Informatikai állások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kereshet olyasvalaki aki az SAP-t bevezetni készül. És kereshet olyan aki használja az SAP-t. Ugyanis a rendszert karban kell tartani valamint feltölteni folyamatosan adatokkal és figyelni a mûködését.
Lévén ami elromolhat az el is romlik. És az SAP szakembere kurvadrága órabérrel dolgozik.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ennek nincs külön neve.
Nálunk van, nem egy. És midnenki másik projektért felel és mind informatikus (progrmaozó, fejlesztõ). Semmi közük a gazdasághoz.. stb.
És igen, természetesen fejlesztésrõl beszélünk. 😄
[/spam]™
Hogy is van? Milyen állás van? SAP progrmaozó? Ezzel én ilyen egy cégre való speciális program összeállítására gondolok.
De akkor milyen cég keres SAP-t ismerõ embert?
[/spam]™
Szerintem nem sokan.. vagy pedig azok nem projektmenedzserek... (nem kutatási hanem fejlesztési projektrõl beszélünk ugyebár)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Lásd Splinter Cellben "Fõvárosi Csatornázási Mûvek" feliratú csatornafedél.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Nem a kaidványokbólszedik meg magukat de pl ha kutatók akkor kutatási pályázatokban is benne van a kutatók órabére ami általában nem alacsony szinten van megállapítva.
Szóval neves oktatók-szakemberek-kutatók igencsak jól tudnak keresni. És azért a fõiskolai fizetés sem "aprópénz"
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Te másról beszélsz.
Hidd el, van az informatikában "informatik alapú" projektmenedzser.
Persze minden csak elnevezés kérdése. 😄
[/spam]™
A Just In time rendszerû gyártáshoz elengedhetetlenek a vállalatirányítási rendszerek. modulokból épülnek fel. Vannak termelõ, gazdasági, nyílvántartó modulok. kezelni képes input és output fileokat különbözõ formátumokban hogyha helyesen vannak megadva a termékekhez kapcsolódó kodszámok.
Konkrétan SAP telepítése egy kb 1-1,5 millió eurós beruházás. És nem azért, mert sok számítógép kell hozzá, hanem azért mert körülbelül 1-1,5 év termelési adatait kell felvinni a rendszerbe papírról vagy más nem kompatibilis informatikai rendszerrõl. Ez rengeteg erõforrást igényel és hatalmas adatbázist. ugyanis csak ezen adatok birtokában kpes a gazdaságosság alakulását és trendek alakulását figyelembe venni a rendszer.
miután telepítve van viszont megkönnyíti a controlling csoport és a csoporton belüli más vállalaltok közötti kommunikációt. Egyféle felügyeletetad az egész váûllalat felett átlátható formában.
Egy projektmanager általában mérnök. Vagyis pontosítsunk. Gazdaságmérnök. Ugyanis tisztában kell lennie a projekt alapjául szolgálú tudományokkal, mindemellett át kell látnia a gazdasági helyzetet és gazdasági döntések garmadáját kell meghoznia cégtõl függetlenül. Ezt nem csinálhatja olyan aki még pl életében nem látott vasszerkezetet vagy egyedül nem tud értelmezni egy tervrajzot vegy nem képes egyedül átlátni egy hálózat összetevõit, de nem is kell értenie hozzá rendszerprogramozói szintig. Ismernie kell az építõkockákat és tisztában kell lennie azok piaci árával lehetõségeivel és azokkal a technikákkal amelyekkel egy projektet menedzselnie kell.
Ez külön szakma. Egy mezei informatikus ezzel nem oskat tud kezdeni sajnos.
[/spam]™
[/spam]™
Ha ilyen infósok nem lennének akkor ti most nem neteznétek 😊
ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w
egyébként tény hogy elfogult vagyok, de "õk" még inkább azok, valoszinuleg sose nyitottak még flash dokumentumot, és ennek ellenére igy támadják, én nem vagyok sajnos nagy html-ben, de azért irtam már html kódot, tehát ismerem annyibol hogy véleményt alkossak róla.
a google egyébként nem biztos hogy 99% ot hoz, gondolj bele pl hány webdesigner céget lehet megtalálni google-n? Saját tapasztalatbol is tudom, hogy a munkák nagyrésze ismerõstöl, szerencsébõl kifolyolag, illetve sok sok utánajárásból és emailezgetésbõl jön be.
.: mobilize.hu :.
a fizut én se tudom pontosan, de egy átlagos tanár sztem 2-3 ezer között kaphat. bruttó
másrészt nem ismerem a konkrét számokat, de sztem igencsak idézõjeles az az "aprópénz"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
meg pl. A vállalat weboldalán automatikusan megjelenhet hogy milyen termék van raktáron.
Van valami amit nem igazán értek. Sok tanárom van(volt), akik szakmailag nagyon ottvannak (phd, két diploma, stb). Válogathatnának a zsíros állások közül. De nem, õk egy egyetemen/fõiskolán tanítanak aprópénzért, 0 szakmai kihívással (max néha kutatgatnak). Ezt még egyiktõl sem mertem megkérdezni.
Statisztikákat készít 😉 Láttam már informatikához csatolt statisztikust is...
Várj meg is van: Akkreditált felsõfokú informatikai statisztikus és gazdasági tervezõ (OKJ 55 4641 01)
statisztikus
Statisztikus asszisztens
Statisztikus-elemzõ
Biostatisztikus
Matematikus-statisztikus
[/spam]™
statisztikus, szervizes, projekt-, minõségbiztosító (van olyan is az IT-n belül), adminisztrátor, adatbázis
[/spam]™
Amúgy van még térinformatikus is vagyok. 😄
[/spam]™
Vagy ott van a kihaló (?) szakma a számítástechnikai mûszerész.
Milyen szót használnál egy szabadszavas keresõben egy álláskergetõ oldalon?
informat~, programozó, fejlesz~, web~, html~, grafik~, helpde~, rendszer~...? Mi van még? 😊
[/spam]™
Na jó a grafikát valahogy valahova valahogyan télleg, de õ sztem mindenhova kicsit. Azaz úgy is lehet grafikus valaki egy gmae projektben, h még nem látott TP-t sem.
De mi van még? 😊
[/spam]™
Van a "multimédiás" fejlesztõ. Ide tartozik a Flash is.
Van a kliens oldali programozó, aki a grafikustól kapott layout-tot alakítja HTML-lé, illetve egészíti ki Javascriptes dolgokkal.
Van a szerver oldali programozó, aki a HTML keretbe rakja bele a szerverrõl jövõ (adatbázisok, adatállományok,...) dolgokat, fogadja az ûrlapokról jövõ adatokat különbözõ szerveroldali nyelvek segítségével.
Ez utóbbi két csoportot végezheti programozó is (sõt egyes esetekben programozók végzik ezeket a dolgokat).
Persze ezen csoportok között erõteljes átfedések vannak - a szabadúszók esetében kötelezõen.
Rendszergazdák - na ennek is van sok fajta vállfaja:
* A helpdesk és a rendszergazda között elhelyezkedõ "segéd", aki kisebb ügyekkkel foglalkozik (biztonsági mentések, felhasználói siralmak, account-kezelés)
* Az "átlag" rendszergazda, különösebb szakosítás nélkül (sima OKJ-s képzés).
* A szakosított rendszergazda: ilyen például az MCSA, a CCNA, az LCA,...
* És ezek felett a rendszermérnök - ha ez vehetõ külön kategóriaként az elõzõtõl...
Még a grafikusok mellé jöhetnek a CG animátorok, akik például a 3D-s animációkat csinálják.
Ja és még a tanár... 😉
De úgy, mintha olyannak mesélnéd, aki most hallotta életében elõször ezt a szót (na, ilyen szinten vagyok én :]).
[/spam]™
[/spam]™
[/spam]™
Akár ide sorolhatunk még:
• Projekt vezetõ: olyan programozó, aki szintén progrmaoz, de egy projektnek õ a vezerõje és szétosztja a részvefadatokat más programozóknak
• Számtek bótban dolgozó: elad, forgalmaz, árukiszállít, összeszerel, szervizes
Nah, ilyen is van.
Gyûjtsünk még. 😊
[/spam]™
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
ugy látszik,tényleg van mit tanulnom még 😊
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
• Vannak a progrmaozók: midenn féle, C, Delphi, stb stb...
• Vannak febfejlesztõk: HTML-tõl JS, PHP, stb..stb.
• Vannak helpdesk-esek: telefonos, vagy céges segítségnyújtás..
• Vannak rendszergazdák: cégnél, suliban. Vidózon, Linuxon.. stb stb..
• Van olyan is, hogy informatikusnak álcázott titkárnõ: amikor word exel kell, de te viszed a leveleket a opstára és veszed fel a telefont. Ja ezt szokták még adminisztátornak is hívni.
Mi van még?
[/spam]™
Tévedés. Nézz utána a szemantikusságnak. Nem lehet akármivel telerakni.
"a tárhely regeknél is ott van a kérdés,h a keresõk milyen kulcsszavakra keresésekor dobja ki az oldalt találatok közt..."
<meta name="description"...
<meta name="keywords"...
Ennyi. De ez kevés a keresõnek, ami a tartalomban is keres. Ergó külön elérhetõvé kell tenni a tartalmat.
Másrészt nem a tárhelynek a kötelessége a keresõszavak megadásának lehetõsége (ez az ingyenes tárhelyek miatt terjedt el, ahol a keretes szerkezet - ami SEO szempontjából még jobban ellenjavalt - miatt volt szükséges).
sztem a következõ lenne a megoldás:
szal van 1,azaz 1 index.html (v php,v amit akartok / kitaláltok)
szépen beillesztitek a flasht...
a tárhely regeknél is ott van a kérdés,h a keresõk milyen kulcsszavakra keresésekor dobja ki az oldalt találatok közt...
ejjjj,ez de csunya mondat lett 😄
nade ugye ezeket bele lehet pötyögni a forrásba is még a tárhelyi kérdéseken tul...
nem lesz 6 megás a html,ha vki irkál bele 20-25 sort még,és a flasht se fogja kilökni a böngészõablakbol 😄
és ha vki ésszel csinálja,akkor meg tja oldani,h ne kelljen 5 percet várni,mig a %-csik végigfut,mint pl. azon a nagyon gagyi kávés pontokat babra cserélõs izén, ami sztem nem is eredeti, meg nem is gyors... és sztem jol se néz ki 😊
most miért kell még mindig szapulni,h flash,v nem flash?
azt is be kell illeszteni html-be,nem? akkor meg?
a html meg azért van,h az ember minden szirszarral teleirkálja a forrást...
ha tévedek, mint lentebb már tévedtem itt-ott, nyugodtan javitsatok ki.
szivesen tanulok hozzáértõktõl, és nem félek a hibás fogalmakat a fejemben helyesre cserélni 😊
de most tényleg én vok annyira hülye,h ilyen 1xrüen akarom megoldani ezt a keresõs problémátok, v tényleg meg lehet oldani ilyen könnyen?
amugy meg mindenkinek az az isten, amihez ért 😊
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
ennyi, nemkell ezt túlragozni 😄
amíg a gúgli és az adobe nem lép afelé, hogy a flash tartalmak ne szenvedjenek ezen a téren ekkora hátrányt mint most (xml tartalom "elfogadása", illetve valami szabvány flash "linkezés" amit "szeret" a gúgli, valamint még rengeteg dolog), addig a flash csak az ilyen szép, stílusos, "kibõvített szórólap" jellegû oldalak kivitelezésére alkalmas...
szeretem a flasht, zseniálisnak tartom, fogjuk rá, hogy értek is hozzá, de azért oly elfogultan megítélni, mint ahogy grizzly barátom teszi butaság 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Nyomtatott (nagy felbontás) médiánál igen.
Viszont a képernyõn (kis felbontás) megjelenõ kenyérszövegnél (ami kis méretû - legalábbis a címsoroknál kisebb) nem. Ugyanis a talpas betûtípusok talpai az alacsony felbontás miatt "elvesznek".