Az Univerzum eredete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Locutos: Általános eszmecsere- Moderátor figyelmébe
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Segitséget elõre is köszi
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Meg Isten az Olümposzon.
Aztán mikor egyszer valaki megmászta, akkor körülnézett, és meglepõdve nyugtázta:
"ÁÁÁ! Biztos fejlebb költöztek.. a jó égbe!"
feltalátam a spanyolviaszt?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
én soha nem hittem dogmákban
te vagy, aki bekajálja, amit mondanak neki
és nem szokásom hazudni sem
Mert Zeusz úgy akarja.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Amúgy ha megnézzük a dolgokat, melyik elméletnek hiszel jobban? A Nagy bumm, húrelmélet, stb-nek, vagy egy akárhány oldalas könyvnek, amiben vajmi bizonyíték nincs arra, h Isten létezett. (Nem mondom, h ne higyünk benne, mert hite azért legyen az embernek).
De arra ne vegyél mérget, hogy nem tudják, hogyan és miért áll össze az anyag..
Szerinted mi az anyag?
Ez a te kezedtöl szramzik. Most vagy kötekedni akarsz, mert nem hiszed el, hogy te is tudsz tévedni, vagy márcsak hazudozva kapálozol, hogy védd magad az utolso percekig.
Mellesleg: Nekem mondod hogy dogmák szerint gondolkodom? TE? a Nagy Istenfélö okosság? A vallási dogmákon kivül mi máshoz nyultál ebben a topikban? Isten igy, Isten ugy. És még te mondod, hogy dogmákban gondolkodom -.-
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
ugyanis az igazságot a fizikusok/kémikusok sem tudják
de ha szerinted igen, leírhatnád az "elmélet"üket
miért áll össze az "anyag"? és valójában mi is az?
Na es most leforditva magyarra mindazt amit eddig mondani akartam, hogy amikor beszelunk egy temarol, valakivel/valakikkel, mindig van egy abszolut also hatar(kinek melyik az) amire o mindent epit. Azalatti kerdesek mar ertelmetlenek szamara, ES ugyanazok a tenyek mas-mas kovetkeztetest engedhetnek levonni. Ezellen nincs mit tenni, nem hibas senki sem az egyedi gondolkodasert.
Ezert szoktam en eleg hamar felhagyni a bizonyitgatasokkal vitatkozasokkal.
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
[én inkább meg se szólalok<#idiota>#idiota>]
de lövésed nincs
Az idö körülmény és nem változo. nem lehet ujabb dimenzio a térben/ mellett (vitassuk meg) mert akkor változo lenne. csak "mérjük", hogy tudjunk mihez viszonyitani. Ez a lényeg.
És mikike, ha annyira okos lennél tudnád a kémiát egy csipet fizikai kémiával és nem mondanál ekkora állatságokat, hogy nem tudjuk mi tartja össze az anyagot.
és mibõl az egészbõl egy (értelmes) dolog áll össze, ebbõl következtethetünk, hogy...
Menjünk át kukába!
Walk the Talk.
Így most én is leírom az enyémet.
Én úgy képzelem/gondolom, hogy a világ eseményei tulajdonképpen végtelen sebességûek. A sok törvénybõl van mondjuk egy, ami "lineáris"
és függ tõle pár más paraméter(pl. a térdimenziók), így "jön létre" az idõ folgalma. Tulajdonképpen az idõ egy paraméter amihez viszonyítódnak más változók. Nekem is megy a kacifántoskodás 😊 Ez már csak egy ilyen kacifántos topik 😊)
kacifántoskodjunk... 😊
Mivel az univerzum a Nagy Bumm elmélete szerint egy pontban sûrûsödött, akkor az én nézetem szerint a robbanás fizikája szerint kellene lenni egy középpontnak. Ezzel szemben a tudomány azt mondja, ha bárhova mennénk az ûrben mindenhol lineáris a tágulás. Akkor elképzelhetõ az is, hogy a Big Bang nem a mi ismereteink szerint ment végbe? Egyes tudósok szerint a világegyetem nem más mint rezgés. A világegyetem keletkezésekor majd hasonló nagyságrendben keletkezett anyag és antianyag. De a két ellentétes anyag "megsemisítette egymást. Ha most az univerzum tömegének csak egy-két százaléka a látható anyag, a többi az un. sötétanyag, vagyis maga a háttérsugárzás.
Walk the Talk.
ugyanúgy megállná a helyét számításban, ha egységnyi mozgással számolnánk, nem pedig idõvel.
Úgy képzelem el az idõ mérését, hogy van egy anyagi változás, egy folyamat, és ebbõl a folyamatból kiragadott rész jelent egy egységet, amit mi másodpercnek/órának/napnak... hívunk.
Tehát van egy mechanikus falióránk, a kismutató megtesz egy kört, és ezt nevezzük mi 12 órának. Ez teljesen visszavezethetõ csak anyagi változásra, hiszen csak a mutató mozog (na meg a többi jelenség, amit a szerkezettel mérünk). És mi ebbõl vonjuk le a következtetést, hogy van valami, amit ez a változás mér.
A ter vegtelenseget pedig szinten nem tudjuk felfogni, az egyetlen viszonyitasi alapunk a fold ahol is veges a ter pontosabban magabafordul hisz ha elindulok magyarorszagrol keletre egy ido utan oda terek vissza ahonnan elindultam.
És ez paradoxonhoz vezet. Tehát nem lehet univerzálisan igaz.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
-ez érdekelne. Leírnád, hogy tapasztaljuk?
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Egyebkent ertem mit akarsz persze, de sosem talalhatunk olyan erot, teret, anyagot barmit amivel kezdodhet a vilagmindenseg mivel ha vele kezdodik mi volt elotte kerdes ismet megjelenik tehat paradoxon maga a kezdet is. En ezert gondolkodok ugy hogy a ter es az ido lehetseges hogy nem is ugy mukodik ahogyan mi tapasztaljuk. Uf kicsit kacifantosan fogalmaztam sorry, kicsit faradt vagyok. 😊