Természetbarátok topikja

Oldal 1 / 17Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Na ez nagyon szép!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Jrex
norbre
igen az elso az hasonlo, de azt egy magyar foszer mutatta be ea fabol volt.. azert koszi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

norbre
udv.. nem pont a topikba vag, de hatha tud valaki segiteni..
par honapja tvben lattam valami hazai kiallitast, ahol bemutattak egy fabol keszitett hutot ami a napra kitéve mukodott, asszem neha locsolni kellett vizzel, gondolom a hoelvonas elven mukodott.. kerestem guglin de nem talalom, ha ismeros valakinek a dolog tud weboldalhoz v videohoz adni linket? koszi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Desiderata
Jrex
Aláírás gyûstés az Amazonas-i esõerdõkért: itt

Narxis
Minden feliratkozó után 25centet adományoznak állatvédelemre: Link

Asszem csak ma meg holnap de franc tudja hogy van az amerikai idõ és, hogy keleti vagy nyugati part szerint...

norbre
ügyes :)

Desiderata
Jrex
norbre
sziasztok,

Jövõ héten mennénk túrázni a Bükkbe, és érdekelne hogy mûködik-e valamelyik ezek közül, a Garadna-völgy fölött lévõ forrásokból?

Felsõ-forrás
Kaszás-réti visszafolyó
Csókás-forrás
Hárs-kút

ha esetleg valaki járt arra mostanában, vagy tudja hogy általában mire lehet számítani (idõszakos, mindig van bennük víz stb) ezeknél az kérem ossza meg velem ezt az információt :)

köszi

Narxis
Meg lehet próbálni, de ha jelentõs mennyiségû olajat találtak akkor nincs az a földi hatalom ami megállítja õket, esetleg ha hajba kapnak rajta ezek a nagyhatalmak.

Jrex
Narxis
Megitatnám a mérgét azzal aki ezt csinálta.

Desiderata
Nem sikerült lelõni, így megmérgezték a parlagi sast
hát ez borzasztó, ilyen "embereket"...
Desiderata
ez biztos jó könyv
Üdv minden kedves fórumozónak! Ajánlom minden természetbarát figyelmébe az alábbi weboldalamat: Természetjáróknak
Saját történeteim mellett a késõbbiekben megosztok minden természetbeli érdekességrõl szóló bejegyzést, illetve képeket nézegethettek és videókat!
norbre
köszi :)

Teppik Amon
<#eljen>
tényleg szép!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Pistike 007
Tánckörök címû nagyon jó:)

norbre
nem akarom kétszer berakni a képeket uh ha valaki szeretné, itt megnézheti mi sikerült:

Sg Fotóink topik

norbre
valami lesz :):)

Pistike 007
jó nembaj képeket kérünk akkoris:D

norbre
cserebogár.. pff.. Szentjánosbogár :D

norbre
gyönyörû volt :)
csak két apró negatívumot említenék:
- kb 380 fõs volt a csoport,
- a tárlatvezetés fele elment azzal hogy bemutatták a madarakat, meg az istállóból lett kápolnát meg a labirintust.. tök frankó ez amíg várjuk hogy besötétedjen, azonban onnan érzésem szerint kb max egy órát tölthettünk el a bogarak között.. (kb 6x 5perces képet tudtam csinálni)

amúgy a bogarakat fotózni kompakt géppel szerintem esélytelen lefényképezni, és én is többekkel egyetemben vittem komolyabb tükörreflexes gépeket, de ide valszeg valami spec technika kell, majd utánanézek.. este megnézem majd alaposabban a képeket, de elsõre semmi nem látszik rajtuk és ahogy láttam nagyon sokak így jártak

amúgy csodálatos és mindenképpen megéri.. asszem jövõre is megyek, de lehet nem az arborétumba hanem valami erdõbe ahol nincs egy hadsereg :) gondolom máshol is élnek cserebogarak :)

Teppik Amon
Majd mesélj!

norbre
nekem is sikerült felhívni õket, az infók egyeznek <#eljen><#nevetes1>
mi is ma megyünk a párommal :) kíváncsi vagyok nagyon..

Teppik Amon
Nah, felvették.
A héten kb péntekIG vannak bogarak, de már a péntek sem biztos mert viharos idõt igérnek. Esetleg még talán szombaton is lesz, de kétséges a dolog, fel kell hívni õket csütörtökön hogy végülis mi lesz.

a felnõtt jegy 1000 a kedvezményes meg 500Ft. 20:30tól indul a vezetés és kb 22:00ig tart.
úgyhogy aki teheti, még ma menjen, ma még jóidõ van.

Teppik Amon
ha valakinek sikerült velük beszélnie az írja már ide, mert most meg állandóan foglalt.

Teppik Amon
Információt kérhet:
szerdától -vasárnapig
10.00-18.00-ig
Tel: 06-22-353-219

én is feladtam hétfõn :) Majd szerdán hívom õket. Csak infót akartam hogy mikor indul a túra, eléggé késõn emlékeim szerint (19? 19:30? valahogy így)

norbre
király.. köszi

Galy
dehogy.
A 811-es fõútról kell lekanyarodni, ki lesz írva
norbre
autóval tervezzük.. nehéz megtalálni amúgy az arborétumot?

Galy
Mi simán odamentünk, bejelentkezés nélkül (tavaly).
Sötétedés körül indul a vezetett túra, mire besötétedik elértek a dögökhöz.
Érdemes idõben odamenni, mert a parkolás necces. (már ha autóval mész)
norbre
f*szom az arborétumba de komolyan! reggel 10 óta próbálom felhívni a weboldalon lévõ számok valamelyikét, de vagy folyamatosan foglalt, vagy ha kicseng nem veszi fel senki!!
volt már valaki ott megnézni a rajzást?
azt írják be kell jelentkezni.. de ha nem veszik fel hogyan?
a másik meg hogy 18óráig vannak nyitva, de gondolom a rajzást nem fényes nappal kell nézni.. tud valaki valamilyen infót?
köszi

Galy
Hétközben is sokan szoktak lenni, tényleg érdekes program, érdemes megnézni!

Teppik Amon
Béláim az úrban, idén nem elfeledni!
Szentjános bogár rajzás az alcsútdobozi arborátumban!
Szentjánosbogár rajzás megtekinthetõ 2011. 06. 18-tól (kb 10 nap)!
Nagyon szép látvány, az arborétum is nagyon szép, tuti program! Én biztos megyek majd valamelyik nap. (hétvégén állat sokan szoktak lenni fyi.)

Pistike 007
hmm

norbre
nem tudom pontosan, csak tegnap épp észrevettem egy márciusi HSZt az utolsók között a HOME filmmel kapcsolatban, és azzal kapcsolatban kérdeztem.. most meg látom hogy már az is hiányzik

tényleg, most hogy írod. :O nade ki törölhette és miért? Nem is emlékszem, mik voltak. Te igen?

norbre
jól látom hogy eltûnt pár utolsó hsz?

Narxis
Azt mondjuk elhiszem.

Desiderata
:)

norbre
sziasztok..

sok ismerõsömtõl hallottam hoyg nem éri meg szelektíven gyûjteni a szemetet mert úgyis egybeöntik.. megpróbáltam utánajárni és a kérdésemre ezt a választ kaptam az FKF Zrt.-tõl:

2011. február 26-án e-mailben feltett kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk:

A szelektíven gyûjtött csomagolási hulladékokat speciális célgépekkel szerzõdéses partnerünkhöz, a Fe-Group Invest Zrt. telephelyére szállítjuk. A válogatómûvön a szigetrõl frakciónként beszállított anyagok elõválogatásra kerülnek mely során a nem hasznosítható és oda nem illõ hulladékokat eltávolítják. Ezt követõen a hasznosítható anyagokat alfrakciónként, fajtájuknak megfelelõen elkülönítik. Majd frakciótól függõen a már tiszta, leválogatott hulladékot másodnyersanyagként bálázzák (papír, fém) vagy darálják (mûanyag, és üveg esetében). Az így elõkészített, immár feldolgozható nyersanyagot hasznosítókhoz szállítják. Az újrahasznosítás során a hulladékokból újra papír, textilipari alapanyag (pl. polár), fém használati eszközök, stb. készülnek.

Egyéb hulladékok tekintetében további 4 koordináló szervezettel állunk kapcsolatban (Re’Lem, Öko-Mat, Öko-Gum, Hungakku).

A hulladékok útjára vonatkozó bõvebb információkhoz ezek a cégek egyeztetés után valószínûleg bepillantást engednek az érdeklõdõknek, ezért javasoljuk õket is megkeresni. Felhívjuk figyelmét, hogy a lakossági tájékoztatással nagyobb részt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint az Öko-Pannon Nonprofit Kft. – mint a csomagolási hulladékok hasznosítását koordináló országos szervezet – foglalkozik. Ez nemcsak az interneten (www.okopannon.hu, www.kvvm.hu), hanem egyéb formában is történik. Pl. az Öko-Pannon készített több, hulladékhasznosítással foglalkozó tájékoztató rövidfilmet oktatási intézmények részére a szelektív hulladékgyûjtõ szigetek megfelelõ használatáról, az egyes hulladékfajták útjáról és feldolgozásáról, a készíthetõ új termékekrõl.

Szelektív hulladékgyûjtésre fordított megtisztelõ figyelmét köszönjük.

Tisztelettel:

Sámson László
hulladékkezelési
igazgató

Aquir
aha! mûvészi álnév:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

norbre
ejj :D bocs.. elsiklottam felette :)

Oldal 1 / 17Következő →