Tankkal száguldani, börtönveszély nélkül
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Kara kánként folytatom tanításom.
De mi "pórnép" nem sokat tudunk tenni, lehet rendõröket dobálni, meg demonstrálni az utcán, de ezért tuti nem fogják megváltoztatni az alkotmányt, errõl kéne inkább népszavazást kiírni, nem pénzügyi ügyekrõl, mint ahogy a fidesz tette.
Csak az a gond, hogy nem lesz egyetlen olyan hülye politikus sem, aki saját magát üti ki a hatalomból, bármilyen jót is tesz azzal az országnak. A drága Köztársasági elnökünknek kéne tennie valamit, õ az egyetlen politikus az egész országban aki viszonylag függetlenek mondható, és nem azt nézi, hogy tömheti meg még jobban a zsebét. (remélem) Csak az a gond, hogy nem sok gyakorlati hatalma van, ezáltal bátorsága sincs csinálni bármit is. :S
A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésû Ketchup.
Ne hagyj a tudatlanság sötét vermében!
A legmaximálisabban egyetértek, de ez tényleg sajnos csak utópia. :(
Pedig ez lenne a legjobb.
Én mindenesetre úgy gondolom, nem lehet ilyen drasztikus vágással dolgozni, hogy mindenki aki eddig volt most menjen és jöjjön valaki és teljes csere. Ilyen nincs, mire valaki beletanul bármibe is, kiépíti a kapcsolatait az évek (gondolj bele, ha senki nem akarja majd fogadni). Pláne olyan területen mint a politika, a hatások csak sokkal késõbb mérhetõek. Úgyanúgy kísérletezni kell, és nem jó dolog kísérleti nyúlnak sem lenni közben... Tapasztalatai csak annak vannak aki már csinált ilyesmit...
szgege, higgadj le, igyál egy sört :). A németeket nem én hoztam fel, hanem assdf-nek válaszoltam, amikor egy-az-egyben összehasonlította a magyar rendszerrel. Erre mondtam, hogy ez így nem mûködik, mert teljesen más vonalak mentén van megtervezve. Egyébként nekik is megvannak a maguk problémái, de ez szerintem téged kevésbé érdekel.
Lehet hogy meg fogsz lepõdni, de nem csak a hivatalos állami ösztöndíj létezik, hanem lehet extrákra pályázni. Illetve lehet szociális háttérre hivatkozni, de ezt már mind írtam. A "basznak segíteni" résszel teljesen egyetértek, erre irogatom már jó régóta, hogy nem ártana egy kis erkölcs és morál...
Hanem: több orvost is hallottam úgy nyilatkozni, hogy a leterheltségük csökkenését várják tõle azáltal, hogy jobban meggondolják az emberek, felkeressék-e õket, illetve egyszerre iratják fel a gyógyszereiket, nem amikor éppen elfogy valamelyik, stb. És itt nem a notóriusokról van szó.
Nem az orvosok és a többiek fizetésére megy ám a TB-s pénz nagy része! A pénz 1/3-a a gyógyszerlobbi zsebében köt ki, és folyamatosan növekszik ez az arány. Az intézkedések közül több is ennek visszafogására irányul. Épp azért, hogy egyszer majd több jusson pl. a fizetésekre is, meg másra is.
"Képzeld én is kaptam ösztöndíjat,de a végére már olyan fos lett,hogy csak na. "
Úgy állítod be a dolgot,hogy az olyan csuda jó élet az egyetemen.
Lehet neked jól ment meg könnyû volt én nem éreztem így a dolgot és évfolyamunk kb. 30% végzett 5 év alatt,a legtöbbje 6-7 év alatt fejezte be.
Ok 2. diplomát szereztél,ami azért már könnyebb is ,mert nem ismertlen földre léptél már akkor. De na papolj itt nekem csilivili ösztöndíjakról,mikor szartak magasan a fejünkre és fizetõs diplomatéma is csak 2 volt a 30-ból.Lehet hogy a kocka szakon van bõven,de az erõsáramú részen szartak mindenre. A végén mások is megjegyzték,mikor lecsökkentették a tandíjat. "Mit akartok tanuljunk vagy dolgozzunk?" Képzeld én is kaptam tandíjat,de a végére már olyan fos lett,hogy csak na. Jah csak úgy megjegyezném az utcsó félévben már sok új dolgot nem adtak nekünk.Akkor már dolgozni vágytam és nem erre az ismételgetésre,s bevallom jobban is tettem ,mint valami szutyok ösztöndíjért hajtsak,mert elegem volt a suliból. Gyakorlati tapasztalatot alig adtak át,s az állásbörze is alig volt valamire jó. Noh persze kocka állás volt bõven,de voltak olyan cégek is akire az asztalt ráborítottam volna. :D S azt tanácsolom minden végzõsnek huzzon el dolgozni,mert a suli nem sok mindent ad szakmailag.
Másik dolog ne gyere nekem itt Németországgal bazze,ha annyira tetszik neked ott menj ki. Itthoni átlag fizetésbõl próbáld kifizetni a tandíjat.
S mint már mondtam nézzél egy kicsit körül és nyisd ki a szemed milyen környezetbe érkezik a tandíj.Azt látom ebben az országban szarnak az emberek egymásra,s ez a hozzáállás is ezt adja. Menj el raktárosnak vagy pultosnak,nah abból próbálj felnevelni 2 gyereket.Részemrõl én így gondolkozom,mert látom mennyit keresnek mások és kurvára unom már ezt ,aki veri a nyálát hogy neki belefér.Hát bassza meg!S a másik X1000 ember nem érdekes???Azok dögöljenek éhen,mert nekik csak ennyire futotta?Tipikusan az eset,hogy csak a saját világában és a többi már nem érdekes és nem is akar onnan kiszabadulni. Nem egyszer látom az utcán,hogy kismama szenved a babakocsival és basznak neki segíteni,pont ezt a helyzetet tükrözi mai társadalmunk. Szarnak a másikra,önzõek mint állat,s ha kell földbe is tapossák a másikat vagy kibasznak vele ha tudnak (tipikus magyar gondolkodás) ,ha éppen kicsit naiv vagy tapasztalatéan azt kihasználják. Bezzeg ha kell valami nekik ,akkor mindent azonnal.
"Ha Németországban munkanélküli vagy, csak akkor kaphatsz segélyt, ha elõbb feléled a készleteid: költözz kisebb lakásba, add el az autód, stb-stb." Csak ezt az egy mondatod emelném ki, teljesen igaz, ez a rohadt nagy baj magyarországgal. Itthon úgy fizeted ki a segélyt (fõleg egy bizonyos kissebbségnek) hogy a büdös életben nem dolgozott és nem is áll szándékában dolgozni menni. Ezt persze a dolgozókkal fizettetik meg és iszonyatos pénzek mennek el ezekre a segélyekre. Persze érdekes módon ehhez egyik kormány sem mer hozzányulik, pedig ez lenne az igazi társadalmi egyenlõség eszköze nem a tandij... Csak hát mint tudjuk ebben az országban a kissebség a többség...
Tandij: akárhogy is (lehet mindenre példát hozni) azt hiszem nem a jövõ generációin kéne spórolni, lásd amit feljebb irni be lehetne ezt a pénzt hajtani máshol is ráadásul jogosan...
Összefogás: Teljesen igaz, ez már nagyon hiányzik ebben az országban. Na de öszintén. A jelenlegi kormány szétcsaltaloptahazudta az országot. Az elõzõ szintúgy csak jobban titokban tartotta. Akkor kihez fogjunk össze? Te összefognál azzal aki kirabolt téged és a képedbe röhög? Vagy azzal aki álszenten úgy tesz mintha nem pedig mégis?
Az a nagy helyzet hogy le kéne gyalulni az egész parlamentet, az összes gyanús ügyet kivizsgálni, a tisztelt politikusainkat 10 évre eltiltani mindenféle politizálástól, a parlament létszámát jól leredukálni (lévén hogy egy 10x ekkora országnak sincs ennyi naplopó képviselõje), a politikusoknak járó jutattásokat jó alaposan lecsökkenteni, és ezutan odaengedi az igazi szakemberekt akik hajlandóan tenni is valamit ezért az országért és nem csak azt nézni hogy hogy lehet a legjobban megtömni a zsebüket... Persze ez utópia, mivel ez nem áll egyik pártnak sem érdekében (senkise akar messzire kerülni a húsosfazéktól), igy aztán évrõl évre a tisztes állampolgár csak sziv, fekete/szürkegazdaságba kényszerül miközben a politika elit nem tudja hová tenni a pénzét... tiszta franciaország az 1700as évek végén...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Amugy en is voltam "mintavetelezo",enyhen szolva se megbizhatoak az ilyen eredmenyek!
Miközben megszorításokról beszélnek, magyar vállalatok 4 milliárd dollárt fektetnek be a távoli Dél-Szumátrán . (A megállapodásokat Gyurcsány és Kóka írta alá.)
4 milliárd USD = kb. 4×213 mrd = 825 milliárd Ft. !!!

Tandíj: pályázni ösztöndíjra most is lehet. Az hogy te inkább a munkát választottad, az egyéni döntés volt. Szoc alapra is lehet hivatkozni, sajnos ezzel sokan visszaélnek (vállalkozsó szülõk minimálbérre bejelentve, és ilyen környezetre felvenni a szoc támogatást szerintem pofátlanság.) Én is dolgoztam egyetem mellett, a második mellett fõállásban, mégis összesen csak félévet csúsztam... Mindkettõ Mûegyetem, nem mondhatod hogy könnyebb volt mint neked. Keresztért és pótvizsgáért naná hogy fizettettek, ezzel nem tudom mi a problémád. Szerintem ez teljesen normális. Ha nem tudtad teljesíteni az elõírt követelményeket: fizess.
A gyógyszeráras dolgot megintcsak nem értem. Azt mondod a benzinkúton drágábban fogják adni. Hát akkor meg mi a probléma?!? Aki akarja megveheti olcsóbban a patikában. Tiszta ügy. Ha meg nagyon sürgõs és szükséges és messze van az ügyelet, akkor lehet választani: megfizeted a benzinkútfelárat vagy elmész az ügyeletes patikába. Egyes egyedül akkor lenne ebbõl probléma, ha a benzinkút megpróbálná ugymond kiszorítani a patikákat, nyomott árakon adná ezzel ellehetetlenítve õket. De ez szerintem nonszensz, annál is inkább hogy a legtöbb gyógyszert továbbra is csak patikában lehet értékesíteni.
Abban teljesen igazad van, hogy ebben az országban összefogás kéne, én ezt mondtám már 100 kommenttel ezelõtt is. Csakhát a hajlandóság a tárgyaláshoz nincs meg. Legalábbis a hátat fordítunk s kimegyünk, a nem-beszélek-veled típusu óvodás viselkedés nem a legjobb módja annak, hogy tárgyaljunk valakivel, horribile dictu kompromisszumokat is köthetnének és végre valamit közösen csináljanak... Követeljük a konstruktív tárgyalásokat és az összefogást :P. Jól hangzik :). Ja, és egy kis erkölcsöt is végre valahára.
Jah meg a notorius orvoshoz járókat megállítaná,hát ebben sokat nem látok,ugyanis ez a betegek kb. 3-5%-a,ezzel aztán "sokat" spóroltunk meg az államnak. Egy év alatt lazán leperkálja azt a 6k-t ,s ugyanúgy állandóan odajár.
Persze akkor hol vannak a nagy reformok,amikor a saját házuk táján kéne rendet rakni??? Rohadt nagy mocsokságnak érzem,amikor drága kormányunk az egészségügyet baszogatja ezzel a szarral,mikor ott (is) okozták a legnagyobb szart.
Nem törvényszerû, hogy folyamatosan az éppen megválasztott kormányt imádja a nép, különösen megszorításos idõkben.
Persze ezt te is tudod, csak úgy csinálsz, mintha nem tudnád.
Tandíj: mikor felvettek akkor is sok barmot vettek fel és az elsõ évben ezek kihullottak a rostán. De pl. én 7 év alatt végeztem el a sulit ,mert nehéz volt. Ennyi és fizettem is érte rendesen. Szóval nem tartom ezt a tandíjat korrektnek,hiszen ha elolvasod az egyetemi szabályzatokat ott elég keményen kell fizetni,ha sokáig vagy az egyetemen. Ergo valahol baromság ez az érv,hogy akik bent lébecolnak fizessenek,hiszen az egyetemi szabályzat pont ezért van,én is fizettem már elég kemény az utolsó évben. Arról nem beszélve,hogy a keresztfélévért is fizetsz,meg a pótvizsgáért,stb.. Ezekután ne pofázza nekem itt valaki,hogy ingyen van. Egyébként ami a lébecolást illeti,volt olyan nem is egy évfolyamtársam aki dolgozott mellette ,ahogyan én is és ezért csúszott el,meg a villanykar így is eléggé nehéz. S csak úgy mellékesen megjegyzem a legtöbb évfolyamtársam is melózott nyáron is,szóval mi se lopjuk a napot. Úgy kezelik az egyetemistákat ,mintha valami lusta gödény banda lenne.Évközben is volt olyan srác aki tanított,meg mindenféle melót csináltak. Volt aki olyan szakmai munkát válalt fel,hogy ingyen dolgozott csak azért hogy tanuljon valamit.Egyébként olyan "jól" voltunk felszerelve az egyetemen,hogy a diplomamunkához nekem kellett bevinni cuccokat,hogy mérni tudjunk.
Az okt.23-a egy felháborító dolog volt, ezért a szar mûsorért hatalmas pénz basztunk ki az ablakon. S a Kossuth térre be se engedték a népet,miközben a mi pénzünkbõl basztak el 4 milliárd Forintot erre. Egyébként nem igazán értem,miért is kellett ez a nagy balhé,mikor magasan szart ránk a világ és senki se segített. S akkor is kissé széthúzott országunk ugye.Összefogás kéne ebben az országban szerintem.
Nemrég utaztak el õseim kicsit pihenni,s jártak Bulgároknál.Nincs pénzük a bolgároknak,szegények.S nem is csinálnak nagy fogadást,meg ezt a színjátékot mintha jól állnának,de adósságuk sincs.
Ez is milyen nevetséges ,hogy most ugat Demszky Aba Botondról,mikor már ezt mindenki látta mióta a székbe került,hogy pazarlás megy.A fél ország rajtuk viccelt.
használd a Google-t.
195: Te meg kapj már észbe, alapdolgokat sem fogsz fel úgy látom. Elõször is, teljesen mindegy milyen jószándékúak lennének a megszoritások, ez a büdös nagy magyar valóság. Itt bármit is csináltak eddig, azt mindig a köznép szivta meg. Ismételten kezdhetnénk a privatizációnál a rendszerváltáskor, az is jó ügy érdekében történt, a megvalósitást meg ismerjük...
Tudod miért akarják a tandijat bevezetni? Hogy mindenkinek fel kelljen venni a diákhitelt. Ennyi. Hogy aztán mégegy generáció legyen úgy hogy már mikor kijön az iskolapadból tele legyen adosággal, már akkor a bankok uralják az életét.
Az adók igenis itt a legmagasabbak, lehet hogy abszolut értékben nem, de ha hozzáadod a fizetéseket akkor igen. Csak a mi hülye politikusaink jönnek mindig azzal hogy mit akarunk mi, németországban is ugyanennyibe kerül minden, tehát nem vagyunk lemaradva, arról mély kuss van hogy ott 4-5ször ennyi az átlagfizetés, vagy hogy egy pl. egy németnek 1 évet kell sporolnia egy olyan autóra amire egy magyar 5-6 évet sporol... És igy tovább.
Vizitdij megint minek? 300 Ft... Eddig ha mentél dokihoz, sulyos ezresekben mérték a hálapénzt, gondolod hogy ezentúl majd ha odaadod te a nevetséges 300 forintotad majd nem tarták a markukat az 5ezresért? Dehogynem, igy ez csak egy újabb nevetséges vérlázitó megszoritás lesz, aminek értelme semmi.
Gyógyszerek... Igazad van, kólát is lehet venni benzinkutnál... Nézted már meg mennyibe kerül ugyanaz a kóla egy benzinkutnál megy egy élelmiszerüzletben??? A gyógyszer hasonló lesz. Mindennek az ára jól meg fog emelkedni.
Ja igen a tandijra még visszatérve, jelenleg aki hülye és szegény az nem kerül be az egyetemre.
Aki okos, az legyen gazdag v szegény általában bekerül és utánna kapja az ösztöndijat. Aki meg gazdag de hülye, az bekerül fizetõsre.
Ennyi. Tehát az állam nem fizet a gazdag hülyék után, akárhoyg is probálják ezt elhitetni veled, ha hülye valaki akkor megy a fizetõs szakokra és õ fizet és nem neki. Aki meg okos, azt felveszik, és kapja az ösztöndijat. De a tandij miatt aki okos de szegény nem fogja birni a felsõoktatást, mivel rengeteg pénzbe kerül, és mig eddig ezt birta fizetni az ösztöndijból, ezután az ösztöndij elmegy a tandijra, és nem marad a többire pénz... Ki járt jól megint? Gazdagék...
És tudod aki hülye és bukdácsol a fõiskolán (van ilyen rengetek én is ismerek jópárat) azoknak nincs meg a kredit és szépen fizet a fõiskolának egy valag pénzt a pótvizsgákra, a tárgyújrafelvételre, nem kap kolit, mehet albérletbe újabb valag pénz és igy tovább, tehát nem egészen értem hogy mibõl gondolod azt hogy a felsõoktatás tele van hülye diákokkal akiknek ez ingyen van...
Ez am az orszag velemenye......edes istenem,honnan van ennyi hulye hirtelen?<#falbav>#falbav>
Gyurcsányt az emberek 2/3-a tartotta alkalmatlannak okt. 20.-án: http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=200782
Ez nagyon nem igaz, valahol a középmezõnyben vagyunk. De még a híres-nevezetes benzinárban sem mi vagyunk a legdrágábban az EU-n belül (úgyszintén középtájon vagyunk)
Én akkor voltam egyetemista (elsõ diplomával) amikor HornGyufa volt a hatalmon. Akkor az "õrületesen magas" tandíj volt kemény 10'500Ft/félév. Ha valaki egy kicsit is tanult, csak egy kicsit (kb. 3.5 felett) már megkapta ösztöndíjként a tandíját. Azóta megváltozott a világ, boldog-boldogtalant felvesznek, a ponthatárok a padlón vannak (mert az egyetem a hallgatói létszám alapján kap fejkvótát az államtól, vajon mibõl). Ezek az emberek évekig keringenek az egyetemen, aztán kihullanak a komolyabb rostákon. De addig nem csinálnak mást, és az állam ugyanúgy fizeti utánuk a fejpénzt. Akkor már inkább csak az menjen aki tényleg tanulni akar és fog is. Aki jó, az ugyis díjmentes lesz a tanulmányi eredmények alapján, vagy különféle ösztöndíjakkal. Egyébként arra is van mód, hogy egy cég finanszírozza meg a képzést, meg kell tudni gyõzni, hogy elég jó vagy.
Vizitdíjról nem tudok nyilatkozni, amennyire lehet inkább igyekszem elkerülni az hivatalos egészségügyet és az egészségpénztáron keresztül élni (ami úgyszintén államilag támogatott dolog). Nagyon keményen dolgoznak az orvosok, mentõsõk, védõnök, minden tiszteletem az övék. De azt õk sem akarhatják, hogy borítékokkal fizessük õket mindörökké. Egy kicsit átláthatóbbá kéne tenni, és akkor nehezebb lenne lopni belõle. Nem, nem az orvosok lopnak (bár erre is volt példa), odáig el sem szokott jutni a befizetett pénz.
Nem minden gyógyszert akarnak kiemelni, csak a vény nélkül kaphatóakat. Azt pedig jó, ha lehet venni benzinkúton. Gondolj bele, két kisgyerekkel, akik természetesen mindig hétévégén betegszenek meg, ugye el kell menned az ügyeleti patikába. Télen fúj a szél, patikus egy ablakon dugdos ki neked dolgokat, hull a hó, te meg ideg vagy. Ráadásul nem is mindenütt van ügyeleti patika, van amikor elég messzire kell menni hétvégén. Benzinkút sokkal több helyen van. Ha pedig bespájzolsz gyógyszerbõl, hogy a hétvége ne érjen váratlanul, akkor simán kidobod õket ha lejártak, ez mennyivel jobb? Meglepõ módon a vény nélkül kapható készítményeknek is van _leírása_ amit végig lehet olvasni. A gyógyszerész nagy valószínûséggel pont ugyanazt fogja mondani. Gyógyszerért pedig továbbra is patikába kell majd menni, azokról szó nem volt.
Amit nagyon nem értek, hogy miért ellenzitek annyira a kötelezõ magánnyugdíjpénztári tagságot? Azért mert kötelezõ? Ez épp azért van, mert mindenki tudja, hogy kilopják a kasszából. Az állam SAJÁTMAGA ELÕL akarja eldugni a pénzedet, hogy ne tudja ellopni. :) Azt mondja, hogy inkább tedd bankba (magánnyugdíjpénztárba, de õk befektetik alapokba, tehát megjelenik a pénz a befektetési piacon), még adókedvezménnyel is támogatja, hogy a céged is adjon neked. Hogy mire öreg leszel legyen nyugdíjad. Ráadásul SAJÁT nyugdíjad, amit a saját jövedelmed után fizettél be, sajátmagadnak.
A Forint döglödéséhez szerintem vess egy pillantást a forintra, kb négy-ötéves csúcson van :).
Vizit díj,szép dolog, még az összeg se vészes de sok értelme nem akad.Ugyanis az egész rendszer ,amit erre ki kell építeni elnyelni a vizitdíjat. Ha több lenne az se jó,s így sincs értelme. A Tb így is egyre kevesebbet fizet a pontok után az intézményeknek.Nem baj majd lehet azt szajkózni mellé,hogy azért kap a korház vagy rendeéõ kevesebb pénzt ,mert nesze nektek ott a vizitdíj. Azért arra is kiváncsi lennék ki keres majd azzal jó pénzt aki biztosítja a vizitdíj behajtására megfelelõ eszközöket,gondolom valami kormány közeli cég. (mondjuk valami SZDSZ-es pofa) Talán esetleg nem ott van a gond az egészségügyben,hogy a pénz megreked valahol? Mondjuk a Tb-nél ,meg állam bácsinál.Talán esetleg nem ott kéne kicsit visszafogni magukat,hogy kevesebb lenne képviselõinknek az ilyen-olyan juttatások,benzinpénz,meg mellé bérletpénz,meg mobilpénz ,meg lófasz.Demszkynek is az istenpénze se elég,a szép fizetése mellé kell neki ilyen -olyan juttatás mert szegény nem bírja kifizetni a fizujából.De "sajnálom" szegényt,s még akkor nem beszéltünk arról ki tudja hol tölt be még valami poziciót.
Aztán itt ez a gyógyszertárak szopatása,eddig legalább képzett ember árult gyógyszert,nesze nektek most már minden szakadt barom árulhat tablettát.Aztán majd ha a kölyköd gondol egyet,öngyilkos akar lenni és lazán hozzájut egy fájdalomcsillapítóhoz és dob rá némi alkeszt. De lényeg ezzel szintén valakik jól laknak ott a "szép" kormányunkban.
Jah nincs elég munkahely??? Hoppá talán esetleg olyanok a körülmények,hogy alig van ember aki új céget alapítana,mert labilis a gazdaságunk az ilyen-olyan adónövelések ,meg újabb adónemek miatt. Errõl is mi tehetünk? Szerintem nem,hanem drága kormányunk,év eleje óta döglõdik a Forint.Másik meg ami a nyugdíjasokat illeti õk legalább dolgoznak,manapság már rendes munkaerõt nehéz találni,bár nem csodálom hiszen országunk vezetõi mutatják a példát,hogy itt csalással,lopással többre jutsz mint szorgalmas,becsületes jó munkával.
Jah és hová lesznek a fiatalok? Hát Feri megmondta:"El lehet menni." Nesze nektek ezzel mutat példát a népnek,nem azt mondja dolgozz rendesen,hanem hagyd el az országot. Csodálkozol hogy az értelmesebbje nem marad itt és elmegy külföldre dolgozni?Itt marad a hulladék,meg az öregek akiket a családja ide köt.Nem baj majd jön helyette román meg ukrán munkás,az milyen jó lesz neked.Aztán majd ha valami bajod és nem tetszik és a jogaidat emlegeted,amikor meglopnak majd kapsz egy gomibottal a fejedre,mert itt "demokrácia" van.
Visszatérve a tüntetõkre, elolvastam a követeléseiket, amik szépek, és jók, csak annyi a baj vele, hogy sosem fog megvalósulni, mivel semmiféle politikai hatalommal nem rendelkeznek. Orbán sem fog melléjük állni, mivel ha jól értelmeztem õt is kivágnák a fenébe.
Ugyanúgy, ahogy a nemzeti oldal körében a gyurcsány gyûlölet. :) Addig nem lehet csinálni semmit ebben az orzágban, amíg az emberek 50-60% gyûlöli a másik oldalt...Lehet annak a maradék 40-50%-nak (optimista becslés) kéne végre hangot adnia a véleményének, csak az meg nem érdekli a sajtót, mert nincs benne vér, halál, gyûlölet, terror...
Epikorusz a költségvetéses dologban maximálisan igazad van, soha nem is állította itt senki, hogy nincs. Persze hogy a mesében azoknak kéne megfizetnie a gazdasági hiányt, akik okozták (elvakult nemzetiseknek mondom, nem csak a komcsik) , de ez sajnos csak a mesékben van így. Most nem tudom eldönteni, hogy elolvasod-e a hsz-eim, vagy csak ami nem tetszik belõle neked, arról nem veszel tudomást. :) Írtam, hogy addig a büdös életben nem fogják felelõségre vonni a felelõsöket, amíg a jelenlegi politikusok ülnek a parlamentben, és a jelenlegi álltalános gyakorlatot követik a politikában. Printz szerinted miért úszta meg? Biztos nem azért, mert ártatlan, volt 1-2 lekötelezettje a megfelelõ helyeken. A helyzet meg az, hogy jelenleg a politikusok (az összes párt politikusa) nagy része le van kötelezve valakinek. Egyébként valszeg megvan az a felsõ pár százas gyáros-nagyvállalkozói kör, aminek a beleegyezése nélkül sem gyurcsány, sem orbán még csak nem is finghat. Persze csak közvetetten, lehet nincs is közük sokukhoz, de most magyarországon egy gazdag, befolyásos ember meg tud szavaztatni, vagy le tud szavaztatni egy törvényt. Persze apró kiskapukról van szó, amit a nagy többség észre sem vesz, de ezeken a kiskapukon lopják ki az ország pénzét...
A politikusok felelõsségét sehol nem vitattam. Szerintem is nekik kéne a morális alapot megteremteniük, mert valahol mindenki az õ példájukat követi. Õ kivesz a pénzbõl, a vállalkozsó nem fizet adót, a fiatal bliccel a bkv-n. Mindenki ugyanazt csinálja, csak a a saját lehetõségei szerint, a saját szintjén, közös morális mintát követve. De hogy mondod meg egy politikusnak, hogy lécci-lécci legyél már kicsit erkölcsös, mert szeretném követni a példád?
Az állam sokféle eszközzel be tud avatkozni a közterhek igazságos elosztásába, abba, hogy ki viselje a károkért a felelõsséget. Az utóbbi években itt azt láttuk, hogy a nagy károk okozói simán megúszták (Lupis, Huninvest, Tocsik, Postabankos Princz, stb. stb.). Nem beszélve a politikusok felelõsségérõl. A bíróságokra sem lehet hárítani az ilyen ügyek elsikkadását, mert a törvényi háttért, a kinevezéseket az állam biztosítja.
Honnan tudod, hogy milyen közgazdasági ismereteim vannak? Sehonnan, csak blöffölsz.
Egyébként nem értem, mi az hogy újgazdagok? Mit szeretnél? Arisztokráciát? Ilyet lehet vásárolni manapság. (Õk a nem új-gazdagok, már ha gazdagok.) Vagy kollektív szegénységet?