Tankkal száguldani, börtönveszély nélkül

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Humm, asszem rádférne egy kiadós közgazdaságtan-tanfolyam, mielõtt a féligazságok nem-igaz részeibõl még nagyobb kuszaságot raksz össze. 😊

Tenmagad írod:
"Felesleges meggyõzéssel próbálkozni egy hangtalan/arctalan internetes fórumban, mert nem fog összejönni. Ennek ellenére a véleményütköztetést és a normális vitát (nem a "nekemvanigazambazze" vitát) értelmesnek és építõnek tartom."

Akkor kivel is vitakozol?

Más: A megszorító intézkedéseket én nem tartom megalapozottnak.
Az utóbbi 16 évben a dolgozó emberek alul kilopták a nemzeti vagyont, csõdbe sodorták az országot (az EU-s pénzek tulajdonképpen csak késleltették/késleltetik a problémák felszínre kerülését!), és most megint a tisztességes polgárokkal fizettetnék meg a teljesen rossz politika (gazdaság-, társadalom-, külügy-, stb.) által okozott károkat. Hogy is van ez? Az újgazdagoknak megmaradnak a villáik, uszodáik, luxusautóik, horvátországi, stb. nyaralóik, ékszereik, mûkincseik, és az általuk okozott károkat megint az adófizetõk fizetik meg? A környezetszennyezés terén (is) van egy olyan elv, hogy a károkozó fizet. Akkor?

Kara kánként folytatom tanításom.

Matyóhímzés
Egyébként hol adtam felmentést bárkinek is? Mondtam azt, hogy ezaz jól csináltátok?
Azt szajkózom már minimum 10 hsz-e, hogy felõlem megrohadhat mindkét oldal, nem lesz hiányérzetem miatta.

A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésû Ketchup.

Matyóhímzés
"kinyilvánítod azt a tarthatatlanul lefitymáló, álmindentudó magatartást, ami az esetek legnagyobb részében az igazi parasztok és a bégetõ birkák sajátossága."

A számból vetted ki a szót.

Egyébként is mentegetõzik a fene, szerintem megint nem olvatad el a hozzászólásom. Nem szeretem sem gyurcsányt, sem orbánt, és nem gyurcsányt támogatom, hanem a refomrját, megszorító intézkedéseit, kinek hogy tetszik.
De ha itt páran el tudnának szakadni a fújjj köcsög komcsik, meg a fújj köcsög cigány nácik birka szemlélettõl, akkor lehet meg lehetne ezt beszélni normálisan is....

tucsilg: Ki kell hogy ábrándítsalak, az elmúlt 16 évben az összes kormány szarrá lopta magát, nem kivétel ez alól Orbán sem, és remélem egyszer megfulladnak a pénzükben mind.
Az meg nem változtat semmit, hogy ki lopott, meg mit, reformok kellenek és kész, nincs más lehetõség. Mondom el kéne dönteni, hogy most azon vitáztok, hogy kellenek-e megszorító intézkedések, vagy azon, hogy ki hazudott, meg mit.

Hát, Epikurosz, nem akarlak megsérteni, mert általában normális és akár még hasznos kommenteket is szoktam látni tõled, de ezzel a kijelentéssel, idézem:

"ne meggyõzni akard azokat, akiket nem lehet, mert az aljasság már teljesen lételemüké vált, mindössze közöld a rideg tényeket."

kinyilvánítod azt a tarthatatlanul lefitymáló, álmindentudó magatartást, ami az esetek legnagyobb részében az igazi parasztok és a bégetõ birkák sajátossága.

Teljes mértékben korrektnek éreztem Halgatyó leírását, és kifejezetten örülök, amikor valaki, amivel/akivel nem ért egyet, tényeket ÉS véleményt is ír.
Felesleges meggyõzéssel próbálkozni egy hangtalan/arctalan internetes fórumban, mert nem fog összejönni. Ennek ellenére a véleményütköztetést és a normális vitát (nem a "nekemvanigazambazze" vitát) értelmesnek és építõnek tartom.
Ennyit errõl. És uram bocsá', ki merem jelenteni, hogy aki a mai magyar politikai színtér akár csak felületes ismerete után képes egyetlen, azaz EGYETLEN párt álláspontja felé ingathatatlan szilárdsággal beállni... na az olyan ember, akinek értelmetlen akár véleményt, akár rideg tényeket írogatni. Nem tudom, eddig mennyire tûnt fel, de az úgynevezett "tudatos tömegek" egytõl egyig a média hatásaira reagálnak - ugyebár ne keverjük a "jól értesült" embert a "szakértõ" emberrel. És érdekes módon mindig kiválik, hogy a legagresszívabban vitatkozók, a leginkább vérestorkú pártszimpatizánsok azok, akik nem látnak tovább választott "vezérük" ócska kampányszervezõk és fizetett újságírók által megkomponált plakátszövegein.

Hopplá. Mintha pont errõl írtam volna... whatever.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Matyóhímzés, ne mentegetõzz!
A relativizálás bûnébe estél, ami közel áll a halálos bûnhöz, ugyanis megbocsájtó felmentést adsz mindenféle trógernek, bátorítod a latorságot, hisz azt mondod, hogy más sem különb a Deákné vásznánál, és hofista módon szólva, nem kell kergetni elfele a legyeket, mert csak éhesebbek gyûnnek.
Nem!
Van egy lejtmenet, annak van egy alja, ahonnan nincs már kiút. Ott meg kell állni. Nincs értelme a dávidibolyás szemforgatásnak. A nagyobb rossznál, amíg lehet, jobb a kisebbik rossz (OV), utána - egy kávé/tea/sör/bor mellett (nem gumibotok alatt görnyedve) lehet gondolkodni, hogy hogyan tovább, A-ba vagy B-be, esetleg C-be.

Sanyix
Hagyjad nincs értleme, úgyis mindíg a mindenkori riválisra fognak mindent...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

wazze, ennyire ....k nem lehettek ! Azert kellenek a reformok mert a komcsik elloptak mindent. Vegyetek mar eszre ! Mikor attvettek a hatalmat akkor D209 azt mondta A GAZDASAG RENDBEN VAN ! Na ezt tettek tonkre par ev alatt !
Picizöldfül
Matyóhímzésnek igazad kell adnom,ez így van és ezt bekell látni,egy hozzáfûzés:én õszintén kíváncsiságból odaadnám a Fidesznek a kormányzást kb fél évre,és amikor meglátják azt hogy itt kéremszépen csak egy dolog húz minket ki a szarból,mégpedig a meg szórítások,nevezzük reformoknak,na és akkor amikor ezt bejelentik nemtom hogy reagálna a saját táboruk???Tüntetne a saját táboruk ellenük..szal ezen el lehetne gondolkodni,vagy majd azt mondják magukba csak viccel a jóröeg Viktorka velünk,érdekes amikor az állam egy nagy MÍNUSZBÓL áll,nemtom még1xermegtagadná a saját népétõl az EU pénzeket..

Matyóhímzés
Ja, még egy kis olvasni való, az eme nemes cselekedet végrehajtásához kellõ felkészültség hiányában szenvedõknek, vagy csak simán azoknak akik lusták visszaolvasni, és úgy osztják az észt:

"Mikor lesz végre valaki, aki kimondja nyíltan a nagyközönség elõtt, és hatalommal is rendelkezik, hogy Gyurcsány Orbánnal együtt húzon a fészkes fenébe? És ne csak õk, hanem az összes hozzájuk hasonló politikus.....mondjuk a jelenlegi parlament 91%. :S
Ez szerintem a Sólyom László dolga lenne, csak sem hatalma, sem bátorsága nincs szerintem hozzá."

Igazatok van, imádom biztos gyurcsányt (együtt is szoktunk sörözni, hisz akkora nagy spanom), és teljes melszéleséggel kiállok a választások idején tanúsított viselkedése melett..

Matyóhímzés
Túl sok Orbán beszéded hallhatsz.

Matyóhímzés
"Addig, amíg mentegeted a hazugságot, erkölcsileg nem tisztulsz meg, addig sajnos neked nem lenne hely Epikurosz bárkáján.
Annyira sajnálom. "

Elolvastátok egyáltalán amit írtam?
Mentegettem hazugságot, gyurcsány a haverom?

Gynegébbek ekdvéért a hsz-em:

"A helyzet: Az MSZP átbaszta a választásoknál a népet, hogy újra hatalomra kerülhessen. A Fidesz megtette volna ugyanezt? Gondolkodás nélkül. Engem ebben az egészben az idegesít, hogy 2 párt anyázza egymást, és szítja a feszültséget az országban, gyûlöletet kellt, egymás ellen uszítja az állampolgárokat, közben meg mindketten ugyanannyira sárosak.
Egyébként is el kéne dönteni, hogy mirõl vitatkozunk, arról, hogy a kormány megszorításokat tervez, vagy arról, hogy az MSZP hazudott.
A helyzet: Az ország gazdasága nagy szarban van, ezt asszem mindenki elismeri. Van 2 párt akinek reális esélye van a hatalomra kerülésre. Az egyik hazudik, és ezzel sikerül is megnyernie a választásokat. (persze a másik fél is hazudott, de ezzel most ne foglalkozzunk) Ezután elõjön a megszoritásokkal, amivel ugye megszegi szinte az összes választási igéretét. E melett van egy ellenzékünk, aki foggal-körömmel tiltakozik a megszorítások ellen. Kérdem én, melyik a jobb? Amelyik csalt (ha így tetszik), és így került hatalomra, majd megpróbálja helyrehozni a gazdaságot, vagy aki nem csalt (bár szvsz gondolkodás nélkül megtette volna, ha ezzel hatalomra kerülhet), viszont semmiféle terve nincs a gazdaság helyrehozásával kapcsoltban, sõtt még tiltakozik is ellene. Szerintem egyiksem jobb, a legjobb az lenne, ha az egész jelenlegi politikai bagázst úgy ahogy van kihajítanák a fenébe. De persze ez nem lehetséges, ezért a saját részemrõl kényszerbõl MSZP mellé állok, mivel legalább tesz valamit a gazdaságért. Milyen lehetõségek vannak? MSZP vagy Fidesz, semmi más verzió nincs. Ha repülne az MSZP, akkor csak a Fidesz juthatna hatalomra. Akkor mi lenne? Vagy betartja Orbán az igéreteit, és nem lesznek reformok, az átlagpolgár megnyugszik, hogy nem kell 300 forintot fizetnie az orvosnál, meg 100e-t a fõsulin, majd pár év múlva mennénk Romániába segédmunkásnak, meg könyörögnénk a Bulgároktól segélyért. Vagy uyganúgy megszorításokat vezetne be a Fidesz is, amivel egy fokkal sem lenne jobb "erkölcsileg", mint a jelenlegi kormány. Nem így van? akkor kérdem én, miért lázongunk itt, vagy akár az utcán? Mit akarnak a lázongók elérni? Mondjon le Gyurcsány? Nem csak Gyurcsány hazudott, az egész MSZP hazudott. Mondjon le a kormány? Ki kerülne hatalomra, csakis a Fidesz. Akkor jobb lenne? Vagy ugyanúgy átbasznák a népet, mint most az MSZP (megjegyzem ez lenne a jobb verzió), vagy még jobban szétcsesznék a gazdaságot.
Arra meg ne számítson senki, hogy a gazdaság helyreáll, az átlagpolgár közben meg tejben-vajban fürdik. Persze lehet jönni, a "ne engem szivassanak, hanem azt aki ellopta a pénzt" szöveggel, de ezt asszem minden józanul gondolkodó ember tudja, hogy soha a büdös életben nem fog megvalósulni. Soha nem fogják keményen megadóztatni a milliárdosokat, meg megszivatni a gyárosokat, nagyválllalkozókat. Elõször is azért, mert akkor azok azt mondják, hogy viszlát, másodszor mert jó pár ember "le van kötelezve" a mindenkori kormányból ezeknek a pénzes embereknek.

Én majd akkor reménykedem bármi változásban, ha nem az lesz minden évben az elsõ dolga a parlamentben a politikusoknak, hogy megszavazzák a saját fizetésemelésüket...."

halgatyó ez mind szép és jó, amit leírtál, meg a töbiek is, akik lázonganak a megszorítások, vagy reformok, tök mindegy melyik ellen, de ha nicnsenek megszorítások, akkor mibõl áll helyre a gazdaság? Magától? Vagy jön hári potter és a varázspálcájával pénzt varázsol az állam kasszájába? Mindnekinek szar ez, neked is, nekem is, pistikének is, de nincs másik reális megoldás. Ó persze lehet jönni a szivassuk akkor a gazdagokat dologgal, de az soha a büdös életben nem fog megvalósulni, amíg azok ülnek a parlamentben, akik az elmúlt 16 évben.....

halgatyó,

Tökéletesen igazad van. Csak egy dolgot tarts szem elõtt: ne meggyõzni akard azokat, akiket nem lehet, mert az aljasság már teljesen lételemüké vált, mindössze közöld a rideg tényeket.
Vannak ugye a menthetetlenek, a gyógyíthatatlanok. Ezek még azt sem érdemlik meg, hogy leírd nekik a valóságot, mert azt szájuk íze szerint, kiforgatva, meghamisítva saját céljaik érdekében próbálják majd kihasználni. Ezért szoktam én a száraz adatokra szorítkozni mostanában, és nem adok megoldási javaslatokat. Ki kell várni a jobb idõket, minden módon akadályozva a gazság túlélését, azt, hogy a lopott pénzeknek örülni tudjanak.

Most már befejezem, mert dolgozni kell. Még tízszer ennyi leírhatatlan mértékû aljasságot sorolhatnék fel, ami az álliberális irányítás sajátossága, például az a gyalázatos sajtókampány, amit akkor flytattak, amikor a meglehetõsen mérsékelt Orbán kormány valami közmunka végzéshez akarta kötni a dolgotalan emberek segélyezését.

Vagy hogy alanyi jogon járjon-e a családi pótlék, vagy csak azok kapjanak, akik számára a tömeges gyerekszülés a megélhetés forrása? Hogy aztán tömegesen agyonverjenek ha nem elég gyorsan kapják meg a kabátomat? Azok, akik a vágyaiknak parancsolni nem tudnak, a kötelességeiket nem ismerik, de a jogaikat nagyon is? Na nem sorolom. De ahhoz, hogy a gondolkodó és figyelõ embereket magatok mellé állítsátok ti baloldaliak, nos ehhez az állandó hazudozás, az álliberális elvek SÚLYKOLÁSA, a kettõs mérce alkalmazása, a másik ember gondolati terrorban tartása NAGYON NEM alkalmas! Nna csá
Milyen következményei lesznek a nyugdíjkorhatár felemelésének 65 évre?

1.) Idõs, elhasználódott, végletesen megfáradt, beteges emberek alacsonyabb termelékenységû munkavégzése, mintha arra a munkahelyre egy -- éppen munkanélküli -- fiatalt vennének fel. Csak akkor persze tisztességes fizetést kellene adni a fiatalnak, és nyugdíjat az öregnek. No, ezt spórolják meg, de ez a spórolás visszaüt az öreg ember kisebb munkabírása következtében.

2.) Öreg emberek a munkapad mellõl fognak kibukni holtan.

3.) Végére hagytam a legaljasabbat. Ezek az öreg emberek -- 62 és 65 év között -- gyakorlatilag nem tudnak már dolgozni. Ezért KI FOGJÁK ÕKET RÚGNI a munkahelyükrõl. Munkebér nélkül és nyugdíj nélkül fognak tengõdni, mert a nyugdíj elõtti utolsó években semmit sem keresnek.

Erre mondaná Kóhn bácsi: ügyes! Igen Ferikém, hattározottan üggyes!
Amikor a Horn kormány hatalomra került, hoztak egy törvényt, amely alapján a fiataloknak KÖTELEZÕ belépni valamilyen magán nyugdíjpénztárba.

Az 1998-ban hatalomra került Orbán kormány -- nagyon helyesen -- megszûntette ezt a KÖTELEZÕ jelleget, és fakultatívvá tette a belépést.

A MASZOP pénzeltüntetõ offshore kormány újra KÖTELEZÕVÉ tette a magán nyugdíjpénztárakba belépést. Méghozzá az elsõ évben, amikor a D-209 adta elõ magát.

Most meg széttárja a kezét a BÁJGÚNÁR és nyögdécsel: nincs pénz, fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt. Olyan emberek életét pusztítja el ezzel, akik nehéz munkát végeztek egész életükben, nem egy légkondicionált bankfiókban! És ELHASZNÁLÓDOTT A SZERVEZETÜK. Ezt nem értik meg a dõzsölõ iszonyatok, mert az õ szervezetük egészséges. Vagy ha nem, akkor elkülönített magánkórházakban kezelik õket, olyan ellátást és kezelést kapnak, amelyet a kisember elképzelni sem tud.
Van a magán nyugdíjpénztárakban még egy nagy biznisz, amit ritkán mond ki a sajtó: az állampapír vásárlás.

Tudni kell, hogy ezekben a pénztárakban jelenleg gyûlik a pénz. Egy kis részét -- ez is szinte felfoghatatlanul hatalmas összeg egy dolgozó ember számára -- felélik a dõzsölõ okádékok.

Egyébként is: túl sok kézen megy keresztül ez a pénz az évtizedek alatt. És közben hasznot termel. De nem annak, aki megkínlódott érte.

A pénz nagyobb részét (egy "becsületes" befektetõ esetén majdnem 100%-át) BEFEKTETIK. Márpedig a befektetõ HASZNOT, PROFITOT (vagy hogyan nevezzem) vár el, sõt: követel meg.

A magán nyugdíjpénztárakba befolyt pénzek többségét a legbiztosabb helyen fektetik be: ÁLLAMPAPÍRT vesznek belõle. Namost: az a pénz ugyanúgy az államhoz kerül, mintha az állami nyugdíjpénztárakba fizették volna be, csak:
1.) kevesebb, mert közben már kézen-közön eltûnt egy része,
2.) nem az állam saját pénzeként jelenik meg, és nem oda megy a haszon,
3.) a kamat PIACI mértékû, amit az állam fizet ezeknek. Vagyis az állam és a dolgozó ember (nyugdíjas) közé bekerült egy új elem: a befektetõ.

És ez egy pénzéhes elem.
A legnagyobb mértékû és legnagyobb pénzösszeget megmozgató aljasságsorozatot hagyom a végére: a nyudgíjbiztosítók magánosítását, amivel KIFOSZTOTTÁK az állami nyugdíjpénztárat. Közhely, hogy a magánnyugdíjpénztárakba nem az idõs korú, betegesebb, életükben sokat dolgozott, elhasználódottabb emberek lépnek be!

A magán nyugdíjpénztárakba az egészséges, fiatal, magas keresetû, és várhatóan hosszú életkort megért emberek lépnek be. ÉS FIZETNEK BEFELÉ. Ismétlem: BEFELÉ.
Nagy biznisz ez a magán nyugdíjpénztárakat alapítók számára! Még ÉVTIZEDEKIG csak befelé dõl a pénz, az állami hatalom által, az állami erõszak által biztosítva! (Érdekes, ezeket az "apróságokat" nem emlegetik, amikor az állam leépítésérõl szónokolnak a hazug disznók)

Ezért van összeomlóban az állami nyugdíjpénztár, és ezért "kell" felemelni a nyugdíjkorhatárt a férfiak várható, átlagos életkora fölé. Emberek, akik egész életükben keményen dolgoztak, és az utolsó pár évükben élni akarnak valami minimális életszinvonalon, és nem megdögleni. NEM KOLONCOK ÕK a társadalom nyakán! Folyt. köv.
És még valamit az ingatlanadóról. miben különbözik ez a VAGYONADÓTÓL?

Nos, a VAGYON megadóztatásának a legaljasabb, leggyalázatosabb eleme az ingatlanadó! Miközben TELJESEN kimaradt a képbõl -- a "tisztelt" sajtó jóvoltából -- a VAGYON többi elemének a megadóztatása. Úgymint: KÉPEK, MÛKINCSEK, ÉKSZEREK.
Pedig azok, akik nem elsõsorban a saját munkájukból dõzsölnek, nos ezen vagyontárgyak birtoklása leginkább rájuk jellemzõ. Akkor hol van itt az igazságosság?
"Azok legalább valamit csinálnak" Aha. Megmondjam hogy mit?

Értsünk szót: vannak akik sokat dolgoznak, és bizony szegényen élnek. És vannak, akik óriási jövedelmeket zsebelnek be mások verejtékébõl, anélkül, hogy igazi értéket tettek volna le a társadalom asztalára. És Te azt várod a dolgozó, kisemmizett emberektõl, hogy egy szó nélkül tûrjék, hogy nyúzóik még több bõrt nyúzzanak le róluk?

Ezt így -- konkrét példák nélkül -- nyilván demagógnak fogod nevezni. Ezért, nagyon címszavakban néhány konkrét példa következik. Csak önkényesen kiragadott, kis számú példa a rengetegbõl

1.) Aki felszánt egy földet, beveti, kisüt egy kenyeret, vagy megtervez egy hidat, meggyógyít egy embert, megtanít egy nehéz felfogású gyereket vagy épp foglalkozik egy zseniálissal nos, ezek az emberek IGAZI ÉRTÉKET HOZTAK LÉTRE, valamit letettek a társadalom asztalára.

Az a söpredék, akik kirak egy táblát, hogy mától kezdve aki itt megáll az autójával, az fizetni fog, nos az nem hozott létre értéket csak egy rakás büdös mocskot! És olyan irányba mozdította el a minket körülvevõ világot, hogy elõbb utóbb már azért is fizetni kell majd, ha bárhová megmozdulsz, aztán már a semmiért is. Apró rablólovagvárakra szakad szét ez az ország, lassan, fokozatosan, az "önkormányzatiság erõsítése" demagóg címszó alatt.

2.) Ingatlanadó. Ma Magyarországon egy átlagos családnak olyan lakása van, amit évtizedek alatt tudott összehozni. sokszor nem is egy generáció munkájára épül, hanem a szülõk erõfeszítése is benne van. Ezt persze nem érzékeli az, aki állami pénzbõl (a mi adóforintjaink) lízingel "állami" ingatlanokat, aztán bérbeadja ugyanannak az államnak. Meg azt sem érdekli mindez, aki az önkormányzat és az állam közötti anyagi vita során közvetítõként fellépve zsebrevágja a nagy pénzeket a semmiért. És büntetlen marad.

Bármilyen reformnak ott kellene kezdõdnie, hogy a pénzekrõl egy nagyon alapos és részrehajlás nélküli elszámoltatásnak kell történnie, annak minden igazságos következményével együtt!

Visszatérve az ingatlanokra. Magyarország -- és kelet-közép-Európa is talán -- egy olyan sajátossággal rendelkezik, ami idegen és érthetetlen a "nyugati" közgazdászoknak: az itt élõ családok ingatlanvagyona mérhetetlen spórolás és lemondás árán jött létre, több generáció munkájaként. Ellenetétben egy amerikai mérnökkel, aki olyan faházat épít, ami a 3 éves jövedelmébõl kijön, és közben még kirándulgat is erre-arra.

Van egy fontos fogalom: a szabadjövedelem. Én neveztem el így, nem tudom, hogy a közgazdászok hogy hívják. Akkor kapjuk meg ezt a szabadjövedelmet, ha a jövedelembõl levonjuk a megélhetés feltétlenül szükségszerû NAPI ILLETVE RÖVID TÁVÚ költségeit. Ugyebár enni, ruházkodni, lakát fûteni kell, közlekedni is kell, aztán a munkaerõ fenntartása egyéb kiadásokkal is jár (szakfolyóiratok, tanulás). Nomeg ADÓT IS KELL FIZETNI.

Ami pénz ezen kívül megmarad, az a szabadjövedelem. Ebbõl mehetünk kirándulni, ebbõl spórolunk nagyobb lakásra, autóra.

Azt állítom, hogy ma Magyarországon egy átlagos család olyan ingatlanvagyonnal rendelkezik, amely kb. 100 azaz száz éves szabadjövedelmével egyenértékü. (Pl. én is. De 54 éves korom ellenére még nem voltam külföldön nyaralni)

Van egy felmérhetetlenül aljas, gyalázatos, demagóg megállapítás, amit a baloldali sajtó egyfolytában nyomat: hogy az ingatlanadó azért igazságos -- õszerintük -- merthogy a láthatatlan jövedelmekekt így lehet megfogni -- õszerintük --. Csakhogy:

Az az ember (család) aki a saját munkájából és keserves lemondása árán jutott el valameddig, nos õt az ingatlanadó a földre tapossa! Míg a mások munkájából dúskáló okádék (a fizetõparkoló császárok, a Tocsikok, a cégek garmadáját összegründoló és a pént OF-SHORE CÉGEKEN KERESZTÜL eltüntetõ "ügyesek" és hasonlók) MELLÉNYZSEBBÕL, RÖHÖGVE KIVÁGJÁK a legmagasabb ingatlanadót is, ami a dolgozó középréteget a földbe döngöli!

Ezt kéne már végre megérteniük ezeknek! Folyt. köv.
Bandew
Ez az ami felfogás kérdése. Felõlem nyírd ki magad azért mert nincs elég pénzed, attól az még nem rendszer hibája. Én nem ebben látom az életemet, de hát mások vagyunk.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

"Epikorusz: Szólj ha megvan, megyek én is. 😊"

Addig, amíg mentegeted a hazugságot, erkölcsileg nem tisztulsz meg, addig sajnos neked nem lenne hely Epikurosz bárkáján.
Annyira sajnálom. <#rinya>

Így van. Viszont GyF nem kimondottan az az erkölcsi példa. Aki cégnévre építtet uszodát a villájába (bocs, a felesége nevén van.. vagy az anyósáén, nem is tudom), és még lehet sorolni pár dolgot, annak elég kevés erkölcsi alapja van fellépni a simliskedések ellen.
Tocsik pedig az önkormányzatoktól "hajtott" be pénzt (bár kétségbe vonták hogy valóban végzett-e munkát), az Állami vagyonkezelõnek. Mellesleg az ÁPV Rt. (a megbízó) vezetõjének a szeretõje volt. A sikerdíjat pedig a gyanú szerint nagyobbrészt átadta az mszp-hez és az szdsz-hez közelálló két "vállalkozónak". De felmentették, így errõl ennyit, rég volt...
*megjegyzés:
Eddig tucatszor kezdeményezett valaki népszavazást, négy esetben el is jutott a "megvalósításig", mindegyik bukta lett érdektelenség miatt, egyszer nem volt értelmesen leírva mire is lehetet volna szavazni, és egy ilyen móka jelenlegi árfolyamon 5 milliárdba kerül.

"Amit ez a nép évtizedek alatt véres verejtékkel összeerõlködött ..."
Nos. A költségvetés (ami állandóan kevés) az éves beszedett adókból költekezik.
(Már amit befizetnek, mint tudjuk a lakosság nagyrésze, igaz nem önszántából, nem fizet rendesen adót, TB-t, stb.)
A nyugdíjalap meg évek óta egy utántöltésre váró ÜRES malacpersely.
(És ha nem csinálnak valamit a nyugdíjrendszerrel, márpedig ettõl f*snak akiknek munkája lenne 16 éve, akkor ez még rosszabb lesz!)

Eléggé értelmetlennek tûnik a legtöbb pont. Teszem azt én kitalálok valamit, összeszedek 3-30.000 embert és tüntetünk, akkor elérhetem, hogy legyen róla pl. népszavazás, akkor is ha a többi 9.970.000 embert nem érinti vagy ellenérdekelt?
Nyilván vagy egy alkotmányunk, ami más (többé-kevésbé) mûködõ alkotmány alapján lett összeeszkábálva. Na most ha én azt állítom róla, hogy nem jó, mert hülye/lusta vagyok utánanézni mit is enged meg, attól még nem lesz rossz.
Más tészta, hogy alkotmányos jogokkal élve sk hónapnyi munka, rengeteg utánajárás kell, ráadásul aljas módona többség akarata, HA meg akarok buktatni egy kormányt.
Bár tudom van egy két "érdekes" arc, aki királyságot szeretne vagy õsközösséget államformának, de merem remlélni, hogy nem lépünk olyan "gyümölcsözõ" útra, mint É.Korea vagy Irán, esetleg a Afganisztáni tálibok ...

A válasz: IS. Valóban le kéne szokni a lopásról, de meg IS kell csinálni ezeket a dolgokat. Ez így most olyan felemás... Amíg nem mutatnak példát, nincs erkölcsi alap követelni. Egyébként kicsit félve de megjegyzem, gyf ezért is harcol, párton belül... De mivel "valaki" elintézte neki, hogy hamarosan haza kelljen mennie, így tovább lehet majd fosztogatni. Vicces dolgokat produkál az élet. 😊

Tocsikot egyébként mire hozod most? Ezt nem értem. Emlékeim szerint õ pénzeket "hajtott be", amibõl részesedést kapott. (Önkormányzatoknak tartoztak emberek, értsd: nem fizették be a TB-t, stb.) Bármely más típusú pénzbehajtó cég is így mûködik, csak õk viszik magukkal a házi baseball csapatot is 😊
"Amit ez a nép évtizedek alatt véres verejtékkel összeerõlködött"

Ugyan már, ne nevettessük ki magunkat. Nem fogom védeni egy percig sem a Maszop-ot, de ne legyünk már ennyire giccsesek. Véres verejtékkel összeerõlködött? A NÉP az EMBEREKBÕL áll, és ezek az EMBEREK csak és kizárólag a saját boldogulásukat nézik. Az embernek, mint indivídumnak semmi, de semmi köze az ország épüléséhez ebbõl a szempontból. Szeretném hallani, hogy melyik úgymond nagymagyar tett ezért az országért akár csak negyedannyit, mint a tolvaj/geci/lopós/csaló politikusok. Azok legalább valamit csinálnak.

"azzal a birka néppel, amelyik kritika nélkül beveszi a hazugságokat"

Nekem meg azzal a részével, aki, mivel baszik dolgozni, annyira ráér, hogy hajnalban van lehetõsége más emberek kocsijait borogatni, és abból barrikádot építeni.

Ameyik párt azt mondja, hogy a jelenlegi megszorítások nem szükségesek, azok hazudnak, bele a kis arcodba. Lehet azon filozofálni, hogy mi juttatta ide a gazdaságot Magyarországon, de attól még a probléma megmarad - elsõsorban azt kell megoldani. Másodsorban lehet keresni az úgynevezett felelõsöket. Viszont az is egy kretén, aki a Maszopra keni az "összes rosszat", amit az utóbbi idõben hallani és megérteni vélt a gazdaság állásáról.

"Persze mindenkinek jó lenne, ha többet kapna az államtól, de mibõl? A II.-VH óta hiány van az országban, most ez az elsõ olyan hosszútávú csomag, ami több nem itthoni gazdasági szakember szerint is jó."

Ez mindentõl függetlenül igaz. Egy országnak a NÉPÉBÕL van pénze. A fejlõdéshez PÉNZ kell. Na ezt add össze.

"El kellene szakadni attól a gondolkodás módtól, hogy minden legyen ingyen" ...ahha! Tudod mit? A bájgúnár haverodnak (=gy.f.) és népkifosztó körének kellene végre elszakadni attól, hogy minden ingyen van...NEKIK!

Amit ez a nép évtizedek alatt véres verejtékkel összeerõlködött, azt most néhány gazember ravasz "jogi" trükkökkel kisajátította magának. A Tocsik ügy csak a jéghegy csúcsa!

A legnagyobb csalások nem kerültek nyilvánosságra, de az eltûn pénz, az EZER-MILLIÁRDOK önmagukért beszélnek. Nyom nélkül felszívódott a magyar ipar zöme, a teljesz szétverés alatt álló mezõgazdaságunk. Most már a kisemberek keservesen összespórolt vagyona és puszta léte került ezeknek a végtelenül mohó szájaknak a hatókörébe.

Nagyon tele van a tököm ezzel a "reform" dumával, meg azzal a birka néppel, amelyik kritika nélkül beveszi a hazugságokat, amelyik nem képes átlátni a ravasz megfogalmazásokkal kifacsart igazság-hazugság kevergetésnek.
Tudod komám reformokat reformoknak nevezi, mert meg reformál 1-2 dolgot és hidd el, nevezhetõ reformnak. El kellene szakadni attól a gondolkodás módtól, hogy minden legyen ingyen, mert eddig is úgy volt! Nálunk gazdagabb országok sem bírnak ilyen szintû szoc hálót mint ami itt van. A világ nagy részén alap, hogy ha tanulni akarsz fizetsz érte, vagy úgy teljesítesz! Nálunk is volt már tandíj, el sem kellett voln törölni! Én speciel nem szeretném finanszírozni a sok beképzelt elkényelmesedett fõiskolást és egyetemistát, akinek az a legnagyobb gondja, hogy mikor hol igyák magukat matt részegre. Fizesse apu, anyu, vagy menjen el és keressen egy kis pénzt, egyébként sem olyan tandíjakról van szó mint amit nyugaton már régót afizetnek, jóval kisebb összegekrõl. Maximum 1 bulit kihagy aztán csocsesz! Vizit díj van a németeknél is 3-4éve és mit ad isten, mûködik. Nem az a 300Ft fog földhözvágni, ha edig is adtál a dokinak egy 5öst...
A nyugdíjasokat érintõ változásokkal megint egyetértek. Ne kapjon már nyugdíjat amikor még dolgozik is és abból nem is adózik! Elvesz egy munkahelyet pedig a fiatalabb generáció fizeti a nyugdíját és egyre nehezebben, mert kevesebb a fiatal. Õ elvesz egy munkahelyet és így még egy fiatal kiesik aki a nyugdíjukat fizetné. Ismerek olyan nyugdíjasokat, aki majdnem annyi nyugdíjat kapnak mint én keresek és emellett dolgoznak marha nagy pénzekért AMI NEKIK JÁRULÉK MENTES. Na ezt kell beszüntetni.
Persze mindenkinek jó lenne, ha többet kapna az államtól, de mibõl? A II.-VH óta hiány van az országban, most ez az elsõ olyan hosszútávú csomag, ami több nem itthoni gazdasági szakember szerint is jó.
Hali, mondhatnal vmi reszleteket. Miert inditotta be az oreg, csak kerulni akart vele vagy volt egyebb celja is ? Miert nem vitt magaval vagy 200 liter gazolajat 😊
Revansot akart.
Lenny
"Ha Gyurcsány nem indította volna el a reformjait"
Ha még valaki reformnak nevezi az állampolgárok kifosztását, azt komolyan megkeresem és kettéfejelem!<#boxer>
Tudod te mi az a reform? Nézz utána! Meg szólj Gyurcsótány haverodnak is!

R Ö R G E

Rusid
Itt le van írva miért is tüntetnek illetve mit szeretnének elérni.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

NFP
Én beszéltem kedd este több órán át az öreggel. 😊
(72 órás õrzizete vett a rendõrség - teljesen alaptalanul különben).
Itt nem látszik, de nagyon jó fej. 😊

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!

Picizöldfül
nemnormális öregember,jobb dolga nem volt???nézzétek azt az elszánt arcot,na eza:"vigyázzatok mert én vagy az igazmagyarorbánpártiharcos aki nem fél ölni se a cél érdekébe"

Ez így mind korrekt, és rendben is lenne.

Nekem a problémám az, hogy manapság arról sem hiszik el az emberek, hogy nem lopcsalhazudik, akit a Pápa éppen élõ szentté készül avatni. Erre amúgy iskolapélda volt az "elkúrtuk-doksi", aminek elolvasása (leginkább meghallgatása) után a fél ország politikai szakértõvé inkarnálódott. Szóval ez a baj a néppel: maguktól basznak gondolkodni, de tegyél eléjük bármilyen szart, és valóságtartalomtól kvázi függetlenül elkezdik magukévá tenni. Vagy hogy elegánsan egyszerû legyek: az emberek birkák. És olyan mértéktelenül hozzászoktak a bégetéshez, hogy ha szentéletû emberek lennének a Parlamentben, akik nemhogy nem lopnak, de a saját pénzüket is bedobják a közösbe, akkor is köpködnének. Mert a magyar emberek politika tekintetében elfelejtettek gondolkodni. Ezért élmény itthon politikusnak lenni, ezért nem "munkahelyek" az általad említett pozíciók.

Matyóhímzés
Ha ezért tüntetnék isten legyena tanúm, még egyet is értenék a tüntetõkkel, de semmi lényegi dolgot nem fogalmaztak meg azon kívül, hogy mondjon le gyurcsány.

Volt szerencsém megismerni egy pár embert, bekerült egy tisztességesebb ember a parlament épületének karbantartási irányításába. Egy kemény kezû tisztességes ember(hogy büszke legyen a lelkem ,mérnök ember😊 ) ,az elõzõ fõnökhöz képest a költségeket a felére faragta le,semmi mással csak hogy nem lopott,nem voltak agyament pazarlás és egyéb érdekes dolgok.
Talán azt kéne tenni ,hogy a képviselõi feladat ne tisztség legyen hanem egy munkahely,ahol ha hibázol felelõsségre vonjanak és eredményeket kelljen elérni,nem ez a mocskolódás és semmit tevés.
Akkumulátor nélkül is elindítható a T-34-es, ahogy a késõbbi szovjet harckocsik is. A jármûnek ugyanis mûködnie kell például farkasordító hidegben is, amikor az akkumulátorok lemerülnek vagy szétfagynak. A tank motorját ilyenkor egy palackban tárolt sûrített levegõvel forgatják meg. A levegõtartályt üzem közben újra feltölti a motor, és az hidegben sem merül le, így akár napokkal a leállítás után, akku híján is indulhatunk a fasiszták ellen. Vagy élén.

Egy neve elhallgatását kérõ, tapasztalt harckocsizó is állítja: ha a sûrített levegõs palack rendben van, elegendõ nyomás van benne, egy tapasztalt tankvezetõ minden további nélkül el tudja indítani a harckocsit. A kérdés azért merült fel, mert több olvasónk, aki szemtanúja volt a tank beindításának, állítja, a tankot kisajátító tüntetõknél nem volt sem drót, sem akkumulátor.

A zavargások másnapján ugyanis a retrokiállításért felelõs Hadtörténeti Múzeum igazgatója, Holló József nyugalmazott altábornagy azt állította, a kiállított tank elektromos zsinórzatát biztonsági okokból eltávolították, azaz a felkészült tüntetõknek a beindításhoz a kábeleket is pótolniuk kellett. Mint mondta, a tüntetõk ezt szakszerûen tették. A tank eltávolított akkumulátorát két, sorba kötött autóakkumulátorral pótolták. Két olvasónk azonban máshogy emlékezett vissza a történtekre, például sem akkumulátorra, sem drótokra nem emlékeztek. Az õ verziójuk szerint a fiatalok felfeszítették a tank ajtaját, de nem tudták beindítani. Ekkor jelentkezett egy idõs férfi, és mondta, veterán harckocsizó lévén, el tudja indítani a második világháború szovjet csodáját, a T-34-est. A hatvanas évei közepén járó férfirõl fotósunk egy képet is talált képarchívumában.

Õ H. György, akit az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erõszakkal és rongálással gyanúsít. A férfi szabadlábon védekezhet, a lakhelyelhagyási tilalomra vonatkozó ügyészi kérelmet a bíróság elsõ fokon elutasította.

"Az egész bagázst el kéne távolítani onnan. Új arcok kellenek."

Maximálisan egyet kell, hogy értsek. A helyzet az, hogy ameddig a magyar politikai színtér a szereplõk (esetleg a szereplõk felmenõinek) rendszerváltás elõtti munkásságáról szól, addig úgy fos az egész, ahogyan van.

"Kisemberek" címen viszont nem egészen értem, hogy mire gondolsz. Szakképzett, XXI. századi gondolkodással rendelkezõ POLITIKUSOK kellenek - tõlem szétlophatják az agyukat is (ez ellen úgy sem tudsz védekezni), de legalább legyenek ügyesek.

Megjegyzem, ameddig a komplett magyar nép kapható a "mass media" rendszerû, ellenkampány-ellenkampány típusú sárdobálósdira, addig teljesen mindegy, hogy kit ültetsz a Parlamentbe. Egyelõre úgy áll a helyzet, hogy annak hisznek az emberek, aki jobban el tudja hitetni ("bizonyítani"), hogy a másik kardinálisat hazudott/csalt. Ehhez nem a Parlamentet kéne kicserélni, csak az úgynevezett magyarságnak kéne némi agyat és politikai tudatosságot adni (nem, a politikai tudatosság nem egyenlõ a "Fletó takarodj" vagy a "Cigány Orbán" frázisokkal).

Az országnak olyan vezetõ kéne, aki nem csak a gazdaságot, hanem a népet is gatyába tudja rázni.

Ebben az országban "politikusba vetett bizalom"-ról beszélni még langyos poénként sem lehet.

"nem tudom h a sok politikus hogy tud elaludni azzal a ténnyel hogy :ma megint jókat hazudtunk,meg sikkasztottunk,de sebaj ez nekem csak jó..."

Ahogyan még rengeteg "nem politikus" ember is el tud aludni ugyan ezzel a ténnyel a fejében. Ásítozva, nyugodtan.

Az egész bagázst el kéne távolítani onnan. Új arcok kellenek. Lehet hogy hülyén gondolom,de talán a kisemberekkel lehetne egy igazi kormányt csinálni.
Azt látom,hogy a mai politikusaink már az egyetemi évek alatt lopkodtak és sunyiztak,pár embert láttam én is ,akire haverokkal együtt azt mondtuk nah ebbõl tuti politikus lesz.
Picizöldfül
na és Orbánra?😊 Ferire már elvbõl ne,de mi a helyzet Orbánnal? aza baj hogy sok szûk látó kerû magát "magyar nemzeti harcos"ként titulálva iszák Orbán szavait,sokan vannak így...ja és kérnék minden embert,aki nem ért velem egyet,valahogy járjon utánna Orbán Viktor a FIDESZ elsõ számú embere ("a magyarok vezetõje és örök védelmezõje") Okt.23.-ai 1956-os Ünnepi beszédét.Szóljon nekem az aki talált benne olyan mondatokat ami 1956ról és annak üzenetérõl szólt volna,segítek:nem fog sokat találni benne..szóval ez vicc,hogy pont õ,és pont ezen az esemény ünnepnapján politizáljon,és népszavazásra buzdítston,ennek fényében megkérdõjelezném Orbán Viktor személyét a Fidesz helyében.

Alapvetõen véve az a baj,hogy nincs felelõsségük. Egyszer kéne elkapni a töküket és felelõsségre vonni a tetteikért. Utána 2x átgondolná tenne még egyszer ilyet. Úgy ahogy van megszüntetni ezt a képviselõi védettséget ,igenis felelõsségre lehessen vonni azért,amit tesz vagy mond. Feri és Viktor szívna rendesen 😄.
Egy másik fontos dolog,hogy egy országnak olyan vezetõ kell,akiben bíznak az emberek, ez Ferire nem mondható el.
Picizöldfül
nem tudom h a sok politikus hogy tud elaludni azzal a ténnyel hogy :ma megint jókat hazudtunk,meg sikkasztottunk,de sebaj ez nekem csak jó...

upsz gatyából 😄
Picizöldfül
#110 hozzászolás:igazad van ORBÁNNAK és GYURCSÁNYNAK menni-e kell,ez tény,vki tényleg ki adhatná az útját mind a kettõnek,és egy új vezetést létrehozni mind a kormány és az ellenzék oldalán,együtt dolgozni ki terveket és döntéseket,és nem mint a egy sértõdött hatalomra éhes gyerek(orbán) mindenre NEM-et mondani,haa kormánynak fekete az ellenzéknek fehér,nem ez az ellenzék,EGYÜTT,KÖZÖSEN megvitatni,hogy mind a két fél elégedett legyen,ez egy álom marad még itthon...

Sok ember nem tudja milyen az mikor kilóg a gagyából a segge. Sok embert ismerek,akinek nincs diplomája és nem igazán sokat keres. Így igazán kedvezõtlen volt nekik ezek a megszorító intézkedések. Ez a tandíj dolog is szép lenne,ha éppenséggel az oktatásra költenék,de máris úgy van említve mint költségvetési elem,ergo nagy lófaszt se fog kapni belõle az oktatás. Másik dolog meg az,hogy ezért az oktatásért én egy büdös fillért se fizetnék ugyanis hatalmas elmaradások vannak és rakat felesleges dolog. Meg azt is meg kéne nézni másutt a tandíj milyen környezetbe érkezett,ott kitudták fizetni. Míg itthon nem egy évfolyamtársam volt,aki örült ha kajára tellett pénz ,meg ruhára. Használt könyveket vett,s melózni járt hogy ki tudja fizetni a költségeit.
Aztán itt papolt nekünk Feri ,hogy kell ez nekünk hogy rendbe tegye az országot és így mennyire jobb lesz majd nekünk. Persze akkor kuss volt arról,hogy 4 milliárd Forint megy majd el az okt. 23-ára(s ez az összeg csak az amit elmondtak nekünk).Tisztára úgy csináltunk ,mintha valami gazdag ország lennénk,jól leparavánoztak mindent ami ciki,eltakarták a sz.rt.Közben meg az aki a húst adja neked a boltban,annak kevesebb pénze lesz,mert ez kell az országnak. Nagy szemétségnek tartom ezt ,amit a kormány mûvel.
Egyébként egy ismerõsöm mondta ,aki lent volt az utcán ,hogy hallotta a rendõrök beszélgetését és úgy tünt neki,mintha nem is magyarok lennének,s ezt mások is visszaigazolták. S más egyéb érdekes rendõri viselkedések.
Picizöldfül
na elnézést,nem nagyon szeretek politizálni,mert általában ugyis személyeskedés lesz belõle,na de lássuk ezt a tüntetés dolgot és a politikai életet,mostani politkai élet:amit a fidesz mûvel az elmúlt egy hónapban az vmi szégyen,fõleg heti orbán beszéd az EU tanács megemlékezésen,amiben lejáratta az országot és azt mondta burkoltan HOGY AZ EU NE ADJON MAGYARORSZÁGNAK PÉNZT,ehez asszem nem kell semmiféle kommentár,aza pénz nekünk létfontosságú ebben a zavaros helyzetben,ki õ hogy megmondja h a "saját népének" ne adjon pénzt,szal ez vmi felháborító,2:amikor az eu-s pénzek elosztásáról volt szó,és gyurcsány felszólalt,szokás szerint a fidesz elhagyta az ülés termet,kérdezem én:ha az ország jövõjét akarja megmenti,és ezt sulykolja h nekünk jobb vezetés kell,meg irányítás,meg hogy õ így tenné ezt meg úgy tenné ezt,akkor miért hagyja ott az ülés termet???az ország jövõjérõl szól a dolog,nekik konstruktív ellenzéékként kéne viselkedni,kérdezem én megint:ennyi erõvel ha ien fontos dolgok döntésénél cska úgy kimennek kávézgatni,teázgatni akkor MINEK FIZETIK ÕKET???????ezt vki mondja meg nekem,szóval a Fidesz is mélyponton van az én szememben,tüntetésrõl még írok,de az hosszú lenne,és abban van mind a két oldalon igazság is,na de madj szép sorjában