Snowboard
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
budapesten van a hely ott a kontakt a honlapon
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Tavaly kezdtem el snowboardozni, úgy hogy soha nem tudtam síelni. Nem hiszem hogy jobban menne ha tudtam volna síelni elõtte. Azt mondják azért elõny ha valaki tud síelni mert hasonló izomzatot mozgat mind a két sport. Akik síelés után kezdik, rögtön behajlítják a térdüket és ezáltal stabilabbak lesznek, plusz jobban is bírják a terhelést. Technikában viszont valóban semmi köze a kettõnek egymáshoz. Én jégkorongozom mellette, ez valószínû segített a fizikai részében. Nem tudom Te sportolsz e valami mást, de ha van kedved, idõd, akkor combra, vádlira nem árt dolgozni elõtte egy kicsit. Több örömed jut utána. Az is igaz hogy majd amikor elkezdesz elõször helyesen snowboardozni, valószínû több izomlázad lesz a felsõtestedben, mint a lábaidban. Jó csúszást!
Ciao
Snowboard bakancsot tervezek venni. Tudnék egyet, amelyiknek a mérete 42-es, belsõ talphossza 26,5 cm. Az én lábam is 42-es de a talphosszam kb 24-25 cm. Nem tudom sajnos felpróbálni, mert postával jönne.
A kérdés az, hogy méret szempontjából elviekben jó lenne ez a bakncs a lábamra?
mondjuk én eddig mindig kaptam ilyen tapadásgátlót amikor vettem egy boardot vagy egy új kötést. (jó eddig 2* fordult elõ :D )
Van egy 'Ride Preston LS' kötésem és a csatja (Az a recés izé) teljesen szarrá van menve a használattól!
Lehet-e venni valahol csak csatot?
nem tudjátok hol lehet venni ilyen felragasztható gumi pöttyöket vagy valami tapadós gumit.
a hátdó kötésem elé alarom rakni hogy a felvonoknál nem csusszon le a lábam. tudom hogy hátra kell szoritani de az mégsem olyan....
asus p7h55m i5-760, gts 450, 8GBddr3,razor abyssus
bár lehet hogy kölcsönzös lapot,kötést és talán bakancsot is tudok 40ert venni :D de azert köszi az infokat
Ruhát vagy felszerelést akarsz venni? Ha felszerelést akkor szerintem elsõre nem érdemes megvenni, hanem bérelj. Ez kb napi 1500-2000 forint. Ha mégis meg akarod venni, akkor a lap-kötés-bakancs kombó 70-80000 körül kezdõdik.
még életemben nem probálkoztam a snowboardal és tanácsot kérmék :D
esetleg hogy hogyan mozognak az árak (kezdöknek), és hogy mit ajánlanátok valami olyasmit ami nem olyan huzos :D (valamibül elkell tartanom a családomat tesvíreim xD).bár látom hogy elég rég jött ide bárki is :D de sebaj!
meramúgyénvilághírûvagyok,csakavilágnemtudrólam.....
Mit jelent az, hogy "feka"?
(azt hitttem eddig, hogy szlengben jó vagyok...)
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentõsöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentõket!!!
Szal feka...
(agyam dobom el má lassan)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
nagyon feka hely mostis volt vagy 2 méter hó.. igaz a hét végére már elég jeges volt de ha esik friss hó akkor tökéletes...
sok pálya, és jó hosszúak is... ami piros az tényleg piros.... csak "beülõs" felvonók vannak szinte szal minden feka... jah és mi nagyondurván pályaszálláson voltunk szal kiléptem a szállásról és a pályán voltam....
jóhely :D ... annyi magyar van mint az állat, tavaly még 1 darab nemvolt most felkapták nagyon a helyet... bár megértem miért.
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentõsöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentõket!!!
HAHÓ!!!!
Senki nem boardozott, vagy síelt sehol az utóbbi másfél hónapban?
Feltétlenül érdemes mindent vinni, ha már olyan messzire mész!!
Pár éve a fiammal MÉRIBEL-ben voltunk a "les 3 Vallées" néven ismert helyen. Pár helyen síeltem már, de ehhez foghatót még nem tapasztaltam.
Ez maga volt a csoda!
Igaz, reggel 5-kor indúltam, este fél 10-re értem oda, az 1650 km-en 3-szor álltam meg akkor is csak tankolni.
Német országon keresztül mentem és az olaszok felé jöttünk, merthogy azt mondták: "arra rövidebb". Nos igen, kereken 81 km-rel, idõben mérve másfél órával, viszont több, mint 40ezer Ft-nyi autópályadíjat fizettem. Volt, hogy az olaszok (szerencsére egy, csak kb.: 15-km-es szakaszon) pótos kamion díjjal húztak le.
Érdekes volt, amikor jöttünk hazafelé, hogy reggel elindultunk erõs havazásban (február közepén) és olaszországban virágoztak a gyümölcsfák.
"Les 3 Vallées"-rõl:
Amit a prospektusok írnak az igaz! Valóban 150 körüli felvonó üzemel és sok száz kilóméternyi a KIJELÖLT!!! pálya. Ezt azért hangsúlyozom, mert sok helyen ezen kívûl is lehet síelni. Ugyan úgy karbantartják a pályán kívüli részeket is, maximum nem ágyúzzák. Ahol tényleg nem szabad síelni az nagyon jelölve van és egyértelmüen le van zárva. Ahogy láttam ezeket a lezárásokat tiszteletben is tartják.
Itt érdemes a föld alatti parkolót igénybe venni, ahonnan azonnal a központi felvonókba lehet szállni.
A bérlethez kell vinni 4x4 cm-es igazolványképet, amit nem kizárt, hogy elhagy az ember, ezért érdemes egy "Swatch-Snowpass" órát venni, mely bérletként funkcionál (csak odatartod az érzékelõhöz és nyílik a kapu).
(((Nagyon mellesleg jegyzem meg, hogy állítólag ezt az órát lehet hackelni)))
FONTOS!!!:
A menõ cuccokra nagyon kell vigyázni, mert ki hinné, de ott is lopnak, de nagyon! Ha béreled a szerkót ((mármint ott a helyszínen (összegében nem drága)), akkor a díjban benne van a biztosítás.
Jó utat!
Állítólag Erdélybe érdemes kijárni síelni, boardozni.
Tud errõl valaki, valami konkrétat?
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
http://www.szilvasko.hu/szilvaskovendeghaz.html
Egyébként Mátrszentistván sem rossz hely.
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
És ott hova? Vmi jó kis pálya ajánlás?
Ki hova megy idén?
az lenne a kérdésem hoigy enmtudjátok e hogy van e hó a Román Páring hegyen?
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
lenne egy kérdésem, mennyiba kerül manapság egy használ vagy egy zsír új deszka ill cipõ?
nézegettem ületeket neten de sehol se találtam árlistát :|||
Sziasztok! Vasárnap mennénk Szlovákiába Plejsyre, tud valaki valamit a pályáról? Elõre is köszi!
Mindenki csak a saját hibáiból képes tanulni, pedig a máséból olcsóbb!
Tegnap jöttem haza szlovákiábol.
Jo volt mert pont esett ezen a héten ho ahol voltam.Idén kiprobáltam a snowboardot, és öszintén be kell vallanom nagyon bejön.
szerintem azért ülnek sokan mert elég nagyokat lehet esni
és ha elesel akkor vagy seggre esel ami még elmegy vagy a másik térdre.
szal ha boardozni akartok vegyetek térdvédöt
Pedig nagyon remegnek már a lábaim