Az Univerzum eredete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másrészt vagy 10 féle fordításban olvastam ezt az idézetet.
"Az idézetnek ez a felhasználása azonban figyelmen kívül hagyja a szövegösszefüggést: Einstein mondása valójában azt fejezi ki, hogy a tudós elutasította a kvantumelmélet legnépszerûbb értelmezésének bizonyos aspektusait." (valódi okság-nélküliség)
Már elmagyaráztam, hogy milyen értelemben használjuk a véletlent, de ezek szerint nem értetted meg.
Szerinted csak teremtés létezik és okság nélküli véletlen.
De nem csak ez a kettõ lehetõség létezik. Ez csak a te kockás gondolkodásodat tükrözi.
Pontosan ez a hibás érvelés. Amit ráadásul mások szájába próbálsz adni, pedig már megmagyaráztuk párszor, hogy nem így gondoljuk.
Ha nem is tudjuk, legbelül mit gondolt a világról, azért egész használható elméletei születtek róla.
És a vallásról:
"Én egy mélységesen vallásos hitetlen vagyok; ez egy új vallásféle." Levél Hans Muehsamhoz (1954. március 30.); Einstein Archívum 38–434
"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyõzõdésemrõl egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhetõ, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes.
<...>
Nem hiszek az egyén halhatatlanságában, az etikát pedig kizárólagosan emberi ügynek tekintem, mely mögött nem áll semmiféle természetfeletti hatalom vagy tekintély."
Ezt már csak egyetlen dologgal tudod cáfolni. Azzal, hogy zuhanó repülõgépen mindenki hívõ, de egy gyermeteg érvelés..
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"Stop telling God what to do."
Attól hogy kijavítod a pontatlan fordítást egy még pontatlanabbra, nem lesz igazad.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
én meg úgy tudom, ezt mondta
(tehát van, csak nem bíz semmit a "véletlen"re... amiben ti hisztek...)
persze hogy legbelül mit gondolt a világról/vallásról, az biztos nem kötötte más orrára...
talán már akkor is voltak ilyen divatemo-k mint most, nem csak igaziak
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Bocs a kitérõért.
Walk the Talk.
#415: Einstein hitt istenben ezert is b*szta el eloszor az elmeletet, mert ami kijott neki az nemigazan lehetett egy "Istenes" vilag.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=shift&id=1079349372
bocs, hogy nem válaszoltam, tudod, hogy az a véleményem rólad, hogy szellemi fogyatékos vagy, aki képtelen gondolkodni, de sajnos úgy látom, hogy itt a fórumon még így is messze te képviseled az értelmet (eltekintve azoktól, akik eleve nem szólnak hozzá materialista témákhoz)
mi nem világos az érvelésben? #318
teljesen logikus
erre volt a válasz Bohr-tól: "Te csak ne mondd meg Istennek, mit csinálhat, és mit nem."
Elõre látom, mostantól az Einsteinpárti hívõt Bohrt kezdik isteníteni. xDDD
Vegulis a kalsszikus ertelmezesu Istenben nem hitt, inkabb en ugy vettem ki hogy neki a termeszet fizikaja volt a "hitvallasa"
Es felismert valamit, amit meg ma is sokan nem tudnak megerteni/felismerni. Hogy a vilag szabalyszeru, es ha valamit statisztikusan tudunk csak leirni(kvantumfizika) akkor az azt jelenti hogy meg nem leltuk meg a valodi magyarazo okokat.
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Inkabb a vallasossag a divat. Hiszen az epp aktualis tarsadalom szerint valtozik. 😛
elvégre az egyikrõl TUDJUK hogyan jött létre, míg a másikrõl lövésünk SINCS
emiatt mondjuk nem kéne elvetni a dolgot, de ha most ez a divat...
persze az emo-sok közt is csak a többi divatemo, ti mind igaziak vagytok...
Amugymeg ne kezeld egy lapon az elemi reszecskeket es az ember alkotta targyakat. Nem ugyanaz a ketto.
Egy világgal mégis hogy hasonlittod össze a TV-det?? A TV-t a behatárolt emberi logika teremtette, de a világ más. Még közel nem értettük meg, hogy hogyan müködik, és ebböl még nem következik az, hogy ha nem mi csináltuk, akkor Isten. Na itt van nálad a hiba.
Bocs ha fatal erroroztam az agyad.
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
mert csak hülyeséget tudsz irni, csak hülye analógiát
NINCS IGAZAD SE AZ ANALÓGIÁDBA SE SEMMI MÁSBA !
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
vagy széket
vagy robotot
teljesen mind1
ezekrõl TUDJUK hogyan jött létre
nem értem miért nem világos az analógia
komolyan nem értem...:
ha minden, amirõl TUDJUK, hogyan jött létre, azt teremtették, akkor miért vagytok meggyõzõdve arról, hogy amirõ NEM TUDJUK, hogyan jött létre, az magától termett
itt akadtam el
szerintem ez a "tudományos" gondolkodás arculköpése, amit ha nem divatbolondokról lenne szó nem is értenék
mert soha a büdös életbe se fog belemenni a fejedbe, hogy a világot az ERÕK tartják össze, mozgatják, NEM pedig ISTEN
TE MIKIKE AZ IDÕK VÉGEZETÉIG A TÉVÉDDEL FOGSZ JÖNNI, mert NEM TUDSZ TÚLNÕNI RAJTA !!
Miért nem akarod felfogni hogy neked a franc se akar magyarázkodni a hülye TV-ddel???
NEMÉRDEKEL MINKET !!!!
most akkor azok maguktól jönnek létre a dolgok, vagy "teremtik" õket?
úgy érzem, mintha egyes fórumlakók szerint a TV-ket készítenék/teremtenék és csak olyan "egyszerûbb" dolgok jöhetnek létre maguktól, mint az ember, vagy az élet
hogy van ez???
Megnéztem hogy mit ír errõl az egészrõl a biblia. Univerzumot nem említi, de szerintem ahhoz hasonlót igen. idézem " Isten lelke ott lebegetta sötét vizek fölött"
Másrészt a szolfisták saját magukat leplezik le a tetteikkel, hozzáállásukkal. Ösztönös a bizalmunk az objektív világban.
A linkben található írás, az része, amire céloztam (a feltételek vizsgálata), ezzel az állítással kezd:
"Sem magából, sem másból,
Sem mindkettõbõl, sem ok nélkül,
Sehol, semmilyen dolog
Sohasem keletkezik."
Aztán szépen levezeti, hogy az összes feltevés arra vonatkozóan, hogy jelenségek létrejönnének teljesen paradox, csupán konvencionális.
De az írás, amit linkeltem, megmutaja, hogy ez mennyire konvencionális.
Amúgy csak érdekességképp raktam be a cikett, én még nem nagyon tudtam vele megbarátkozni, és igazából nem is az a része fogott meg engem, amikre te most rákérdezél.
*Posse*T.W.D*
Elég jó példákat és érveket hoz, a dolgok konvencionalitása szempontjából.
ha nem, mind1, a topic-nak akkor is érdekes lehet.
Hologram a való világ?
*Posse*T.W.D*
Szova en mellette vagyok, hogy vannak olyan dolgok jelensegek amik nem az idotol es tertol fuggnek...fuggetlenek ezektol...igy lehet hogy 0 secundum alatt legyen egy jeleneg, es vegtelen gyors/tavol legyen hatas az univerzuman
😊
Egy (gyakorlatban is bizonyított) elmélet szerint minden részecske kapcsolatban tud állni bármely másikkal a világegyetemben (azonnali kapcsolat). Én talán úgy képzelem el, hogy ez azért lehetséges, mert tényleg van egy TÉRBELI 4. dimenzió. Így a 3. dimenzióba "összesûrített" anyagokat látunk, csak a kapcsokat nem).
púúúúú
Minden OK !
Ahogy mondtam a mondokamat meg en is elgondolkoztam "mifele magaslati dolgokat hordok itt ossze"
azér...ki tudja lehet valahol en is tevedek...
Locutus értettem mindent, csak át kellett olvasni néhányszor...ennyi.
Én meg már kora reggel leépültem, engem igazábol ugy érzem meghalad a téma<#buck>#buck>
Probálok mindent megérteni ezekböl, minden kérdést feldolgozni magamban, legföképp megérteni, de ugy látom, sikerült elbeszélnünk egymás mellett. :CC