IP Cím,Mac cím változtatás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ariane
a4Proxy
Próbáld ezzel.
Egy kevés leírás róla.

C. E. T. I. Communication with ExtraTerrestrial Intelligence

akyyy
Írj nekik emailt, vagy olyan helyrõl regisztrálsz ahol más az ip.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Lenne egy (számomra) nehéz problémám. Az a helyzet, hogy nálunk nem lehet adsl-t kötni, csak wifi-s (WLAN)net van. Úgy van megoldva hogy a község közepén van egy osztó antenna és mindenki arra csatlakozik. Itthon pedig van a padon egy Mikrotik (linux) szerver. Ehhez van kötve az antenna és egy sima lan-on jön az én gépemhez. A szervernek van saját ip-je, de a net-en nem az én ip-m van jelen. Az összes haveromnak akinek van net-e, annak egyforma az ip-je. Namost az a probléma lépett fel, hogy ha engem kitiltanak egy oldalról akkor más sem tud reg-elni. Ezt megoldottuk proxy-val, de ki szeretném próbálni az online tõzsdét és az egyik haverom kétszer regisztrált és nem tudok én sem reg-elni, meg a haverom sem tud belépni(egyik nick-jével) sem a marketiva(ez a progi)-ba. A marketiva-nál nem lehet kétszer regisztrálni!!!A progiban nem lehet proxy-t állítani.
hali segítség kéne!
Torrentezéssel kapcsolatos kérdések. Passzív az állapotom és nem tudom, hogy hogyan tudnék aktív lenni segítsetek mit kell beállítanom mit kell csinálnom, utorrentet használok és kerio személyi tûzfalam van. már olvastam ezekrõl de nem tudom megoldani. elõre is kösssssz!!!???
Üdv! Segítsetek lécci! Ip bant kaptam 1 oldalon. a szolgáltatóm nem ad másik ip-t (állandó ip-m van) hogy tudnám kijátszan iaz ip bant? ne nagyon bonyolultat mondjatok mert nem vok annyira a "szakmában" 😊 elõre is kössz! bye!<#email><#email><#email>
Dj Faustus
1. Ha a szolgáltatód Dinamikusan osztja ki az IP-címet, akkor indítsd újra a kábel/ADSL-modemet.
2. Statikus IP-cím kiosztás esetén - esetleg átírod az IP-címet (és ha szerencséd van beválik): Start menü/Beállítások/Vezérlõpult/Hálózati kapcsolatok/A megfelelõ eszközön jobb klikk, a helyi menübõl Tulajdonságok/A kapcsolat a következõ elemeket használja listából kiválasztod A TCP/IP protokollt/Tulajdonságok gomb/IP-cím mezõt átírod.
3. Vagy elrejted (de csak a végfelhasználó által tudod elrejteni, a WAN hálózatok üzemeltetõi vissza tudják követni az egészet): itt találhatsz egy anonymous proxy-listát.

Gomber
hellosztok!
hogyan tudom megvátoztatni az IP?

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Dj Faustus
Elvileg megoldást jelenthet, de okozhatsz vele másnak kellemetlenséget.
Ha véletlenül beletrafálsz egy olyan IP-címbe, amit más használ, megeshet, hogy annak a delikvensnek elmegy a hálózati kapcsolata.

Inkább használj anonymous proxyt. Itt található egy lista róluk.

Na most kaptam egy olyan tippet, h ha átállítom a kapcsolatot ip cím automatikus keresésrõl, és én adom meg neki az adatokat, úgy hogy minden ugyan az, csak az ip-címet "növelem" eggyel, akkor azt a címet kapom (bár állítólag így fél óra múlva bontja a kapcsolatot, de én még nem jutottam el oda). Az érdekelne, hogy ez mennyire számít legális dolognak? Köszi
akkor még egy olyan kérdésem lenne, hogy a lease time-ot, honnan tudnám megtudni, h mekkora? van rá más mód, mint a szolgáltatótól megkérdezni?
Dj Faustus
"Olyat ne is próbáljak kérni a szolgáltatótól, h csak az én lease idõmet csökkentsék le, mert azt csak úgy lehet, ha mindenkiét csökkentik ugye?"
Talált, süllyedt.
A lease (kölcsönzési) idõ a DHCP szervertõl függ. A te kedvedért ezt nem fogják átállítani.

Köszi a választ. Sejtettem, h csak illegálisan lehetne. Olyat ne is próbáljak kérni a szolgáltatótól, h csak az én lease idõmet csökkentsék le, mert azt csak úgy lehet, ha mindenkiét csökkentik ugye?
Dj Faustus
Hát a szolgáltató DHCP szerveréhez kéne hozzájutni - ott lehet átállítani - de az meg illegális, bûncselekmény. 😉
Szóval marad az anonymous proxy.

Hali! hogy tudom lecsökkenteni a lease time-ot, mert dinamikus ip-m van, de ez annyira magas, h hiába próbálom megújítani az ip-t nem ad újat <#sir>
Próbáld ki és kiderül!

Sziasztok!

A lentiekhez nem kellene adminnak lennem a gépen? Ez a lehetõség sajnos nem adott, mert céges😞

Köszi
S

Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS

Ha windows van a gépen akkor indits el egy dos-parancssort azon a gépen amin éppen megy a net és adj ki egy "ipconfig /release" parancsot és utána dugd át a modemet a másik gépbe. Esteleg ezután kapcsold ki-be a modemet. Talán így nem kell várnod 3-4 órát.

Dj Faustus
Google: mac megváltoztatása
1. találat: A MAC cím megváltoztatása - az asztali gép MAC címét kell megadnod a a laptopon elhelyezett programba.

Az IP-címed pedig mivel a szolgáltatódtól kapod (DHCP) automatikusan megváltozhat ha a DHCP szerveren úgy van beállítva.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mi a teendõ akkor ha nem akarok várni 3-4 órát?
Vagyis adott egy t-online kábelnet, amin gond nélkül mûködik az asztali PC-m. Szeretnék viszont alkalomadtán a belsõ (céges) hálózathoz csatlakozni, de ha átdugom a kábelt az asztaliból a laptop-ra akkor nem megy a net. A szolg. azt mondja ez azért van mert a modem tárolja a gép IP/MAC IP címét és egyszerre csak 1-et enged fel. Kérdezem mi a megoldás? Válasz1: Router, de nem támogatják, viszont elvileg mûködik. Ezt egyenlõre kihagynám mert amúgy sem akarok párhuzamosan a két gépen netezni. Válasz2:Vagy áramtalanítom a modemet 3-4 órára és utána a laptop-ot rádugva menni fog azon. (Aztán persze ugyanennyi idõ mire visszaváltok az asztali PC-re)
Hallottam valami olyasmirõl, hogy valahogy lehet törölni az IP-t/MAC IP-t anélkül, hogy kivárnám a 3-4 órát.
De hogy?!

Köszönöm a segítséget elõre is.

Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS

Ice Bird
Miért vagyok passzív módban?

A tracker szerint tûzfalad, vagy NAT-od van és nem tudsz bejövõ TCP kapcsolatot fogadni.
Ez azt jelenti, hogy a többi felhasználó nem tud hozzád kapcsolódni, csak Te hozzájuk. De csak azokhoz kapcsolódhatsz, akik aktív módban vannak. Két passzív módban lévo felhasználó nem tud egymáshoz kapcsolódni. Ha veled együtt sokan vannak egy torrentnél passzív módban, lelassulhat a letöltés, hiszen mindenki csak a kevés számú aktív felhasználótól tudna tölteni.
Ha aktív módban vagy, mindenkitol tölthetsz, míg passzív módban csak az aktív felhasználókhoz
kapcsolódhatsz (tehát lényegesen lecsökken a töltési sebességed). Aktív kapcsolatban akliensed fogadni tud bejövõ csatlakozásokat, és kifelé is tud kapcsolódni (tehát egy másik géphez), amennyiben szükséges.
Passzív módban a kliens ezzel szemben csak kifelé tud kapcsolódni, bejövo csatlakozásokat nem tud fogadni. Az aktív mód tehát lényegesen elonyösebb, a beállítására érdemes rászánni pár percet. A passzív módot csak legvégso kényszermegoldásként válaszd!
Ezért próbálj aktív módban lenni. A problémára megoldás lehet az, hogy a tûzfalon és/vagy a NAT-on a megfelõ portokon (amiket a BitTorrent kliens használ, ez a legtöbb kliensnél beállítható) engedélyezed a befelé jövõ TCP/IP és UDP/IP kapcsolatot.
Mikor NEM lehetek aktív? :
Ha a szolgáltatód egy IP-t oszt szét sok embernek, ami annyit tesz, hogy rajtad kívül még sok más felhasználónak egyforma az IP-je. Felhívhatod a szolgáltatódat, hogy van-e lehetoség egy alternatív port nyitására. Talán szerencséd lesz, érdemes megpróbálni. Ha nincs, akkor sajnos passzív maradsz.
Honnan tudhatom, hogy NEM lehetek aktív? :
Ennek a legegyszerubb módja, ha letöltöd ezt a kis programot: NetInfo
Ha az IP address sorában a "Publik" kék színu, akkor aktív vagy, ha "Private" akkor passzív.
Hogyan válhatok aktivá?
Hogyan legyünk aktív felhasználók?

http://neobit.impulsive.hu
ha nem tudod megcsinálni dobj egy privátot és megadom az msn-címem és segítek <#vigyor5>

Sziasztok!
Bugyuta a kérdés, de légyszi válaszoljatok!
DHCP-vel kiosztott IP címem van(Wireless a net), ami ugye azt jelenti, hogy dinamikus.?A torrent oldalakhoz csat., hiába követek minden útmutatót, nem tudom aktívvá tenni magam.Tûzfalon port nyitás, stb, hiába minden.Van megoldás?
A másik kérdésem, hogy az mi, amikor az IP címem a szokásos xxx.xxx.x.xx formátumú, de torrent oldalak ilyen formátumban jelzik:xx.xx.xx.xxx.szóval, nem is ua. a számok.
Még egyszer, bocs a hülyeségemért, légyszíííí válaszoljatok!
Köszi elõre is.
Ice Bird
Csak nem bemértek valami illegális tevékenység miatt?
Ha igen, akkor hiába változtatod + szerintem!!! De ha még meg is változtatod lehet még súlyosít is a büntetésen. Szerintem ez már Hackerkedésnek számít!!!! És ha ennyire hülye vagy, hogy itt kérdezd meg hát..... <#action>

lol
ip spoof

PíszLávJuniti
belsõ hálót akar vele tesztelni biztos ^^

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

na pont az ilyen spoofer-eket illegális használni(tesztelésre nem). Mac-et nem tudom, de az ip spoof az tilos.

PíszLávJuniti
ilyet?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Dj Faustus
"Mivel wireless nicnek akarja megváltoztatni a macjét, gondolom valami mac-szûrt aphez akar csatlakozni."
Aminél még lehet WEP/WPA/WPA-PSK/WPA2 védelem is.
No meg a sûrûn IP/MAC címet cserélgetõ kliensek szûrésére valószínûleg vannak ügyes módszerek.

"Ha dinamikus ip-d van akkor egyszerûen újracsatlakozol."
Ha a Lease Time kicsi...

A statikus IP-cím kiosztáshoz visszatérve: én a kliens oldali megoldást (azaz amit a felhasználó állíthat be) mondtam el. Hogy a szerveroldalon mennyire van ez engedélyezve (IP-tartomány, vagy adott IP-címek) az már más kérdés. 😉

Checkerboy
Nem ,és te?

Amikor az eget nézem, csak téged látlak. Amikor a napot nézem, csak téged látlak. Amikor a hegyeket nézem, csak téged látlak. Állj már arrébb mert nem látok tõled semmit!

Amit faustus írt azzal nincs semmi baj, ugyanis a dinamikus ip azt jelenti, hogy a gép osztja ki a címeket(DHCP). A statikus ip pedig azt jelenti, hogy kézzel írod be a címet. Tehát ha kézzel átírod a címet és az a cím nem foglalt, akkor meg fog változni az ip cím. De ez többnyire csak helyi hálón mûködik. Bocs a 3 hozzászólásért.

ip: ha fix ip-d van akkor csak a szolgáltató tudja megváltoztatni. Vagy esetleg használhatsz proxyt. Meg van egy 3. de az illegális.
Ha dinamikus ip-d van akkor egyszerûen újracsatlakozol.

mac: Hálókártyád beállításainál, a speciális fület választod. Ott van egy olyan, hogy Network Address. Itt az értéket átírod "-"-ok nélkül. Ha ez megvan, akkor ipconfig /all paranccsal leellenõrzöd. Ennél szájbarágósabban nem fogom leírni, ha ez alapján nem tudod megcsinálni balfasz vagy.

Taranov
Figyelj, ez csak a netszolgáltatódtól függ.
Ha újracsatlakozásnál új IP-t ad, azaz dinamikus IP-d van, akkor adott a válasz a kérdésre.
Ha fix IP-d van, akkor már többféle megoldás elképzelhetõ, de a legtisztább, ha kérsz a szolgáltatótól egy új IP-t.
De ez a Hálózati kapcsolatokban való átírás butaság, hiszen ha nem a jó IP-t állítod be, nem fog muködni.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Lacc
Mivel wireless nicnek akarja megváltoztatni a macjét, gondolom valami mac-szûrt aphez akar csatlakozni.

De ha annyi eszed nincs, hogy rákeress a témára, akkor ne várd, hogy itt bárki is leírja neked / utánanézzen helyetted 😊
Miért akarod megváltoztatni?

Amúgy könnyû megváltoztatni már én is csináltam.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Vagyis legális, de mondjuk, ha fix IP címed van és megváltoztatod, sztem nem lesz neted.

De mondom inkább nem folyok bele a témába, amihez még nem értek és nem vagyok tájékozott. Esetleg késõbb belemászok majd.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

nem legláis megváltoztatni a mac és ip cimet?...
remélem börtönbe zárják a sok szemét ADSL-es felhasználót meg azokat akik valaha hálókártyát cseréltek stb

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Dj Faustus
Barátnõd a Google. Elsõ találat remekül leírja.

Ip cím megváltoztatása: ha dinamikus IP-cím kiosztás van, esetleg újracsatlakozáskor kaphatsz új IP címet.
Ha statikus IP-cím kiosztás van, akkor Start menü/Beállítások/Vezérlõpult/Hálózati kapcsolatok/A vezetéknélküli eszközön jobb klikk, a helyi menübõl Tulajdonságok/A kapcsolat a következõ elemeket használja listából kiválasztod A TCP/IP protokollt/Tulajdonságok gomb/IP-cím mezõt átírod.

Frosty01
rem. ez nem egy vírusos oldal volt O_o mer megnyitottam

practitioner of the forbidden arts of death

Frosty01
hackerkedni akarol? 😮

egyépként mivel büntetik, ha már nem legális (bizonyos esetekben)?

practitioner of the forbidden arts of death

Sadist

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

milyen az a bizonyos eset amikor nem legális? mesélj hagy tanuljak

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

elmebeteg-e vagyol??

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Szerintem legális, legfejlebb bizonyos esetekben nem.
Most többet nem tudok a legálisságához hozzászólni, majd talán utána nézek még.

Beast Machine
ajjjjaajjjj - topikzárás, meg még büntipont is. ajjjjajjjj, bizony😊

...vágod?

nyamiag
mért ne lenne legális? :\

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

AJJJJJJJ JAJJJJ

Checkerboy
Nem legális témákat nem is szabad nyitni , nemigaz?

Amikor az eget nézem, csak téged látlak. Amikor a napot nézem, csak téged látlak. Amikor a hegyeket nézem, csak téged látlak. Állj már arrébb mert nem látok tõled semmit!

az most nem lényeg. akkor most segítenél?

akkor meg mit érdekel az téged...?