Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki tudna képeket feltenni new holland csx kombájnról?
Elõre is köszi.
John deere 6820
A földeket,(az osztatlan közös tulajdonút) átlag aranykorona érték szerint lehet területileg némiképpen egyenlõen elosztani,ha van egy 30 Ha-os területed,aminek az össz-AK értéke mondjuk 115,annak 3,83 lesz az átlag AK értéke,tehát 3,83 AK/Ha fog belõle jutni.Ha neked van teszem azt 15 AK-d abban a földben,akkor 15/3,83,azaz 3,9164 Ha területed lesz.
Remélem érthetõ volt...
[IRAM] leader
egy tábla ami volt pl 100ak kapott mindenki kárpótlásba x aranykoronát "érdem" szerint
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Én sem értem igazából ezt, hiszen az aranykorona végül is egy minõségi jellemzõ. Akkor hogy osztják el a földet aranykorona szerint? Mert ha nekem van 10ha 20aranykoronás földem, azt ha ketté osztom, akkor is 20aranykoronás marad. De majd valaki remélem fölvilágosít.
Ország nyugati részén, pontosan merre fele található? A föld vásárlási moratóriumot kitolták (külföldiek föld vásárlása) ha jól emlékszem 2013-ig.
örököltem egy föld területet és mivel nem foglalkozom ilyennel el szeretném addni vagy bérbe addni, milyen lehetöségeim vannak ere és mennyit lehet elkérni érte?
az én részem 1,5ha rét , de közös osztatlanba van még 2 személlyel az a terület, ha jol olvasom a papirokban akkor 10,5 AK értékü a terület amiböl az enyém 5AK a többieké 3-3AK.
Az ország nyugati részén van közel a faluhoz egy tavas nádas rész mellett.
olvasgattam, hogy elvileg jövöre már az EU-sok is vehetnek földet, érdemes lenne megvárni vele ezt?
Hogyan kell kiszámolni egy terület árát a fenti adatok alapján?
Ha bérbeadom akkor azzal mi a helyzet mi a menete ennek?
remélem tudtok segiteni vagy hogy hol találok infokat erröl
köszi
John deere 6400
NEM 4x4 és lenne neki emelkedõ, kicsit lazább talaj, szerintem a szántást el lehet felejteni vele, de pl boronálni, talajmarózni, pótkocsit húzni(trágya, lucerna egyéb rakománnyal) jó lehet-e? Sajnos ilyen kis teljesítményû gépet nem láttam még munkában ezért nem tudom hogy mit bír...
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Szerintetek mit lehetne kezdeni kb. 3ha földdel.Nagyapám kiöregedett,mi pedig fiatalok más fele dolgozunk.Eladni nem lenne szép és nem is akarjuk.Felénk van "energiafûz program 😊" ,esetleg.
Hitel az más kérdés, amíg nem foglalkozom teljes körûen fõállásban gazdálkodással, és nagyapám csinálja a munkák nagy részét, addig vékony jégen táncolunk... majd 2 év múlva ha, befejeztem az egyetemet akkor lehet már nagyobban gondolkozni 😊
Mire gondoltál amúgy? 😊
[IRAM] leader
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

[IRAM] leader
Sikeresen eladtuk a 80as MTZ-t 4080 üó-val 1 millió Ft-ért. Pénteken megyünk megnézni egy MTZ 952-est. Mire figyeljek a vásárlásnál?
Elõre is köszi a segítséget! 😊
Nincs vmi. web oldal ahol van rengeted permetszer leiras hasznalata egyebbek mik a legujabbak meg hasonlo dolgok?
Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
Volt vmi. txt-s dokument mezogazdasagi permetszerek voltak benne hogy milyen rovarra milyen permetszer/betegsegre ugyanugy. Az nincs meg vkinek?
Reggebben volt ilyenem csak nemtom hova lett...
John Deere 6600 intro
Nem mûanyag csapágyas, legalább is a miénk nem az volt. Vettem két henger csapágyat mert elég sok be volt rohadva. Hozzáteszem a miénk zöld sárga lajta 32-es. A pirosak már lehet hogy mûanyag csapágyasak.

[IRAM] leader
[IRAM] leader
Elsõ körben 1 vagy 2 kilós kalapáccsal megnevelném õket,csak úgy óvéjtosan,ha megindul csavarlazító spray,ha nem,akkor szétszed.
[IRAM] leader