AutoCAD / AutoLISP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AutoCAD hasznalo muszaki rajzolo kollegat keresunk.
https://www.profession.hu/allas/1350158
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
ezzel mi a baj? 30 naponta meg lehet ujitani a licenszet.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
cm-re kérek egy párhuzamost, és a képen látható hibás mérettel húzza meg. Miért?van arra valakinek valami otlete hogy modelterben vannak nekem block objectumaim amiket kulonbozo papirterben kulonbozo elforgatasban szeretnek latni.
tehat pl "A" block modelterben rotate:0, layout1 viewportjaban a rotate:90, layout2 viewportjaban rotate:46.. etc.
jogos ;)
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
off:
hat mert nincs mit mutogatni.. jo sok melo van de mind policy-s egyebb maganprojectbe nem kezdek bele mostanaban mert az meg a gyerek elol vinne az idot es fakocka varat epiteni jobb mulatsag mind polygonokat tologatni:P
Tényleg nem a designról híres, de nagyon jó fej az "öreg" Nekem már csinált Lispet, csak úgy, mert rendes :)
Off
Egyéb projektjeiddel hogy haladsz? nem látok mostanában semmit se tőled...
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Nalam a legujabb fejlesztesem hogy excelben bevitt vagy autocadbol ki dataextractolt EOV pontokat egy macro segitsegevel KML file-á alakitok..
EOV bol WGS84 az erdekes volt.
http://pf-prg.hu/index.php
Segítséget kérek LISP programozásban:
Olyan adatállományt mentek file-be, melyben szöveget állomány is van. A mentett állományban látszólag jó az állomány, de amikor vissza olvasom az Autocad-be, az idézőjelek elé \ karakter kerü, és a továbbiakban nem értelmezi úgy a program, ahogy az állományt lementette.
pl.:
(setq szoveg '("alma korte"))
(SETQ MEMFILE (OPEN "E:\MEMLIST.txt" "w"))
(PRINT szoveg MEMFILE)
(CLOSE MEMFILE)
A létrehozott file tartalma:
1. sor: üles sor
2. sor: ("alma korte")
EDDIG JÓ!
Most ezt beolvasom Acad-ba:
(SETQ BEOLVASOTT (OPEN "E:\MEMLIST.txt" "R"))
(SETQ SOR (READ-LINE BEOLVASOTT)) ;első sor üres
(SETQ SOR (READ-LINE BEOLVASOTT))
(CLOSE MEGNYITOTT)
Eredmény:
Command: (SETQ BEOLVASOTT (OPEN "E:\MEMLIST.txt" "R"))
#<file "E:MEMLIST.txt">
Command: (SETQ SOR (READ-LINE BEOLVASOTT))
""
Command: (SETQ SOR (READ-LINE BEOLVASOTT))
"(\"alma korte\") "
Command: (CLOSE MEGNYITOTT)
nil
Látszik, hogy ahol " idézőjel volt, kiegészítette \ karakterrel, ami elrontotta a szöveges adatállományomat.
Az idézőjel szükséges, mert azzal jelölöm, hogy szövegről van szó, de szövegen belül lehet pl. angolszász mértékegységben a COLL jele is.
Mi a megoldás arra, hogy beolasás után is azt kapjam, amit lementek?
Köszi, Gyula
Akkor próbáld emg nem megnyitni a fájlt, hanem autocaden bellül importálás paranccsal behozni.
illetve xref-eléssel talán még korrigálható a probléma talán.
A raszter képekre nem jut eszembe megoldás....
Autocad , SWTOR, HOTS, Sorozatfügg?
Régóta használok AutoCAD-et, de ilyen hibákat még egyiknél sem tapasztaltam. A 2015-ös verzióról van szó. A SP1-et és a SP2-t is felraktam már, de semmi változás. Ezekről van szó:
Ha megnyitok egy korábban létrehozott rajzot (3d-ben dolgozok, szilárdtestekkel), akkor látszólag rendben van. De ha elkezdek ráközelíteni, akkor a rajz bizonyos elemei elmozdulnak/megváltozik a helyzetük egy korábbi állapotban lévő pozícióra. Illetve ehhez kapcsolódó hiba az is, hogy nem látszik egy test, de ha kijelölöm, akkor a körvonala megjelenik. Az, ami viszont látszik, az nincs is ott, nem lehet kijelölni. Elég bosszantó hiba...
A másik gond, hogy a raszterképeket sem helyesen jeleníti meg. Erre sem találtam megoldást.
Szóval ha valaki tud ezekre a hibákra választ, köszönettel fogadom! :)
Olyan problémám van, hogy van egy 3D-s modellem. axonometriában kell pdf-es file-t kiadnom, így 3D-s rajzon kérik a méretezést is. A gond az az, hogy nem jó síkba rakja a méretvonalakat. a rajzon a piros test alját méreteztem, s mégis valahova felülre rakta s nem értem miért. FKR paranccsal hiába raktam az alsó sarokra az origót. Mi lehet a megoldás? Régen talán volt egy parancs mellyel a rajzi síkot tudtam kijelölni, de nem jut eszembe s nem is találok infót.
Köszi előre is a segítséget!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
2. ??
1. Autocad-be lehet valahogy jpg-t importálni?
2. Autocad tervbe írtam szöveget is azt, hogy lehet vektorossá tenni?
minél egyszerübb annál jobb
Az ilyen esetekben a papírteret célszerű használni. Ott létrehozható megfelelő méretű nézetablak, abba beablakozható a kirajzolandó részlet, és elhelyezhetők mellé a szövegmezők, jelmagyarázatok, egyéb sallangok.
Részletes magyarázata elég terjedelmes lenne. Használd a súgót, vagy kérdezz rá a végrehajtás során problémásnak talált részletekre.
Köszönöm Neked s mindenkinek az eddigi segítséget. Ezúton Kívánok Mindenkinek Kellemes, És Boldog Karácsonyt Kívánni!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
"kicsit fogta a gépt" ez az amitol agyfaszt kapok autocadnel is meg ugy altalaban az autodesk termekeknel egyszeruen kurvara nem tobbszallasitottak a parancsokat 64 bit alatt sem.. barmi komolyabb feladatot raengedsz aztan megnyitod a feladatkezelot es az i7 es rendszeren azt latod hogy processzor hasznalat 13% es varsz vagy negyed orat..2014 ben.. csodas.. (oke a rendereles az megy tobb szallon de akkor is).
Egyedi vonaltípust szeretnék csinálni. Konkrétan ilyenek kellenének, hogy: ----2x0,5+4x0,22---, vagy hogy valami felirat legyen a vonalban. Találtam egy leírást ami az acadiso.lin-t módosítja, de az csak az alapok közt lévő GÁZ jelzést írja át és az csak 3 karakter. Ha többre írom át akkor, a vonalhosszak és vonalközök már nem stimmelnek.
Szóval a számok jelentése kellene ebből a sorból, hogy melyik mit jelöl és hogy tudok egyedi hosszúságú szöveget beszúrni:
*GÁZVEZETÉK,Gázvezeték ----GÁZ----GÁZ----GÁZ----GÁZ----GÁZ----GÁZ--
A,12.7,-5.08,<"GAS",STANDARD,S 2.54,U=0.0,X=-2.54,Y=-1.27="2.54,U=0.0,X=-2.54,Y=-1.27">"GAS",STANDARD,S>,-6.35
Üdvözlettel
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszod!
A perforált lemezt én nem rajzolnám ki, mint a hogyan pl. a csavarok esetén a meneteket sem rajzoljuk ki vagy a láncnál a láncszemeket, motornál a hűtőbordázatot, stb, mert ez csak az értékes gépteljesítményt fogja azonnal megdögleszteni.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Olyan gondom lenne, hogy egy dobszűrőt kell rajzolnom 3d-ben. s valahogy nem megy. szóval a palástot hogyan tudom megcsinálni, hogy pl 3 mm - es lyukátmérős háló legyen?
Előre is köszönöm szépen!
Egyszerű és ingyenes CAD programok:
http://www.3ds.com/products-services/draftsight/overview/
http://nanocad.com/
balu999: pedig azert nem bonyolult ezt megrajzolni autocadbe sem....
Pl. meg akartam rajzolni egy egyenklő szárú 3 szöget és az istenért sem akart egyenlő lenni a 2 két azonos oldala plusz mindenféle sokszög meg idom van benne készen amihez csak a méretezést kell beírni de 3 szög az nincs.
Reménykedtem, hogy van valami egszerűbb mint a cad.
Utoljára szerkesztette: balu999, 2014.10.21. 12:18:58
Szóval hajrá balu999, az AutoCAD jó választás!!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
siman csak az autocadnek a 2D-s reszet es a meretezes reszet hasznalva egyaltalan nem bonyolult, gyorsan megtanulhato. raadasul tele van az internet oktato anyaggal..
Kis segítség kéne. Egyszerű vektoros tervező programot keresek 2D tervezéshez. Gépészek azt mondták , hogy ne használjak CAD-et mert az bonyolult hozzá. Egyenlőre cad-ben se tudok tervezni egy 3 szög megrajzoálsa is gondot okozott nekem.
Van valami alternatíva egyszerűbb programra? Lézervágáshos terveznék rajzokat.
Üdv
Balu
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
ismét van egy problémám a 2014 - es Cad-del. ha egyszer átváltok model térrõl elrendezésre, akkor utána soha többet nem tudok visszamenni a modeltérre. hiába aktív a model fül mégis az elrendezés fület mutatja. az elrendezési fülek között tudok váltani.
köszi a segítséget elõre is!
Köszi elõre is!
köszi
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
köszi a segítséget :-)
azt tudod hogy minden angol parancs ele beteszel egy _ jelet tehat _rename akkor ismerni fogja:)