Húsevõ növények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#wow3>#wow3>
Ugyan itt megtalálható a korábbi, a rovaremésztõ növényeket általánosan bemutató elõadás felvétele is!
Mindenkit szeretettel várunk!

ezt a tõzeget mondta
mikor bementem a mezõgazdasági boltba akkor csak ilyen volt(úgy kértem hogy
tápanyag szegény tõzeget kérek és ezt adtak mivel más nem is nagyon volt)
bocsi de siettem és nem néztem meg alaposon hogy ugyan az a személy írta mind 2-õt
A biolandet nem ismerem. A Novobalt tõzeg tuti jó, azt tõzegmohából készítik. Ha tõzeg, vagy valahova rá van írva hogy "sphagnum", akkor jó. Azt azért nézd meg hogy ne legyen benne SEMMILYEN hozzáadott tápanyag, mer az megöli a növényt!

nem rég rendeltem kancsóka magot és vetem tûzeget de nálunk olyan volt hogy: bioland rostos natur tõzeg ez jó hozzá?
van nekem egy kis méretû vénusz légycsapóm és van közte egy fekete csapda meg egy félig fekete csapda ezekkel mit kezdjek meg hogy tudom megakadályozni õket?
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Metál az ész!
A növény tartásához mindenképpen párás környezetre van szükség. Florárium a legjobb megoldás, de egy állandó vízzel teli tálca körülötte is megteszi. Floráriumnak használhatunk egy régi akváriumot vagy terráriumot is. 100% tõzegmoha (Novobalt) teljesen megfelelõ számára, bár van aki ezt 50% mészmentes homokkal keveri. Csak lágy vízzel szabad öntözni, desztillált víz (nem ioncserélt), felforralt és lehûtött csapvíz vagy esõvíz is megfelel a célnak. Alulról öntözzük, szerencsére floráruimban ezt nagyon ritkán kell megtenni. Arra figyeljünk, hogy tápoldatot nem kaphat, mert tönkremegy. Szereti a minél naposabb helyet, csapói ettõl belül szép pirossá válnak. Nem kell etetnünk, sokak szerint ha éhezik a növény akkor lesz a legszebb piros színû. Persze ha rovartáplálékot kap, akkor jobban növekszik. A növény kissé különbözõ leveleket hoz, tavasszal szélesebbeket, hogy jobban kihasználja a napfényt, nyáron elnyúltabbakat, õsszel viszont lassul a levelek növése, légycsapónk készül a téli nyugalmi idõszakra, melynek betartása nekünk is ajánlatos. Ilyenkor a növényt tegyük 3-15 fok közötti hõmérsékletû helyre, mondjuk két ablaküveg közé (ha nálunk olyan ablak van). Enyhe fagyot még képes elviselni.
innen az info.
bár gondolom ezt te is tudod. fagyasztott vörös szúnyoglárva, bleehhhhh, fújj! :D
szal sztem nem kell aggódnod, el van sokáig. de én alig értek hozzá, talán lesz aki bõvebben kifejti a dolgokat.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Ma kaptam egy vénusz légycsapóját, és szeretnék 1-2 dolgot tisztázni, ha lehet.
Azt olvastam itt is és máshol is, hogy etetni egyáltalán nem kell, majd fog magának, ha kell. Na most az a gond, hogy ebbe a lakásba a 4 év alatt mióta itt lakom még 1 szúnyogot sem láttam, nem hogy legyet. Hálisten a tûzálló szúnyoghálónak. Szóval elõbb útóbb minden képpen kell adjak neki valamit, gondolom a végtelenségig nem bírja "kaja" nélkül. Ilyenkor, télidõben mivel hejettesíthetném a szúnyogot, legyet? Történetessen akvarizálok, szóval fagyasztott vörös szúnyoglárva mindíg van itthon. Próbálkozott már valaki hasonlóakkal??
A másik pedig, hogy....bár akvárium mellett van, egyenlõre nem paludáriumban, vagy hasonlóban. Az alátétébe teetem vizet rendessen, hagy párologjon. Viszont a cserép alja amiben van a növény lukacsos. Nem lesz gondja, ha folyamatossan kapja alulról a vizet?
Köszönöm a segítséget!
Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD
nekem van kancsókám, csak növényházban vettük piciként és hát picik és szinte semmi vizet nem zavarnak a repkedõ izék körében :D.
még nem találkoztam Vele :-)
ám a nagyon pici Vénusz Légycsapója (kb 3 cm átmérõ, nagyon pici levelekkel) 1399 HUF; ami már szebb (kb 7 - 8 cm átmérõ, elég jó állapotban) 1999 HUF ez a Lágymányosi hídnál lévõ OBI-ban.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
és hozd a buszos csajt mellé<#ravasz1>#ravasz1><#idiota>#idiota><#hehe>#hehe>.
gamertag: kenobita
Új vagyok itt is és a témában is, de hála feleségemnek most már a gazdája vagyok 6 különféle húsevõ növénynek. Szeretnék tõletek tartási tanácsokat kérni,vagy csak egy linket ahol van leírás a növényeimhez.
Drosera capensis 'all red'
Drosera admirabilis
Papagáj kürtvirág (Sarracenia psittacina)
Pinguicula 'Hans'
Nepenthes Alata
Dionaea muscipula 'Big mouth' vagy Dionaea muscipula 'fine tooth x red' Sajnos ezen nem volt cimke.
Elõre is köszönöm.
Metál az ész!
Metál az ész!
Rendkívül ritka növény, természetes élõhelye kicsi, jelenleg is szûkül. A legbrutálisabb növény, már ami a rovarfogást illeti. Csapóit ne birizgáljuk fölöslegesen, mert hamar tönkremegy. Viszonylag könnyû tartani, folyton párás levegõ kell neki, ezt floráriummal, vagy egy tál vízbe állítással is el lehet érni(érdemes naponta 1-2 szer lepermetezni desztillált, vagy esõvízzel). Öntözni esõvíz a legjobb, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor desztillált víz. Nem ioncserélt. Tápszert soha ne adjunk neki, mert rögtön megdöglik. Szereti a napfényt, de tûzõ napnak azért ne tegyük ki. Nyáron elvileg ki lehet rakni a kertbe, de alapvetõen a szobába való. Ha ültetni/átültetni akarjuk, amit egy-két évente azért érdemes megtenni, novobalt tõzegmoha a megfelelõ. Szaporítani, mint lejjebb említette Spaw tõosztással, vagy magról lehet. Van egy téli idõszaka novembertõl-februárig, kb, ilyenkor akár visszafejlõdhet is, elbarnulhatnak a levelei. Télen 5-15 fok között kell tartani, mesterséges megvilágítás ajánlott(csak fénycsõ).
denevil!
Ilyen nekem is volt ilyen, mikor átutaztattam a fél országon, nem viselte jól. Zala megyében pláne nem. Mikor visszahoztam pestre, rögtön jobban lett. Ha barnul, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben, próbálj változtatni.
zvaragabor!
A virágot csak akkor hagyd meg, ha magot szeretnél, akkor is vágd le, rögtön utána. A magtartás/begyûjtés módszerét még én sem tudom, majd utánanézek. Ha éhes, hadd egyen, táplálékhiány pótol vele egyébként. Amíg nincs látható baja, semmi probléma.
Remélem tudtam segíteni.
Metál az ész!
Azt is írták, hogy ne etessük nagyon. Csak természetes módon fogjon táplálékot. Nade ez természetes módon is zabál. Szinte mindegyik csapdában van valami mindig. Remélem ez nem gond. Mert egyébként nõl mint a gomba. Sorba hozza egymás után az újabb leveleket.
Chaos Anno Domini