Hibernáció

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az ivarsejteket lehet fagyasztani, az embriót meg már nem. Mihelyt egyesül a két ivarsejt, máris fagyaszthatatlanná válik. Miért? Mi az a változás, ami ezt okozza?
szerintem a fagyással az a gond, hogy a víz térfogata ugye szilárdan több mint folyékonyan, és szétpattintaná a dolgokat itt bennünk... persze csak akkor ha fagypont közelében van a test... ha jól értelmeztem az eddigieket, ezek mind arról szóltak hogy testhõmérséklet alá, de még 10 fok fölé hûtve az emberek lelassulnak életfolyamatilag...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

vegicsek
A túlhûtött víz kicsapódik kristályokba az emberi testben, mert van mire

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

light00
de akkor, drága barátom, ne nekem ird, hogy nem amorf! :D

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

light00
és ki irta, hogy amorf? :P

de ettõl még nem amorf ;)

light00
ugy értsd, hogy a hirtelen lehütött kén nem azonnal áll be kristályrácsba, hanem eltelik egy kis idö. Annyi igaz, hogy a kén ezalatt is szilárd. A tulhütött viz pedig folyékony marad, (és szerintem kis idövel ez is megszilárdul, jégkristályokba) amugy azt beszéltük, hogy létre lehet hozni, de a tulhütött viz annyira instabil, hogy a legkisebb mechanikai behatásra (értsd: rázd meg) is azonnal kristályrácsba rendezödik.

Te, két percel ezelõtt beszéltük ezt msn-en.
Csak valaki írta hogy azt csinál, de attól függ hogy érti, mert szerintem olyat mint pl a kén, nem tud.

light00
jaj dzsizusz, ne szoszerint ércsd már bajátom. Nem amorfizálodik, hanem hirtelen tulhütik, igy nem fagy meg, csak idövel.

De a víz nem amorfizálódik... szerintem olyat nem tud.

light00
Ha nagyon gyorsan lehütik, attol még azonnal nem vesz fel kristályszerkezetet. Mint a kén. Idövel igen. Speciális nyomás-hömérséklet játékkal talán ki lehet vadászni egy megfelelö állapotot, persze ugy, hogy ne haljon bele az ember :D

vegicsek
De van lehetõsége kristályszerkezetet ölteni, ráfagy a sejtjeidre

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

dunga
Na meglestem a leírt SP részeket. Hát igen odavernek:]

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Hixer
Ez igaz, ezér találták ki, ha iszonyatgyorsan lehûtik az embert nagyon kicsi hõmérsékletre, akkor a víznek nincs ideje megfelelõ kristályszerkezetet felvenni, és ilyen amorf formát ölt, ami nem roncsolja a sejteket. Egyébként a hibernáció sztem csak az életfolyamatok nagyonnagyon nagy csökkentését jelenti, nem megállítani akarják, csak a hõ elvonása az összes, öregedõ, stb reakciót a testedben lelassítja eszméletlen lassúra. Igen a kiolvasztással vannak gondok, mert az még nem megy :D

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

light00
Ez biztos a hely varázsa<#idiota>

lájt, miért érzem azt hogy Vasárnaptól Keddig tartó uborkaszezonunkban ez a téma fel fog vetõdni... <#idiota>

Az õ inerciarendszere szerint csak 10 évet fog öregedni!
ja tényleg #52 :P

mellesleg ha valaki kérdené, nem meddõ dolgokon vitázunk hogy 'mi lenne ha fénysebesség közelében utaznánk és akkor küldõ idõ meg belsõ idõ meg mittudomén' , ezek igenis keményen ki lettek próbálva összehangolt atomórákkal, és ûrhajókkal.

sz4bolcs
Akkor nincs mese... el kell menni jógát tanulni. xD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

De 2100-ban már lesz idõgép is szal visszajöhet! <#nezze><#idiota>

Nem, õ csak 10 évként éli meg - legfeljebb annyit lát, hogy odakint minden nagyon gyorsan történik.

De tod mit, majd holnap kipróbálom, írok ha végeztem :)

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

light00
Wáááá, istenem, micsoda TÉK!

light00
Azért az nem ugy megy. Ö ugyanugy átéli azt a 4 000 000 évet és tuti halálra unja magát, csak a teste öregszik 10 évet. Az más kérdés hogy utána mehet az állatkertbe :D

Nuki: <#idiota>

Sz4bolcs: Az életfolyamatok zajlanak, csak sebességük radikálisa csökken. Igy öregszik a test, csak elég lassan, hogy ne legyen számottevö.

Elérhetõ. Megnyomom a power gombot és már alszik is a windows :D

on:
van rá másik mód. építessz egy közel fénysebességgel repülõ ûrhajót, és amíg 1 évet repülsz vele eltelik itt 200.
Vagy pl. az Androméda-köd 2 millió fényév, de kellõen gyors ûrhajóval emberi idõ alatt megjárható lenne. Csak amíg te öregednél 10 évet, itt eltelne 4 000 000 (és mehetnél állatkertbe mint õs-õs-õsember :D)
Szal hibernálni még mindig egyszerûbb.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Ötletek?! Nem gondolod ez a kérdés a hibernációt kutatóéknál is elhangzott már? <#hehe>

Fallout, brahminok, órjás gekkók... (Y)

sz4bolcs
félig lelõtted a poénom...

a kérdés csak annyi, hogy a hibernáció alatt öregedik-e a test. Mert ha igen, akkor hiába ver 1et a szív percenként..

sz4bolcs
Mad Max... Rémlik? xDDDDDDDDD

light00
Csak visszajönni nem tudsz, ha esetleg nem tetszene<#idiota>

szerintem a hibernálás mélyfagyasztással tuti nem, inkább vegyi anyagokkal oldhato meg. (ld.:#9) Ezt azért egy mélyfagyasztásnál nehéz kiküszöbölni. A test, meg már tudjuk, képes magát hibernálni. Nem kóma, hibernácio. Percenként 1 szivverés, stb.. Mintahogy most már a kómát is képesek vagyunk mesterségesen létrehozni, elöbb-utobb az is menni fog.
Ötletek?

Chrystopher
Hmm. Ez a híbernáció engem is foglalkoztat. Szo-szo <#idiota> fiatal létemre engem is érdekel a híbernáció. Nagyon szívesen tudnék élni 2100+-ban. Nagyon kíváncsi lennék a jövõ technológiájára..

Csuhai G
<#idiota><#idiota><#idiota>

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

htxvm ez hiányzott. mostmár enyém a világ.

#39: ennyire nem vagyok penge angolból, próbáltam olvasgatni a FAQ for Scientists részt dehát .... :| :o

sz4bolcs
"-neeem én nem akartam. sajnálom"

Alcor, a világ vezetõ hibernációs cége: alcor.org
tigeroo
valami karbonit izébe, már nememlékszem:)

riplit kérdezzük meg (és a macskáját)

ehh <#idiota>
konkrétum esetleg? nem volt mellé valami technikai hablaty?

ForzaInter
ugordj be a fagyasztóba, és csak akkor nyitasd ki mikor az összes fórum megszûnik<#idiota>

Yo, Bitch!

sz4bolcs
Úgy, hogy a kedves nigger barátja a fellegvárosban elárulta.

Han Solo-t hogy fagyasztották le a csillagok háborújában? :)

zeli
Hát a Wii-s részben is az van, hogy lefagyasztja magát, aztán véletlenûl úgymarad és 500 év múlva olvasztják ki:D
Na, de ez atopic nem SP-rõl szól :)

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Egyébként hibernálás már van és egy csomó gazdag de beteg ember lefagyasztatta magát, egyelõre a felengedéssel vannak még problémák de már dolgoznak rajta <#idiota>

Valahol érthetõ, ha valakinek 40 évesen gyógyíthatatlan baja van és pár héten belül úgy is meghalna az mit veszíthet?
Eldob pár gyötrelmes hetet a hátralévõ életébõl és egyszer, majd, talán, lesz olyan technika amivel ki tudják majd olvasztani, rendberakják a károsodásokat és meggyógyítják és élhet még 60-80 évet a jövõben <#vigyor2>

Drephis
az nem a wii-s rész ;)

help

NeoMaN
Hibernáció tudtommal már megoldott, de kiolvasztani még nem tudnak úgy, hogy ne halj bele...

R0sc0
hüsd le magad, még nincs nem is lesz :D

És akkor meghalnál, es lenne egy robot ami örökké tökugyanúgy viselkedne mint te amíg éltél... <#idiota>

zeli

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Gerbill
Kösz. Megkeresem hátha fent van még valahol.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

zeli
218 - Õskori jégember :)

Gerbill
Ez melyik rész? Meg kell néznem:)

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Oldal 1 / 2Következő →