Sütés, fõzés a konyhában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az egyszerűbbekbe szerintem lehet sütni vagy akár rántottát is csinálni, nyitott tetővel csak megfelelő hosszúságú fakanál kell.
https://youtu.be/F3Rl9FRHnMw?t=1h7m17s
...igaz,ezt nem ma főztem,de ehető volt!
http://cobranco.hu/

én sem ismerem ezt a fajta szója szószt, esetleg google-n írd be hogy 'soy sauce' meg 'tesco' hátha kidobja.. estleg a képek közt, és lenne egy olvashatóbb..
Sárgadinnyébõl készített már valaki lekvárt?
Érdekelnének a tapasztalatok!
Én fõzelékeket, tésztákat , disznó és csirke ételekt készítek. Remélem feléled a topik !!
Ennek a szójaszósznak nem tudja valaki a rendes nevét(típusa) , mert nem tudom hogy keressem neten . Régen nálunk lehetett kapni a tesco-ban , de már nincs ez ízlik nekünk , de nem tudok hozzá jutni .
Esetleg ha valaki ezt használja és tudna valami infót róla annak megköszönném .
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Húsleves marhából, sült hús rizzsel, és a kedvencem: madártej.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Vigyázz, nehogy brikett legyen belõle! :-)
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Ismerj meg mindent, amit az internetes pénzkeresés titkairól tudni kell.
ugye ezt most nem mondtad komolyan, legalábbis remélem nem a hazai éttermekrõl beszéltél
"A felszeletelt virslit és gombát elõpároljuk, majd hozzátesszük az olajbogyót. Ráöntjük a tejet és 3 dl vizet, belekeverjük a Bolognai rakott tészta alapot és felfõzzük. Majd egy tálba rétegezve lerakjuk a tésztát és a húsos mártást addig ismétve, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk. 200 ºC-on 30 percig sütjük."
megjegyz.:én darált húsból csináltam, mert a virsli nem méltó a lasagne-hez... <#nyes>#nyes> és durván fincsi lett..
nem a leggusztább módja amúgy az étel elkészítésének, ha ilyet használ az ember, ez tény, de ezekben legalább nincs tartósítószer.. más kérdés, hogy valóban elég drága folyamat.
Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.
én, ha van idõm, akkor "mûvészkedek", kikeresek valami jó kis receptet a netrõl, bevásárolok hozzá, és egész délután ügyeskedek, hát több-kevesebb sikerrel persze.. de voltak már meglepõen jól sikerült kajáim is.
ha nincs idõm/kedvem a kajával foglalkozni, akkor simán veszek valami gyorskaját, vagy alapot, nem különösebben zavartatom magam, hogy most mennyire egészséges, stb. hetente max egyszer eszek ilyet, szerintem ez belefér.
1. sokkal gyorsabban kész van, nem kell annyit tökölni vele
2. mivel nem vagyok egy konyhatündér finomabb is mintha én fûszerezném
nálam a kedvenc a mézes mustáros csirke. azt nagyon csípem 😊😊
Hogyan készítik a porokat? Megfõzik elõre az ételt raknak bele különbözõ stabilizátorokat, aromákat , utána lefagyasztják -30C° -ra és a fagyasztott ételrõl elkezdik párologtatni!! a jeget mindaddig amíg a lefagyasztott étel nedvességet (jeget) tartalmaz. Nem vicc. Lefagyasztott ételrõl lepárologtatják a jeget amíg ki nem száradt teljesen. Elég költséges az ilyenfajta tartósítás egyébként.
most mondjam azt, hogy én is szoktam alappal spagettit csinálni? Grandmaxter harakirizni fog...
<#miaz>#miaz>
10 dkg füst. szalonna (és nem olaj!!!) gyufaszál csíkra vágva
60 dkg sertés szûzpecsenye, (de lehet karaly, esetleg comb) csíkokra és nem kockára!!! vágva
1 nagyobb fej apr. vágott vör. hagyma
2-3 db fokhagyma
só, bors, õrölt babérlevél (jó az egész is de akkor 3 levél kb. bár az õröltnek intenzívebb sokkal az íze)
Üvegesre pirítom a szalonkát, bele megy utána a hagyma, lepirítom, rá öntöm a csíkra!!! vágott sertéshúst (fent említett fajták közül) só, bors, hagyom, hogy kifehéredjen a hús, és fél deci vízzel felöntöm. A víz tényleg fél deci legyen, mert ha eltúlozzuk akkor könnyen pörkölt lehet az ételbõl. Némelyik étteremben pecsenyelét öntenek alá víz helyett. mehet bele a babérlevél. A zúzott fokhagymát itt is a vége elött 10 perccel tegyük hozzá, mert akkor nem fõ el az íze.
Sült hasábburgonyával összeforgatva tálaljuk, dísz. petrezselyemlevél.
kb 10 dkg. füstölt szalonna
másfél fej apr. vágott vöröshagyma
60 dkg darált marhahús
2-3 dl félédes vör. bor
2 kicsi v 1 nagy konzerv hígabb féle sûrített paradicsom, (a túl sûrû elsavanyítja az ételt)
közepes nagyságú sárgarépa apró kockára vágva
fél szál fehérrépa apró kockára vágva
fél csomag zellerzöld finomra vágva
3-4 db fokhagyma
1 tk. só, fél tk. bors, fél tk. õrölt kakukkfû, fél tk. rozmaring, fél tk. õrölt babérlevél, 1 evõkanál cukor.
1 csomag spagetti tészta
Üvegesre pirítom a szalonkát, rá megy a hagyma pirongatom, ha az is üveges, rádobom a dar.marhahúst, és kevergetem amíg ki nem fehéredik teljesen, utána jöhet bele 2 dl vörösbor, paradicsom konzerv. fûszerek, sárga és fehérrépa, zellerzöld, kb 1 óráig fõzzük kis rést hagyva egy fedõvel, olykor olykor kevergetem kavargatom és a vége elött 10 perccel megy bele a fokhagyma! azért kell a végén hozzáadni a fokhagymát, hogy ne fõjön el az íze.
Tésztát kifõzöm leszûröm....
Ollllyan finom, hogy elájulnak tõle a vendégek 😉