Ákos - Még közelebb (2006 - 2007)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
beavatás 7000Ft
ismerj fel 4000Ft (cd-t nem adom!!!)
[email protected]
ám az andante extrát nem adom hozzá mert abból csak egy van akit érdekel a dolog kérem írjon mailt nekem:
[email protected]
+
kerseem a Dúdolni halkan kötetet kérem aki eladná írjon!
felhívás ... keringõre!
csere-bere:
díszdobozt adok régi kiadású ákos lemezekért nem is az összesért nekem csak a gereince kell:
karcolatok
test
indiántánc
beavatás
ikon
ismerj fel
ide írjon aki hajlandó cserélni:
[email protected]
A koncert fél 8-kor kezdõdött , természetesen már fél 6-kor a kapu elõtt vártuk az esõben a nyitást 😊 Így szerencsére a 3-dik sorba sikerült helyet szerezni. A hangzás tökéletes volt és teljes összhangban volt az egész társaság.Egyszerûen tökéletes volt.
A végén az utolsó három számra megengedte a biztonsági szolgálat hogy elõremenjen a közönség a színpad elé és mint az õrültek úgy futottunk elõre 😊 Adjon Isten után Ákos még meg is könnyezte 😊) Mindenkinek csak ajánlani tudom hogy vegyen részt a turnén , biztos vagyok benne hogy felejthetetlen élményben lesz része. Én biztos ott leszek a következõkön is 😊 Üdvözlet
sk8 4 fun
A kecskeméti koncert frenetikus élmény volt, annak ellenére, hogy csak a matinéelõadásra sikerült jegyet szerezni. Ákos lassú számokkal, lassú zenével ijesztegette az érdeklõdõket, de ennek ellenére nagyon begyorsult a dolog, a végén már állt mindenki a nézõtéren.
Most a turnézáró MüPa-koncertre igyekszem jegyet venni.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Hasonló mondanivalót érzek a Tû a vénán címû számban is:
"Kiabáltál és úgy szavaztál, hogy szabadjon neked ezt is
Elfelednéd de nincs szerencséd, mert ez fertõzõbb, mint a pestis
Mindig sírsz, hogy a gyûlölet öl
Közben szétszakadsz a gyûlölettõl
Egyszer minden lator meglakol
Nem lehetsz otthon már sehol
Neked a hazugság dalol"
Ettõl függetlenül én azt gondolom, hogy nem feltétlenül kell politikát sejteni a szövegek mögött, de belemagyarázható.
Abban egyetértek, hogy az irónia mindenképp ott van a második sorban.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
...Tanuld meg szépen hogy gyûlölni tilos"
Ez szerintem azt jelenti, hogy a nemmondomkik kizsákmányolják Magyarországot, a másik sor meg kicsit ironikusan utal arra, hogy az egész világon a zsidóság tabu, mert a holocaust így meg úgy
Egyébként szerintem ha zsidózást akarsz látni Ákos szövegeiben, akkor több számban is meglelheted. De ez csak azért van, mert Ákos a politikai véleményét nem rejti véka alá (emiatt nem kell megszólni, mert pl. a U2, Moby vagy Bruce Springsteen sem titkolja), és a különféle médiumoknak köszönhetõen az emberek már ezt a fajta véleményformálást is zsidózásnak veszik.
Nem a legjobb példa: a tízparancsolat 7. pontja úgy hangzik, hogy "Ne lopj!"
Ez pl. cigányozás? 😊
Egyébként ha zsidózást akarsz találni, akkor ennyi erõvel a Bosszú népében és a Tû a vénánban is találhatsz. De hangsúlyozom, hogy ennyi erõvel, mert én egyáltalán nem értek egyet vele, hogy ez zsidózás lenne, legfeljebb belemagyarázta a sajtó.
Ha valakinek van már véleménye a maxiról, ne legyen rest leírni.
Én még csak most barátkozom vele. Kicsit drágálltam mondjuk 2500 Ft-ért, de a gyûjteménybe feltétlenül kellett.
Mikor szerepelt egyébként Ákos a Bukéban?
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
A zene.hu rajongói honlapokat versenyeztet! Mindenki nevezhetett, aki saját készítésû oldalt szentel kedvenc elõadójának. A legnaprakészebb Ákos-oldal, az Á.R.T. bejutott a döntõbe, jelenleg elsõ helyen van, de nagyon nyomul a Rúzsa Magdi honlap szavazóbázisa... A zene.hu fõoldalán lehet szavazni, a jobb oldali táblázatban. Hajrá Á.R.T.!
Amennyiben Te is úgy gondolod, szavazz Te is az Ákos Rajongói Társaságra. Szavazatodat elõre is köszönjük!
Szavazás - http://zene.hu/
Ákos Rajongói Társaság - http://akosfan.smartworks.hu/
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
A másik: nemrég megvettem az Utolsó hangos dal tripla dvd-t és elõvettem az Indiántánc 1995-ös koncertfilmet. Hatalmas!! Az egyik legjobb koncertfilm, régi ismeretlen dalokkal. Slágerek közül talán csak az Indiántánc Esõkirály és a Hello fordulnak elõ. A többi a régi albumok ismeretlen dalai ilyen pl a Nevess magadon vagy Ez a miénk. De van itt áthangszerelt Bonanza szám is pl a Megváltó vagy a Kicsi szív. Ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek😄.
Jubileumi interjút készített az origo.hu Ákossal, az interjú 3 oldalon kersztül olvasható. Szó esik többek között az õszre várható turnéról is, amelyekre színházakban kerül sor. A turné várható állomásai:
-Budapest
-Debrecen
-Hódmezõvásárhely
-Dunaújváros
-Szombathely
AZ interjú I T T olvasható.
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
Nekem pl. az Adj hitetnél így elsõre jobban tetszik.
1. versszak:
Sajnos nem lehetsz már tengerész
Sajnos nem lehetsz már jobb zenész
Sajnos nem lehetsz már az sem, aki tegnap voltál
Nehogy magvadulj, de már régen nem vagy új
A sok lány már nem kívánja szerelmedet
Ha benõtt a fejed lágya, megköszönheted
Ésszel fel nem éred, pedig itt tényleg számít a méret
Nem túl nagy a múltad, de az utad felén már túl vagy
Refrén
2. versszak:
Hiába sír a szád, hogy nem értenek
Hiába mondanád, hogy nem érte meg
Keress még, ha kell, szeress még
Csak összezuhanni ne tessék
Csak legyen kenyér, és legyen bor
Legyen békesség köztünk
Mindenkor
Átvezetõ:
Álljunk meg egy pillanatra
Ácsi Ákos bácsi
Tessék már megmondani mégis mit tetszik csinálni
Refrén:
Éltem, s nem értettem
Féltem, de élveztem
Két percre nem figyeltem
És negyven lettem
Csendben
Megmentettél engem
Rendet tennél bennem
Tán meg sem érdemlem
De negyven lettem
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
Ha igen, itt lehet véleményezni.
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
A viccet félretéve, biztosan igényes lesz az elõadás.
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
Ezt Te találtad ki? (Mert ha igen, nagyon sok idõd van 😊
-Helló!
-Na Végre!
-Asszony! Tudom Alig hitted, de nekem Csak.. Te.. Vagy..!
-Akkor Ölelj meg újra! Itt a Csillagok alatt!
-Te Nagyvárosi angyal! Te Angyali szeretõ! Akarod még?
-Nem!
-Na! Játsszuk el!
-Nem!
-Pedig van bennem Áradás! Szabadíts fel! Azért vagy itt!
-Azt akarom hogy Ne fájjon többé...
-Te Hûtlen! Akkor Mire vagy jó?
-Titok!
-Mi van! Be lettél oltva? Élj a mában!
-Ne Átkozz el! Én csak Keresem az utam! Minden nap.
-Valaki mondja meg, hogy miért vagy ilyen! Féltelek!
-Olyan vagy mint egy Majom a ketrecben! Nevess magadon!
-Elönt a Méreg! Mi ez az Altató szöveg?
Kezem a fegyveren, benne Egyetlen egy Gyilkos ezüstgolyó! Már Félek saját magamtól! Vigyázz, Tudom hogy merre jársz!
-Gyerünk Lázadj fel újra! Elkapott a bosszú népe?
-Ja! Volt Beavatás is! Olyan vagyok már mint egy Conquistator!
-Inkább mint egy Ideális popsztár...
Hány Ákos szám van elrejtve?
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
A kerek évforduló alkalmából Ákos új dalt is írt, a címe: Negyven. Az önironikus nóta ingyen lesz letölthetõ a honlapról április 6-tól, majd késõbb remixekkel együtt maxi CD-n is tervezik kiadni.
Közben szervezõdnek a jubileumi exkluzív turné õszi koncertjei is: várhatóan szeptember 20. körül lesz az elsõ elõadás. Az elsõ biztossá váló helyszínrõl-dátumról itt adunk hírt, a honlapon.
FORRÁS: akos.hu
---------------------------------------------------------------------
Lányok, Fiúk lehet örjöngeni!!! Hangosköny, új dal, maxi TURNÉÉÉÉ (igaz kicsit késõbb DE LESZ!!) engem leginkább az új dal és a maxi izgat legjobban, és persze majd a turné.
ui: örülnék ha 1 kicsit többen járnának ide. 😄
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
A Még közelebb viszont egészen más. Bõven tartalmaz rockos elemeket, ugyanakkor meg van benne a nyugodtság, ami egészen egyedivé teszi és mássá teszi mint a többi. Ugye ez az album ahol a legnagyobb hangsúlya van a vonós hangszerelésnek, valamint a vokálnak, ugyannakor vannak benne kifinomult zúzós gitárok is pl Mondj igent, Gépszabadság, Tû a vénán stb.
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
1997: Beavatás
1998: Ikon
2000: Hûség
Én szeretem a Bonanza Banzai-t is fõleg a szövegek miatt, de az átdolgozások (tavaly a 101-es szoba és az Éjjel a városban) nekem is jobban bejönnek.
Abban nem értek 1et hogy pár 1xû akkord mer vannak igen érdekes szólói amiket más nem nagyon tud megcsinálni. Ilyen például a NEfájjon többé vége vagy a Mondj Igent. De ott van például az Indiántánc elején az akusztikus szóló. Amikor Ákos megírta és meg mutatta az akkor gitárosnak madinak õ csak ennyit mondott: jó lesz Ákos de ugye tudod hogy ilyen nincs? 😄 Pont ez a jó benne: a zeneileg (hangszerelés) kidolgozottság, fõleg a koncerteken. De az tény hogy zene és szöveg teljesen 1ütt van.
Az elektronikus zenérõl annyit: itt is jelen van az elektronika, általában van 2 szintetizátoros (az 1ik legtöbbször a zongora szerepét tölti be, tavaly már zongora is volt). A másik szintetizátoros pedig KELL bele. Én úgyérzem mikor hallgatom hogy annak ott a helye. Pl: az ilyenek voltunk jellegeztes dallama amit szintivel csinálnak. El se tudnám képzelni azt a dalt anélkül.
Amúgy a 2 legutolsó albuma az Új törvény (2002) és a Még közelebb (2006).
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
A Klasszikus hangszerekkel való zenélés hozza ki sztem azt ami leginkább megérinti a lelket..nem kellenek gépes effektek meg mode-os behalások..
Nekem nagyon favorit..a szöveggekkel eddig sem volt bajom..most a zene és a versek nagyon egymásra találtak..ennyi év kellett neki hogy beérjen??-nem tudom ,,de hozzám közel állnak az utóbbi albumai
2003 - Andante
2004 - Az utolsó hangos dal
2005 - X+I + Andante Extra
2006 - Még közelebb
...
Ahogy formálodnak a ritmusok,a dallamok kusznak végig,,beleivódnak a szövetekbe,,Pedig csak pár egyszerû hang,akkord... Joe Cockerre mondták hogy csak megfogja a gitárt penget 2õt és már ömlik a blues..
Vhogy itt is ez a helyzet..sztem...csak vigigsimítja a gitárt,,Kegyes asszonyával sem bánik szebben az ember..csak egyszerû szavakat suttog a fülébe az ember,mégis életet kap tõle..
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
Közben elkezdõdtek a Krúdy-hangoskönyv felvételei is. A novellákat Ákos hosszú évekig válogatta és maga olvassa fel saját stúdiójában. A szerkesztésben Szigethy Gábor irodalomtörténész a tanácsadója. Õt felesége és asszisztense, Gábor Júlia is elkísérte, aki Gábor Miklós és Ruttkai Éva leánya, számos könyv szerkesztõje, sok tanáccsal szolgált a felvételek során is.
Forrás: www.akos.hu
Végre egy kis jó hír. Én már a 2008as koncerteket várom a legjobban. Ha az új turné nem jönne össze én még 1 Még közelebb Ráadás turnénak is örülnék. De az idei koncert valószínûleg õszre tolódnak mert kiszállt a fõtámogató (mol). Hacsak nem valami meglepetés és mondjuk Ákos szülinapján jelentik be a dolgot.😄
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
ÁKOS - MÉG KÖZELEBB
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly