Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pickány
szétszeded õket olaj meg zsír!<#smile> ha tárcsás akkor meg még csapágyakat kell meglesni de azt is szét kell szedni, ha kopott kidob ha jó akkor zsír!

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

pickány
google ba beírod mit akarsz metszeni ott találsz leírást vagy könyveket nézz meg!

nandorb
Metszéshez van vmi. segédlet hogy hogyan mire kell figyelni meg ilyenek?

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Grimme 260 -270
Vettünk egy 32 soros Lajtát is, igaz a csoroszlyák be vannak rohadva rajta, meg új magadagolók kellenek rá, mert szét vannak rohadva. Tud nekem vk segíteni benne mit kéne csinálnom a csoroszlyákkal, hogy forogjanak?
Hali mindenki hosszú idõ után!
Fejlesztjük a gazdaságot, tárcsát már eladtuk, a 80as MTZ is eladó, érdekel valakit?
820-as MTZ lesz helyette valszeg. Meg ahogy Dabas környékén földet tudok szerezni megyünk felfelé 50ha-ig.
Teszek fel képeket, amint szerzek egy fényképezõt 😊

John Deere 6600

Ezek tetszenek. Kipróbálnék egyet szívesen, lehet hogy a munka nem menne vele, de vezetni sem lehet utolsó élmény 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Teker a csávó!Nálunk leszabályozták 20-ra a végsebességét.Na jó, némi csalással elmegy 27-ig is.Viszont ezeket a gépeket lehet jobbra, balra törni.Amivel voltam, azt csak balra.Amúgy jó gépek,de azért kell gyakorlat hozzájuk.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
<#eljen>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Raknák fel képet, de ide nem egyszerû!Rakjon fel, aki megtervezte ezt a ....

Hol van itt Holmer?

Fendt 924!
{Intro} 2011 Seeding {2 part}
http://www.youtube.com/watch?v=c_C-k1JWvqE
A vetéshez feltétlenül szükséges villogót használni? Nagyon el vagyok maradva.😄 Ja meg ilyen gépen szerintem nem szabad ablakot nyitni, csak tele megy porral a fülke plusz lehet a motorzúgást hallgatni egész nap. A digit klíma nem csak dísznek van benn hanem azért hogy használják.

Rendben,holnapután jelentkezem.

[IRAM] leader

pickány
nekem itatós vagy szoptatós borju kéne mert nagy 250-300kg osak vannak itt is kg ra az ára attól függ milyenek majd az elado megmondja vagy kérj tel számot vagy megadom én ha kell!

Fendt 714+amazone AD303
Opsz...igen..még mindig nem nézek szét rendesen.Szerdán jön hozzám a barátom,nem akarom telcsin zaklatni,s elmondja személyesen,(illetve meg fogom kérdezni) milyen bocik vannak most.Nem rég járt nálam,de akkor még nem írtál,s így nem érdeklõdtem.
Mindenesetre egy elõzetes árat írhatsz,amit hajlandó vagy ft/kg fizetni,hogy tudjam neki mondani mihez tartás miatt.

[IRAM] leader

pickány
nekem akartad írni?

Én tudok,ismerõsömnek van.Majd csereberélünk adatokat.

[IRAM] leader

Pénteki várakozás:

És a szombati kínlódás nyomai😞szerencsére 1x kellett húzni a kombit)

pickány
hali ha valaki tud itatós borjúkat eladót ne habozzzon szóljon nekem 😄😄 mert sürgõsen kellene 5 db aztán 1 hónap múlva megint 5 db már ott tartok hogy jöhet üszõ is meg bika is csak legyen már ! 2 db ér már elindulok ha közel van 😄

kössz!😄

Fiat 1280
moderálva

pickány
a tojótyúk napi átlagba 10-15 dkg kaját vesz magához ürüléke egy kicsit kevesebb nem tom mennyivel de ez lehet egy kiindulási dolog 😄😄

Kly
Lenne egy meglehetõsen furcsa kérdésem: egy átlagos (tojó)tyúknak mennyi a napi ürüléke? (hány alkalom, mekkora súly és/vagy térfogat)

Scientia potentia est.

Azt hogy milyen nehéz húzni nagyban befolyásolja a kormánylemez nagysága és a csavarása.Mi is féltünk hogy ennek az ekének nagy a csavrása a kormánylemezének,de megbizonyosodtunk róla hogy könnyen viszi a gép.(Kivétel ahol áll a víz,de ott mi nem kezd el kaparni 40 cm-s fogásszélesség és 20-30 cm mélységben?)
eredetileg ez 4-be lett véve csak le van bontva belõle 1 tag mert csak egy 80 LE-s Zetorral tudjuk húzni.Az ára 1570000 Ft volt ahogy a képen is látszik réseltbe.A teli kormánylemezes olyan 130 ezer Ft-tal olcsóbb lett volna csak mi direkt réseltre mentünk mert felénk van olyan talajtípus ami felragad a telire.
Lehetne tudni hogy mennyibe került az eke? Más gyártóknál is érdeklõdtetek? Mi tavaly elõtt vettünk 3as váltvaforgatót. Csójospáloson foglalkozik egy vállalkozó ekegyártással, nagyon jókat csinál. Ez lenne az: http://ekegyartas.hu/bemutatkozas
Akkor ez volt a legolcsóbb. Sokat használjuk 130 lovas Fergussonnal kötött földeken, de bírja a gyûrõdést eddig nem volt vele gond.

Nem,hanem sokkal jobban "szétomlik" a föld utána,mivel minden borda külön is mozdul.Van egy csekély vonóerõ csökkentõ hatása,de az nagyon kihasználtság függõ,hogy milyen a jelentõsége.

[IRAM] leader

saslaca
Ehhez kevesebb vonóerõ szükséges mint a normál kormánylemezeshez?

Pár kép a sajátról:

Massey Ferguson 6180
SHADOWEYES7
<#eljen>

Ma kipróbáltuk az új szerzeményt:Akpil KM 80 típusú válvaforgatós eke 3 ekefejjel. 1 ZETOR PROXIMA PLUS 8541-el húztuk.Képet sajna nem tudtam készíteni mert nem volt nálam semmi.Volt egy kis kaparás mikor felengedett a fagy de végülis sikerült kiszántani a darabot.
Ilyenrõl lenne szó csak réseltbe:

Eredetileg 4-be lett véve csak le lett bontva belõle 1 eketag mert nincs mivel vinni csak 3-ba.(Van egy 16145-s Zetorunk is csak arra nem lehet felvenni mert beemeli a fülkébe sajna.)
Épen hogy nem mert ha elveted utána abba a nagy vízben elúszik!!

Ma csináltam képeket a vetésünkrõl, az se sokkal jobb.Holnap felteszem a képeket.
Van ám víz!
Ebben igazat adok mert nekünk a kert (homok) tavaly egyszerre 50 mm esõt kapott 24 órán belül és csak 5 cm ázott át alatta semmi sem.Most meg az egész kert olyan hogy bokáig sõt valahol mélyebbre süllyed az ember és fel jön a víz benne.Géppel rá se kell menni mert egybõl húzatni kéne.
Azt hiszed lehet mûvelni,mert nincs rajta víz...olyannyira telített a talaj,hogy mozdulni nem tudsz rajta.Én É_K-en lakom,de ahol nem áll a víz,mint pl. az ún alja-földeken,ott telített a talaj.Rengeteg volt már ez a csapadék,már nem tud vele mit kezdeni a talaj.

[IRAM] leader

Deutz

matthias92
valamelyik nap egy négykerekes, nagykerekû zõõd trakit láttam (meg nem mondom miet), ami tengelyig ásta be magát majdnem. <#merges2>
megérte volna idén vetni a földünkbe, mert ott kivételesen nincs víz, nem úgy, mint mindenfelé a környéken. <#guluszem1>

Én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében azon belül Mérken lakom.Ezek a képek azonban a tõlünk pár km-re lévõ Tiborszálláson készültek.(Hozzáteszem a mérki,a vállaji stb. területeken is hasonló helyzet,Sõt amit elöntött a Kraszna az még rosszabb.)
matthias92
ezszép ez
merre van? :S nálunk is hasonló a helyzet 😞

Ma mikor kimentem a határba ez a kép tárult elém:

Bocs a sok képért.
robi11
köszi😄