<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[IRAM] leader
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Érdeklõdni: [email protected]
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Jelentkeztem aranykalászos tanfolyamra, egyelõre gyûlnek a jelentkezõk...
[IRAM] leader
a búza -20 fokban is simán elvan úgy hogy alig kelt ki persze abból már csúcs termés nem lesz, repce az tényleg más tészta, az rizikós
a kalászost forgatni tudja a kapásnövényekkel nem?
zab,árpa,rozs-----napraforgó,kukorica stb...
[IRAM] leader
Tavasszal jobban látszik azért,mi a helyzet...bár biztosíték itt sincs,de a kockázat is kisebb.
[IRAM] leader
Ti,hogy álltok az õszi vetésekkel?
Black King, Angelina, Giant Super
és Sweet Autumn
ezekbõl kettõ alma méretûre nõ, ezek inkább rostosabb keményebb húsú szilvák, nem olyan löttyedt.
Isteni lesz ebbõl lakmározni. Ha majd felnõnek, tudok küldeni nektek oltóágakat ha szeretnétek.. nem kérek érte semmit, csak ha kínáltok cserébe más különleges gyömölcsöket, más japánszilvákat.
Nem túl nagy a kertem :(
Nincs elég helyem a fáknak. Szerintetek ha ültetek ki a határba eldugott helyeken különbözõ gyümölcsfákat, szerintetek mennyi az esélye annak, hogy elviszik elõlem a gyümölcseimet??? :(
lesz most vagy 10 különleges gyümölcsöm..valahova muszály találni nekik helyet..
esetleg nincs itt aki befogadná õket? jászberény környékén...
És mennyi ilyen van még...
most már értem az okát, hogy miért vannak háborúk
ez tényleg hazaárulás amit mûvelnek
miaz hogy nincs kvóta akkor nem termeszthetsz?
hát nem szabad piac van?
Én úgy tudom, hogy magyarország olyan gazdag termõföldben, hogy a 2. világháború után szinte egyedül mi tartottuk el egész europát élelmiszerrel, minden ország tõlünk importált mert olcsón és jó minõségben termeltünk. Mi voltunk a mezõgazdasági nagyhatalom a térségben.
Ezzel szemben ma már nem nagyon van ipara itthon a mezõgazdaságnak.
Ami van az is jórészt külföldi tulajdonban van, vagy ha van felvásárlás mezõgazdasági termékekre, az is csak filléres dolog ami meg nem éri meg.
Közben meg úgy tudom, központilag szervezetten teszik tönkre a termelõ magyar gazdákat, különbözõ import szerzõdésekkel mint pl délamerikából jön a paprika, paradicsom, meg egy csomó gyümölcs is utóérlelve.
A japán szilvámat is amit a zöldségesnél szoktam venni, itt az országban ilyen szilváról még csak nem is hallottak. A föld másik felérõl jön, miközben szilvából is meg meggy, cseresznyébõl is világhatalom voltunk. Mindenki tudja, hogy a legjobb a magyar paprika meg a makói hagyma, de ilyen már nincs... javarészt idegen országokból hozatjuk be...
van erre valami értelmes magyarázat?? Miért kell így tönkre baszni a mezõgazdaságot?
Miért nem engedik és kik nem engedik, hogy a magyar termék is jó legyen, és kimehessen a világpiacra?
Egy darabig még az öko-piacra is jártam,illetve tervezem is,hogy újra nekiindulok,csupán a távolság ami visszatartó erõ,ugyan is már elég jónak kell lenned,ha 240 km-rõl megéri felmenni a bp.-i piacra.Gondolok itt az árú minõségére és sokszínûségére,az elengedhetetlen.É-K-en lakom.
[IRAM] leader
Szerintetek mi lenne a menete egy saját gazdaság beindításának?
Jelenleg 0 ismeretanyagom van, ezért egy sulival indítanék, majd ahogy fokozatosan okosodok vennék/bérelnék földet és próbaképp elkezdenék gazdálkodni rajta, egyelõre csak szûk ismerõsökkel együttmûködve.
Van létjogosultsága szerintetek a magyar mezõgazdaságnak?
Hallani róla hogy most nagyon föl akarnák pörgetni kormányzati szinten is, de az Uniós szerzõdések eléggé megszabják a támogatási rendszer keretét. Beszélni amúgy is szeretnek a politikusok, aztán hogy mi lesz belõle...
Van valami EU-s fiatal gazda pályázat is ha jól tudom.
Engem kifejezetten az ökológiai gazdaságok érdekelnének. Nektek biztos vannak tapasztalataitok ezzel kapcsolatban is. Köszi!