Túlélõtúra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy az erdészek kifejezetten nem szeretik a tûzrakásokat, úgyhogy arra eléggé harapnak ha ez még szabálytalan is.. amit még be kell tartani, ott kell lenni elegendõ víznek is hogy el tudd oltani.. az emg megint egy másik dolog hogy tudja-e az aki tüzet rakott hoyg lehet biztonsággal eloltani egy tüzet :)
én pl éppen ezért (is) elég ritkán rakok már tüzet, inkább gázfõzõ
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Az összes forrásból lehet inni, ami folyik. Ha nem ivóvíz akkor azt kiírják. Néha vannak ilyen területi problémák, hogy beszennyezõdik egy forrás. Múltkor nálunk volt ilyen, de tök jól szóltak ilyen emberkék a környéken... Tehát ha bemész egy boltba vagy kocsmába vagy ilyesmi helyre és látják hogy túráztok akkor már lökik hogy nem iható ez és ez mert beszakadt vagy valami ilyesmi.
Patakvizet is meg lehet inni, de érdemes ilyen víztisztító eszközöket használni, (tablettára gondolok), amit minden túraboltban meg lehet vásárolni. Ha poshadt szag van a forrásvíznél érdemes megnézni hogy nem-e a forrás alatti pocsolyából jön a szag. Eressz a kulacsodba vizet, és szaglászd meg, az a biztos:)
ja. most jöttünk vissza.
A 3 napból 2 lett merthogy kezdõdik az iskola stb. csupa értelmetlen dolog rabolja idõnket.
Busszal indultunk Agárdról (ott lakunk) Bakonybélbe 2 átszállással. Az út 3 óra. Bakonybélben megvettünk a szükséges élelmet majd nekivágtunk az erdõnek.
a KSZ+on majd a zöldön ástuk be magunkat a rengetegbe, a zöld végén megnéztük a halomsírokat. Nagyon érdekes, ajánlom mindenkinek. Itt szembe kerültünk az elsõ, tudatlanságból eredõ problémával, a vízzel. úgy terveztem, hogy a Tekeres kútból majd feltöltjük ivóvízkészletünket, de észre kellett vennünk hogy a kút csak egy pocsolya a domb oldalában, amibõl én inkább nem ittam. Tovább mentünk hát, fel a Kõris-hegyre. a kilátás szépnek szép, de az a bazi lokátor sokat ront a képen. A hegyre felérve kellett szembesülnünk vele hogy magunkkal hoztunk egy rakás VEGETARIÁNUS májkrémet. ... kis pihenõ után elindultunk lefele a pirosat követve útbaejtve az Odvaskõ barlangot (naggyon jó). lefele menni még nehezebb mint fel. a Nagy hátizsákjaink nem tudom hogy milyen nehezek voltak, de nekem soknak tûnt. Alig pakoltam valamit és mégis tele lett.
Szállásunk a K+ és a piros találkozásánál lévõ pihenõhely volt. teljesen kúltúráltan ki van építve, patakparton, tûzrakóval mindenel. még pottyantós wc is volt. nekem ez egy kicsit túl európai, nem elég nomád, de más lehetõség nem volt szóval sátrat vertünk tüzet gyújtottunk virslit sütöttünk és elmentünk aludni.
másnap láttam hogy leszakadt az ég (merthogy frankón átaludtam természetesen XD ). minden tele volt vízzel. mire megszárítottuk a sátrat meg összepaakoltunk már dél volt (vizesen nem akartam elrakni ). úgy tervetem hogy Bakonyújvár és a Tönkölös-hegy érintésével megyünk vissza Bakonybélbe, de mivel hogy minden csúszott, mi kezdõk vagyunk és a hátizsákok nehezek, én nem akartam latyakban hegyet mászni. Vert sereg módjára caplattunk vissza a K+on. A 4 kmes szakasz igen kevés volt levezetésnek dehát ez van.
amiben segítség kéne az a vízforrások
a térképen több jelölés is van, egyik a kék pötty belõle víz folydogál, másik a kis kék karika benne kis kék pötty. a mi domboldalbanpocsolyánk az elsõ jelölés volt. a kérdés: a kút mindig ilyen? a második jel az artézi kutat jelöli? a patakvíz forralva, szûrve iható? egyszóval mik azok a jelek ami biztos és iható vízlelõhelyet jelönek?
a sétáról ennyi.
üdv néktek
köszönöm a tippeket mindenkinek
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Szóval akkor kiválasztok egy szimpatikus tisztást az erõ közepén és simán felverem a sátram? nem illegális a vadkemping? és a tûzgyújtás. hol szabad, mire vigyázzunk. ha nem kijelölt tûzrakó akkor nem fognak megbüntetni? már persze ha megtalálnak :D
amúgy kössz az eddigi tippeket
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Vigyetek mindent, de fölösleges dolgokat ne. Nagyon ne rúgjatok be... :) A vadkemping marha jó dolog, de vigyázni kell egykét dologra: Ne a túrista út mellé építsük a tábort...(csórnak rendesen) Ne egy vadnak a váltójára tegyük sátrunkat... (az enyémet már gyúrta szét vaddisznó) Ne korhadt fa alá... Ilyenek :) Ha meg nincs tûzgyújtási tilalom akkor lehet kaját sütni, ami nagyon hangulatos. Vagy ha a praktikumról van szó vigyetek gázfõzõt is. Ha meg van kemping a környéken akkor mégjobb, mégiscsak biztonságosabb. Ja és ne szemeteljetek... Ezek alap dolgok, ha még valami eszembejut írok!:)
tervezek egy túrát a bakonyba. nem túl hosszút, 3 naposat, elsõ túrám is szal nemigazán tudom h mit hogyan. 16 évesek vagyunk és mindenképp felnõttek nélkül fogunk menni. a szálláson gondolkoztam. campingezni kéne de a vadkemping is mefordult a fejemben. mit kell tudni a vadkempingrõl? hol lehet? mennyire büntetik tippek stb. amúgy van tippetek h mit csináljunk?
elõre is kössz
turkálósban találtam Conversét/XXL/ 1000forintért, benne kúszok-mászok, nem érdekel, nem sajálom...
vasárnap megyek a Mátrába.
pontosan hol volt? melyikben? milyen osztályon? stb.
u dont have to listen anybody else but me

kipróbálva ki lett, tavasszal, mikor én úsztam be a csónakért az árvíznél a f*sz*pó k**v*z**e*ek helyett :DDDD
u dont have to listen anybody else but me
Azóta ha tehetem megyek Mátraszentlászlóra, bár az arculata sajnos nagyon megváltozott...
kiránuláson,volt egy bazi nagy erdõ,és bementünk számháborúzni,és én volt a 2 csapat,és a mi csapatunkat,még további csapatokra osztotta a "kapitány".én vele egy csapatba kerültem,és elindultunk,aza barom,természetesen 50 méteres kerülõkkel ment az "ellenség" háta mögé, és közben,elég szúrós fákon keresztül, bokrokon,és hegyes sziklákon át,mindenen mentünk.és én a hülye haverom mögött futottam,akinél volt egy elég nagy bot,és mivel,nem akartam a botra lépni,mert ép sziklás részen jártunk,ezért megpróbáltam a bot mellé lépni,csak megcsúsztam,és legurultam egy domról,egy fának...utána fájt a lábam mint állat,és úgy futottam összevissza...majd a fájós lábam miatt megcsúsztam,és lefejeltem egy fát,és elszakadt a számos lap a fejemen,és csalással vádoltak...miközben vérzett a lábam,és lüktetett a fejem... annyira jó érzés volt,egy kilómétert így menni...:)
Ágasvár <#eljen>#eljen>
Mi az a windows?