Teremtsünk intelligenciát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
neked is már félig kész, nem?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

A lepke az nem nulláról indult, te nagyon gügye. A nulláról igenis kell több milliárd év.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

mikike
ja igen
és mibõl gondolod, hogy a természet több milliárd évet vár?
ott volt az indexes cikk, ami szerint egy év alatt fejlesztett ki valamit egy lepke
most én is be akartam linkelni, de meglepett milyen ocsmányság jön be az index.hu helyén

Ja igen. És a természettel ellentétben nincs több milliárd évem kivárni a dolgot.

mikike
híha!
mi hibádzik még?
(amúgy meg vegyél olcsóbb gépet, ott nincs minimalizálva a "mutáció")

<< még azt mond meg: miért nem csak hagyod bekapcsolva a gépedet és várod, hogy létrejöjjön magától >>

Mert a gépben minimalizálták a "mutáció" lehetõségét, és amúgy sem szaporodik. Meg az a kiválasztási feltétel sincs amit akarok, nevezetesen hogy minél jobb képtömörítõt hozzon létre.

<< gondolom ott minden feltétel adott a számára >>

Éppen hogy nem. Legalább három helyen hibádzik a dolog.

<< milyen környezetben íródik? >>

C. Az objektumorientáltságot próbálom elkerülni mint a pestist, de ha nem fog menni akkor C++.

Egyébként meg tuti lesz olyan része amit véletlennel, genetikai algoritmussal fogok kitenyészteni.

mikike
még azt mond meg: miért nem csak hagyod bekapcsolva a gépedet és várod, hogy létrejöjjön magától
te hiszel ebben
gondolom ott minden feltétel adott a számára
milyen környezetben íródik?

E=mc^2
behelyettesítünk:
E=0,022 kg * 3*10^16 m/s
E=660000000000000 Joule
Hogy könnyebb legyen számolni:
Egy tonna TNT energiája 4.184*10^9 J (a wikipédia szerint)

Eszerint egy ember lelkének energiája 157,7 kilotonna TNT-nek felel meg ami ~ 8 hirosimai atombombával ér fel.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Naná :P

mikike
ne...
szal, ha kész lesz tied lesz a legfaszább a világon, igaz?

Azért mert mindegyik fos. Vagy pocsék képminõséget produkál, vagy geci bonyolult a fájlformátuma vagy bármelyik interfész hozzá, vagy ordenáré hibái vannak. És egyik sem olyan moduláris mint amire az enyémet terveztem.

mikike
ezt amúgy sosem értettem
minek képtömörítõt írni, amikor van már vagy 1000?
mitõl lesz jobb a tied?

Nem. Képtömörítéshez meg amúgy jelfeldolgozáshoz.

mikike
hú, a másodiktól nem is értem, biztos fontos dolgok ezek
lézerszemhez lesznek?

Színszûrés, képátméretezés, projektálás, FIR szûrés, wavelet transzformáció, LP transzformáció. Alap dolgok, csak eddig lusta voltam rendesen megcsinálni õket.

mikike
bocsánat mester
egyszer úgy beletekintenék egy ilyen projektjébe
mi lehet ennél fontosabb?

Most épp fontosabb dolgon mesterkedek.

Egyébként az meg nem MI program, hanem egy szimpla genetikai algoritmus.

mikike
fikáztam itt aranykezet, pedig tegnap egy másik topicban majdnem elkészítette a MI porgramját
már csak két függvény hiányzott
de talán egész éjjel kódolt és most izgulhatok, hátha én tévedtem és baromságot írtam és mégis lehet MI
meg kell kérdeznem:
atanykéáz, te olyan ügyes programozónak tartod magad, hogy áll az fv(alkotas)?

light00

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

sz4bolcs
Csakhogy amég egy tudós tudja azt, mi az hogy rezgés, mitõl jön létre, mik a tulajdonságai, hogy lehet mérni..., használni, addig egy hívõ szájából ugyanez elég hiteltelenül hangzik. Miért nem találnak ki új szavakat? Azért, mert jól hangzik, és esetleg azt a benyomást keltheti, hogy köze van bármiféle tudományhoz?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

light00
váááááááááááoooooooovv.....biztosan otthon is eldicsekedsz ezzel...

mikike
örülök, hogy sikerült rájönni
ilyen kis feladványokkal fejlesztem a (nem mesterséges) intelligenciátokat

Bár a utóbbiakból most kiderül.

Walk the Talk.

Azért jó lenne tudni kihez szólsz.:)

Walk the Talk.

mikike
(azt nem értem, miért nem a micimackót ajánlottad inkább?
abban is szó esik a lélekrõl, és ha nincs kedve, elolvasni, megnézheti filmen...)

mikike
azzal, hogy ostobaságokat írogatsz?
nekem semmi

light00
és ez kit érdekel? te ajánlottál valamit, én is. Valami bajod van vele?

mikike
...aminek semmi köze ahhoz, amit ajánlottam, de hát ez kit érdekel...

light00
oké, de ha nagyon érdekli a téma, vagy nincs kedve olvasgatni, csak felvetettem, hogy megnézheti a filmet is...(nem potolja, max kiegésziti)

Én nem azt mondtam.

Walk the Talk.

<< #176: Figyelj, a végén belemagyarázzuk, hogy a 21 gramm az intelligencia az emberben <#idiota> >>

Azért annyi nincs.

light00
Film is készült belöle. a cime Az élet sulya: 21 gramm...vagy az egyik az alcime :D

#176: Figyelj, a végén belemagyarázzuk, hogy a 21 gramm az intelligencia az emberben<#idiota>

Dehogynem. Megtanulnánk gyorsolvasni.:)

Walk the Talk.

mikike
talán el kéne olvasni a könyvet
nem hiszem, hogy ártana

bár attól tartok, számotokra haszna sem lesz...

egyáltalán mi ez a 22 g? honnan van? ki mondta?
Húha, ebbe inkább ne menjünk bele. A relativitás elmélet szerint tényleg nagyobb a tömege egy gyorsabban mozgó testnek, de hogy ezt grammokban lehessen mérni, ahhoz ahhoz egy embernek párszor meg kell kerülnie a földet másodpercenként...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Most csak filózok.
Azt hiszem köztudott, hogy minden mozgásban levõ test bizonyos nagyságú energiát képvisel. Ez vonatkozik a vérre, a sejtek egymással való kummunikációjára........stb, stb. Ezek "tömegvonzása" a halál pillanában megszûnik, és ez a 22 gramm.

Azért jól eltávolodtunk a mesterséges értelemtõl.

Walk the Talk.

Valószínûleg jópár élõlény hasonló súlycsökkenést produkálna döglõdéskor, de garantált hogy az a 21 vagy hány gramm nem a lélek távozásának tudható be hanem valami más folyamatnak (akár a tüdõ leállása, akár bármi más)

No most megkapom a magamét.<#rinya>

Walk the Talk.

Az a 22gramm K I N E K számolt be az "élményeirõl"?!

Csak kérdezem, hogy az állatok, melyek nagy része meglehetõsen fejlett inteligenciával rendelkezik / most nem a fagyasztott csirkére gondolok/, az õ "lelkük is mérhetõ? És ha igen akkor az hova távozik?;-)

Walk the Talk.

Hát JAH!!

Walk the Talk.

<< Könyörgöm csak egy aprócska bizonyítékot! >>

A halálkor távozó lélek 22 grammot nyom, ez neked nem elég bizonyíték ??? <#idiota>

Balogh Béla:"Több tudományág eredményeinek (fizika, matematika, orvostudomány, agykutatás, pszichológia, evolúciós elméletek) összevetése után olyan következtetésekre jutottam, amelyek egyértelmûen cáfolják azt az elképzelést, miszerint az ember pusztán anyagi lény, és halálával számára minden véget ér."

Könyörgöm csak egy aprócska bizonyítékot!

Walk the Talk.

Azt hiszem félreértetted mikike-t. Õ a vallás oldaláról közelíti meg, más pedig / pl én / tudományos oldalról, ha elfogadom a rezgés elméletet. Azt persze én sem hiszem, hogy a világegyetem tele van kószáló lelkekkel, akik egyszercsak valamely oknál fogva testet öltenek.

Walk the Talk.

<#falbav>

"úgy olvastam/hallottam, hogy lélek lehet anyag nélkül, de anyag csak akkor keletkezik, ha a lélek úgy dönt testet ölt / lelassítja a rezgését"

Látod ebben egyetértek Veled.

Walk the Talk.

mikike
egyébként ha ez érdekel téged, balogh bélá-t ajánlom
végsõ valóság
http://www.baloghbela.hu/

mikike
nos...
fogalmam nincs
illetve... fogalmam azért van: ld. aláírás

úgy olvastam/hallottam, hogy lélek lehet anyag nélkül, de anyag csak akkor keletkezik, ha a lélek úgy dönt testet ölt / lelassítja a rezgését

Egyébként az emberi tudás nagyon viszonylagos, kémiai folyamatok összeséga, melyet külsõ bevitellel könnyen lehet befolyásolni. Ha egy tökre ateista egyénnek halucigéneket adnak, biztos olyanokat fog tapasztalni amikben alapból nem hisz. Ha ezeket a kémai összefüggéseket megfejtik /miért is ne/, akkor mi áll a mesterséges intelligencia elõtt?

Walk the Talk.

Ez az amit sokan nehezen tudnak feldolgozni.

Walk the Talk.