Természetbarátok topikja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

bár most csak egy erkélyem van, de mert tavaly már sikereket értem el és idén szeretném folytatni az "erkélykertészetet", illetve a jövõbeni "egyszer talán lesz kertem" miatt érdekelt a téma.. tulajdonképpen a háztartásokban keletkezõ szerves hulladék hasznosításról szólt az elõadás és a gyakorlati bemutató, illetve a városi kerészetrõl tartott egy igen magával ragadó elõadást a A városi tanya c könyv szerzõje..
Nagyon tetszett hogy teltház volt, hogy elég széles korosztály jelent meg, hogy idõsebbek is nyitottak voltak új dolgokra és a ne irts mindent bármi áron elvekre is.. tetszett hogy az elõadók mindenben a természetes, újrahasznosítható dolgokat javasolták és használják, valamint hoyg a "kártevõk" sem kiirtandók, ne vegyszerezz, ne mûtrágyázz stb elveket vallják..
A másik pozitív dolog, hogy az adott kollégiumban maguk a lakók is szelektíven gyûjtik a szemetet, és maguk komposztálnak!
egy szó mint száz, nagyon jó volt látni, hogy azért sok ember gondolkodik környezettudatosan
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Piszemajom:
(nagyon ariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii^^)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
777
Melyik kígyónak van zöld színû mérge?
Köszönöm elõre is a választ. :)
"Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás! Pont legyengíti az immunrendszert!"
Igen, legyengíti és közben elpusztítják a rákos sejteket.
Még van egy csomó dolog ebben az írásban ami szerintem túlzás és légbõl kapott. Parlagfûre nekem a szemem allergiás enyhe mértékben, viszket és bepirosodik ezért nehezen tudom elfogadni, hogy nekem ez a növény jó és irtom is a környezetemben, nem lenyírom hanem gyökerestõl tépem ki.
Azt elfogadom, hogy a mai civilizáció a tartósítószerek, szennyezett levegõ miatt és a mindenre gyógyszert íratok mentalitás miatt pusztítja önmagát. Az elsõ kettõ ellen nehéz tenni, mondhatni elkerülhetetlen, az utóbbi esetében lehet dönteni.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"A parlagfû egy õsi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfûnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. Valamennyi parlagfû képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért írtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Õk ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!
A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfû, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfû pollenjeire, s mégis a parlagfû van kikiáltva fõ ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szõrökre, különösen a kutya- és macskaszõrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfû pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!
10 évvel ezelõtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókõre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókõn a parlagfûben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tõle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfûre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védõburkát, amely védõburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védõburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfû, amelynek a pollenje védõburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védõburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon miért erõltetik még a kõolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelõ motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélõbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is?
A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése."
"A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irtatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt! Nekem erre is meg van a válaszom! Gondolhattam volna!
A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élõlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak (én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos a világunk ezen urai fõ részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfû, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne.
Ezért a világ urai, a fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsõszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több Föld-történeti katasztrófát is átélt csodálatos õsi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelezõ irtás mögött egy más célja van ezen uraknak.
Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstõl. A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségüket!
KIJELENTHETJÜK: GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!
Megelõzésre, az immunrendszer erõsítésére törekedjetek!!!
Elsõ legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!!
Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló fecskefû+körömvirág, gyermekláncfû, tengeri algák, citrom, ginko biloba, máriatövis mag, a fent említett macskakarom, vörös szõlõ magja, töményen, vagy a parlagfû tartós fogyasztása stb.
Minden féle-fajta és színû zöldség, gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben!
A hús, és a stressz savasít! A zöldségek, gyümölcsök, a nevetés, lúgosít!
A lelki okokat is figyelembe kell venni, mint pl.: szeretet, önszeretet fontossága, kimászni az érzelmi traumából, akarni megoldani a problémát, és erõsen hinni a gyógyulásban!!!
Egyéb terápiák minden betegség ellen:
- Pozitív gondolkodás, derû, vidámság.
- Légzésterápia
- Reflexzóna masszázs,
- mozgás...
...és még sok más! Lehet választani a gyógymódok között!
Tehát van megoldás, csak jó helyen kell keresni!
És ez minden betegségre vonatkozik!
A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!
Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás! Pont legyengíti az immunrendszert!
"egész egyszerûen annyit mondtam hogy kiszámíthatatlan, ez mindent leelõzõ fõ ok is lehet, ennyi, és nem ragoztam tovább".
És a tudást sem zártam ki, idézem:
"Gondoltam nem kell elemezni, mikor még egy tapasztalt hegymászócsoport sem kockáztatna, ha tudnának a veszélyrõl és lenne más lehetõség." Ez azt jelentette, hogy ha õk tudnak róla, akkor el is kerülik.
Az ebbõl való egyéb kifejtést utána te végezted, és most itt tartunk:)
Te azt mondtad: lavina(=szerencse), vagyis azt sugalltad (nekem így jött le) hogy lavinabalesetnél más nem is játszik szerepet, merthogy kiszámíthatatlan.. az elõrelátást csak késõbb vetted bele a képletbe..
viszont így ugyanarról beszélünk csak másképp..
ha figyelted, én is ezt mondtam: "emiatt igényli a lehetséges elõrelátást."
ha a tudás megvolt, vagyis ha a valóban tapasztaltak voltak és jól mérték fel a körülményeket (ahogyan mondjuk a helyükben bárki más is tett volna), akkor a szerencséjük hiányzott és ez a lavina számlájára írható
ha nem megfelelõen mérték fel a helyzetet, mert mondjuk nem voltak a helynek/körülményeknek megfelelõ tudás birtokában, akkor ez az övékére, és nem lavina vagy a szerencse számlájára írható
emellett persze én is és õ is sajnálja ezeket az embereket, de több fórumon volt már hosszú eszmecsere arról hogy miért szaporodtak meg ennyire a magashegyi balesetek, és a legtöbben ezt nem a véletlennek tudják be, hanem hoyg sokszor ki vagy figyelmen kívül hagynak, vagy néha nem is tudnak az emberek alapvetõ dolgokat amelyek a biztonsághoz szükségesek..
Persze profikkal is megtörténhet, de nem hinném hogy ugyan olyan százalákban..
Másfelõl pedig nem kellene sokat keresgélnünk, hogy olyan embereket találjunk akik azt gondolják elegendõ ismerettel, felszereléssel vágnak neki látszólag könnyû magashegyi túráknak csak azért mert mondjuk elvégeztek egy alapfokú magashegyi tanfolyamot, vagy mert csak "bátrak", vagy csak azt gondolják hogy egy jó bakancs meg egy meleg kabát mindenre elég.. én legalábbis tudnék neked mutatni..
"A hegységben évente 10-15-en halnak meg, többségük azért, mert nem veszik figyelembe az idõjárási körülményeket, vagy letérnek a kijelölt ösvényekrõl".
nem a hegygerinc a lényeg, hanem nem kell mindig menni, fõleg ha tudvalevõ hogy lavinaveszélyes az adott terület, vagy ha mondjuk tudom hogy nem tájékozódtam eléggé..
nem ismerem a konkrét történet minden részletét, de nem egy olyan beszámolót hallottam már tapasztalt vezetõktõl ami arról szólt hogy tudvalevõ volt hogy romlanak a körülmények így kockázatos a továbbhaladás, de egyes társaságok vezetõi mégis a "ha már itt vagyunk akkor nem adjuk fel", "nehogymár lemenjek hamarabb", "nehogymár ne menjünk fel" verziót választották.. persze olyan is van amikor a szerencse az ember mellett áll..
Lavina esetén semmi köze ehhez a felszerelésnek, a szerencse meg viszonylagos fogalom, egyértelmû milyen a megtörtént eset megítélése ebbõl a szempontból. A tudásról meg annyit, hogy nem lehet mindig a hegygerincen lemenni. Gondoltam nem kell elemezni, mikor még egy tapasztalt hegymászócsoport sem kockáztatna, ha tudnának a veszélyrõl és lenne más lehetõség.
én meg a kiszámíthatatlanra írtam, hogy megfelelõ tudással ez a kiszámíthatatlanságból adódó veszély csökkenthetõ (idõjárás-, helyismeret, magashegyi tapasztalat, stb, stb, stb..)
nem lavinát mondtam, hanem a #751-est. "Eléggé kiszámíthatatlan"
ha az a kérdés mi hiányzott? nem tûnik túl logikusnak az a válasz hogy "lavina", hiszen pont az okozta a balesetet, vagyis az nem hiányzott a képletbõl..
Meghalt egy magyar hegymászó a Magas-Tátrában
béke poraira..
persze, a túravezetõ az aki mutatja merre kell menni, aki megtervezte az utat, de ha egy vizsgázott túravezetõ olyan terepen mozog ahol még nem járt az bármikor elõfordulhat minden odafigyelés mellett is hogy eltéved.. ez benne van a pakliban, és nem attól túravezetõ valaki hogy eltéved vagy sem.. nyilván ha valaki rendszeresen kerül ilyen helyzetbe még egyértelmû körülmények között is, akkor el lehet gondolkozni rajta hoyg hogyan kapott minõsítést
....merthogy sokat jártak már erre....
Azért túravezetõ, mert tudja elvileg az útirányt, mivel minden héten vezet csoportokat. Hát ehhez képest eltévedt rendesen, ami szerintem gáz.
A szóban is benne van, vezetõ, tehát vezetnie kellene a helyes irányba egy-egy csoportot, deha minden túravezetõ eltéved, akkor azok nem is túravetõk. Az a munkájuk, hogy tudják az utat. Ezért kapják a pénzüket. Ennyi erõvel én is lehetnék ott...
Alapból szerintem gáz az, ha eltéved az ember és nem tudja, merre kerüljön ki a helyzetbõl....
Ausztriában volt hasonló "szerencsénk" ilyen túravezetõkkel, természetesen nyanyula és tatula okosságúak voltak az illetõk. Mi a barátommal mondtuk, hogy nem arra kell menni, hanem másik irányba, mert úgy mutatja, de a nagy szakértõ nyanyulákok és okos tatulákok jobban akarták tudni, merthogy õk a másik irányra emlékeznek, merthogy sokat jártak már erre. Persze eltévedtek, mondanom se kell. Mi szépen kiértünk, nyugodtan megidtunk egy sört, gyerekek is okosabbak voltak náluk, még õk is tudták az utat(elõre mentek, mert unták a lassú tempót), aztán mikor kiértünk, kiderült, hogy õk is arra mentek, amerre mi és szép nyugodtan ették a fagyit, mi meg sörözgettünk, aztán már végeztünk, de a csapat még csak nem akart elõkerülni. Hát jó sokat kellett rájuk várnunk, nyanyulákékra, túravazetõkkel együtt(akik szintén azok voltak, ja meg egy mindentudós tatára, aki szintén túravezetõnek mondta magát), míg elõkerültek a semmi közepébõl szétfáradtan. Vicces volt...hogy azok okoskodtak és a végén õk fáztak rá. Jót nevedtünk a gyerekekkel együtt. :))
egyébként tanították hogy a panelok esélyei jobbak a családi házakénál ez esetben, jobb a statikája
nekem volt már Tevám is Merrellem is,a Mountexben is vettem már bakancsot,szerintem ki kell próbálni,hogy kinek melyik válik be a legjobban.annyiban egyetértek,hogy érdemes minõségi cipõt venni,fõleg ha már kirándulásra adja a fejét az ember ;)