Teremtsünk intelligenciát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
(csak egy fehérje önmagában kevés, ugy értettem)
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
de miért lenne az adatszállitás probléma? már most fénysebességgel tudunk adatot szállitani, akkor az miért probléma?
Walk the Talk.
Azt hittem, hogy az energiahalmazon natur energiát értesz, semmi fizikai testet (vammit...)
mozgási, helyzeti, elektromos, belsõ..........
szerintem az alapvetõ probléma még ugyanaz marad, legyen az energiaátvitel egy fémszálon, egy mesterséges fehérjén vagy a térben elektromágneses hullámokkal, esetleg mittoménmivel
"energiahalmaz? ez alatt mit értesz? szabad, nyers, áramlo energiát?"
Ma egy gépet csak izgõ-mozgó testben tudunk elképzelni, de bizonyára Te is halottál az amorf testekrõl.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Csak a jelen kornak megfelelö "programozás"-ra van szüksége.
(psszt..a gépekröl ilyeneket ne mondjál, mikike keresztre fog fesziteni érte<#idiota>#idiota>)
Walk the Talk.
(hú, eltávolodtunk kissé a témától :) )
A gépek esetében hasonló a helyzet, s csak idõ kérdése lehet, hogy mikor "jönnek rá", hogy el képesek látni önmagukat. Az új generációs computereket nem emberek, hanem számítógépek végzik. A mérnökök csak a kritériumokat adják meg.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ha a "hardware"-t helyettesíthetnénk tisztán energiával, akkor
az öntudatunk anyagtalanná válna..
És, ki tudhatja, hogy nem eshet meg?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Sõt! Egy olyat is, akit bébi korától programozva, korosztályánál
messze, több nagyságrenddel intelligensebbnek tartanak tanárai.
Néhány paramétere: önnállóan felismeri a nyelvek törvényszerûségeit,
öt évesen már százezres nagyságrendekkel, tizedes és természetes törtekkel számolt. Zenei hallása 0,2 Hz-nél pontosabb.
Memóriájára jellemzõ, hogy 10 perc alatt négy versszakos verset
értelmezve megtanul, vagy elsõ hallásra Klasszikus zenemûvek jellemzõ
részeit..
De szerintem, több milliárd intelligencia készítõ társam van a földön.
Így köztetetk is akad biztosan..
Mi a fenének akarnánk, Si-chipekbe olyan truktúrákat készíteni, amiket még ma nem ismerünk?
Az emberi agy adva van mint erre a célra kifejlesztett hardware.
A programozására kell csak odafigyelni.
Ne "hatáltalánost végzett" dadusok, félmûvelt tanerõk a hátukkal "képezzék" bölcsis koruktól a gyermekeinket!
A hátukkal.. Nos, aki már járt bölcsibe, oviba, isibe..
Az tudja, hogy többet látják a gyerekek az egymással beszélgetõ dadusok-óvónénik hátát a kicsik, mint az elejüket.
A "foglalkozások" (ha vannak!) szinvonaláról pedig jobb ha semmit sem mondok, mert a szinvonal szó beperelne..
Azt szeretném tudni, hogy szerinted van-e az anyagtól független "lélek"?
Mert ha úgy gondolod, hogy igen, van, akkor elég egyértelmq, hogy abban a nézQpontban nehéz elképzelni a "mesterséges" inteligenciát.
Viszont ha úgy gondolod, hogy nincs anyagtól független lélek, akkor gondold végig, hogy ha magának az anyagnak a reakciói vezetnek oda, hogy mi itt most tudunk érvelni és vitázni, akkor miért ne lehetne ez mesterségesen is megvalósítható. Miért csak a természetnek sikerülhet ezt létrehozni. Ebben az esetben nem tqnhet lehetetlennek, csak talán az emberiség nem lesz képes rá, bár szerintem valamikor képes lehet.
"Élõ és élettelen anyagra egyaránt jellemzõ sajátosságokkal rendelkeznek. Önmagukban nem mutatnak életjelenségeket, nincs anyagcseréjük, önálló mozgásra képtelenek. Élõ anyagként csak gazdaszervezetben, annak folyamatait felhasználva viselkednek. Így tehát nem egyértelmû, hogy élõlénynek tekinthetjük-e õket." Wiki
az inteligens gépnél pedig nem a mai csúcsszámítógépekre gondoltam, azok szerintem nem tekinthetok annak, arra gondoltam, hogy elméletileg lehetséges-e
semmi ilyesmit nem gondoltam
Hol láttál te kreatív vírust bazz ?
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
úgy látom te is ugyanabban a hi-tech álomvilágban élsz mit a többiek
akkor tájékoztatásul, hátha mégis befogadja az elméd:
egy (számoló)gép nem képes kreativításra - míg egy vírus már igen
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Van az ember, ami a saját (igen bonyolult) logikája alapján problémahelyzetekben gyakran kreatívan és váratlanul oldja meg a problémát, ennek ellenére gyakran rosszul, még megfelelõ információ birtokában is. Emellett a kreatív emberek más és más utakat találnak. Nem lehet mindegyik jó, de attól az ember még inteligens ugye.
Van egy (elméleti) nagyon tökéletes gép, ami problémahelyzetekben szintén "kreatívan" és elõreláthatatlanul (legalábbis ha nem futtatjuk mi is valamin ugyanazt a "softwaret v mit, ami a gépben is mûködik) old meg problémákat, de ugyanazon információk birtokában az összes ilyen gép ugyanazt teszi. Viszont ha jól van összerakva, akkor csak abban az esetben téved, ha nem kap kellõ információt.
Melyik az inteligensebb? vagy Melyiket nevezzük inteligenciának? Akkor most az inteligenciához az egyéni akarat és célok keresése is kell? És ezt nem lehet beprogramozni? Vagy a gép is ugynolyan inteligens, mint az ember, csak mivel gépbõl esetleg sok ugyanolyat tudnánk csinálni, ezért hajlamosak vagyunk gépiesnek tekinteni?
/és mi van akkor egy vírussal és a számológéppel, ezek összehasonlítása olyan mint a fenti, csak néhány nagyságrenddel kevesebb bit/sejt kell hozzá?/
Még 200 tucat kérdést fel lehet tenni, nem is feltétlenül konkrét válaszokra vagyok kiváncsi:
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
ehhhehehe, ezen most kurva jókat röhöghet az univerzum rendszergazdája
kérlek magyarázd el nekik mekkora különbség van a számológép és a számítógép, meg a számítógép és az emberi agy között, mert én tudom, hogy nekem reménytelen feladat lenne meggyõznöm õket arról, hogy van különbség
(és nem csak mennyiségi)
amúgy az én életemet nem computer irányítja, de biztos ez velem a baj...
Walk the Talk.
Amúgy az elmúlt 10 évbe rengeteget fejlõdött a mesterséges intelligencia kutatás. Robotok már foci meccset játszanak, beszédfelismerõ rendszerek, 3d-s tárgyakat képesek felismerni, sõt már az arcfelismerõ rendszerek is rengeteget fejlõdtek. Ha ennyit fejlõdött a tudomány 10 év alatt, akkor el lehet képzelni mi lesz 100 év múlva.
Semmi sem megérthetetlen, csak az ember lusta.
elég kevesen értik azt a dolgot
az emberi agy sem gondolkodik másképp, legegyszerübben az igen-nem reakcioval irhato le, ami szerintem nem sokban különbözik az 1-0-tol..
szerintem azért egy marék homokban nincs látványosan elrejtve egy-egy Einstein, igy nem hiszem, hogy ennek igy kéne lennie.
Az intelligencia valamilyen cselekvést, "életet" feltételez, illetve szervezödést (ld: bolytudat)
én nem tudnék/akarnék definicíót adni az intelligenciához, hiszen az pontatlan lenne
mivel egy idõ után látványosan megjelenik, feltételezem, hogy minden összetevõben (az "anyag"ban) alapesetben benne van
abban nem hiszek, hogy 1-esekbõl és 0-ból összerakható, mint valami lego
De valóban a valóságnak csak önmaga lehet pontos modellje.
Viszont én csak az inteligencia mibenlétéhez akartam egy hasonlatot mutatni és az élõlények inteligencia-evolúciója erre szerintem megfelelõ.
Egyébként összekeverni tényleg nem kell. A példával csak arra szerettem volna rámutatni (111), hogy az inteligencia szerintem nem egy pontosan definiálható fogalom, hanem egy bizonyos készség után már inteligenciáról beszélhetünk, de nincs éles határ.