25 év után idén búcsúzik a floppy
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Milyen floppy drive-od volt neked? :) Soha ilyet nem csináltam és jelenleg is elérhetőek a floppy-n tárolt adataim. Tavaly archiváltam őket a szerveremre, de az csak backup. Mivel szeretek vintage gépekkel játszani ezért van 5,25-ös és 3,5-öt meghajtom. Simán olvassa a lemezeket, és azok a lemezek jó párszor lettek újraírva, mert anno nem 2Ft volt egy doboz lemez. Szóval ami már nem kellett az törlés és ment rá más. Szóval nem értem ezt a írás előtt formázás dolgot... (csak így zárójelben: a C64-es lemezeim is simán olvashatóak, pedig azok is csak akkor lettek formázva mikor megvettem őket.)
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Nem ment tonkre, csak masik meghajtoval lett visszaolvasva. Ha valaki ugy hasznalta a floppy-t ahogy kellett volna akkor nem volt baj vele. Ha irni akrtunk ra akkor elotte formazas majd adatok felirasa mielott kivesszuk a meghajtobol. Ha mar egyszer ki lett veve akkor tilos ujra adatot irni ra, csak ujabb formazas utan. Masik meghajtoban csak olvasni szabad, ha modositani akarunk rajta, akkor mindent lemasolni, formazni es ujrairni. Csak olyan meghajtoban szabad hasznalni aminek a feje ellenorzotten jol van kalibralva es tisztan van tartva. Ha ezeket valaki betartja akkor egy floppy (foleg a kemenytokos 3.5-os) viszonylag stabil adathordozo tud lenni. Semmivel nem rosszabb tarolo mint egy audioszalag volt regen es annak idejen meg mindenki tudta hogy kell csavarhuzoval fejet kalibralni. A floppy-t hasznalo emberek viszont mar meg sem probaltak ezt, pedig igy nagyon sok 'rossz' floppy siman visszaolvashato lett volna.
Egyebkent jelenleg en egy olcso floppy csatolos sd, mmc vagy usb adapterre vadaszok, igy nagyon sok ceges gepen lehetne a bios frissiteshez szukseges floppy hasznalatot kivaltani.
De találjátok ki, min adta oda a barátnõm az önéletrajzát? :))) Hát persze, hogy floppy-n! :))) És vajon be tudtam olvasni? :)))
Mondtam neki, hogy ha legközelebb is floppy-ra ment, akkor csináljon legalább 2-3 másolatot, biztos, ami ziher alapon. Már, ha ráfér ennyi másolat 1 lemezre. :))
Emlékszem, amikor minden lemezt Norton Disk Doctor-ral fésûltem át, hogy biztos mindegyik lemez jó-e, de mire átvittem a lemezeket a szomszédba, addigra 10 lemezbõl 1 biztos tönkrement. :))
Asus P5VD2-MX | Intel Core 2 Duo 1,86GHz | 3GB DDR2 533MHz RAM | ASUS EN7600GT 2HTD/256M VGA | Samsung 320GB/7200RPM SATA HDD
radeon 983760 überpro - csörgõ ventillátorral, kólával leöntött kisegítõ billentyûzet :D én nyertem
Jó volt veled.
Kis windows 3.1-et arról telepítettem.
Órákat járkáltam a 10. lemez után a városba, mert hibás volt.
De a Múlt mindíg szépül az emlékezetemben.
Tehát: Szia Floppy...
különben az állami szervek (államkincstár, apeh) is tértnek át a floppyról
a portáljukon történõ adatküldés,- adatfogadásra.
De még szerintem jó pár évnek kell még eltelnije hogy kihaljon teljesen
A Mac szerintem nem alternativa a PC vel szemben az ára és a kompatibilitása
miatt sem.
a floppy megbízhatóságáról meg: jópár éve pajtásomhoz vittem vmit floppyn. frissen formázva, 4 családi ház táv. mire megérkeztem, nem volt olvasható...
mindazonáltal én ragaszkodom a régi dolgokhoz (floppy, dos, egyéb hülyeségek), és puszta nosztalgiából a 2. gépbe csak szereztem egy 5 1/4est is 8).
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Ne szivass, ezer éve árultam P3 notikat és a többsége tudott bootolni USB eszközökrõl!
Vistánál meg alap, hogy akár memóriakártyáról vagy USB driveról is feltehetsz drivert telepítés KÖZBEN, sõt USB eszközre is telepítheted.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Egyébként számomra mindig is a legzavaróbb nem az alacsony tárkapacítás, hanem a megbízhatatlansága volt a floppynak: ha valamit rátettél, soha nem lehettél biztos benne, hogy azt be tudod majd olvasni -azt hiszem nem én vagyok az egyetlen aki tört már össze mérgében floppyt.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Egyebkent nekem van floppy az osszes gepemben. Az egyikben csak egy 3.5-os irasvedett floppy van az operacios rendszerrel. (ez egy sajat keszitesu tuzfal)
A jovo: olcso, kis meretu, eldobhato usb-s flash memoriak, 10-es csomagban felragaszthato cimkevel (vagy epapirral) :-)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Emlékszem az elsõ játékomat amit nagyon fel akartam gyömöszölni a 100 megás vinyóra az az X-wing volt kb. 8-10 lemezen. A szomszéd utcában lévõ haver lakása között vagy 4x ingáztunk mert mire átértünk valamelyik lemez tuti hogy szarrá ment. :D
Szerettem a floppyt, még 5 1/4-es is van még valahol... áltaánosban c64 programozásnál arra mentettünk ki.
Mondjuk tényleg nem kell leírni a floppy-t. A kozmetika iparban még várhat rá jövõ. Próbáljátok ki: a belsõ korong bitnag jól leszedi a zsír réteget a bõrödrõl, pórus tiszti hatása miatt ajánlott, és az elszinezõdõ korongon jól kivehetõ a bõrrõl leszedett zsírréteg. (a homlok megtörlése ajánlott, ott a legdrámaibb a hatás)
Szóval a következõ márkanév: FLOPPY ... mert megérdemlem <#banplz>#banplz><#taps>#taps><#wilting>#wilting>
Amúgy sajnálom, mert én szerettem a Floppy meghajtót, meg a kislemezeket. Tudom, hogy nincs már túl nagy szerepe, de mostanság is sokszor kihúzott a sz*rból... RIP
<#vigyor4>#vigyor4>
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
igaz, ezt elotte, egszer meg kell csinalni egy mukodo gepen, de aztnal le van rola a gond
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
Baromi ronda ez az új dizájn!
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyûzet.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Az mas kerdes, hogy erre a regebbi Operacios rendszerek nem voltak felkeszitve, hogy onnan "egyek" meg a telepites kozben az illesztoprogramokat.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/
de azóta már van újraírható cd...:)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Ez viszont külön progival mûködött.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Én is floppyn tartottam a cuccaimat lementve. Mert akkor még csak 2db 20MB-os Seagate MFM HDD-m volt. Emlékszem azoknak az orjás dögöknek a hangjára mikor felpörögtek és elérték a megfelelõ fordulatot akkor csilngeltek :)
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Most 600Gb hely kevés... <#idiota>#idiota>
De persze csak azzal a progival lehetet leolvasni az anyagot a lemezrõl.
Én nem rég Amigára pakoltam floppyról egy kártyaolvasó driverét, amit pöcén töltöttem le... :)
Amúgy volt másnak is MagicDisk(tm)-je? Felment rá a 7th Guest teljes elsõ CD-je gond nélkül, igaz visszaolvasni már nem lehetett, de "DIR A:"-ra rendesen nyomta a file-listát... :)
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Még most is ökölbe szorúl a kezem és az asztalra csapok, ha eszembe jut, hogy a több lemezre összetömörített anyagnál a 12-edik vagy hanyadik lemeznél elkezd kerregni a meghajtó és csak nyomom neki, hogy próbálja újra, de mégse jut semmire...
áááh