Húsevõ növények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
tök mind1 neki h halott vagy élõ, a lényeg a kaja:)
Aquir
akkor dögevõ is, ezt nem is tudtam <#idiota>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Rage47
most etettem meg vele egy pókot :DD igaz elõtte lecsaptam, mert nem birtam megfogni másképp:)
Én is beszállok! :D Nekem holnap jön meg remélhetõleg..... :D

Amíg az ember az igazira vár, szép napokat tölthet el az esélytelenekkel is...

Aquir
Te is? :D Ilyet rendeltem én is ma :) Na akkor az nyer akinek késõbb döglik meg a növénye <#idiota>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

fravik
én is rászántam magam és megrendeltem egy Vénusz légycsapóját (egy Dionaea muscipula 'Big mouth' -ot). Lehet,hogy majd lesz néhány kérdésem, de elõbb megvárom, hogy megjöjjön. A vizi-husevonoveny.hu-ról rendeltem, nagyon kedvesek voltak, már ma feladták, pedig tegnap este 10-kor írtam nekik (kb 15 perc után már válaszoltak). Már alig várom, de félek, hogy "elrontok" valamit, és elpusztul szegény... :( Már sikerült egyik osztálytársamat is "rábeszélni" a vásárlásra. :) további szép napot (estét) mindenkinek!

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

Aquir
nah a válasz egyik része. De milyen gyakran kell egy ilyet öntözni? :)

Csak lágy vízzel szabad öntözni, desztillált víz (nem ioncserélt), felforralt és lehûtött csapvíz vagy esõvíz is megfelel a célnak. Alulról öntözzük, szerencsére floráruimban ezt nagyon ritkán kell megtenni. Arra figyeljünk, hogy tápoldatot nem kaphat, mert tönkremegy. Szereti a minél naposabb helyet, csapói ettõl belül szép pirossá válnak. Nem kell etetnünk, sokak szerint ha éhezik a növény akkor lesz a legszebb piros színû. Persze ha rovartáplálékot kap, akkor jobban növekszik. A növény kissé különbözõ leveleket hoz, tavasszal szélesebbeket, hogy jobban kihasználja a napfényt, nyáron elnyúltabbakat, õsszel viszont lassul a levelek növése, légycsapónk készül a téli nyugalmi idõszakra, melynek betartása nekünk is ajánlatos. Ilyenkor a növényt tegyük 3-15 fok közötti hõmérsékletû helyre, mondjuk két ablaküveg közé (ha nálunk olyan ablak van). Enyhe fagyot még képes elviselni.

Aquir
és csak forralt vízzel alulról lehet locsolni? milyen gyakran?

és egyébként nem bírja ki a felülrõl locsolást úgy mint a természetben? :)

Obiban szét vannak rohadva,nem érdemes ott venni.
Viszont mezei virágboltok szerintem tudnak hozni kérésre nagykerbõl mindig,legalább is nekem így lesz.

Pheaper
XDD

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

Aquir
belecsusszan a bogárka és huss eltûnik :) most felülrõl még bámulni is akarod ahogy kapálódzik? :P

ÉN is :) <#crazya><#vigyor2><#idiota>

Adi
Nem tudom még, h rendeljek -e kancsokákat..
Vkinek volt kancsokája?:D

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Dragooon
<#smile>
kíváncsi vagyok, mit szólsz majd hozzá:)

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Bementem a virágboltba és rákérdeztem h szokott-e lenni... mondta h ritkán hoznak 1-et 1-et... És kértem hogy hozzanak már nekem egy szépet.... és csütörtökre már itt is van ;) Arik voltak... Amúgy naon váro már;)

Aquir
belerohad a fõdbe és lesz ingyenhumusz:) szerintem

Dragooon
fú, ebben nem tudok segíteni, én sem tudom. egyet leszedek, aztán megnézem, de sztem semmi. ^^

Rage47
azokat a meghalt fekete leveleket le kell szedni, vagy hagyjam úgy? van vmi szerepe?
Dragooon
szvsz vegyéél obisat, azok kb 2-3-4 hónaposak, majd megnõnek és olyanok lesznek mint a képen ;)
te sem nõttél meg azonnal :D

Adi
Mér? rendeltél vhonnét?

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
Hát én nem tudom. Voltam az obiba de ott olyan kicsik voltak.. :(((fogarasi)
Én ilyet szeretnék:
Nem tudom vki rendelt a vizi-husevonoveny.hu-ról venusz-t??
Esetleg vkinek nincs infoja a kancsokákról? hogy azt hol lehet kapni?

Rage47
kösszi
Dragooon
:D

Dragooon
azt olvastam, hogy bõven elég neki egy-két rovar havonta., nem hal bele, ha sokat eszik, de nem is a legjobb szvsz ^^
meg fog ám nõni nagyra, a lényeg, hogy amikor jön a virág, azt vágd le teljesen, mert akkor az fog nõni és nem a növény. ^^ aztán késõbb majd lehet a virágért is tartani (ami a magot adja majd)

Rage47
nah, obiból és is beszereztem egyet.
sajna az eladók kicsit megrongálták már, tollakat dugtoztak a levelekbe<#gun>, amik el is haltak, de még van pár ép szerencsére.
csak kicsik voltak az obiban... az lenne a kérdésem, hogy ezek is megnõnek, vagy marad ilyen kicsi?
és mennyi rovart kell neki adni, vagy honnan ismerhetem meg, h most kell neki kaja?
HIHI!!! :P Csütörtökön jön meg a kis cukikám!! :D Vénusz légycsapója :P

Pheaper
XD

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

Aquir
egyébként marha jól néz ki, én is oda jutottam hogy nem lenne rossz egy otthon :)

Aquir
sok hülye ember szegény rovarokat tömköd ebbe az izébe, hát nincs szívük? <#idiota>

Dragooon
videó
kérdés. sztetek jó, ha egy tányérba raktam elõször, amiben 1 centis víz van? ^^ nem fog elrohadni? :O

pasaréti oázisban van-e?

Dragooon
a legtöbbnek zöl. van egy, aminek nagyon halvány pirosas színe van :)

Adi
Jah és még vmi.. nekem vmi full zöld szinû volt a szája. Neked olyan piros a belseje nem?

Dragooon
képet nem tudok, holnapra megpróbálok, de 9 cm-es a cserép.^^
határ úti obiban vannak szépek.

Adi
És mekkorát vettél? pls dobjál már meg egy képpel. mert én voltam a kerepesi uti obiba illetve oda mentem volna de az zárva volt. vmi elköltözés miatt. Ezért elmentem oda az örs meletti kerti boltba, de ott vmi nagyon picik voltak.. talán egy hangyát elkapnak akorák.

Dragooon
ööö nem tudom, de ha nyugatitól elmész a határ útig, akkor az europark mögött van egy. ott vettem én is

Pheaper
Obi merr evan pesten mondjuk van 1 a nyugati hoz közel ?

Dragooon
ma megvettema magam kis vénusz légycspóját az obiban. bizarr volt, volt benne egy száraz méhecske plusz egy darázs (két "szájában")
leteszteltem, h mûködik-e, adtam neki vmi bogarat a földrõl, most nyammog rajta :D
tetszik ám. bújom a netet tippek meg leírások után kutatva :)

Pheaper
ez megeszik 1 békát ::O nemáá sztem nem :S

Takimate
Ez nem egy rovarirtó szer, hanem egy nõvény :)

Most rendeltem egy vénuszlégycsapót !

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

Ezek a növények jók légyirtásra , légyfogásra ? Mert akkor veszek blõle !
kemszi2
majd megtanulja a leckét ha nem lesz csak fél szárnya vagy vmi<#hehe>aohz már nagyon nagy légycsapó kell hogy egy egész papagájt bekebelezzen<#pias><#papakacsint>
sajnos van olyan dinka:)<#ravasz1>
kemszi2
papagáj oda nyomja a fejét a légycsapóhoz...<#beka3><#ravasz1>
ja sztem én is veszek 1et... de remélem a papagájt nem kajálja meg!<#idiota>
Dragooon
ha a rovarokat 3-4-5 nap alatt, akkor ezt szvsz 7-8 nap alatt hamizza meg. mondjuk nem hinném, hogy teljesen megemészti. csak tele lesz valamikor a hasa.
btw holnap megyek az obiba, veszek egyet :D

Rash87
Van szöcskés itt,vagy sáska vagy mi :D

Glory, Glory Man. United!

Rage47
nekem azért jobban tetszit, mint a kukac:S :D
kas123
jól nyomta a kukac:D

kas123
faja =)