Tankkal száguldani, börtönveszély nélkül
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én csak erre reagálnék. Hogy választottad õket, miközben eltitkolták az ország helyzetét? Mert az hogyha elhiszed a hazugságaikat az tényleg minket minõsit. De az hogy eltitkolták elõled a tényleges helyzetet, hogy olyan törvényket hoztak amik az adócsökkentést irányoztak elõ hogy úgy tettek mintha minden jól menne, majd pedig egy tollvonással mindezt visszavonták, nos errõl te választó egyszerüen nem tehetsz/nem tudhattál róla. Téged becsaptak, átvertek és ez nem a választókat minõsiti. Ez a politikusokat minõsiti.
De hogy egyszerübben fogalmazzák. Ha egy politikus azt igéri hogy holnaptól lesz 50. havi nyugdij, te kiröhögheted hogy ezt ugysem fogja bevezetni és tudod hogy hazudik. De ha egy politikus TÖRVÉNYT hoz arról hogy hogy holnaptól ennyivel kevesebb lesz az adó, TÖRVÉNYT hoz arról hogy mennyivel kell emelkedni a reálbéreknek (mindezt úgy hogy tudta ennek semmi alapja) majd ezt visszavonja egy tollvonással, ez a választók tudatos átverése, nevezhetjük választási csalásnak is. Itt ez történt, a választókat úgy átverték ahogy csak lehett és erre bizonyiték is van. Ilyenre még nem volt példa magyarországon, hogy egy csalást törvényekkel támasztottak alá...
És az is mese hogy aki tisztában volt az ország közgadasági helyzetével az tudta hogy mindez kamu, mert egyrészrõl azt hiszem a magyar lakkosság nagy többsége nem rendelkezik közgazdaságtani végzettséggel, és nem járkál be az államhivatalokban ellenörizni a kiadás/bevétel oldalt, másrészrõl viszont a cégek joggal számithattak rá hogy a kormány követi a saját törvényük által elõirt dolgokat.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
"A politikusok mindig fognak valakitõl lopni. Mert így mûködnek."
NÁLUNK és 1-2 környezõ országban. De nézd meg pl. svédeket. Ott azért jobb a helyzet.
A baj sokszor az hogy úgy állunk hozzá, hogy úgysem lesz jobb. Valójában talán az lenne az egyetlen megoldás, ha az egész társadalom "átnevelõdne". Megvetnénk azt aki lop/csal vagy hazudik. Azonban amíg sokan a saját családjukban is ezeket vagy ezek valamelyikét "tanulják" otthon vagy baráti körükben, addig nem számíthatunk lényeges változásra.
Én személy szerint szivesen kipróbálnám a tank vezetést.
Akkor poitizáljunk. Tehát. A politika hazudik? Igen. Miért? Mert megteheti. Ennyi ez a lényeg. Te választod, mi választjuk. Hogy milyen a politia az országban azt nagyon jól mondta Széchenyi. Az amit csinálnak az minket a VÁLASZTÓKAT minõsít. Ez választottuk. Mi akartuk.
A tank lopás. Elmebeteg állat. Tömegbe hajtani egy tankal. GRATULÁLOK.
Behajtani a rendõrök közé? Az is ember és vállalta, hogy szaré-húgyé igyekszik a lehetõségeinek megfelelõen megvédeni, hogy téged vagy a családod ne szurják le az utcán büntetlenül. Az, hogy néhányan olyanok amilyenek az meg...bárhol bármilyen munka helyen van legalább arányaiban ugyan annyi aki nem oda való, akit nem igazán a munka érdekel csak hát ott fûtenek rá. Miért lenne más a rendõrségi állomány. Mint mondtam ott is emberek vannak.
A tüntetõktõl pedig szeretnék kérdezni valamit. Hajnal kettõkor széledtek szét. Legalább is én így tudom. HAJNAL KETTÕ. Nos másnap kedd volt, munka nap. Én speciel reggel mentem dolgozni. ÕK NEM? Nos akkor miért is tüntetnek? Ha simán megengedheti magának, hogy hétköznap és elõtte is napokon át tüntessen akkor nagyon jól áll, mert én speciel nem engedhetem meg magamnak, hogy napokig szórakozzam, mert nekem kell a fizetésem, kell a pénz. Ha több ezer ember ezt megtudja engedni magának akkor egy rossz szava nem lehet, szar az élet mert a Feri elszarta az elõzõ X évet. Szeretnék én is ilyen gondtalanul élni, hogy ne kelljen a pénz miatt aggódni.
Na most lehet pofázni. Most mondjátok meg a nekem a frankót.
DE ÉN AKKOR IS ÍGY LÁTOM.<#mf1>#mf1>
Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),
#65:
Igenis köze van hozzá. Ugyanis itt demokrácia és jogrendszer van (elvileg), ami pontosan arra épül hogyha "a" hibázik akkor megbüntetik, és ha "b" 100x akkorát hibázik, akkor õt sokkal jobban megbüntetik mint "a"-t. Márpedig jelenleg ebben az országban ennek pont az ellenkezõje történik. De ha jogilag nem is megyünk bele, józan paraszti észbõl kiindulva, hogy tud valaki úgy vezetni egy népet hogy beismerte ellopta annak vagyonát, csalt lopott hazudott, megszegte esküjét és ezek után elvárja a népétõl hogy az majd becsületes lesz? Hogy az majd ad neki pénzt piros ferrárira? Hát nem igy müködik a világ. A vezetõknek mindig példát kéne mutatniuk, és amilyen példát mutatnak, olyat fog követni a nép. Ha a nép azt látja hogy felsõ szintem megy a susmus, akor õ is azt fogja csinálni. Ennyi.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Gracie Barra
"Normális ember olyat nem csinál, hogy a tömegbe hajt egy tankkal. Ha valaki kezéhez csak hozzáér a mozgásban lévõ jármû lánctalpának széle, azonnal betekeri"
Szerintem azért van köze a politikához ha úgy vesszük 😊
Gracie Barra
Akkor engedjünk ki mindenkit a börtönbõl, szüntessük meg a rendõrséget és a bíróságot, mert kisebb bûnt követtek el, mint valaki akit még nem vontak felelõségre?
Majd akkor kirabolok minden fórumozót, amikor szembe jön velem az utcán, és még meg is verlek titeket, aztán majd a rendõrségen azt mondom, hogy "Dehát Gyurcsány nagyobb bûnt követett el, mégis szabad". És el is engednek, mert igazam van.
Lehet ennek nem örülnétek.
Gracie Barra
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Csak az a baj, hogy ez nagy valószínûséggel megvalósíthatatlan, mert ha ma pl a legnagyobb lázadó hatalmi székbe kerülne, ugyanezt csinálná. Itt egyéni harcok folynak, saját érdekbõl. Az illetõnek nincs pénze egyes felesleges dolgokra (átlag magyarról beszélek, nem szegényekrõl), lázad, aztán ha politikai munkába lépne és dõlne hozzá a lé, le se szarná már a többieket.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Lehet elolvastam, de nem arról van szó, hogy kipengecc pár 10e Ft-t és vezetheted egy kicsit a gyakorlóterepen? Rohadtul nem vágom, hogy jönnek ide a zavargások...
De azt nem értem, hogy ezt miért vezeted le a rendõrökre. Én azt írtam, hogy sohasem fogjuk tudni, hogy parancsra ki tette a túlkapást. Nem azt, hogy õk loptak-e bármikor. Igazad van, biztosan.
Ismét személyeskedés gratulálok.
De hogy válaszoljak is rá:
Nem kell szakácsnak lennem ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, hogy rossz a kaja, amit a pincér hozott. Véleményed attól még lehet hogy nem vagy politikus. Miért is ne kritizálhatnám. Elvégre rólam is "szól a dolog". Vagy Te pl. nem kritizálsz semilyen zenét meg filmet mert nem vagy énekes meg filmrendezõ?
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
De élni fogsz.
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
" Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminõt érdemel. Ha
valamilyen oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy
bölcs
és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány
fickókat minél
hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány
huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben
van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy mûveletlen."
( Széchenyi István )
"Én, Gyurcsány Ferenc esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar
Köztársasághoz hu leszek. Az alkotmányt és az alkotmányos
jogszabályokat megtartom; az állam- és szolgálati titkot
megorzöm; miniszterelnöki megbizatásomhoz híven,
lelkiismeretesen, a nép érdekeinek megfeleloen járok el, és
minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság
fejlodését elomozdítsam."
"...elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen
böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.
Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végighazudtuk az
utolsó másfél, két évet.."
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr, köszönjük. Viszontlátásra!
1, teljesen egyértelmü hogy mindenki csal lop hazudik a politikában pártállásra való tekintet nélkül.
2, az hogy az elõzõ kormány is lopott nem menti fel a jelenlegit a büncselekmény alól, mint ahogy az elõzõt sem menti fel a jelenlegi lopása
3, Nincs olyan hogy az emberek elherdálták azt a pénzt amit a bokros csomag megtakaritott vagy bármelyik más csomag. A pénz nagy része autópályaépitésekre ment el (ha még csak erre ment volna, de tudjuk hogy fele ennyibõl is simán kijönne egy km autópálya, ráaádasul még csak nem is tartós, és nem is igyenes a maradék meg ment zsebbe...). A pénz másik nagy része pedig segélyekre megy el, ami még nem is lenne baj, ha nem tudnánk hogy egy olyan kissebségre megy el a 80%a amelyik az életben nem dolgozott még és nem is szándékozik dolgozni menni, hisz kapja a segélyt, csak szivják a dolgozók vérét.
4, mi az hogy ki kell birni még pár szük évet hoy aztán jó legyen? Kinek lesz jó? az általgembernek? Másrészt meg miért nekünk kell szükebbre venni, mikor nem mi költöttük el a pénzt és nem mi ránk költötték el a pénzt? Vagy ezek kényes kérdések? Visszamehetnénk egészen a rendszerváltásig. Eladták az állami vagyont (ami a tiéd az enyém és mindenkié volt) mondván hogy igy kifizetik az államadósággot. Mi történt? Államvagyon eladva bagóért, adóság nem törlesztve, te sz@rabbul élsz ellenben egy bizonyos szük réteg ebbõl jól meggazdagott, majd mikor kellet volna fizetni az adóságot, közölték hogy ezt "sajnos" rajtad fogják behajtani...(bokros csomag) És mikor számonkérnéd hogy akkor hová is lett az állami vagyon, akkor közlik veled hogy ez már sajnos elévült, pedig az egész politikai elitet 50 évre börtönbe lehetne zárni ez miatt... (bezzeg ha te sikkasztanál tuti hogy 20 évig keresnének..)
5,Ezek az ügyek periódikusan ismétlek itthon, mivel sok a birka, akik naivak. Szomorúan látom hogy kb 8 évente az ismétlõdik hogy a politika elit szétcsalja lopja hazudja sikkasztja magát, majd ezt az óriási hiányt az állampolgárok nyakába varják, és úgy tesznek mintha ez az állampolgárok hibája lenne. És ezek után van aki még hisz nekik, hát én nem is csodálkozik hogy meg merik tenni velünk.
6, a megélhetésre meg visszatérve, az a tankós fickó behajt a tömegbe, meghal 10 ember kampec. De ez a politika elit olyan adóságba ver téged, hogy még az unokád is fizetni fogja, megnyomorit egy egész generációt az embereket a szürkegazdaságba kényszeriti, és örök életedbe kénytelen leszel hitelekbõl meg kölcsönbõl élni. Létminimumon fogsz élni, a gyerekeid nem fognak tudni iskolába járni mert fizetõs lesz és a te minimálbéredbõl nem futja erre, a gyereked szalagra kényszerül ahol majd egy multi éhbérért fogja dolgoztatni és éljen a szép jövõ. Hát nem is tudom, szerintem az a tankos fickó kevesebb szenvedést okozott volna.
7, a sok birkának meg idézném édesapám egy kedvenc mondását, miszerint mosolyogva is ki lehet b@szni valakivel, nézd meg hogy mosolyog most a politikai elit...
10% az aki ,,normális''? Lehet... Viszont amit láttam a TV-ben (szerencsére nem voltam kint tûzvonalban), amikor a tüntetõk mentek a rendõröknek, hááát tudod, rendõr ide, rendõr oda, sajnáltam õket. De tudod én aznap mentem a vonattal érkezõ barátnõmért, és igenis reménykedtem hogy a rendõrök vissza tudják tartani azt a csürhét. Hidd el, ha ezek a sállal bugyolált zsenik fenyegetõen jöttek volna felém, nem azon gondolkodtam volna hogy ó, szegények csak elégedetlenek.
Nem kell a rendõrök segítsége? Ámen. Kívánom hogy soha ne szorulj rá, mert ha a tapasztalataid ellenkezõt mutattak, akkor nagyon szerencsés vagy hogy komolyabb gondod sohasem volt.
Ilyen alapon szerintem mindenki szokott lopni ezt-azt néha. Szóval ha rajta kapnak egy bankrablót (amint épp surran ki az éjszaka közepén a pénzel), akkor azt ne is kapjuk el, hiszen mindenki lop. A rendõrök is loptak biztosan. Ha más nem gyermekkorukban. Na hát ez vicc ...
Tisztelet a kivetelnek, mert van kozottuk rendes odavalo ember is bar szerintem kevesebb mint 10% 😞, de valoszinuleg most ezeket is kirugjak parancsmegtagadas, vagy esetleg "nem kello kemenyseg" cimen 😞
Egyébként itt az sg-n lehet politizálni?
Nomeg a dilettáns emberek szösszeneteit.
2 dolgot említenék csak úgy meg:
miért mindig az aktuális politikai vezetõséget szidjátok? A többi is ugyanúgy lopott. Megbüntették? Nem. Soha, senkitsem. Ezért morogni igencsak érdemes. Menj politikusnak ha annyira tudnál rajta változtatni és oldd meg. Aztán nehogy morogj bármikor ha valamiért nem sikerül. Vagy morogsz? Mert hibáztál? Ok, akkor ugorj a Dunába, hiszen annyira önérzetes vagy.
A másik. Valóban hajtson be a rendõrök közé, akik rengetegen parancsot teljesítettek. Igen, volt aki túlkapott, mindenki elítéli azokat. De akkor erre válasz: legyél véletlenül te a tank és a rendõrök között és lapulj ki velük együtt. Elvégre mindegy hogy okkal vagy ok nélkül ütnek el nem?!
Nomeg egy utolsó. Soha ne legyen az életbe olyanod, hogy egy olyan rendõr segít épp' rajtad valahol, amelyiknek te a halálát kívántad volna.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
És szerinted miért volt kevesebb a hiány '98 és '02 között? A Bokor csomagnak köszönhetõen. Annak hála tudták az átlag ember között népszerû intézkedéseiket megcsinálni. Jól szétszórták a pénzt (mert ugye az embereknek kenyér és cirkusz kell, és nem tudnak hosszú távon gondolkodni) aztán 2002-tõl pisloghattunk megint, hogy kezdhetjük elõlrõl a takarékoskodást. (Mondjuk sajnos nem kezdtek el 2002-tõl takarékoskodni)
Én mint közgazdász (és pénzügyi elemzõ) azt mondom, hogy az országnak most szüksége van a megszorításokra, hogy késõbb ne legyen még rosszabb.