SolidWorks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
PDM-et használ valaki?
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Segítséget szeretnék kérni.
A felső domborúlatokat, hogy tudnám megcsinálni 3D-ben?

Segítséget szeretnék kérni.
2013-as solid van a gépemen. Hozzáadtam az elemtárhoz a DIN szabvány szerinti csővezeték alkatrészeket. Van egy elem, ami nem akar működni belőle. Ha szűkítőt szeretnék beilleszteni összeállításba, rákérdez, milyen legyen. Megadom a méretét, majd betesz egy akkorát, hogy kitakarja az összes alkatrészemet. Többszöröse a kért méretnek.
A többi elem viszont működik, vagy legalábbis eddig nem vettem észre, hogy rossz lenne.
Mi okozhatja a hibát?
Segítségéet szeretnék kérni..Rajzoltám egy tuti burkolatfelületet..de nem bírom megvastagítani hogy kész test legyen..
A vastagít parancs csak pörög pörög azt nem csinál semmit.
Ötlet vkinek?
Elöre is köszi.
Most kezdem használni a SW-t (2014), de sajnos nem működik rendesen a gépemen. Pl ha kiselölöm a három alapsíkot, az 3-4 másodpercet vesz igénybe. Ha méretezek egy vonalat, az szintén súlyos másodpercekbe kerül. Ha forgatom az alkatrészt, az egész szépen megy, de ha elengedem, akkor szintén várnom kell 1-2 másodpercet, hogy újra forgathassam. Oké, nincs egy acélos gépem (i3, 4 giga ram, GT 630m 1 giga VGA), de ezt azért túlzásnak érzem. Tudtok valami belső beállítást, hogy esetleg a videókártyát jobban kihasználja, vagy valami hasonló?
Petack 182-es hozzászólásához hasonló problémám van!
Összetett hegesztett szerkezetrõl van szó, az üzemben hegesztési hézagot hagyunk amit szépen kitöltenek. Assemblyben sajnos csak a WeldBead van ami szerénynek tûnik. Partként kezelni nem célszerû mert nem egy öntvény (ahogy petack is írta). Van a SolidWorksben valamilyen használható hegesztési eljárás (Assemblyben)? A valós életben számtalan összetett szerkezet van hegesztésekkel; kell legyen rá megoldás!
Köszönöm a válaszokat elõre is!
Esetleg tudtok még ajánlani helyet, ahol található ilyen ember?
Privátban adok elérhetõséget.
A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom
Csak szimplán megoldást javasoltam,de biztos hogy pár embernek hasznos lesz az infó.
Kompatibilitás a gond.
Az Sw csak a dedikált vga-val hajlandó photo wiew módban mûködni.
Megoldás:http://www.portalcad.com/index.php/hardware-e-acessorios/180-realhack-agora-e-3-5-para-solidworks-2010-a-2013
Letölt,telepít,és az sw azt hiszi majd,hogy dedikált kártyád van.
Segítséget szeretnék kérni, 2012-es SolidWorks-öt használok, de a gépben lévõ Gigabyte HD6850 kártyámat nem használja a program. Ha adok a part-nak textúrát, Photo View nézetben nagyon lassan rajzolja ki. Beállítási probléma lehet esteleg kompatibilitási?
Nem tudom default-ra állítani mûhelyrajzok használatakor az európai vetítést,mindig amerikai vetítésû rajzlapot ad.Hiába állítom az options-ba.És minden esetben ISO lapot veszek elõ.
nekem eddig nem sok sikerem volt az oválfuratok közepére mate-eléssel.. megpróbálhatod a tengelyre, de az nekem néha valamiért egy-egy frissítés után hibás lett..
amúgy amit szeretnél konkrétan azt csak akkor tudod megtenni, ha a csavarban beállítasz 3 mate reference-t:
- csavarfej aljának->Coincident (lemez tetejéhez kell majd)
- csavarfej tengely->Coincident (egyik oválfurat szimmetriasík kell majd)
- csavarfej tengely->Coincident (másik oválfurat szimmetriasíkjához kell majd)
.. és ezek után az összeállításban is kell 3 mate reference:
- lemez teteje->Coincident
- egyik oválfurat szimmetriasík->Coincident
- egyik oválfurat szimmetriasík->Coincident
.. és ha ez megvan, akkor ha bedobod a csavart az megtalálja a helyét.. sajna csak a csavaron hiába állítasz be többet, az csak akkor mûködik ha a "fogadó" helyen is megvannak a mate-ek párjai..
megvcsinálhatnád hogy az öá-ban az oválfuratok szimmetriasíkjának metszõdésében létrehozol tengelyeket és a két sík helyett ezt adod meg coincidentnek, de gyanítom hogy egyik megoldás sem az igazi.. mást sajna nem tudok :)
Most ismerkedem az elõre kényszerezéssel(Mate Reference). Következõ a problémám: adott 2 darab lemezalkatrész. Oválfurattal úgy csatlakoznak egymáshoz, hogy az oválfuratok merõlegesek egymásra. Az oválfuratokra a gyártási pontatlanság miatt van szükség, más szerepe nincs. Azt szeretném elérni hogy összeállításkor a csavart automatikusan az oválfurat közepéhez akarja illeszteni ne pedig az oválfurat széléhez.
Elõre is köszönöm a válaszokat .
metszõvonal:
elvileg ha a végét fogod meg, akkor csak a vonal irányába tudod húzni.. elképzelhetõ hogy ha nincs lerögzítve akkro elmozdul a vonal maga, sajna ezt most nem tudom csekkolni.. ha így van akkro én azt szoktam hogy a vonalra jobbklikk->edit sketch.. és hozzákényszerezem valamihez.. pl ha furatot metszek, akkor a furatközéppontba lerakok egy "Point"-ot a sketchben, kijelölöm azt és a vonalat egyszerre és megadom hogy legyen Coincident, aztán exit sketch és már lehet is húzni a metszõvonal végét ;)
Van még pár kérdésem:
Külsõ menetet hogy tudok csinálni? Pl M6-ot?
Mûhelyrajznál a metszeteket jelelõ vonalakt hogy lehet meghosszabbítani úgy, hogy maga a metszõsík ne mozduljon el?
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
sima 2D sketch-nél azért nem kér irányt (bár megadható), mert ott alapértelmezettként a sketch síkjára merõleges a kihúzás iránya
Irány?
Geometry pattern: ha a Features to mirror-t választod a tükrözési parancsnál, akkor a bal oldali menü alján van olyan rész hogy Options.. abban van
- Ezt a Geometry pattern-t hol találom?
- Most már csak SW2013-ba tudom menteni, de talán IGES-be is jó lesz. Küldöm.
pár dolog ami a hibát okozhatja ..
- a draft feature-t nem akarod tükrözni?
- néha van hogy a geometria miatt nem jön össze neki, ilyenkor próbáld alul a: "Geometry pattern" opciót bekapcsolni.. vagy.. ha az egész modell kell, akkor ne a feature-öket tükrözd (Features to mirror), hanem egyszerûbb az egész body-t (Bodies to mirror)
ha megvan 2012-ben a modell átküldheted és megnézem mi a gond vele
Ki is rajzolja mit kellene neki csinálni, de nem csinálja.
Kép a bénázásomról.
change the plane on which a sketch is created
Elõre is köszi a választ vagy bármilyen videó linkjét.
Azt hiszem ma este lekapok egy újabb verziót, mert ez így csak idegesít.
én forgatni középsõ egérrel szoktam, paonlni meg CTRL+középsõ egér..
ha mindenképp ikonokkal szeretnéd, azt is lehet:
A megnyíló ablakban a Toolbars fülön is tudod ki be kapcsolgatni õket és a "Commands" fülre klikkelve a "Categories" listában a "View"-t kiválasztva megjelennek az ide tartozó parancsok ikonjai.. ezeket bármelyik bekapcsolt toolbarra ráhúzhatod az egérrel
Én ezt a Combine parancsot a Direct Editing-be találtam meg, így is megcsinálta amit akartam, gondolom ugyanazt teszi bárhonnan hívom meg.
A forgatást és a mozgatást hogyan tudnám kitenni, hogy ne kelljen jobb egerezni állandóan?
Képen jelölöm: forgat, mozgat
Multibody part
a kombinálás a Insert->Feature->Combine menüpont alatt kell hogy legyen:
Combine parancsal "add"-olt body-k
ezek alap dolgok benne, nem hiszem hogy a telepítés hibája lenne, attól még elfordulhat :)
Amivel én próbálkozok az egy 2011 SP0.0 x64 Premium kiadás Win 7 64-gyel kombinálva. Lehet, hogy rosszul lett telepítve? Elég sokáig nyammogott, mire fel ment a gépre.
- Ha Part-ot (alkatrészt) hozol létre, akkor abban lehet egy vagy több Body (test). Ezeken a testeken lehet Bool mûveleteket (Add, Subtract, Intersection) végezni
- Ha Assembly-t (összeállítást) csinálsz, abban több Part (alkatrész) szerepelhet. Ezt Save as paranccsal ki tudod menteni Partként is, ebben az esetben megpróbálja összefûzni az összeállításban szereplõ testeket a szerint hogy mit szeretnél végeredménynek.
Hogy tudom összefûzni 1 db testbe a síkokból, alaksajátosságokból, stb felépített modellt? A Rebuild-et nyomkodtam, de ez nem csinálja meg, egy régebbi (kb 6-7 éves) file-t akarok átszerkeszteni. Esetleg kompatibilitási probléma lehet?
A CAM is tervez, csak nem gyártmányt, hanem gyártást.<#wink>#wink>
CAM Works: sajnos ezt is passzolom, csak tervezek, CAM-et nem használok..