Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ettõl még ugyanúgy együtt maradhatnak, csak a fokozódó lelki terror és úgymond ez a fajta kényszerítés "hogyha ez nem lesz akkor így viszonyulok hozzád azaz szakítunk, ha nem veszel el" féle cselekedetek elég gusztustalanok...fõképp a nõk csinálják ezt is, nagyrészt az õ vágyálmaik a házasság mintha valami biztosíték lenne a számukra...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

videobaby
így érthetõ 😊
ha nem akar nõsülni, akkor tényleg nem érdemes erõltetni.

ha a másik fél nem akarja akkor nem lehet ilyennel érzelmileg zsarolni...

kompromisszumot kell ilyen helyzetben is kötni

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

videobaby
ez igaz.

Fresh Duke
Ha utána megcsalod...

A heavy cost. I pay it gladly.

videobaby
önzõ dolog lenne férjhez menni ahohz, akit szeret? nem értelek.

Elég szemét dolog ilyen önzés miatt felrúgni egy kapcsolatot

videobaby
azt te tudod 😄

videobaby
akkor sem, ha komolyan gondolod vele? ha õ pedig férjhez akar menni és ezen múlik a további együttlétetek?

clio1616v
a feleség egy olyan nõ, akivel muszáj együtt lenned, a szeretõ meg olyan nõ, akivel akarsz együtt lenni

így én azt mondom, hogy teljesen felesleges feleségül venni egy olyan nõt, akivel jól érzed magad - jobb nem lesz

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

há hunnan
videobaby
nem.
te?

te úgy tolod mi?
videobaby
férj és szeretõ akkor már?

Egy barátnõ meg egy feleség? Az úgy játssza!
videobaby
igen, van, akinek az vagyok, van akinek nagyon nem.

Fresh Duke
LOL

lehetséges te kivétel vagy😉 ki tudja

videobaby
legyen minden rendes fiúnak 1 rendes lány barátnõje/felesége. ennél nem kell több.

Fresh Duke
<#shakehead>

gergely1991
Talán igazad van,talán nem.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

videobaby
itt olyan nincs. sõt, máshol sem.

gergely1991
Teljes mértékben kívánom ugyanezt.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Fresh Duke
Boldog nõnapot a ritka rendes lányoknak. ^^

norbre
lehet benne valami

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
ne a célt tûzd ki elõbb, hanem ha eldöntötted, hogy változni akarsz, akkor csinálj másképp dolgokat, mint azelõtt

eddig 7-kor keltél? kelj fel 5:30kor
gyalog mentél dolgozni? menj biciklivel

vezedd be új napi rutint, meg fog változni a környezeted körülötted, ami hat rád, más hatások más tapasztalat más gondolkodás

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

norbre
egyetértek.. részemrõl azt gondolom nem is a tenni, változni akarás kérdés, mert úgy érzem hogy próbálom megtalálni hogyan lehetne "ebbõl" kiszabadulni csak az út tele van zsákutcákkal, kudarcokkal és visszaesésekkel, de néha látom a reményt és vannak pozitív hullámok is

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
nem mellékesen, az a tudatállapot, ami létrehozott neked egy problémát mindaddig a továbbiakban is problémákat fog neked okozni, amíg meg nem változol - ezt a változást nagyon nehéz kiváltani, mert ezért tenned kell

ha közel állsz a falhoz, akkor csak a falat látod, hátra kell lépned kettõt - kívülrõl kell látnod magad, hogy a problémát lásd

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

salsoul
Cikk:

Kurvába lettem szerelmes
http://velvet.hu/blogok/randi/2014/03/03/kurvaba_lettem_szerelmes/
clio1616v
bocsásd meg vétkeinket, ahogy mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezõknek

el kell fogadnunk, hogy vétkeznek ellenünk, sõt tudatosítani kell magunkban, hogy ezzel neki van feladata és nem nekünk

norbre
alapvetõen én is erre törekszem, esete válogatja hogy a sorban meddig tudok eljutni 😊

kösz a véleményeket 😉

norbre
"Magunkat is alig ismerjük".. ez tény és tudom hogy van még hová fejlõdnöm, de azt azért szerintem érzi az ember ha valami nem jó neki akkor is ha nincs teljesen tisztában minden tekintetben saját magával..

milyen kapcsolatra? így van.. boldogra.. tudom hoyg a tartós boldogság állapota szinte elérhetetlen, de mondjuk úgy hogy több boldogságot szeretnék mint rosszat, és rosszból ha lehet minél kevésbé erõset 😊

azt elfogadom, hoyg a sok paraméter engem is beszûkít.. most pont ezt próbálom gyakorolni, próbálok nyitott maradni amennyire lehetséges és mérlegelni hogy az elsõre nem szimpatikus dolgok mennyire kritikusak igazából..

salsoul
Σ Én megértés, szeretet, megbocsátás, helyrehozás párti vagyok még övön aluli esetekben is. Illetve igyekszek ez lenni.

Több hozzáfûzni valóm nincs a dologhoz.
Élj belátásod szerint 😉
salsoul
"ha ismer, tudja hogy fájna.. ha nem gondol bele, akkor nem érdekli.."

Magunkat is alig ismerjük, hát még a másikat.
Nem azért nem gondol bele mert nem érdekli, hanem mert valamiért így alakul.

Nem tudom, hogy alapjában milyen kapcsolatra vágysz.
Gondolom boldogra. Ha erre, maradj elsõdlegesen ennél, és ne paraméterezd tovább a dolgot.

Tapasztalatból mondom, hogy minél részletesebben paraméterezel, annál jobban elvágod magad attól, amit alapjában véve szeretnél.

Korábban én is alaposan felparamétereztem a dolgot. Aztán miután sorra nem jöttek össze a dolgok, és egy alkalommal végsõ elkeseredésben minden paramétert töröltem. Kettõt kivéve: ne dohányozzon, és legyen 178cm-nél magasabb, de már e utóbbi elhagyását is fontolgattam.
És bejött a dolog. Nem mondom, hogy könnyû kapcsolat, de sok nagyon szép boldogság van benne.

norbre
az akaratlan fájdalomokozás az egy dolog.. de a megcsalás szerintem nem ugyanaz a kategória mintha valakit megbántasz mert mondjuk elfelejtetted az évfordulótokat, vagy tovább sörözik az ember a barátaival mikor a másik már vacsorával várja otthon vagy ilyesmi..

a "szándékos" megcsalás szerintem nem a nem kellõ körültekintésbõl adódik, az nem a "hopp megbotlottam és véletlenül" eset, azért addig erõs szándéknak kell lennie a mellett hogy tudja hogy valaki megbízik benne..

az pedig igen, valóban jó megközelítés lehet ha arra próbálok törekedni hogy gondoljak arra a másik szeret akkor, ha tudom hogy hülyeségeken aggódom

norbre
nem gondolom hogy a cél a fájdalom okozása, de ettõl még fáj..
ha ismer, tudja hogy fájna.. ha nem gondol bele, akkor nem érdekli..

a megértéshez annyit, hogy ahogy korábban írtam azt el tudom fogadni hogy ha én beletojok a kapcsolatba akkor ez mondjuk következmény és akkor én lehetek hibás, és akkor megérthetõ, és ha valóban õt szeretném akkor nem a szakítás az elsõ alternatíva

de ha a másiknak ez passzió, vagy a semmi sem elég, akkor részemrõl ez nem elfogadható.. elhiszem hogy vannak akik nyitott kapcsolatban élnek és ez jó nekik, én nem állok készen ilyesmire, illetve nem ilyen kapcsolatra vágyom..

salsoul
Ja és a fájdalmat okozott = nem szeret: ez a legrosszabb és legártalmasabb képzetkapcsolás egy kapcsolatban.

Szeretjük egymást, és mégis sokszor fájdalmat okozunk egymásnak.
Nem vagyunk tökéletesek, sokszor nem vagyunk elég körültekintõek, és sokszor balul ütnek ki a szeretet motiválta dolgok is, és sokszor azt is gondoljuk, hogy nekem nem fáj, tehát neki sem.

Szerintem a szeretetet sosem szabad megkérdõjelezni.
Mindig úgy kell venni, hogy szeret, és ennek kell lennie a gondolkodásban, mérlegelésben a kiinduló pontnak.
salsoul
"ha megcsal a másik, akkor ezzel fájdalmat okoz nekem, így azt kell gondoljam hogy nem szeret.."

- nem biztos, hogy a fájdalom okozás a motivációja
- nem biztos, hogy adott helyzetben belegondol abba, hogy ezzel fájdalmat okoz

Ha igyekszel megérteni az õ részérõl a megcsalást, és nem csak a saját gondolataiddal, sérelmeiddel, önérzeteddel vagy elfoglalva, akkor még helyrehozható a kapcsolat, talán még jobb is lehet a végén, mint megcsalás elõtt/nélkül.

Persze a szakítás és a dobás is alternatíva.

Viszont jó kérdés, hogy vajjon melyik alternatívával juthatsz legelõbb egy boldog párkapcsolathoz.
norbre
nyilván a szeretet fogalmát némileg kicsit mindenki másképp fogalmazza meg..

én ha szeretek valakit, akkor nem akarok neki rosszat.. és ez alól nincs kiskapu, pl hogy nem tudja meg, mert ez az én lelkem "bíróságán" ítéltetik meg úgyis..
mivel én nem találkoztam olyan emberrel aki örülne neki ha megcsalják, úgy szocializálódtam hogy ez fájdalmas mindenkinek.. így ha nem akarok neki fájdalmat, akkor nem csalom meg..

ha szeretem azt akarom hogy boldog legyen.. viszont magamat is szeretem és én is boldog akarok lenni..
ha megcsal a másik, akkor ezzel fájdalmat okoz nekem, így azt kell gondoljam hogy nem szeret..

salsoul
Több vélemény van, több felfogás.

Nekem a megcsalásból nem következik az, hogy nem szereti azt akit megcsal. Egyáltalán nem nyilvánvaló. Motivációk és indítékok sokfélesége állhat a háttérben.

Sõt, a másikkal folyatott viszonyt sem veszem megcsalásnak.

megcsalás = nem szereti
viszony = megcsalás

ezek inkább csak megszokott, üres, ész nélkül átvett képzetkapcsolások
Fresh Duke
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szeretem, de ha valaki megcsalja a másikat, az nyilvánvalóan nem szereti azt.
Nem vagyunk, de ez nem ad okot arra, hogy mindent megbocsássunk a másiknak.
Egyet találhatsz, hogy mi lenne az elsõ ötletem ilyen szituációban.
Igen, a lényegre tapintottál. Több eszem van, minthogy egy kurvával maradjak.
Kinek a mije?

Aki nem önzõn szereti a másikat, az valójában nem is szereti.

salsoul
Mert szereted, mert nem vagyunk tökéletesek, mert ötleteid vannak, és több eszed van. És Pál szeretet himnusza sem utolsó szempont.

És mert egy ilyen szabad szeretet nagyon felemelõ dolog mindkét félnek.

Az önzést és pár prekoncepciót kell csak áttörni.
videobaby
volt, amikor én is azt hittem. de van olyan, hogy megy, mert bár fáj, mégis kevesebb fájdalommal jár, mint a másik út. egyszerûen muszáj folytatni.

chhaya
Nekem egyik esetben sem menne.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

videobaby
itt nem arról volt szó, hogy gond esetén, hanem arról, hogy ez a "hobbija" az illetõnek.
egy ilyenhez baromira kell szeretni, favorizálni, hogy el tudd tûrni. (nekem nem menne)

chhaya
Viszont felmerül a kérdés, hogy miért is álljak ki olyasvalaki mellett kitartóan és szeretettel, akinek gond esetén a félrelépés jut eszbe problémamegoldásként?

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

salsoul
A fõ kérdés mindig az, hogy mik a szándékaim, mit akarok kihozni a történetbõl; gond esetén alapvetõen inkább szakítás vagy helyrehozás párti vagyok-e.

Aki zsinórban mással is folytat viszonyt azzal is lehet boldog kapcsolatban élni. S gyakorlatban talán még boldogabban is mint (elméletben) azzal aki nem.
És hosszú távon azt is el tudom képzelni, hogy ha kitartó és szilárd szeretõ pont vagyok, akkor a többiek elõbb vagy utóbb lemorzsolódnak.

Megkockáztatom, hogy a hülye prekoncepcióink okozzák a legtöbb problémánkat.
norbre
valami ilyesmi

videobaby
ez akkor esik meg, ha a süket-vak fél túlságosan is megszokja, hogy a másik az övé és már nem értékeli, mert természetes dolog. #2. akkor, ha már mással akar foglalkozni, mert nem érdeklõdik a párja iránt, új "húsra" van igénye. #3. egyszerûen lusta arra, hogy megemelje a kisujját is, túlzottan magabiztos, hogy a másik fél csak neki létezik.
mindegyik pocsék, a végeredmény könnyen az lesz, ami.

videobaby
de könnyen írsz ilyet. nem minden fekete és fehér csupán.