<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyban függ azonban attól,az ország melyik részén élsz,mert itt É-K-en elég siralmas a helyzet.Nagyjából már ott tartunk,hogy a saját kiskertben sem érdemes termelni,mert aminek értéke van és mozdítható,annak bizony gyakran lába kél...
[IRAM] leader
Amúgy ért már lopás minket de semmi xtra.Lelopták a cseresznyét a fáinkról meg kisebb fákat vágtak ki de volt annyi lelkiismerete az illetõnek,hogy ki is pucolta a területet így nem is minõsül annyira lopásnak:)
Mellesleg más helyeken rendszeres a gyümölcsök és zöldségek lopása kis és nagy mennyiségben is.Ez sajnos elõfordul.
Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Buza, kukorica talán burgonya és eper. (meg egy kis kender hogy meglegyen a kezdö töke :D:D:D:D:D:D)
Egyébként egy tehén mennyibe kerül? És mennyit eszik? Azt tudom hogy a magyar tehén naponta 25 L tejet csinál, a másik fajta meg 25-45 L. ( forumon olvastam)
És milyen gépek kellenének?
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
néha játszadozom a gondolattal hogy jó lenne földet mûvelni :D (bár 99,999 % hogy nem lesz belõle semmi) :D
Nektek mekkora földetek van? Illetve hány hektár kell minimum hogy meglehessen élni? (kizárólag növény termesztés)
És hogy lehet elkezdeni? (néztem ilyen kezdõ gazda pályázatot, de amennyi pénzt abból még földet is alig lehet venni, gépeket nem.
Annyi,hogy a haszonélvezeti jogról szerintem roppant egyszerûen le lehet mondani.De ezt is csak hallomásból tudom.Fordulj ügyvédhez,aki vágja ezeket.
[IRAM] leader
Örököltünk még régen egy erdõrészt ott ahol lakok.Én személy szerint azt sem tudom,hogy pontosan hol is van ez az erdõ rész a településen csak annyit tudok,hogy van.4en osztozunk rajta jogilag.Sok embernek van azon a területen erdõrésze szóval nem csak nekünk van ott.Van valami képviselõje az erdõnek vagy mi a franc és õ lemondott róla és egy Pesti ember vette meg és felvásárolta a 60%-át.Az elsõ dolog az hogy õ most pucolás szempontjából 9000ft-ot kér / ezrelék hogy kipucolja az erdõt.Azt sem tudom, hogy ez mit jelent és azt sem, hogy mennyi ezrelékünk van az erdõben.
Szóval most úgy áll a dolog, hogy 60%-a ezé a faszé és a maradék 40% az a megmaradt falubeliek része.Ilyenkor mit lehet tenni vagy hasonló?Mert egy szar ember valszeg az új tulaj és meg akar tejeltetni mindenkit.Valakinek vmi 5let vagy tanács?
2.kérdés ugyan ezzel kapcsolatban.A mi erdõrészünkön 4-en osztozunk de anyámnak haszonélvezeti joga van rajta ami miatt nem tudjuk eladni vagy nehézségekbe ütközne.Nem azért mert anyámnak kell vagy ilyesmi hanem azt mondták neki,hogy sok pénzt az leszedetni róla,hogy eladhassuk.Ebbõl mennyi igaz?
A válaszokat elõre is nagyon-nagyon szépen köszönöm!!!!
U:I Lehet,hogy shadow-t megkeresem privátban ha nem kapnék választ itt vagy nem lenne új üzenet,hátha vágja ezeket a dolgokat.Üdv
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani oldalunkat, ahol közel 70 000 használt mezõgazdasági gép hirdetés közül böngészhettek.
Elnézést, hogy zavartam. További szép napot!
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
1 nagy kockabálával soha nem rohangálna, másik oldalról meg a kötözõmotor is kinyírná. :))
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Na ki merné utána csinálni?:)
Találtam egy "gyakori kérdések"-hez hasonló weboldalt. Nem olyan rossz elképzelés.Szerintetek milyen?
Üdv mindenkinek!
Kutatási munkám elkészítéséhez szükség lenne arra, hogy ezeket a kérdõívéket minél többen kitöltsék!
Elõre is köszönöm a segítséget mindenkinek!
22 éves vagyok kb másfél évet dolgoztam a szakmámban, a szakmám
OKJ-s Gazda ez magába foglalja a növénytermesztés, kertészet, állattenyésztés és gépészetet, van T kategóriás jogsim, vezethetek önjáró betakarító gépeket, 37kw teljesítmény feletti traktorokat, lánctalpas traktort valamint használhatok tej és tejfeldolgozó rendszereket
földünk sajnos nincs, még olyan se amit örökölhetnék de ennek ellenére szeretnék gazdálkodni, úgy értem földet 1 gépet pár munkagépet nem sok minden, de nem vagyok képben a mai helyzetekkel, kb földbérlés menete stb, ha van rá lehetõség szeretnék inkább valami pályázaton nyert támogatást, vagy ha van olyan hogy igényelni támogatást akkor azt. Szóval nem nagyon tudom mi hogy van és mennyibe kerül, ezért szeretnék segítséget kérni hogy ezen adatok alapján tudtok-e mondani valami biztatót. Elõre is köszönöm
1 perc alatt megdob egy 12 tonnás pótkocsit.
Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!
\"Amikor elégetünk egy liter benzint vagy egy hektár esõerdõt, nem pont a jövõt gyilkoljuk meg a jelenért?\"
Elnézést, hogy csak úgy közbevágok, de szeretném tudomásotokra hozni, hogy létezi egy olyan online piactér ahol bármilyen mezõgazdasági gépet megtaláltok, legyen az új vagy használt. Jelenleg a honlap piacvezetõ Magyarországon, és külföldi hirdetéseket is megtaláltok rajta.
Aki nem halott még róla, a honlap neve Mascus, és a mezõgazdasági gépek melett megtalálhatók még erdészeti gépek, építõipari gépek, haszongépjármûvek, anyagmozgató gépek és kommunális gépek
Megéri vetni rá egy pillantást.
A honlap címe Mascus
Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a számára ideális gépet.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEMyY29mVC1tcWYzWVRrSEVjN05ONUE6MQ#gid=0
\"Amikor elégetünk egy liter benzint vagy egy hektár esõerdõt, nem pont a jövõt gyilkoljuk meg a jelenért?\"
ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series
Országos aszályhelyzet meghirdetése – igényelhetõ a kárenyhítõ juttatás
A kukorica totál kár, teljesen lesült , csöveket nem hozott.
Napraforgó még szárad , talán az önköltség megtérül.
Sajnos erre nem sok esõ volt , szolnok után nagyon szép a kukorica valamint kisújszállás után is már jobb. Ég és Föld a kettõ között a különbség , mintha teljesen más ország lenne.
ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series
a fordulatszám a "gázadagolással" arányosan tetszõleges értékre állítható?
Igen,ez így van.A max elérhetõ ezzel a tipussal az 540f/min.
De azt hiszem ez a traktor "csak" 18 LE-s,tehát óvatosan azzal a tervezéssel.<#nezze>#nezze><#vigyor5>#vigyor5>
[IRAM] leader
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Egy TZ-4K-14-B traktorral kell meghajtani egy ágaprítót. Az én feladatom az ágaprító tengelyének megtervezése, amivel semmi gond nincs, ellenben a reteszek, hornyok, csavarkötések méretezéséhez, lendkerék kiválasztáshoz / méretezéshez szükségem lenne a TLT fordulatszám-nyomaték jelleggörbére.
Ha ez sehol sem elérhetõ, akkor olyan infó kellene, hogy ez a tengely csak fix fordulatszámokon képes üzemelni vagy a fordulatszám a "gázadagolással" arányosan tetszõleges értékre állítható?
Bármilyen efféle infó hatalmas segítség lenne - infóért cserébe postolom ide a fullos mûszaki rajzot :D ;) ha valakinek hasonlóra lenne szüksége!
Elõre is köszönöm!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Megörököltem nagyapámtól 16ha földet, egy lepusztult és hiányos gépparkot. Kertészmérnökként jövõre végzem, ha minden jól megy. Az volna a kérdésem, hogy egy 82-es MTZ-vel milyen önköltség mellett lehet gazdálkodni. Elsõ körben gabonára gondolok. Vannak valamilyen adataitok erre vonatkozólag?
Elõre is köszi a segítséget! :)
[IRAM] leader
4,2/t lett az átlagom
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"