fog menni, akkor lehet valami kis baja lett a DVD meghajtónak.
Optimus Prime
Na ezt a problémát fejtse meg, aki tudja.
DVD lejátszás VLC-vel a lényeg. Kb másfél hete kezdõdött mikor a Mátrix-ot néztem. Feltûnt, hogy néha ugrik egy kicsit a lejátszás. A statisztikánál láttam is, hogy elveszett pár képkocka és a hangból is a pufferbe. Azt hittem ennél az 1 DVD-nél van, de nem. Az UltraViolet DVD-nél nem volt baj, míg vissza nem akartam tekerni, amitõl lefagyott - bár szerintem a DVD hibás, pedig eredeti - utána az is akadt, áttettem az írómba, ott nincs gond. Viszont tegnap az egyik DVD-nél elkezdett búgni, idõközönként. Bár, ahogy nézem ez egyedi eset és nem minden lemeznél csinálja. Próbakép a MPC-t is leszedtem, azzal többnyire nincs gond. Szóval nem a DVD-ROM hibás. Leszedtem új hangkártya drivert, töröltem a VLC-t, de a hiba mégis fennáll. Van ennek értelme? Mert fogadok ha XP reinstallt csinálnék se javulna meg.

Tetsuo
:) Nekem van egy par dolog, ami zavar benne, de jobbat nem talaltam. (A baratnom most azt hiszi, rola irtam ezt a mondatot. :DD )
A PowerDVD kompresszalja a hangot szerintem, amit a VLC is meg tud tenni, csak be kell allitani. Ami viszont ugye dinamikacsokkenessel jar.

Optimus Prime
A PowerDVD10 ugyan nem ilyen sokszínû - de a DVDfab Passkey-vel ott is ki tudtam lõn a feliratot - de szerintem szebb képet, de mindenkép jobb hangot ad. A múlt éhten a Judge Dredd-et néztem HD720p és nekem úgy tûnt a PowerDVD erõteljesebb hangot ad, mint a Media Player Classic vagy a VLC. A VLC 100%-os hangerõn volt, ha fentebb veszem akkor torzít. Õszintén ez az egy dolog, ami igazán zavar benne. :S

Tetsuo
Ha tudsz ennel jobb lejatszot, akkor mondjad. ;)

Optimus Prime
Most arra gondolsz, hogy ne full screenbe vagy dupla méretben játssza le, hanem eredeti 1:1 arányban? Mert nálam elég a dupla klikk a videóra is visszateszi normálra vagy full screenre.

Annak ellenére, hogy nem alegjobb lejátszó van pár jó tulajdonsága. Ma vettem az *elem nélkül nem megy DVD-t és ugye forced magyar felirat an, amit a sok lejátszó közül csak ez tudott kikapcsolni. Azonfelül a régió kód sem gond neki! Tesztelve a Stargate R1 DVD-mel.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e állítani valahogyan, hogy a VLC 1.1.5 eredeti nagyságban játssza le az anyagot, ne nagyítva?
Ha kiveszem a "videó" átméretezés elõl a pipát, akkor jó.
De a következõ indításnál megint ott van.
Üdv.
Tetsuo
A WinDVD alapbol vivid-re allitja a szineket es noveli a kontrasztot, a VLC mindent alapon hagy.

Optimus Prime
A kép nálam is gyenge, WinDVD-vel szerintem szebb és élesebb. Egyébként arra rájöttem, hogy DVD nézésre nem ez a legjobb program. :(