Az Univerzum eredete

Oldal 1 / 11Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
ez is azt igazolja, hogy hitbõl valóság lesz. xDD

Locutos: Általános eszmecsere- Moderátor figyelmébe

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Nem tudta, hitte. Nagy külömbség.
Nem vagyok túl járatos itt, fõleg nem moderátorok, meg adminok terén, ezért szeretnék javaslatokat kapni, honnan szerezzek be ilyet, kicsit elbeszélgessek egygyel(már ha lehet ilyet)
Segitséget elõre is köszi

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

light00
hát, igen, Isten nem vigyáz ránk itt^^

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

mikike
örülök, hogy jó a hangulat az oviban

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

aztmondta hogy "a menykube" 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

csgery
😄DDDDDD
sz4bolcs
jaja, a villámok Istene, a tûz Istene... 😊

Meg Isten az Olümposzon.
Aztán mikor egyszer valaki megmászta, akkor körülnézett, és meglepõdve nyugtázta:
"ÁÁÁ! Biztos fejlebb költöztek.. a jó égbe!"

brrrbrr
ezzel kicsitt elkéstél

mikike
és már az õsember is tudta, hogy van isten...
feltalátam a spanyolviaszt?

Mikike, már az õsember is tudta, hogy a világot erõk irányítják. Ezért fölösleges volt honlapot nyitni. Magyarul feltaláltad a spanyolviaszkot.
Ejnye mikike szerintem itt mar senki se vesz teged komolyan. (Elore is bocs ha tevednek) ^^

mikike
bár semmit nem tudsz rólam (sem), de:
én soha nem hittem dogmákban
te vagy, aki bekajálja, amit mondanak neki
és nem szokásom hazudni sem

light00
Boldog Szülinapot Sz4bolcs! 😊

sz4bolcs
fõleg ^_^

Foleg mikike agyaban. ^^

sz4bolcs
mert nagy a káosz egyes helyeken. xDD

Miert "állna szét"?? 😄D

"miért áll össze az "anyag"?"

Mert Zeusz úgy akarja.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

csgery
Vajon miért áll össze az anyag... na vajon? minden anyag a benne lévõ atomok szabad elektronjai miatt állnak össze, kötést létrehozva.
Amúgy ha megnézzük a dolgokat, melyik elméletnek hiszel jobban? A Nagy bumm, húrelmélet, stb-nek, vagy egy akárhány oldalas könyvnek, amiben vajmi bizonyíték nincs arra, h Isten létezett. (Nem mondom, h ne higyünk benne, mert hite azért legyen az embernek).
sz4bolcs
Melyik igazságot nem tudják a fizikusok/kémikusok? Hogy Isten hogy teremtett? Azt szerintem sem.
De arra ne vegyél mérget, hogy nem tudják, hogyan és miért áll össze az anyag..

Szerinted mi az anyag?

light00
"már akkor honlapot készítettem arról, hogy a világot erõk irányítják, amikor te még a gondolkodás szó jelentését sem ismerted"

Ez a te kezedtöl szramzik. Most vagy kötekedni akarsz, mert nem hiszed el, hogy te is tudsz tévedni, vagy márcsak hazudozva kapálozol, hogy védd magad az utolso percekig.

Mellesleg: Nekem mondod hogy dogmák szerint gondolkodom? TE? a Nagy Istenfélö okosság? A vallási dogmákon kivül mi máshoz nyultál ebben a topikban? Isten igy, Isten ugy. És még te mondod, hogy dogmákban gondolkodom -.-

mikike
nem az a lényeg, hogy mennyit jegyeztél meg azokból a dogmákból, amiket tanítottak neked
ugyanis az igazságot a fizikusok/kémikusok sem tudják
de ha szerinted igen, leírhatnád az "elmélet"üket
miért áll össze az "anyag"? és valójában mi is az?

sz4bolcs
hát nekem semmi ilyenem nincs, ezért nem leszek fizikus. xDD

Hat igen...az alapok a kritikus szint. Kinek hol/mik az alapok, es foleg ki mit szûr/kovetkeztet le belole. Ez egy teny amit jo elfogadni, ugyanazt a dolgot mindenki ertelmezheti maskepp. Ez az "alap" gondolkodastol fugg, ahonnan a tobbi kovetkeztetes is levonja.
Na es most leforditva magyarra mindazt amit eddig mondani akartam, hogy amikor beszelunk egy temarol, valakivel/valakikkel, mindig van egy abszolut also hatar(kinek melyik az) amire o mindent epit. Azalatti kerdesek mar ertelmetlenek szamara, ES ugyanazok a tenyek mas-mas kovetkeztetest engedhetnek levonni. Ezellen nincs mit tenni, nem hibas senki sem az egyedi gondolkodasert.
Ezert szoktam en eleg hamar felhagyni a bizonyitgatasokkal vitatkozasokkal.

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

Ugy hogy az az alapja 😊

bocs hogy így belepofáztam, de nem-nagyon tudam elképzelni hogy jön a fizikai-kémia ekkora nagy univerzális témához...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

csak 2. és 3. 😛
[én inkább meg se szólalok<#idiota>]

light00
de én vótam a frankó<#idiota>

gizdázz csak arra amit versenyen nyertél <#idiota>

light00
Már megbocsáss, de szerintem böven villoghatok 100%os emelt szintü fizkém érettségimmel, a kémia meg eddig 80%os, ugyhogy...

mikike
ha annyira okos lennél, akkor tudnád és elmondanád
de lövésed nincs

sz4bolcs
Miért nem? A következõ hozzászólásomban kifejtettem, de ha rossz a godnolatmenet, akkor mutass rá.

Jah ertem tehat ezekszerint az ido nem mas mint az anyag mozgasa? De ez csak a viszonyitas, magat az ido fogalmat ezzel nem tisztaztuk.

light00
elöször is.
Az idö körülmény és nem változo. nem lehet ujabb dimenzio a térben/ mellett (vitassuk meg) mert akkor változo lenne. csak "mérjük", hogy tudjunk mihez viszonyitani. Ez a lényeg.

És mikike, ha annyira okos lennél tudnád a kémiát egy csipet fizikai kémiával és nem mondanál ekkora állatságokat, hogy nem tudjuk mi tartja össze az anyagot.

mikike
csak azt tudjuk, amit mi raktunk bele, hogy MIÉRT (célból)
és mibõl az egészbõl egy (értelmes) dolog áll össze, ebbõl következtethetünk, hogy...

mikike
már akkor honlapot készítettem arról, hogy a világot erõk irányítják, amikor te még a gondolkodás szó jelentését sem ismerted

Jeah!!
Menjünk át kukába!

Walk the Talk.

Érdekes a véleményetek 😊 Szerintem mindenkinek van/lehet igaza. 😊
Így most én is leírom az enyémet.
Én úgy képzelem/gondolom, hogy a világ eseményei tulajdonképpen végtelen sebességûek. A sok törvénybõl van mondjuk egy, ami "lineáris"
és függ tõle pár más paraméter(pl. a térdimenziók), így "jön létre" az idõ folgalma. Tulajdonképpen az idõ egy paraméter amihez viszonyítódnak más változók. Nekem is megy a kacifántoskodás 😊 Ez már csak egy ilyen kacifántos topik 😊)
kacifántoskodjunk... 😊

Olvastam, hogy képzeljünk el egy kétdimenziós világot, amibe beledobnak egy labdát. Az ottani legokosabb tudósnak is óriási képzelõerõ kell ahhoz, hogy a szeletekbõl összerakja a gömböt. Nem beszélve az ottani egyszerûbb emberekrõl. Azt hiszem a mi tudományos világunk is csak annyit tud ami pillanatnyilag "megengedett" neki. És valóban lehet, hogy az idõ is viszonylagos, mert mi leragadtunk a mi világunknál, és mindent a föld nap körüli forgásához viszonyítunk. Fénysebesség, idõ!
Mivel az univerzum a Nagy Bumm elmélete szerint egy pontban sûrûsödött, akkor az én nézetem szerint a robbanás fizikája szerint kellene lenni egy középpontnak. Ezzel szemben a tudomány azt mondja, ha bárhova mennénk az ûrben mindenhol lineáris a tágulás. Akkor elképzelhetõ az is, hogy a Big Bang nem a mi ismereteink szerint ment végbe? Egyes tudósok szerint a világegyetem nem más mint rezgés. A világegyetem keletkezésekor majd hasonló nagyságrendben keletkezett anyag és antianyag. De a két ellentétes anyag "megsemisítette egymást. Ha most az univerzum tömegének csak egy-két százaléka a látható anyag, a többi az un. sötétanyag, vagyis maga a háttérsugárzás.

Walk the Talk.

sz4bolcs
gyakorlatilag egységnyi mozgáshoz viszonyítjuk a jelenségek változását, mozgását, és azt nevezzük idõnek.
ugyanúgy megállná a helyét számításban, ha egységnyi mozgással számolnánk, nem pedig idõvel.

sz4bolcs
Valahogy úgy, hogy egyáltalán nem olyan objektív létezõ a szemünkben, mint az anyag, hanem tudati, és éppen azért, mert tévesen képzeljük el, mint ha az idõnek valami önálló, tapasztalható léte lenne, mint valami dimenzió.
Úgy képzelem el az idõ mérését, hogy van egy anyagi változás, egy folyamat, és ebbõl a folyamatból kiragadott rész jelent egy egységet, amit mi másodpercnek/órának/napnak... hívunk.
Tehát van egy mechanikus falióránk, a kismutató megtesz egy kört, és ezt nevezzük mi 12 órának. Ez teljesen visszavezethetõ csak anyagi változásra, hiszen csak a mutató mozog (na meg a többi jelenség, amit a szerkezettel mérünk). És mi ebbõl vonjuk le a következtetést, hogy van valami, amit ez a változás mér.

Kepzeletbei? Ezt hogy erted?

sz4bolcs
nem lehet, hogy az idõ csak képzeletbeli?

Ok 😊

Az idot ugy tapasztaljuk hogy van vege es kezdete hiszen szuletunk aztan meghalunk. Raadasul ha belenezunk a tavcsovunkbe a multba nezunk igy az embernek rogton az jut az eszebe hogy ha eleg jo lenne a tavcsovem latnam az vilagmindenseg kezdetet.
A ter vegtelenseget pedig szinten nem tudjuk felfogni, az egyetlen viszonyitasi alapunk a fold ahol is veges a ter pontosabban magabafordul hisz ha elindulok magyarorszagrol keletre egy ido utan oda terek vissza ahonnan elindultam.

"Patiang ezermillioszor leirtam hogy nem lehet semmi aminek nincs okozoja."

És ez paradoxonhoz vezet. Tehát nem lehet univerzálisan igaz.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

sz4bolcs
"En ezert gondolkodok ugy hogy a ter es az ido lehetseges hogy nem is ugy mukodik ahogyan mi tapasztaljuk."

-ez érdekelne. Leírnád, hogy tapasztaljuk?

Gerbill
A TV alakatrészeiben egyik atom miért kapcsolódik a másikhoz? Hogyan keletkezett a fém ami benne van? Hogyan keletkezett a kvarhomok amibõl az üveget olvasztották? Miért tartja ezeket össze valamilyen erõ hiszen "nekik úgyis mindegy", hogy téged idézzelek?

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Szerintem pedig igen, mivel maganak a ternek es az idonek nem ismerjuk se a texturajat sem pedig a formajat. Tehat amit mondtam hogy az ido es a ter is ciklikus magat ismetlodo akar leirhatna az egesz mindenseget is. (Igen ez csak 1 elmelet, de itt pont ilyesmiket vitatunk meg asszem. 😉)

Egyebkent ertem mit akarsz persze, de sosem talalhatunk olyan erot, teret, anyagot barmit amivel kezdodhet a vilagmindenseg mivel ha vele kezdodik mi volt elotte kerdes ismet megjelenik tehat paradoxon maga a kezdet is. En ezert gondolkodok ugy hogy a ter es az ido lehetseges hogy nem is ugy mukodik ahogyan mi tapasztaljuk. Uf kicsit kacifantosan fogalmaztam sorry, kicsit faradt vagyok. 😊

Oldal 1 / 11Következő →