Sütés, fõzés a konyhában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Grandmaxter
bolognait😊

Nah elkezdtem nézegetni a linkeket amiket küldtetek, kedvet is kaptam, arra, hogy megtanuljak normális kaját fõzni/sütni 😊
Ti mit ajánlanátok így elsõnek?
én is ezt szoktam nézni, azt szeretem rajta, hogy a legegyszerûbb kaják is fent vannak többféleképpen is, pl. egy fõzelék.. meg persze vannak tök extra kaják is... csak annyira sok recept van rajta, néha kicsit nehéz megtalálni amit szeretnék..
alul valaki belinkelt egy oldalt, abba is belenéztem, vannak egész jó kis receptek ott is, és itt még képeket is tesznek fel róluk, úgyhogy még gyorsabban megéhezik az ember...
Grandmaxter
figyu szerintem az egyik legjobb oldal a www.mindmegette.hu

Grandmaxter
Én bolognai spagettiben verhetetlen vagyok😛 Kevesen ismerik sajnos az eredeti receptet, annyi változata van már, sõt valaki a sima húsos tésztát leönti ketchuppal, és reszel rá sajtot már azt is bolognainak hiszi😄

Rubenvagyok
hát annyira nem, én hús párti vagyok! 😊

nem szereted a csirkéés pizzáááát?
dehát a pizza csirkés eleve nem?...😊
gondolom akkor az én csak-zöldséges verzióm sem jönne be neked annyira..
<#eplus2>
Rubenvagyok
jó ötlet lehet, bár én nem szeretem a csirkés pizzát! de ha mondjuk a csirkét kicseréljük röfire valamint jó sok olaszos zöldfûszert hozzáadunk akkor máris isteni lehet!

ezért nem szeretek kajákról beszélgetni / recepteket nézegetni.. mert már korog a gyomrom 😄
multkor olvastam valahol, hogy valaki úgy csinált pizzaszószt, hogy egy bolognai alapból csinálta meg a szószt csirkehússal, és azt tette rá a tésztára, plusz még vmi zöldség, meg sajt. hát nekem ez eszembe nem jutott volna!! pedig szeretem a milánói meg a bolognai alapokat is, lehet legközelebb kipróbálom.
mekkano
Mint a Pizza Hut,ott nagyon jó az a pizza aminek sajtal van töltve a széle😊 Amúgy ti szoktatok használni ilyen porokat? Van minden természetes alapanyagból csináltok?

Rubenvagyok
hát nem feltétlenül kell vastagnak lennie csak azért mert otthon készíted, én pl múltkor annyira kinyújtottam, hogy iszonyat finom ropogós lett, a szélét vissza hajtaottam és tettem alá sajtot... mennyei volt...

ha én csinálom a pizzát (ami nagyon nagyon ritkán van) akkor is megveszem készen a tésztáját.. anyukám szokta maga elkészíteni, de az meg annyira vastag, hogy már olyan, mintha nem is pizza lenne..
és én ilyenkor annyi zöldséget teszek rá, meg sajtot, vagy juhtúrót, hogy kb potyog le ahogy megmozdítom...😊 fincsííí
Rubenvagyok
Hát figyelj, az egész internet egy nagy receptkönyv... de van egy pár híresebb oldal, ha gondolod majd linkelek neked párat.

Amúgy a pizza sokkal istenibb ha te csinálod a tésztát is hozzá és egyáltalán nem egy nagy dolog!

mekkano
Nálam a családban mindenki elég jól fõz csak én vagyok aki kilóg ilyen szempontból,de igyekszem. Pl. pizza tésztát én soha nem csinálnék,csak a feltétet,de azt meg nem nagy tudomány. Van valami jól bevált hely ahonnan a recepteket szedni szoktátok? Mert a szakácskönyvekben olyan régimódi kaják vannak...

Rubenvagyok
én általában rendelni szoktam hétköznap de nem kell rögtön azt hinni, hogy ez olyan drága dolog, vannak ételfutár cégek ahol már ilyen 300Fttól lehet rendelni, nagyon finom, változatosan tudsz étkezni és elég nagy adagokat is adnak...
hétvégén szoktam fõzni vagy ha jönnek vendégek, ilyenkor mindig valami jól hangzó de gyors kaja kerül az asztalra! 😊

hát ja, én is csodálkozom azokon akik egyfolytában rendelt kaján élnek... egyrészt tök drága, egyáltalán nem éri meg hosszútávon, másrészt meg lemaradnak a fõzés szépségeirõl.. oké, nem vagyok olyan jó szakács, de azért szeretek próbálkozni.. 😊
hogy akkor miért nem én csinálom a pizzát..? mert az embernek nincs mindig kedve nekiállni fõzõcskézni..
Hát akinek van arra pénze, hogy állandóan kaját rendeljen annak oké tényleg az a legjobb<#bee1>
Akinek meg nincs sok pénze annak marad a gyorsan elkészíthetõ kaja 😊
mekkano
Ilyen velem is volt már. Én pizzát csak akkor szoktam rendelni ha társaság van nálam amúgy fõzni szoktam csak hát nem mindig van hozzá kedvem. Néha rám jön a kísérletezhetnék akkor szoktam alkotni😊

hát nekem volt már hogy 1-másfél órát kellett várnom a pizzára... <#mf1> az azért nagyon nem jó... akkor már inkább csinálok vmi melegszendvicset, az gyorsabban megvan még a szomszéd pizzéria kiszállításánál is.. csak sajt kell hozzá, azt meg szinte sosem veszek...
Kasabian
rendelj pizzát, az is gyorsan készen van (hozzák)

jó választás, mert gyorsan készen van 😊 én is csirke és pulyka párti vagyok teljesen..
mekkano
Ezzel valahogy én is így vagyok,nincs energiám ott állni a meleg sütõ mellett. Én ma rendeltem kaját de holnap sült csirke lesz...jön a barátom és az a kedvence😊

persze, egy báránysültet nem lehet összedobni 1 óra alatt...😊
én ma abszolút energiaminimumon tengõdök, iszonyatosan melegem van, úgyhogy nem vagyok hajlandó egész délután a tûzhely mellett állni, így a mai menü brokkolikrém leves lesz... de két csomagot is vettem, úgyhogy ezzel kell jóllakni. punktum. <#vigyor1>
aki ilyenkor nekiáll 35 fokban 500% páratartalomban 1-2 óráig sütögetni, az egy robot.
mekkano
Nekem a kert szerencsére adott😊

Azért minõségi munkához idõ kel,bármilyen kaja is legyen az😊 Te mit csinálsz ma ebédre?

na igen, csak egy kert kell hozzá valahol a Balaton parton lehetõleg 😊
szerintem a fõzés nem idõ kérdése, van egy csomó finom kaja, amit gyorsan össze lehet dobni..
mekkano
Itt elég sok jó recept van,barátomnak fõznék valamit ha lenne idõm😊 Amúgy meg ilyenkor nyáron egy jó kerti sütögetés az ismerõsökkel mindennél jobb😊

ilyenkor nyáron (a nyár még hagyján, de ilyen hõségben <#wilting>) az édesszájúaknak "melegen ajánlom" a joghurttortát, könnyû, fincsi, nem nehéz.. a nem édesszájúaknak pedig bármilyen krémlevest, hidegen is fincsi. az instant verziók is finomak szerintem, de otthon elkészíteni sem egy nagy mutatvány.
Jagumo
Én ha éhes vagyok, és nincs itthon semmi kaja általában Quesadillát (csinálok, ez egy mexikói étel) Nagyon finom és percek alatt el lehet készíteni! 😊

Video : Hogyan keszitsunk mexikoi quesadillat?

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Jaja! Ezt még a hülye is tudja Kerki! 😄
Najó nem bántani akarlak... 😊
Parilevest énis nagyon bíííírom! 😊
Csak mamám keveset fõzött régen, mivel nem szereti a paradicsomot.... :S
Viszont sajnos egyre jobban szereti az instant kajákat, bemegy a pluszba vagy a spárba és megveszi a zacskós hidegtálat, meg a fagyasztott húst... :S
Ezt csinálja a madaras tescoban is. :S Én annyira nem vagyok oda az ilyenekért, nekem egy pari leves többet ér.... Voro mehetek hozzátok ma parilevest enni? 😛
egyszerû: könnyû elkészíteni
nehéz: zsiros, nagy kaloriatartalmú

viszont a paradicsomleves nagyon jó ötlet, lehet h este azt eszek

Hát egyszerû nehéz kaját egyszerre semmiképpen! 😄
Szoktam viszont lecsót fõzni, mákos tésztát, paradicsom levest, fõzelékeket, de reggelente elég gyakori a rántotta. 😛
Este akár bundás kenyér, .... az is tojás..... xd
ja nem, félre ne érts, nem a hõmérséklete zavart, meg igazából én se lennék ily ortodox.
de ha már megemlítetted - gondolom te se mindig rántottát eszel - te más esetekben miket dobsz össze? egyszerû nehéz kajákat?

Hát ilyen forróságban, mint ami most van senki nem kívánja annyira az ételt. A meleg elveszi az étvágyat, ilyenkor jobb zöldségeket, gyümölcsöket enni.
Akkor tedd be a hûtõbe. 😊 Vagy egyél mûlyhûtött kaját, ha neked az jobb. 😊 Vannak egész finom Instant kaják, csak nem biztos hogy olyan táplálóak mint egy szalonnás rántotta. 😄 Jó.... tudom... függõ vagyok... XD
egyébként kerki, a rántottával számomra csak annyi a baj hogy reggeli, délelötti kaja, a mostani hõségben én például nagyon nem kívánom, hívesben jobban esik

Részben egyetértek, de hogy 30 perc kellene egy rántottához, az egy picit túlzás szerintem: aprítással, vágással, felveréssel és sütéssel együtt max. 15 perc (bár ha 20 személynek sütöd, akkor reális a 30 p.)<#papakacsint>
De, bocsánat, elirtam, tehát takarékosak.😊

Hát tényleg az egyik legjobb gyorsan elkészíthetõ kaja a rántotta, na meg a lecsó 😊, de nem lehet állandóan ezeken élni, kell egykis változatosság 😄
Én inkább maradok a jólbevált tojásrántottánál, azt is igen gyors és egyszerû elkészíteni, nem kell hozzá más, csak tojás, szalonna, 30p szabad idõ, nameg giga mennyiségû hagyma.... 😄
Szerintem ennél tökéletesebb gyorskaja nem nagyon létezik.... vagy igen? :😛
Cáfoljatok meg, ha tévednék, de szerintem legyõzhetetlen a tojásrántotta.... 😄😄😄
Idõ és pénzigényes??? Nem ennek az ellenkezõjét akartad írni? Mert szerintem az ellenkezõje igaz.
Én tegnap ezt a receptet csináltam meg:
Kukoricás rakott tészta
És ahogy a receptben is írja, Énis 1 óra alatt elkészültem vele, és nem került sokba se.
Üdv, én nagyon szeretem ezeket, apám mindig ezeket csinálta, érdemes sokat kiprobálni, mer idõ és pénzigényes. Kedvenc a songás Carbonara alpappal készitett tészta, csak tej kell hozzá, sonka meg tészta, denagyoon fiinom

Panchoo
Én eddig csak a bolognait próbáltam ezek közül. Ritkán szoktam ilyeneket csinálni, de lehet, hogy többet kéne próbálkoznom. Az biztos, hogy sok idõt lehet ilyenekkel megtakarítani.

Természetesen valódi gyümölccsel a legjobb, de ha nincs más jó a por leves is, de én az ilyenekbõl inkább alapokat szoktam venni meg készételeket, mivel fõzni/sütni nem igazán tudok ezért elég hasznos találmány 😊
Hát készítettem már bolognait, milánóit, hagymás csirkét és tejszíneset (ezt mindet Maggis alapból), salátában pedig az ezersziget és a fokhagymás öntet a kedvenceim, ezeket talán a Kotányi készíti, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Hirtelen ennyi jut eszembe, pedig próbáltam már másokat is, de talán ezek a legjobbak home made gyorskajaként...
Panchoo
Huhhh. Szerencsére nekem még ilyet nem sikerült összehozni. Kíváncsi lettem volna a végeredményre. Le kellett volna fényképezni😄 Milyen szószokat próbáltál már?

Igen az a baj, hogy sokat kell szüttyögni az 'eredeti' gyümölcslevessel, bár én inkább favorizálom azt, mint a porból készültet. Viszont a különbözõ húsokhoz való szószokat, salátaönteteket, leveseket gyakran készítem porból, eddig még nem volt ok panaszra (kivéve mikor a csajom egyszer véletlenül levesnek fõzte meg a bolognai port, na az elég durván nézett ki, ki is öntöttük persze😄)
az anyukám szokott valódi gyümölcsbõr fõzni, de az majd 1 óráig tart és most én kezdõként a meleg konyhában nem fogok ott állni..:S meg míg kihül..:S
ez viszont gyorsan kész van, bele egy kis gyümi és már ehetem is.

Nem próbáltad még valódi gyümölccsel?
én most úgy csináltam, h a porból, tejbõl csinált leveshez adtam még egy kis konzerv barackot.. nagyon finom lett úgy!!!

Nyáron én inkább természetes alapanyagokból csinálom a gyümölcslevest. Nem tudom te, hogy vagy ezzel.