4-es metró
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azt írja a weboldal: Hamarosan...
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És semmi kedvük rozsdásodni ? Hát Ok.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
az 1-nek nekikezdtem és máris szóba kerültek, amiket kérdeztem
A felelõsségrevonás meg itthon? Ugyan már. Ez sajnos nem Izland, ahol a miniszterlnököt is seggberúgtág és bíróság elõtt kell felelnie azért, hogy hova zuhanhatott az ország.
A BKV hitelt úgy képzeld el, hogy picai hitelt vettek fel üzemeltetésre. Mintha te benzire vennél fel hitelt. Mintha nem lenne pénzed, de felveszel 8 éves futamidõre hitelt és ha eladod az autót, akkor az új tulaj örökölné. Persze ilyen hitel nincs, de a BKV lényegében ilyen ma. Csak idén az üzemeltetésre felvett hitelek miatt majdnem annyi pénz kell visszafizetni, mint a BKV teljes költségvetésének fele! 2004 táján a tulajdonos fõváros NULLA forintot tett bele a BKV mûködési költségébe.
Ezt még én sem néztem meg.
http://www.youtube.com/watch?v=UcnseWIBKa0
A hitelekrõl itt van szó.
http://www.youtube.com/watch?v=GThK84Oa7CI&feature=related
Nézd a diagramot.
http://vastagbor.blog.hu/2012/01/10/500_milliard
Megállított a lámpa...és oldalra nézve láttam pár embert...nem szoktam figyelni, csak feltûnt a mozgás.
Bámészkodni az Exponál bámészkodtam, mert a jövõheti Szõlészeti és borászat kiállításra már el kezdték kivinni az óriás traktorokat és a többi mezõgazdasági gépet...oldalt állnak a parkolóban ))
A BKV hitelbõl üzemelése úgy valósult meg, h az állam fizette, ami hiányzott és az adott ki kötvényeket vagy a BKV, mint cég vette fel a hitelt üzemeltetés céljára?
Vidéken a munkanélküliség sokkal nagyobb. Tehát akkor ki is fizeti õket...?
Semmi értelme az ilyen vitának. A lényeg az, hogy finanszítozni kellett volna a tulajdonosnak, aki ezt évekig nem tette és hitelbõl üzemelt a BKV, amit most kell visszafizteni. Lefordítva, a 2004-es üzemelési költséget MOST kell kifizetni. Csak nem annak, aki felvette...
A másik bibi, hogy a 4-es metró árának a töredékébõl üzemeltethetõ lett volna a BKV és még VALÓDI fejlesztésre is jutott volna. A 4-es játékmetró nem az...
De legalább az állomásonkénti 10-15 csõszt és bodybuildert még mindig megfizetik a beléptetõkapuk helyett.
Nem mintha nekem baj lenne, de az állami pénz egy része a vidékiektõl is van, akik úgy sejtem nem mind használják mindennap a BKV-t. Tehát ez még mindig nem tûnik logikusnak, h miért nem az utasok fizetik meg a mûködtetést. Vagy az 1etlen logika itt is annak a költségvetési felfogásnak köszönhetõ, h nincsen a forrás közvetlenül a kiadáshoz rendelve, hanem csak bevételi és kiadás oldalban gondolkodnak?
Az állam és a helyi önkormányzatok azért dotálják, mert a dotáció mértéke messze kisebb, mint a tömegközi kiesése estén várható gazdasági kár. Képzeld el azt, hogy mondjuk 200 ezer ember nem tud dolgozni és fogyasztani menni 2 hétig. Ez több száz milliárd forintos kár. Ehhez képest az éves 40 milliárdos támogatás smafu...
Milyen ésszerû oka van annak, h évek óta a szolgáltatásért fizetõ emberekkel baxnak ki azáltal, h nem nyújtanak rendes szolgáltatást? Az önfenntartó vállalat létrehozása sosem volt cél?
...
..
.
2011. augusztus 26. --- 2014 eleje (esetleg már 2013 vége) --- Tarlós István
/hm..
van valami infó arról hogy milyen gyártmány, milyen korú, kitõl vennénk?
csak a szerelvények fékrendszere nem megfelelõ, ezért nem kaptak engedélyt a használatra
ha a vágányokat lefektetnék, mozgólépcsõt és liftet beszerelnék akkor már fél év múlva mûködhetne a dolog és vége lehetne ennek az egész blamának
mivel én zuglói vagyok, csak a 3. lépcsõben élvezhetném a metró jótékony hatását, de Újpalotáig sose fog kijutni, szal marad a buszozás mint eddig, ergo értelme az elsõ szakasznak nincs, belvárosban eddig is lehetett tömegközlekedni, persze a prostik örülhetnek Rákóczi téren :/
Azt godolom soha senki nem számolta ki, hogy a 3 évig elterelt villamos vonalak, pótlóbuszok + dugók mennyi kárt okoztak.
Ebbõl a pénzbõl egész BP közlekedése megreformálható lett volna. Ehelyett semmi sem fog változni. Kedvem lenne átmenni tömeggyilkosba.
Komolyan monod el nem hiszem, hogy ezt szakemberek tervezék. A mûszaki tartalom kielégítéséhez kell szaktudás, azt tény, de ennyire elbaszott koncepció. Ide lehetne hozni a viág minden mérnökét és mutatni nekik, hogy hogyan nem szabad metrót építeni és terevzni.
Egy 3 éves projekt 3 éves csúszásban...
Mi a fasz tart 5 évig egy kibaszott állomás megépítésében? Japánban 3 év alatt felhúznak egy atomerõmûvet...
De a keleti és bosnyák közötti rész nagyon forgalmas a külterületi részekhez képest. Felszín része is elég forgalmas, tehát nem lenne fölösleges a metró. Például a Budai oldalon a kelenföldi után, amit terveznek piti a bosnyákhoz képest.
És mikor lesz? Mikor lesz keletre? Mert keletiig se mostanság fog elkészülni.
Ezért is írtam, majd 10-15 év múlva kiderül ér e valamit a metró. Addigra talán lehet is használni :D
most hogy Keletiig lesz metró az lófityisz, eddig is volt
látom még nem utaztál 7-es buszon... Annál heringesebb és rohadtabb járat nincs Budapesten. Kellene metró vagy villamos
Egy magyar metró állomásnak még véletlenül sem lehet magyar jellegzet...
röhej, mint valami nõi magazin, miért nem lehet normális letisztult design? valami semlegesebb és férfiasabb
meg jó hogy besüt majd a nap, de kb. 20-ad rangú dolog, attól még világítani kell
elég lett volna függõlegesen egy páternoszter vagy pár nagy lift és kész, vagy sima mozgólépcsõ, ha az biztonságosabb, de gondolom költségesebb
inkább a sok ízléstelen csicsa helyett megépíthetnék az eredeti elképzelést elejétõl a végéig
mert az hogy Keletiig eljön az több tízezer embernek ugyan úgy a 7-173-as buszozást jelenti, ha majd Bosnyák térig eljön, az se old meg semmit
meg a belvárosi állomások is olyan helyen vannak, hogy kevés embert érint és eddig is megközelíthetõk voltak
kapcsolódó:
Ezen az oldalon, a második sorban: "Metro 4 - Gellért téri állomás"
Az utolsó Ft-ban mérhetõ költségek :De ez is még február végén.....
szerelvények, egyes állomások megépítése, fúrási költség, stb.?
Én nem a kertes házak ellen vagyok, hanem a decentralizált elrendezés ellen.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Nem hagyom a vidéki kis falvakat leromboltatni...
Nagyon szívesen élnék egy kis kertes házban.....ha megúsznám a munkába járást oda-vissza napi másfél órából.
A vonzáskörzetében: (Érd, Budaörs, Budakeszi, Maglód, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Gödöllõ, Szentendre, Vecsés....stb stb újabb 100-200ezer ember.
Ergó: 10 millióból Bp+agg.-hoz tartozik 1,7 millió ember. Tehát a magyar nemzeti kiadások min 17%-át erre a környékre kellene költeni, ha a lakosság számát nézzük.
Magyarországon az a szar, hogy akkora faluk vannak a senki földjén, amelyeknek a lakossága kevesebb mint debreceni 10 emeletes panel lakóinak száma. (kb 150-200 fõ). ezeknek a kis szar faluknak (bár hangulatos meg csendes)kell: út, villany, gáz, szennyvízcsat. posta internet, gátak, boltok, munkahely, tömegközlekedés stb stb stb...) de ez rohadt drága.
Centralizálni kellene lassan, de ez nem valósulhat meg:
-az magyar mentalitás röghöz kötött
-az emberek nem szeretik a változást
-"a nagy város büdös" szindróma (elvinném õket egyszer Chicagoba ami, mondjuk lehet a tó melletti fekvése miatt, de sokkal tisztább mint pl. Budapest+ ott nem degradáló egy orvosnak a metrón utazni, holott van kocsija és pénze is.)
-ha valaki kertes házban lakik és utána betennék egy nem kicsi (120 m2) emeletesházi lakásba, ami jól hang és hõszigetelve, nem biztos, hogy jól érezné magát, még ha parkos a környezet is. Pedig 30-40 emeletes lakóházba 2-3 törpefalu lakosságát be lehet zsúfolni.
Kínában csinálják ezt, bár ott nem igen lehet tiltakozni, itt meg egy platánfakivágással is be lehet kerülni az országos híradóba.
ennyi.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!