Teremtsünk intelligenciát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A mesterséges intelligencia megteremtése, ill. létrejötte csak idõ kérdése. És ez csak emberiség javára fog vállni. Mégpedig azért, mert ez az emberiség túlélési esélye. A mesterséges intelligenciát nem úgy kell kezelni, hogy az csak úgy egyszercsak megteremtõdik, hanem nagyon hosszú folyamat eredménye, és soha nem állíthatjuk, hogy ez csúcs. Mivel a földön eddig már ötször volt nagyobb kihalási periódus, akkor nagy a valószínûsége a következõnek. Ha viszont az ember a gépekkel szövetkezne, nem biztos, hogy szükség lenne a föld oltalmazó szerepére. Persze azok a gépek bizonyára nem így fognak kinézni, pl. amorfok lesznek.

Walk the Talk.

mikike
ezt ki is mondta?
mert én nem emlékszem ilyenre

azt írtam, hogy dobokockákból (anyagból) nem tud életet csinálni
úgy hogy ledobja a sarokba és magára hagyja...

aztán majd "magától" összeáll...

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Szóval azt mondod hogy nem lehet táptalajt, mûtrágyát, esetleg kaját készíteni mesterséges úton ? Aha.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

mikike
a földet nem te teremtetted
csináld meg ugyanezt mondjuk dobókockákkal

oké, ez a két hsz megy be a topik leírásába, és minden további hozzászólás értelmetlen... <#idiota>
még ha komolyan végiggondolod, ezzel mindent összefoglaltunk :)

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Sadist
Vagy azért, hogy saját magát szórakoztassa, esetleg gyakoroljon/tanuljon. Lásd játékokban mesterséges intelligencia, sakk/amõba/póker AI stb. Amúgy de.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nem azért hozza létre az ember a gépeket és ruházza fel azokat inteligenciával hogy megkönnyítse saját életét?

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

gameplusz
Tudok egy jó módszert: nemz gyereket :D

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

valószinüleg nagyon értesz a 'gépekhez' ha ilyeneket kérdezel

lehet feltünt de nem csak a gépek fejlõdnek folyamatosan, csupán azokról többet tudsz mert amikor kijön egy új játék alá van irva a gépigénye

http://www.lohere.net - a MagyarChan

sz4bolcs
Most én a tudósok helyében keresztbetenném a kezem, várnék tíz évet, aztán rádmutatnék. xDD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Super Saiyan
lol igaz menj 10 évet vissza az idõbe és mutass meg 1 embernek 1 PSP-t :D

>:C

light00
Inkább: mért, az mi? :DDD

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

sz4bolcs
Ahogy kolléga megfogalmazta meglátva a címet: "itt az esgén??!" xDD

light00
<#crazya><#nevetes1>

sz4bolcs
szívesen. xDDD

light00
Na barátom, ez már kisarkitás :D

sz4bolcs
hopsz, elszóltad magad. <#idiota><#hehe>

light00
Hö...mivan? Egy: a tanulás feltételezi a gondolkodást, igy a kettö egy. A lélek meg egyedi kifejezés, lelke van annak, ami él. Egy gép soha nem fog "élni", az ember szemében csak egy gép marad, igy nem sorolja az élölények közé. Ennyi. És a sci-fit nem kell belekeverni (najo de :D), az fabtázia-szülötte, nme hajtja a gép uralma alá az embert, mivel programozott alapokon kell nyugodnia. És hadd ne magyarázzam tovább. (Najo, hamár példálozni akarunk: I robot)

sz4bolcs
Ennyire laza feltételekkel én is tudok élõt teremteni, fogok egy föld kupacot, formálok belõle valamit, azt csá. Nem ember, tök másból van, de cáfolja meg valaki, hogy élõ. Még szervezõdik is. Magára hagyom, pár év múlva rajta a virág.. xD

ALIENwoods
Pont az ilyenekbõl születnek a 'csuda-gép-önálló-életre-kell-és-uralma-alá-hajtja-az-emberiséget' témájú filmek :D

ALIENwoods
Szóval a gép egyik szülõ atyja az lesz aki megadja majd nekik a "Tanulás" képességét, a másik aki a "Gondolkodást", majd a harmadik aki beleleheli a "Lelket"?

light00
-És az emberteremtésbe ne kössetek bele, példaként hoztam föl. köszi-

light00
A gépet nem embernek kell teremteni, hanem gépnek. Isten embert teremtett, nem Istent. A gépnek meg kell mondani, te barátom gép vagy, én ember. ennyi. Nem emberként kell élnie.

light00
a gépnek nem feltétlenül ugyanabbol kell élnie, mint nekünk. söt. a többire a válasz #35

light00
mikike mostmár nagyon kiváncsi vagyok rád, tényleg érdekel milyen lehetsz valojában. HOgy a retek fenébe jöbbek ide meg a másikba is az emosok??????

sz4bolcs
Az addig oké, hogy van egy adathalmazod számítógépen, tökéletes modellezése az embernek, atomokra lebontva, és akkor hogyan tovább?

Mi sem a levegõben lógunk, nem attól élünk..

sz4bolcs
jó, de gondolj bele rajtad kívüli létezõ dolgok nélkül te sem nagyon lennél. Hogy programozod le szegény programnak a levegõt, és az õt körülvevõ jelenségeket?

light00
A gépböl alap, hoyg hiányzik néhány életben rejlö dolog. Ösztön. Intelligencia. Akarat. Stb. Ezt valahogy meg kell "tanulnia", másnem bele kell programozni. Vagy programozott alapokon nyugvo gondolkodo entitás. Tehát az alapokat le kell fektetni, hogy abbol tud majd maga számára fejlödni a gép. Innentöl "tud" tanulni. És igenis célszerü feltételezni, hogy a program tudja magát tovább irni. Mert igenis tudja. Ha megfelelöen le vannak fektetve az alapok.

mikike
igen a gépek istene az ember lesz
de mindjárt ebbe is belekötnek az emo-sok

ALIENwoods
Nézzük mezei alapon,

Isten megteremtette az embert saját képmására (a cselessége miatt van hogy mindenki különbözik, ergo nehogy megtudjuk milyen is valójában :P).

Az ember megalkotta a gépet saját képmására. Így a gépnek az 'istene' az ember lesz?

---

Mivel a földön az ember a legfejlettebb és intelligensebb élõlény ezért maximum önmagát másolhatja egy gépbe. Az hogy a másolat képes lesz-e a fejlõdésre (Program nélkül!)... na ez egy jó kérdés :)

csgery
:D
sz4bolcs
Hagyd, csak nem tudja elképzelni, hogy a kutyák b*sznak..

light00
Jesszusom, mikike ne folytasd már tovább a saját lejáratásod. már komolyan olyan veled a társalgás mint egy sajtreszelövel valo rejszolás. Aki tudja tudja, aki nem, hát igy járt...

Most nem a TERMÉSZET alkotta intelligenciárol van szo, hanem MESTERSÉGES, ember alkotta intelligenciárol. A másik topikban leirtam a különbséget. De ha most belekötsz abba, hogy "áhá, a természet alkotta, nem magátol jött létre?"..... ... ... ...

csgery
Te sem magadtól jöttél létre, tehát mesterséges vagy!
Amúgy az intelligencia nem mesterséges szvsz, hanem az, amit mondjuk egy játékhoz írnak.
mikike
komolyan nem értem
az intelligencia ("mesterséges") miért nem tud MAGÁTÓL létre jönni?
hiszen ti errõl meg voltatok gyõzödve...

mikike komolyan hosszú távon káros az egészségre
És mirk...te is beteszed az öntudatot a mágiskus, soha meg nem fogjuk tudni csinálni dolgok közzé, úgy mint annakidején a szerves anyagok voltak. Csak az életerõ hozhat létre szerves anyagokat.
Vajon hogy dõlhetett meg....

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

mikike mániája hogy az életet egy tévéhez hasonlítja. de fõleg az evolúció témakörében. és aztán evvel érvel.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

csgery
Óvazzeg, itt is a TV-rõl van szó XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
mikike
teremtsüüüünk???
miért nem jön létre magától, mint a TV?

Landren
nem csak az embereknek vannak érzelmeik

sose nyomd fullba a kretént

akyyy
egy mesterséges innteligencia miért lenne rab? meg szolga?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

a faj szót élõlényekre használjuk nem gépekre. és ha már 10 milliárt terrabyte adatot fog feldolgozni egy másodperc alatt akkor is csak gép marad, ne keverjük össze.
ez az életre kelés meg a mesterséges intelligencia szép mese, de csak mese. a gép nem képes önálló gondolkodásra, csak arra amit beprogramoztak neki.
persze asimov könyvekben meg a terminátorban jól hangzik a gépek öntudatra ébredése de nyilván nem így lesz, a gép is csak eszköz mint a kerék vagy a csavarhúzó, nem pedig új faj.
a jó és rossz közötti különbségtételt ne keverjük bele, jó és rossz abszolút relatív.
a gépek érzelemivel meg szintén úgy vagyok hogy túl sokszor néztétek meg az Én a robotot. csak az embereknek vannak érzelmeik.
Landren
Én értem és megértem amit írsz, csak így ebben a formában nem hiszek benne, és épp ezért nem tudom magamévá tenni. Mármint azt, hogy elektronikus úton is el lehet érni pontosan azt a végeredményt. PL. nehezen tudom elképzelni, hogy egy gép érzelmi alapon változtassa a döntéseit, vagy, hogy szerelmes legyen a másik gépbe, vagy ennek a gépnek az elvesztése után depressziós, vagy esetleg öngyilkos legyen.

sz4bolcs
szerintem meg élõnek kell lennie, hogy úgy érzékelje, mint mi. De mi az élõ? xD

És mi a lélek? Az emberi agy specifikus gráfhálózatában végbemenõ kémiai folyamatok. Mondd úgy hogy minden ember más, és más a lelke.
Azt kellene megértsék az emberek, hogy nem mágikusabb, különlegesebb az ingerületátvivõ anyagok által meghatározott érzelmek, mint egy elektronikus. A lényeg a végeredmény.(ami ugyanaz lehet)

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

Landren
Én azért egy ilyen gépek által szimulált dolgot nem neveznék érzelemnek, pontosan azért mert nem kémiai úton jön létre. Ha majd eljön az idõ mikor ez aktuális lesz, akkor ki lehet majd rá találni egy új fogalmat, de az érzelemeket egy gép soha nem fogja úgy átélni mint egy meber, mivel nem hiszem, hogy a gépeknek valaha is lesz "lelke".

Ja es a kerdesre hogy miert akar az ember MI-t alkotni??
Hat ket fo oka van:
1. Mert onamgat akarja megismerni, latni akarja hogy lehet meg maskepp is elni; tudni akarja egy kivulallo velemenyet, hogy tanulsagot szurjon le belole
2. Rabszolgamunka

Hat ez sajnos nemigaz. Az erzelmeknek is van definicioja, azt is lehet "szimulalni". A szimulalast en itt valodi-nak mondom, csak a robot eseteben nem kemiai anyagokkal tortenne, hanem programmal.
Sajnos az ember olyan hulye hogy ha modjaban fog allni megepiti ugy hogy erzelmei lehessenek. Meg ez hagyam lenne hogy csak joerzeseket tenne bele, de hogy minel jobb legyen a "muvuk" negativakat is betenne, mert az ember meg ennal is hulyebb es az eletet csak a problemakon at tudja "egesznek" tekinteni.

nemtom...de jo kérdés

sz4bolcs
Már van intelligens mosópor. Az mitõl az?