Sütés, főzés a konyhában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tojáskrémes saláta, szívesen ennék olyat is.. a salátákhoz sajnos szintén nem értek..😞
Volt már olyan is,hogy egy 1 liter fagyit benyaltam egyszerre <#awink>#awink>
Jaszmin saláta recepteket már azért se néztem mert amihez van kedvem úgy csinálom. Ez az alap tejfölös,majonézes kis mustárral lévõ alapba teszek fûszereket és összeaprítom a salit és ez így össze. Vagy te tudsz valami mást is??
Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.
se tej,se barack,se gyümölcs leves...eszel amúgy? 😊
Ezeket a poros gyümölcs leveseket csak nyáron szoktam enni. Mikor õõõrült nagy melegség van és kell valami finom frissítõ.
Összekutyulom és szöpörtyülöm is befele <#zavart1>#zavart1>
Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.
igen,igen, írják a hátoldalán is, h kézi habverõvel jól el kell keverni a port, állni hagyni 10 percig és utána megint elkeverni alaposan, h ne legyen csomós..😊 hát, majd igyekszem.. fölfedezem a végén még a fõzés örömeit..😊
a sonkás tészta alapot csináltam meg, de a héten tervezem még: a hawaii csirkéset, a mézes mustárosat és a paprikás csirkés szószosat..😊
remélem finom lesz.
Gyümi levesekkel mennyire érdemes próbálkozni? azok milyenek?
hogyhogy nem szereted az olivát??? :-))
max ne égesd oda. ezen kívül lehetetlen elrontani
* · 20 dkg virsli
* · 10 dkg reszelt sajt
* · 8 szelet kenyér (kb. fél kg)
* · 1 dl tej
* · ízlés szerint olívabogyó
poros 😊
Otthonról hoztam kész bolognai szószt... rákentem egy toast kenyérre, ráreszeltem sajtot, majd be a sütõbe... és kész 😊
Finom 😊
Te is otthon el tudod készíteni fél óra alatt, megveszel egy fûszeralapot...én a maggi mexikói chillis bab alapot szoktam, veszel hozzá bab konzerveket, darált húst, kukorica konzervet... más azt hiszem nem kell, de most nem vagyok benne biztos, majd keresek neten neked valamit, ahol le vannak írva a hozzávalók 😊
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Csupán annyi,hogy mindenki máshogy magyarázná el azt amit csinál és persze mindenki máshogyan fogja fel. Csak ennyi a gond...amúgy minden rendben van vele 😊
Az alapokat én is szoktam venni....és bevallom néha nem arra teszem,mint amire az való hanem arra ami van 😄
de nagyon finomakat csinálok így is 😛
AbaEdus: ahol a zacskós levesek is vannak a boltban, ott van, általában rengeteg fajta, pl. milánói, bolognai alap, chilis bab alap, de vannak érdekesebbek is, mézes mustáros ilyenek.. én általában olyat veszek, amit nem sikerült igazán fincsire kikeverni saját magamtól.. mert lehet venni sima paprikás csirke alapot is, de az azért kicsit durva...
<#vigyor2>#vigyor2>
szóval ezek gyorsak, egyszerûek és finomak (legalábbis ilyeneket keresel ha jól emléxem), de ha van idõd akkor szerintem próbálkozz az alapok nélkül is, és szépen lassan rá fogsz érezni a dolgokra. viszont ezekkel tuti lesz sikerélményed...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
milu00, milyen porok ezek? elsõsorban a csirkét szeretem, meg a pulykát, a disznót annyira nem.
én csináltam egyszer olyat, hogy vettem egy maggi zacskós levest, felfõztem, és ezzel a vízzel csináltam egy adag rizst. nem is kellett hozzá más, igazából a rizottót csinálják így. most persze megkérdezheted, hogy miért nem simán vegetával csináltam, szoktam úgy is, de ez egy kicsit extrább volt..
szóval ez kb 30 percet vesz igénybe 😊
de ebben nincs hús... ha szereted a csirkét, akkor pl. ezekkel a porokkal elég jól fel tudod dobni, csak meg kell sütni a húst, vízben kikeverni a szmötyit, ráönteni, és sütni vele egy pár percig.. ezek fincsik, néha csinálok ilyet. de mondjuk disznóhoz szerintem nem jók, csak szárnyasokhoz..
a jelenlegi helyzet az, h vmelyik pláza kajáldáiban hagyok hetente kb 10 e Ft-ot. szeretnék ennek véget vetni! még ha a kollégium nem is a legideálisabb hely a fõzésre, mégis elõbb utóbb jó lenne megtanulni fõzni és bizony spórolni is.
ráadásul koliban is lakok, ott azért nincs idõ nagyon szöszmöszölni a konyhában..
mennyire vagy kezdõ fõzõcskében? mi volt eddig a legbonyibb kaja, amit megcsináltál, csak hogy tudjam, milyen receptet írhatok le..😊 (nyugi, én is csak pár hónapja fõzök sokszor, úgyhogy nem foglak hülyének nézni <#whatever>#whatever>)
a legtöbb esetben elérhetõ alapanyagokkal dolgoznak.
ha lenne mégis vmi különlegesség a hozzávalók között, jelzik a beszerzési forrást.
várom a tanácsokat tõled, vagy bárkitõl..😊