Klónozott húst dobhat piacra az USA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Stop!
Én úgy tudom, hogy ez a sok rovarirtó szer (általában: "permetrin 0,02% - szabadforgalmú irtószer, a melegvérûekre nem veszélyes" - ezt mondják, aha) akár impotenciát is okozhat. Ezért is nem szeretem otthon használni õket, inkább szúnyoghálót szerelek fel az ablakra, de nem permetezek. Ki tudja, mitõl csökkent le Európa népessége....
Kara kánként folytatom tanításom.
Biológus vagyok értek hozzá.
1, Pl. Bt-toxint termelõ növények. Az elmult 30 évben, amióta használják, nemhogy mérgezés, még egy kibaszott alergiás embert se sikerült találni, talán azért mert ezen peptid esetén az ember és a rovar nagyon különbõzõen viselkedik.
2, Ez csak érdekesség, de jó ha minél többen tudtok róla.
Van a búza, magját megeszük. Ha teljes örlés nagyon egészséges.
Mo.-on a fusarium fertözötségett a malmok csak a beérkezéskor ellenörzik. A fusarium és a toxinja (mérge) a burokba halmozódik fel. Tárolás közben persze a gomba nem döglik meg.
Bioboltokat ellenörzött az egyik ismerõsöm (teljes örlés) és a 10 minta közül 5 emberi táplálkozásra alkalmatlan volt, 3 pedig állati takarmányozásra is.
Fr.-oban a termékeket kell bevizsgálni. Ma Mo.-on nincs erre szabály (törvény,rendelet) és nincs kapacitás se (HPLC stb...).
\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate
\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate
Hat ja. A kozepkori tarsadalmi moral szintjere visszacsuszott kultura diktal vilagszerte. :-(
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Mari néninek nincs esélye, szegény teljesen belehülyült az komunista áruhiány után az õt teljesen sokkoló kapitalista csodába, a gigamultihiperdiszkontshopba, és a fasztarisznya, két százalék indexjavulásért az anyjukat is eladó mintamanagerek simán megetetnék a legótvarabb háromfarú csirkével is(Egy farhátat fizet, hárat kap egyszerre, egy csirkén! -Húú ez a modern teknyika mire képes. Bezzeg ilyen még nem vót a vörös hajnal TSZ-be!).. ha tudnák! És itt kellene közbe lépni..
Hát, nekem úgy tûnt, hogy szóltál, sõt, kiabáltál is. :-)
pl. krumplibogár, kukoricamoly levélben.
I.C.ram-nek
Vannak ilyen bikák (álnevük Swarchenegger).
Egyrészt a természetbe is kialakult (spontán mutáció) , másrészt mesterségesen is megcsinálták. Mutáns növekedési hormont termel a bikuci.
A szülés természetesen csak császármetszéssel lehetséges.
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
A banannak pont ez a baja, alapvetoen klonozzak par ezer eve, es pusztul is ki a vilag legtobb reszen egy gombas betegseg miatt. Egyes kutatok mar odaig jutottak, hogy elkezdtek bananmagokat keresni a termesben, de csak nagyon keveset talaltak es azok sem voltak eleg eletkepesek.
A genetikailag modositott elolenyekkel az a baj, hogy ha nem azonos fajok dns-et keverik vagy nem jo helyre kerul be az adott gen. (vagy mast is csinal mint amit akarnak) Emberi genekkel kezelt novenyeket pl. nem lenne szabad emberi fogyasztasra engedni, max. gyorgyszergyartasra de az is veszelyes. Masik klasszikus problema, hogy egy novenyvedoszert le lehet mosni a novenyrol, de ha maga termeli akkor moshatjuk amennyit akarjuk nem fog eltunni.
Ha ezt a Star Wars-ban tudták volna a lázadók, eléggé másképp alakulhatott volna a sztori. :)
Ha mondjuk génmódosítással felturbózzák az immunrendszerüket, akkor is veszélyes, mert elég csak egynek megbetegednie...
Szóval szerintem inkább gazdasági kockázata van a dolognak.A hústól annyira nem félek, Európában úgyis késõbb fogják engedni a klónozást, addigra az amerikaiak szépen kipróbálják magukon<#vigyor1>#vigyor1>
William Orbit - Barber\'s Adagio For Strings \"Life is simple when all your world is a world of melodies.\"
Na most kb. 5 éve klónoznak több kevesebb sikerrel és eddig nem nagyon ettünk klónozott állatott.
Innentõl kezdve lehet hogy egészséges lehet hogy nem, de ha nem ennek hatásait majd lehet hogy csak 10-15 év múlva vesszük észre (mint a tüdörákot) akkor meg már késõ.
Most erre lehet azt mondani hogy irreális félelem, de én nem vagyok naiv, itt komoly üzleti érdekek vannak, és tapasztalhattuk hogy a dohánygyárak még a mai napig is tagadjak a cigi rákkeltõ hatását, vagy hogy ma olvastam egy cikket miszerint a sajt károsabb mint a kóla... képzelem kik finanszirozzák az ilyen kutatásokat.
(sõt mondok mégjobbat, volt tavaly az az angliai gyógyszerbaleset, amikor leálltak a kisérleti alanyok szervei meg miegymás pedig a gyógyszer az összes állatkisérleten átment mellékhatások nélkül. és én nem szeretném 5 éve ezt észrevenni magamon mert pl akkor derül ki hogy "bocs nem vettük észre hogy vesekárosodást okzo ezért v azért)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
A húsevõk meg évmilliók óta eszik a növényevõket.
igen, sajnos.
Amúgy egy állat minél messzeb van tõlünk az evolúciós fán, annál egészségesebb a húsa. Vajh miért?
Különféle növényekbõl biztosan sok hasznos tápanyagot tud felvenni a szervezet, de a szervezet egyik legfontosabb építõkövét, a fehérjéket nagy mennyiségben fõként húsból lehet felvenni, abban meg a növények nem igazán bõvelkednek.
http://web.axelero.hu/cyk265/body/et.htm
A szervezet úgy mûködik, hogy a számára szükséges mennyiséget felveszi, többet pedig csak akkor, ha szükséges, a többi távozik különféle formákban. Ez a természet rendje.
A klónozott húsoknál tényleg nem az a gond, hogy bármilyen baja lenne a DNS-szekvenciának. Az a gond, hogy a klónokat aki kihordja, ne legyen annyira leterhelve hogy hormonokkal kelljen kezelni, illetve különféle szerekkel erõsebb védettséget biztosítani az állatnak.
Abból épül fel a szervezeted amit megeszel, csak egyétek a döglött állatokat...
hihi
Hús huss
VisualChat.hu
Gracie Barra
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-2522437,00.html
"Some US consumer groups maintain that surrogate mothers, in which the cloned animals are grown, are treated with high levels of hormones. They claim that clones are often born with severely compromised immune systems and receive massive doses of antibiotics, opening the way for large quantities of pharmaceuticals to enter the food supply."
Akkor most a klónozott, vagy a túlkezelt állatoktól félünk? A kettõ nem ugyanaz, hiába szeretnék összemosni.
Na most ez egy klónozott állat, ki tudja milyen gyógyszereket meg kezelést kapott ezek mind mind beleépülnek a szervezetükbe. Fõleg hogy elég gyengécskék még (lásd dolly). Te meg megeszed... Igy is kezelik õket növekedési hormonnal azt is megesszük, és viccet kizárva nekem már rengeteg ismerõsöm van, aki 190 magas meg 60kg és nem tud hizni olyanok mint a hurkapálcika... De ehhez elég megnézned a mai 20 éveseket.
Az sem teljesen véletlen hogy a legtöbb amerikai már hormonálisan van elhizva, szóval nem azért mert sokat eszik a Mcibe, hanem már ilyen a szervezete...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Azt hiszem, nagyon jó vagyok az ágyban. Ugyanis a nõk mindig azt kérdezik, nem lehetne-e, hogy tovább csináljam?
Ha nem tévedek a gyógyászati klónozásra az USA-ban nagyon szigorú elõírások vannak, mégpedig az ortodox keresztény lobbi miatt, míg Európában sokkal megengedõbb.
És ez mér' rossz?
Én most bevallom neked, hogy mindig kb. 2 év késéssel szoktam frissíteni az oprendszerem és a nagy progijaimat. Megvárom, amíg más felhasználók letesztelik a már nem is béta verziókat, a fejlesztõk pedig kijavítják a hibákat.
Az Internet Explorerrel nem így tettem, és majdnem szívinfarktust kaptam, amikor szélessávú neten úgy mûködött, mint kb anno a 9600 bps-os modememmel. Leiltottam most benne minden: Adobe Flashplayert fõleg, és a Phishing Filtert is, és viszonylag elfogadható.
A különbözõ mûkajákkal is ez lesz a taktikám: megvárom, hogy másokon milyen ahtásai lesznek. Amúgy pld. aszpartámot is csak tavalyelõtt óta hazsnáltam, két évig, amíg ki nem derültek a disznóságok róla. Most sárgarépából készült kristálycukorral mérgezem magam.
Lehet itt sírni meg nyavalyogni, de az USA szabályozása felismerte, hogy kár a potenciálisan hasznos technikákat valami keresztény ortodox szempontból központilag tiltani, mert a saját lehetõségeiket teszik tönkre vele. Így az USA egy szinten lesz a koreaiakkal, amikor majd a módosított élelmiszerek valóban felfutnak, Európa meg már baromira le lesz maradva, amikor 20 év múlva majd itt is kénytelen-kelletlen engedélyezik majd ezeket a technológiákat. Könyörgöm, bizzák már a vásárlóra, megveszi-e a génmanipulált-klónozott-egyéb cuccot, vagy sem, de ne tiltsák központilag. Persze a vásárlónak is joga van tudni, hogy készült, amit eszik, és joga van sokféle közül választani is (na ez nem mindig teljesül az USA-ban).