<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
itt is vannak, innen szivesen megpróbálkoznék egy Elephant Heart-el, egy ozakuval meg egy venus méretûvel.. :P
De már annak is örülnék ha lenne bármilyen japán szilvám.
De sehol nem találtam egy faiskolában sem, pedig tudom, hogy nálunk magyarországon is sikerrel honosították..
hova menjek? kivel beszéljek?
olyan fûmagot keresek, amit ha elvetek, kikel megnõ egy kicsit, és utána már nem nõ tovább.. mittom.. olyan 4-5 centisre megnõ és úgy marad, nem kell vágni.
Olyan füvet akarok, amit nem kell fûnyírózni, vagy ha kell is nagyon ritkán, ha csak havonta az is jó lenne.. ugye van ilyen fû ugye?
Nagyon nagyon nagy szükség van rá, jön a tavasz, és mindig nekem kell fûnyírózni, és beigértem egy olyan füvet amit majd nem kell vágnom.
elmondanál nekem részletesebben?
ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series
Paradicsom, sárgadinnye, gesztenye, stb.... javascript:document.newmessage.submit();
Szandaszõlõsön laksz? Mármint én is ott lakok. :D
Van pár földünk, nem gazdálkodunk (szeretnék majd). Egyik Kölcsey uton van(Potoriék mellett van, ha ismered õket), a másik meg réten van.
Amugy kb.1960 as Ford traktor az tiéd?
Nyáron dolgoztunk(Gaál Jenõékkel) kint a tenyõszigeten bálát felpakolni futóra bálázás(ti csináltatok asszem) után. :)
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Fendt katana 65

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Huhh de rég jártam itt :)
A vágyaimat még most sem adtam fel, traktoros leszek ha törik ha szakad:)
Ja bocs Növénytermesztõ Gépész, ha valaki megkérdezi ez jobban hangzik, hátha elgondolkodik rajta mi az :D:D:D
Már több mint 1 éve megvan a B-kat. jogosítványom, nyáron gond nélkül belekóstolhattam ebbe az életbe alkalmi munka keretében.
1. nap délelõtt egy veterán mellé raktak aki magyarázta a dolgokat, aztán én is porondra léptem egy másik trakesszal bálát pakolgattam csak úgy a nagyobb földeken, hogy ne keljen annyit járkálni, azután már én is rakodtam a pótkocsikat :-)
A hidraulikaolaj folyt, a szervó ki-ki hagyott de ment:)
Íme a csodagép:
Azért semmi sem fenékig tejföl, sikerült egy defektet kifogni:
Bár még nincs 2 éves a jogsim, pótkocsit nem húzhatnék de hát ez a parancs jött felülrõl, a kormány eléggé furán járt benne, mikor 9.-be túrtam neki fõúton üres póttal megizzasztott mikor egy-egy autó miatt lejjebb kelet húzódni, de nagyon tetszett ez a veterán:

[IRAM] leader
Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...
Felújított Zetor 7245,7745 illetve 7340 érdekelne..
Szeretnék fotókat is ...
Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...
ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series
Tehát ami pénzes: napra repce (ezek igényesebbek)
Közép kategória a búza kukorica árpa
Alacsonyabb : lucerna , zab ilyenek
És vannak még olyan növények amik úgy hallottam drágán lehet eladni (bab, borsó , tökmag)
Ez az én véleményem lehet mások más véleményen lesznek :)))
Esetleg, ha még annyiban tudnátok segíteni, aki járatos benne, hogy a fent említettek, plusz a vetett füvet is összegszerûsítené. Ezalatt azt értem, hogy ÁTLAGOSAN mennyi tiszta haszonnal lehet kalkulálni, Ft/ha?
Köszönöm az eddigi segítséget!