Gyorshajtás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Arra még nem jártam, de gondolom nincs korlátozás, így az autóút miatt 110 a megengedett. 120ért nem fognak megbüntetni szvsz.

http://goo.gl/gd6Zi5

Varenga
az új megnyitott szakasz fót-4-es út között

[HUN]FaTaL
10%ot nem büntetik. M0 melyik részérõl beszélünk? A régi szakaszon 80as (helyenként 70es) korlátozás van, amit 10%-kal túllépve 88 :)

Varenga
ennyi.
azért vannak ilyen idióta korlátozások, hogyha büntetni kell, mert kevés a lóvé, akkor ezt hasonló helyeken megtehetik...
viszont egy kérdés: ha jól tudom 10%-os sebességtúllépést egyáltalán nem büntethetik, mert annyi fér bele az elõzésbe ugye? mert az M0-on szoktam haladni átlag 120-al és nemhiszem, hogy ez para lenne

[HUN]FaTaL
Van sok, de arra nem járok. Általában a forgalommal együtt megyek :D

w77d
nagyon sok út van BP-n belül, ahol vicc a korlátozás....

[HUN]FaTaL
Nyílván útfüggõ de lakott területen sosem megyek 70nél többel. (Kivéve a 6os út budapesti szakasza, ott néha 90-100 körül is, 60as táblánál, mert vicc az egész)

w77d
én változó, hogy mennyivel megyek. Egy széles kopp egyenes könnyen belátható szakaszon általában nem nézem a sebességet, csak megyek annyival amennyivel kedvem van....

[HUN]FaTaL
60al szoktam menni, általában nem elõznek. Ha mégis, hát hagy menjen nem foglalkozom vele külöbösebben.

<3,5 éves a jogsija>

Az miért van,hogy 50es táblánál megyek kb 55el és elöznek mint állat!??
Nem félnek a büntetéstõl?? vagy csak én vagyok még mulya kezdõ jogsival??
5w0rdf15h
hát igen...de pályán meg mondjuk a nulláson sokat számít :) ha tényleg így van

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

autoszimulator
20%ról tudok, 90es táblánál megállították ismerõsöm 107el, de azt mondták, éppen megúszta a büntetést...

.: mobilize.hu :.

w77d
ezekszerint.... amúgy nem olyan sok ám az a 30%, fõleg 50-nél nem...

5w0rdf15h
30%-os túllépés alatt nem is büntetnek? :O

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

Azért mert csak elvileg az a minimum.
Ha az elmúlt két évben nem vétkeztél, akkor általában csökkentik. A hírekkel ellentétben a méltányosságot nem szüntették meg teljesen.
Nincs menetlevél, mert csak én használom és nem kell elszámolni, hogy mennyit megyek. De 20k hogy lehet, ha elvileg 30 a minimum?

Az mindegy, mert ha meg céges autó volt, akkor kell legyen menetlevél, amiben benne lesz ki vezette. Ebben az esetben a cég dolga a büntetés összegét továbbhárítani, vagy sem.
Szerintem 20k lesz, de ha volt 2 éven belül más ügyed, akkor 30. Meg valahány pont.
Na megkérdeztem egy rendõr ismerõsömet, és azt mondta, hogy éjszaka nem nagyon szoktak trafizni. Lehet, hogy csak lekérdezték a kocsim adatait, hogy minden rendben van e. De azért felkészülök a legrosszabbra:)

90 volt a megengedett. Legalábbis remélem, hogy nem volt valami buzi tábla kirakva sehol:D

[HUN]FaTaL
5 év alatt elévül

w77d
mennyi volt a megengedett??

Sebesség túllépés, 50 km/h felett, 100 km/h sebességig:
30-50%-ig: 30.000 forint
50-60%-ig: 40.000 forint
60-80%-ig: 60.000 forint
80-100%-ig: 90.000 forint
100-150%-ig: 130.000 forint
150% felett: 300.000 forint

Sebesség túllépés, 100 km/h felett:
30-50%-ig: 30.000 forint
50-60%-ig: 40.000 forint
60-80%-ig: 60.000 forint
80-100%-ig: 90.000 forint
100-150%-ig: 130.000 forint
150% felett: 300.000 forint

Mivel céges autó rajtam nehezen követelhetik 10 év múlva:))) Max a cégen, de 10 évig nem hiszem, hogy itt leszek:D

Amúgy szerintem is jönni fog a csekk, mert késõbb beértem a rendõrt és láttam, hogy ugyanezt csinálja egy másik autóval:S Kb mennyire számíthatok, ha 120-al mentem? Én olyan 50-60k-ra tippelek.

Ez addig volt igaz, amíg nem vezették be a kollektív felelõsséget. Mostmár egyszerûen megy a tulajnak a csekk...
w77d
A forgalomban résztvevõ mérõautók megállítanak, ha gyorsan hajtasz. Ha rád sem bagóztak, akkor meg fogod úszni. Az is lehet, hogy már visszafelé tartottak az örsre és nem akartak baszakodni...

Pedig biza vannak ilyen mérõautók. Szerintem jönni fog a csekk, de hogy mikor az más kérdés. Törvényileg 2 hónapjuk van a határozat megküldésére, azonban az nincs szabályozva, hogy mi van ha nem küldik ki 2 hónapon belül, tehát a rendõrség akár 10 év múlva is követelheti rajtad, akkor sincs SZÁMUKRA semmi korlátozás. (hungarisztán, jah)
Tegnap este országúton mentem 110-120-al kb, és elõzgettem is, de nem záróvonalon, meg nem kanyarba. Egyszer csak azt vettem észre, hogy egy kocsi végig a seggembe van. Kb 5 percig tartott ez, aztán megelõzött. Na akkor láttam, hogy rendõrautó volt. Tudtommal az ilyen autókba szerelt kamerák nem mérnek sebességet, csak azt nézik, hogy szabálytalankodok e, és azt a gyorshajtáson kívül nem tettem. Szerintetek számíthatok csekkre? És ha igen akkor kb mikor?:)

otrosinka
köszömmm :)

http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."

fél perces néma csend
Szerintem sokan nem fogják fel, milyen is egy baleset: azt hiszik, hogy beütik a buksijukat, de egy korházi este után már mehetnek haza és ennyi. A valóság ezzel szemben az, hogy az egyik lábát átszúrta a pedál, a másik a törés miatt lehetetlenül áll, a nyelve az ölében van, a heverja meg az úton nyöszörög fél kézzel... Ezek a sérülések nem egy beteg elme szüleményei, ez alap egy nagyobb balesetnél, és ezt kéne felfogni egyeseknek, beleképzelni magukat abba a helyzetbe.

broman191
Együttérzésem<#hehe>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

sharpwrz
Egy ilyen kocsival én is döngetném az autópályákat hallod!

...

broman191

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Z
Én csak a konkrétan Palikra mondtam a példát. Mert Palik versenyzett is a Dakar nevû ralin, nem? Így azért kevésbé para, mint az apukocsijával száguldozó frissjogsis esete.

Mellesleg egy-két telefonálót úgy megbüntetnék, hogy egy életre áttérnének a jó öreg postai levelezésre. Tipikus eset: amikor egy kézzel rúzsozza magát, a másikkal meg a mobilt szorítja, és közben úgy tolat ki a Q7-tel az önmagát Miss Hatodik kerületnek képzelõ kishölgy az útra, hogy félig belóg a belsõ sávba is, pont az érkezõ autók elé.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

160-nal simán lehet autópályán mások veszélyeztetése nélkül menni... 130-cal meg megtesz 37 métert :))

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

otrosinka
ezért is járunk a haverokkal az EVO-ra, meg tökölre stb....
/illetve egy lezárt területre ahol kiélhetjük magunkat/
Tennap diligyrek ladát forgatptt oszt felmászott a járdára , majd hazavágta a melóból jövõket. Aztán lefulladt, ujraindított, röhögött, csikorgott és eltûzött..............
Kurv@ kemény mondhatom............veszélyesen élni és másokat veszélyeztetni 2 külön dolog......

http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."

A városban száguldozókkal kapcsolatban teljesen igazad van.
A pályás dolgogal csak az a baj, hogy minden 18-20 éves KFT-apucis faxagyerek "némi versenyzõi rutinnal rendelkezõ sofõrnek" hiszi magát, mert otthon kijátszotta a Need for Speed: Hot Pursuitot, és a papa tízmillás autót vett neki érettségi ajándékként. Ha autópályán 160-nal hajt, akkor 1 másodperc alatt 44 métert tesz meg, és korántsem biztos, hogy egy 1 másodperces figyelemkiesés (telefon, tüsszentés, barátnõ, cigi, stb.) belefér az életben maradásába. Akinek van versenyzõi tudása, azt a versenypályán, és nem a közúton éli ki, ahol másokat is veszélyeztet vele.

w77d
<#falbav>

a.carkey

A medve nem játék.

otrosinka
<#taps>

Z
Ha jól tudom, ma itthon a fotó, vagy egy video a bíróságon nem bizonyító erejû.

Ettõl függetlenül megbüntethetnék. Bár én inkább amellett vagyok, hogy ha pl autópályán megy 160-at, egy jó dízel Audival, némi versenyzõi rutinnal, akkor az kevésbé veszélyes, és ennek okán kevésbé kéne büntetni, mint azokat a városban cikázó gyengébb minõségû/õsrégi -kat hajtó fiatalokat, akik a gyalogosok között, mellett húznak el 100+ kmph-val, minimális vezetési rutinnal.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Palik kicsit gyorsan hajtott, ezért megbünthethetik?

De hol van Palik esze?
dpsr iwiw.okt 6 esti mokázás racereknek
Skynet85
Jah a lambo még porse maradt utánna...nem tom iylet nem érdemel senki de nah a sok pénz + eszetlen száguldozás = ez...

a.carkey

A medve nem játék.

pleco
A 20 km/óra egykeréken megengedett?:))

Aláírás (max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódok, és 2 soremelés megengedett)

jó dolog

Skynet85
Köszi remélem meg lesz, bár amit az idõjosok jósólnak nem vmi biztató, de majd kiderül:)

pleco
Ték, és jó nyaralást!:))

Aláírás (max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódok, és 2 soremelés megengedett)

Skynet85
Ami a nyaralást illeti holnap indulok tokajba 1 hét fesztiválozás mire vissza jövök fáradtabb leszek mint most:D Sebesség mostanában vhogy 110 a max... pedig menne többel is, de vhogy nem hiányzik... Ha az aszonyt fuvarozom akkor meg max 90:D városban is max 60 néha napján 70-en ha épp nem figyelem az órát:D

pleco
Én már sok-sok éve nem voltam nyaralni.:((
De valahogy nekem nem is számít, az a lényeg azzal legyek, akit szeretek, és az mindegy hol vagyunk.:))
A sebességet pedig szeretem, de ésszel!!!
Néha felhúznak, akkor a mi a tsövön kifér, de akkor is figyelmesen!
A törvények tiszetelete alapjában véve a törvényket megalkotó iránti tisztelet. De lehet tévedek:)))