Sütés, fõzés a konyhában

Oldal 1 / 7Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ximix
Nézegettem már én is őket, a Tefalnak is van olyan verziója mely a kezdőket támogatja főzés során, leír minden mozzanatot egy recepthez.

Az egyszerűbbekbe szerintem lehet sütni vagy akár rántottát is csinálni, nyitott tetővel csak megfelelő hosszúságú fakanál kell.
Akit érdekel, hogyan kell az isten háta mögött,őskori körülmények között egy "diétás" rántottát készíteni,ime:

https://youtu.be/F3Rl9FRHnMw?t=1h7m17s

...igaz,ezt nem ma főztem,de ehető volt!

http://cobranco.hu/

Ismerõsünktõl kapunk egy kis befõttes üvegnyit, valami isteni volt! Nem kértük el a receptjét, szerintem ugyanúgy készíthette, mint bármelyik másik lekvárt. De ha gondolod, megkérdezhetem tõle, bár így novemberben már nem túl aktuális a kérdés. Na majd jövõ nyáron! 😄 Ami érdekesség, hogy elég édes lett (gondolom a sok cukor miatt), de ugyanakkor voltak benne citromkarikák, és ettõl olyan pikáns lett az egész.
Taki29,
én sem ismerem ezt a fajta szója szószt, esetleg google-n írd be hogy 'soy sauce' meg 'tesco' hátha kidobja.. estleg a képek közt, és lenne egy olvashatóbb..

Sárgadinnyébõl készített már valaki lekvárt?
Érdekelnének a tapasztalatok!
smith09
Sajnos segíteni nem tudok, de szerintemnézz körül a többi multinál vagy kérdezz rá a tesco ban h ki forgalmazza hazánkban és az importõr megtudja mondani h hova szállít.

Én fõzelékeket, tésztákat , disznó és csirke ételekt készítek. Remélem feléled a topik !!
Sziasztok !

Ennek a szójaszósznak nem tudja valaki a rendes nevét(típusa) , mert nem tudom hogy keressem neten . Régen nálunk lehetett kapni a tesco-ban , de már nincs ez ízlik nekünk , de nem tudok hozzá jutni .

Esetleg ha valaki ezt használja és tudna valami infót róla annak megköszönném .

Aquir
yay!

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Desiderata
ez volna az, kekszes ami jó
Aquir
az mi

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Desiderata
OFF: a görög joghurt csak 69 Ft a CBA-ban
Tejszínes fokhagymásan a szüzérme is finom ,)

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

sz4bolcs
Én mostanában tejszínes fokhagymás csirkét szoktam készíteni, húgomnak is ez lett a kedvenc kajája. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Desiderata
tévében elég szegényesnek tûnik az indiai kaja, de gazdagok biztos jókat esznek ott is 😊
Azt eszek eleget, de indiai étterem nincs a közelben és nagyon kíváncsi vagyok milyen 😊

Desiderata
én kínait szeretnék
Valaki próbált már otthon indiai ételeket elkészíteni?

vizes
Na, itt a hétvége. Fõzzünk egy kicsit.
Húsleves marhából, sült hús rizzsel, és a kedvencem: madártej.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

sz4bolcs
Én forró csokit akarok csinálni szilveszterkor. Van vkinek tuti receptje? 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

vizes
igen, addig kell melegíteni a cukrot ameddig el nem kezd karamellizálódni.
Vigyázz, nehogy brikett legyen belõle! :-)

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

szigetlakó
Karácsony, maradjunk a bejglinél.

Ismerj meg mindent, amit az internetes pénzkeresés titkairól tudni kell.

TurboX
"Ahogy étterembe csinálják"
ugye ezt most nem mondtad komolyan, legalábbis remélem nem a hazai éttermekrõl beszéltél
Desiderata
kipróbáltam a karamella ital készítést, kavartam amíg teljesen felolvad a cukor majd felöntöttem tejjel, de eléggé cukros tej íze lett és színe se az igazi, lehet tovább kellett volna olvadás után a platnin hagyni?
nekem is csak a csirke csirkével!!! bejönnek ezek a kész alapok, fõleg a mézes mustáros csirke. az a kedvencem
Rubenvagyok
egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy oké, hogy számtalan ilyen csirkés és szárnyas fûszerkeverék van, de nincs valami férfihúshoz való cucc?! 😄

a maggis-on rengeteg csirkés, pulykás recept van, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom én is!! én a szárnyasokat kedvelem nagyon😊, egyrészt azoktól nem hízik az ember annyira és sztem azok a legfinomabb husik is.
nagyon szívesen 😊 a mindmegettén rengeteg dolog van, én spec azért szeretem, mert az alapján, hogy mi van épp otthon is lehet receptet keresni 😊, a maggisat azért bírom, mert az alapjaikhoz, amiket én már személy szerint kicsit unok, tök faja recepteket tettek fel, szóval így már érdekes..
én általában csirkemellet szoktam készíteni. egy fél órára bepácolom valami zacskós fûszerkeverékkel, vagy saját magam fûszerezem és kevés olajon megsütöm. ezt azért szeretem mert tök hamar átsül a csirkehús és finom is, de nem lehet mindennap ezt enni. köszi a linkeket, legalább újítok kicsit a recepttáramon 😉
ja..😊 igazad van, csak bemásolni akartam.
én innen, és innen szoktam recepteket nézegetni mostanában:
maggis
nanás
😊 De akkor belinkelnéd? 😊 Hátha találok az oldalon más recepteket is és valamihez kedvet kapok
én elég sokszor fõzök, na nem lesz mindig olyan, amivel meg is kínálom a többieket...<#vigyor5> a kedvenc receptem mindig más, most a legutolsó, ami jó is lett, azt leírom (azaz linkelem, mert én mindig netrõl szedek recepteket..) gombás lasagne:
"A felszeletelt virslit és gombát elõpároljuk, majd hozzátesszük az olajbogyót. Ráöntjük a tejet és 3 dl vizet, belekeverjük a Bolognai rakott tészta alapot és felfõzzük. Majd egy tálba rétegezve lerakjuk a tésztát és a húsos mártást addig ismétve, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk. 200 ºC-on 30 percig sütjük."
megjegyz.:én darált húsból csináltam, mert a virsli nem méltó a lasagne-hez... <#nyes> és durván fincsi lett..
a teljesen kiszárított alapanyagokat ledarálják/porrá törik.. nem?
nem a leggusztább módja amúgy az étel elkészítésének, ha ilyet használ az ember, ez tény, de ezekben legalább nincs tartósítószer.. más kérdés, hogy valóban elég drága folyamat.
monkeymajom
de ebbõl,hogy lesz por?

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

hi!
én, ha van idõm, akkor "mûvészkedek", kikeresek valami jó kis receptet a netrõl, bevásárolok hozzá, és egész délután ügyeskedek, hát több-kevesebb sikerrel persze.. de voltak már meglepõen jól sikerült kajáim is.
ha nincs idõm/kedvem a kajával foglalkozni, akkor simán veszek valami gyorskaját, vagy alapot, nem különösebben zavartatom magam, hogy most mennyire egészséges, stb. hetente max egyszer eszek ilyet, szerintem ez belefér.
én is az alapokat részesítem elõnyben.
1. sokkal gyorsabban kész van, nem kell annyit tökölni vele
2. mivel nem vagyok egy konyhatündér finomabb is mintha én fûszerezném

nálam a kedvenc a mézes mustáros csirke. azt nagyon csípem 😊😊
Grandmaxter
Kezdésnek nem rossz!😊 Remélem a továbbiakban sikerül majd saját készítésû ételeket is elsajátítani😊 Gyakorlat teszi a mestert!😊

vizes
Szoktam. Nem nehéz, csak arra kell vigyázni, hogy a cukor ne égjen meg. Kis lángon készítsd!

Desiderata
karamellát szokott valaki csinálni? mi a trükkje?
Grandmaxter
És tudom mit teszek bele az ételbe, nem tartalmaznak különbözõ aromákat, tartósítószereket, csak természetes alapanyagokat.

Hogyan készítik a porokat? Megfõzik elõre az ételt raknak bele különbözõ stabilizátorokat, aromákat , utána lefagyasztják -30C° -ra és a fagyasztott ételrõl elkezdik párologtatni!! a jeget mindaddig amíg a lefagyasztott étel nedvességet (jeget) tartalmaz. Nem vicc. Lefagyasztott ételrõl lepárologtatják a jeget amíg ki nem száradt teljesen. Elég költséges az ilyenfajta tartósítás egyébként.

Grandmaxter
Igen...Brassóiba babérlevél, (õrölt) Bolognaiba fehérrépa (fele mennyiség mint a sárgarépából). Mint említettem elején...ezek eredeti receptek, ahogy étterembe csinálják. Pincér vagyok egyébként, és egy pincérnek tudnia kell, ha megkérdezi a vendég, hogy mit hogy készítenek el, mit tartalmaz az adott étel. Nem vagyok híve a Knorros, Maggis cuccoknak amiket pillanatok alatt összekotyvasztok. Bár lehet hogy egy háziasszonynak kevés ideje van nap mint nap fõzni, de nálam a fõzés az mûvészet. 😊 És férfiak a legjobb szakácsok 😉

Inkább egyszerûbb és gyorsabb, nem kell annyit szöszmötölni vele
akkor ez téged dícsér 😊 nekem nem szoktak olyan jó ízûek lenni amit alap nélkül csinálok, nem mondom, hogy ehetetlen, de azért alappal jobb..
Én jobban szeretek saját alapanyagokból fõzni. De ha nagyon szorít az idõ, akkor elõfordul, hogy én is fixeket használok. Páron meg csak akkor veszi észre, amikor mondom neki, hogy mibõl van.😄
tyû, brassóiba babérlevél?? szerintem az nálunk csak a krumplifõzelékben van...😊 (asszem) spagettiben meg fehérrépa? látszik, hogy nem gyakran járok étterembe...
most mondjam azt, hogy én is szoktam alappal spagettit csinálni? Grandmaxter harakirizni fog...
<#miaz>
Nah tegnap megcsináltam a bolognai spagettit, de nem úgy ahogy írtad, hanem inkább vettem egy bolognai alapot és úgy csináltam meg sokkal egyszerûbb volt és gyorsabb 😊
Grandmaxter
Brassóinak is sokféle változata van, de ennek is szintén az eredeti (éttermi) receptjét írom le.

10 dkg füst. szalonna (és nem olaj!!!) gyufaszál csíkra vágva
60 dkg sertés szûzpecsenye, (de lehet karaly, esetleg comb) csíkokra és nem kockára!!! vágva
1 nagyobb fej apr. vágott vör. hagyma
2-3 db fokhagyma
só, bors, õrölt babérlevél (jó az egész is de akkor 3 levél kb. bár az õröltnek intenzívebb sokkal az íze)

Üvegesre pirítom a szalonkát, bele megy utána a hagyma, lepirítom, rá öntöm a csíkra!!! vágott sertéshúst (fent említett fajták közül) só, bors, hagyom, hogy kifehéredjen a hús, és fél deci vízzel felöntöm. A víz tényleg fél deci legyen, mert ha eltúlozzuk akkor könnyen pörkölt lehet az ételbõl. Némelyik étteremben pecsenyelét öntenek alá víz helyett. mehet bele a babérlevél. A zúzott fokhagymát itt is a vége elött 10 perccel tegyük hozzá, mert akkor nem fõ el az íze.
Sült hasábburgonyával összeforgatva tálaljuk, dísz. petrezselyemlevél.

Hmmm imádom a spagettit, köszi az ötletet, de mintha egy picit bonyolúltabb recept lenne 😄
Grandmaxter
Az eredeti Bolognai Spagetti recept. (Ahogy étterembe csinálják)

kb 10 dkg. füstölt szalonna
másfél fej apr. vágott vöröshagyma
60 dkg darált marhahús
2-3 dl félédes vör. bor
2 kicsi v 1 nagy konzerv hígabb féle sûrített paradicsom, (a túl sûrû elsavanyítja az ételt)
közepes nagyságú sárgarépa apró kockára vágva
fél szál fehérrépa apró kockára vágva
fél csomag zellerzöld finomra vágva
3-4 db fokhagyma
1 tk. só, fél tk. bors, fél tk. õrölt kakukkfû, fél tk. rozmaring, fél tk. õrölt babérlevél, 1 evõkanál cukor.
1 csomag spagetti tészta
Üvegesre pirítom a szalonkát, rá megy a hagyma pirongatom, ha az is üveges, rádobom a dar.marhahúst, és kevergetem amíg ki nem fehéredik teljesen, utána jöhet bele 2 dl vörösbor, paradicsom konzerv. fûszerek, sárga és fehérrépa, zellerzöld, kb 1 óráig fõzzük kis rést hagyva egy fedõvel, olykor olykor kevergetem kavargatom és a vége elött 10 perccel megy bele a fokhagyma! azért kell a végén hozzáadni a fokhagymát, hogy ne fõjön el az íze.
Tésztát kifõzöm leszûröm....
Ollllyan finom, hogy elájulnak tõle a vendégek 😉

Grandmaxter
A brassóihoz nem kell nagy kunszt, ha akarod leírom az éttermi változatát

Oldal 1 / 7Következő →