Magyarország hídjai

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Sajnos én nemtudok menni szerdán Szegeden leszek és minden bizonnyal nem fogok felérni. Sok sikert az akcióhoz. Jó hogy vannak még ilyen emberek!!!

Downhill!!

B0B0
Szerdát nem elfelejteni!!!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Na igen

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Egyébként mondják ugye hogy az hogy mi a szép szubjektív. Én erre azt szoktam mondani hogy van viszont egy olyan része a szépségnek hogy pl van olyan amit azért a legtöbb ember szépnek vagy csúnyának tart. Szóval ilyen általánosítható része...
szerintem a régi Erzsébet híd is ide tartozik. És szerintem ebben nagyon sok ember egyet is értene, kár hogy ma alig párezer ember tudja egyáltalán hogy hogy nézett ki.

Na igen, bár nekem a Lánchíd kipugofógáz színe nagyon nem smakkol 😄
Nem mondom hogy a T-mobil undormány jobban nézne ki de azért valami szép árnyalatot (kék, zöld, sárga....) találhattak volna.

B0B0
Olvasd el az 1. hsz-t és rájössz, hogy ilyenformán rokonlelkek vagyunk! 😊

Na igen. Kedvenc hidam, a régi Erzsébet híd. Én ezt olyannyira tartom gyönyörûnek és jellegzetesnek hogy a mait lerombolnám és visszaépíteném a régit, persze azzal a különbséggel hogy a járda a híd szélén legyen és akkor ugyanolyan széles lenne ez is mint a mostani fehér.
Továbbá a mostanit nem is a villamosközlekedésre tervezték és ez baj. Arra felé nagyon érdemes volna villamosokat járatni, hiszen arra ma is rengetegen utaznak pl 7-es busszal.
Így az új hidat úgy kéne megépíteni hogy ezzel se legyen gond, továbbá tenni rá egy szép díszkivilágítást.

Apropó... remélem a Szabadság hídnál nem valami gagyi díszkivilágítás lesz 😊

B0B0
Az biztos

Persze, személyesen is, bár nem én vagyok a legnagyobb ismerõse 😉

Nem biztos hogy úgy oldanák meg mint a 4-es metrót. Az a lényeg hogy valamilyen módon elérnék hogy fedett legyen. És persze reményeink szerint nem valami idióta módon.
Mindegy... szerintem az ezzel kacsolatos kérdések miatt túl sokat nem érdemes aggódni.

B0B0
Látom te is ismered a jó öreg Hamster-t! 😊

Az Erzsébet hídi villamosokról itt találsz néhány képet és leírást, még a régi, szebb Erzsébet hídon is volt villamos (amit a téma fejlécében látsz).

De ha már a villamosoknál tartunk:
Budapest legszebb villamosvonala (ma már nem létezik)

B0B0
Hát nem gyönyörû? 😊

B0B0
A Gellért-hegybe fúrni? Húhúúúú. Az csak egy média-fogás. A Gellér-hegybe szinte lehetetlen fúrni, mert nagyon diffúz a szerkezete. Ha arra fele jársz, látod, hogy rengeteg helyen repedezik és ott betonnal töltik föl.

Hát akkor most a második két kérdésedre való válasz megválaszolja az elsõt is. Földalattinak tervezik a siklót, csak a két végállomás lenne a felszínen és egy nagyon kis szakasz a hegy lábánál.
Szóval ez is amolyan bili, mint a legtöbb budapesti fejlesztés. Például amikor bejött a libegõ akkor egy kötélpálya hálózatot is terveztek a budai hegyekben ilyen 2-3 km-es vonalakból.
Ez a Gellérthegyi sikló meg csak úgy véletlenül bennemaradt a tervekben.
Viszont van még esély a megvalósítására.
Lehet hogy elvonná a Budaváritól a forgalmat, dehát csak emiatt biztos nem szabad a nem megépítése mellett dönteni.
Az meg hogy milyen lesz a kinézete teljes mértékben a tervezõkön múlik, bár ebben igazad van... a 2-es metró felújítitt babaház állomásai után bizony kétségbe lehet vonni a magyar képzelõtehetséget etéren.

B0B0
Fene tudja, hogy komoly-e, de bár szerintem azt kétszer is meg kéne gondolni:
1. kell-e 2 sikló a városba, nem veszik-e el egymás elõl a forgalmat?
2. el kell-e csúfítani a ígellért hegy oldalát, mert gondolom nem egy iparmûvészeti remekmûvet raknának oda, hanem egy modern ocsmányságot
3. a Gellért hegy oldala pont azért vonzó, mert hangulatos sétálóösvények vezetnek fel a csúcsra, biztos, hogy ezt ketté kéne vágni?

Saddalim
ezt nem is tudtam, azt meg pláne, hogy az Erzsébet-hídon is járt villamos...
ez a tervezett gellérthegyi sikló komoly?

B0B0
Szerintem is

Itt van egyébként egy térkép amin fel van tüntetve a 47-es és 49-es régi útvonala. Régen egyébként a Nyugatinál találkoztam a 14-essel és reményeink szerint most majd összekötik a vonalakat.
A nyugatinál teljesen elbontják azt a felüljárót és a helyén fog menni a villamos.
A belvárosi autóforgalmat pedig ölni kell, mert egy villamoson több ember utazik mint két autóban és mégis kb ugyanannyi helyet lefoglal.
Remélhetõleg az elkövetkezendõ években sok újítás lesz a tömegközlekedés terén.

B0B0
Én, hogyis mondjam, nem illek bele az átlagos fórumozó kifejezésbe, nem a 20-22 éves USA-buzi korosztály része vagyok, hanem kicsit ismerem az illemet. 😊

Saddalim
azért mert egy átlagos fórumozó ilyenkor leanyáz ahogy csak bír...
szóval hogy is van ez?

B0B0
Miért kérsz bocsánatot??? Semmi sem történt

Saddalim
tényleg bocsi, nem akarlak szivatni meg semmi és bocs hogy ilyen hülye vagyok, de a hosszába az vagy mellette vagy rajta. ezek közül egyik esetben sem az "alatta" a gond...?

B0B0
Mert a 4-6-os keretbe megy át alatta, a 47-49-es meg hosszába, ami ugye nem igazán menne

Saddalim
ne nézz hülyének de az ugynolyan villamosok miért ne férnének át ugyanott?

B0B0
Váczi-t eredeti helyesírással írom mindig

B0B0
Nem magasságra, hanem szélességre teee 😊

Saddalim
hogy nem fér át? eddig is átfértek a Ganzok akkor most miért ne férnének át? (Ganzokat Combinora (4-6-on), UV-kat a 4-6 Ganzaira cserélik)

Saddalim
RákóczI és VáCi

B0B0
Azt elfelejtettem mondani, hogy a Rákóczy-út és a Váczi út egy szakasza alatt alagút létesül

gordon 24
Ja értem!!! Szóval megint csökkentsük a belvároson átmenõ forgalmat lázban égnek. És azt elmondaná nekem egy ilyen fõ okos hogy azt a 300 ezer autót hava a tökömbe rakjuk? És hogy kerüljük ki a belvárost? Azon az M0 amin már igyis túl zsúfolt? Vagy szereljünk rá botkormányt és használjuk helikopternek? Vagy mit csináljunk velük? Komolyan nem értem hogy ezek honnan jöttek.
Olyan egyszerüen meg lehet oldani hogy nem igaz. Épitenének parkolóházakat. És meg kell tiltani a parkirózást a fõ utakon. Már is szinte minden fõ úton nyernénk 2 sávot. Ez az egyik a másik pedig az hogy a kis mellék utcák zömét egyirányúsitani kéne és csak nagy forgalmú fõ utaknak kellene keresztezni egymást. Máris vagy 500-600 lámpa leszerelhetõ lenne. Aztán aluljárókat kéne épiteni hogy pl az olyan nagy forgalmu utak találkozás mint az üllöi út körüt vagy a Váci út Dozsa György , ne egy szintbe kerseztezzék egymást. Ha ezeket megcsinálnák olyan szinten menne a forgalom hogy szinte sose lenne dugó. Csak nem gondolokoznak hanem megnt tíltani akarnak. Tipikus magyar fellfogás.

Downhill!!

B0B0
Errõl nem szól a fáma. A cél: ritkítani a belvárosi átmenõ forgalmat

gordon 24
És mi lesz helyette? körforgalom? Vagy mi? Mertha azt lebontják akkor a Muzeumig fog állni a sor a Bajcsin a körúton pedig a ferenciek Teréig..
Ezzel mit akarnak kezdeni? Mert jó valóban csunya az a felüljáró.. De igen hasznos. Tehát vagy egy alagutat vagy valamit épiteni kell helyette.

Downhill!!

B0B0
Király! Akkor szerda, 17:00! 😊

okés, letisztáztam most a munkahetet
B0B0
Már régóta pedzegetik, hogy ezt a két vonalat visszaállítják az eredeti végállomására (több évtizeden keresztül, egészen a 80-as évekig a 47-es s 49-es villamos bizony a Nyugatiig közlekedett), ám most elhatározták, hogy kiviszik egészen a Lehel térig, hogy dél-Budát és észak-Pestet összekössék a 14-es és ezen villamosok összekapcsolásával. Nos ez most meg fog történni (ha minden igaz), és akkor a 47-es és 49-es villamos nem fog átférni a Nyugatinál álló ocsmány felüljáró alatt, ezért lebontják. Ez a terv egy egész, Budapest belvárosának közlekedését átfogó, nagy terv része, mely lecsökkentevén az autós sávokat és nagyobb teret adna a tömegközlekedésnek és a sétálóövezeteknek

Saddalim
hogyhogy?

B0B0
Nem, de fog járni és ezért bontják el azt a hányást

Saddalim
lehet hogy hülye vagyok, de a 47es nem jár a nyugati téren sztem

B0B0
47 és 49

Saddalim
milyen villamos?

B0B0
Ha minden igaz, akkor lebontják a Nyugati téri felüljárót, mert a villamos nem fog elférni alatta! 😊))

B0B0
Nem válaszoltak

Saddalim
váú, az jó, megyek filmezni ;-)
tényleg mi van az RTL-el?

B0B0
Akkor legyen jövõ hét szerda, 17:00

remek, ma beszélek a kolléganõmmel a jövõhétrõl, és akkor tutiezerszázalékost tudok mondani, de ha most mondtok még valamit, akkor azt a napot lestoppolom
B0B0
Átrakjuk jövõ hétre

Az a félig kellemetlen bejelentésem van, hogy szégyen, de a hétköznap délután mégse jó most, mert most kedd-szerda-csütörtökön délutántól éjjelig dolgozom:\
Úgyhogy ha ti nem tudjátok átrakni esetleg szombat délutánra, vagy ilyesmire, akkor sajnálom, de nem tudok ott lenni:S
B0B0
Na végre mûkszik. Akkor: