Természetbarátok topikja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
ja és a másik dolog,ami magashegységeknél fontos,a kamásli,na én anélkül nem is indulnék el!
Túracipõ(bakancs) vagy sportcipõben
ilyen, csak világosbarna:

pár bakancsot elkoptattam már mire én megtaláltam a nekem valót.. volt merrellem is még régen de elég hamar szétment a talpa.. azóta kétfajta AKU bakim volt, a mostani AKU tajga.. kb 6 éves, és fél éve lett talp cserélve rajta, de a felsõrésznek még semmi baja.. legnagyobb sajnálatomra Mo.-n már nem lehet kapni
én leginkább a magyar vidékeket járom, de voltam már ausztriában mászni, túrázni meg erdélyben, tátrában..
vezetõvel mentek vagy van téli magashegyi tapasztalat?
ti hova szoktatok járni?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Én is legszívesebben túrázom, csak most rossz idõ van, így várnom kell még. :( Sárban úsznak az erdõk.
Egyetértek. Ezért nézem csak a Talpalatnyi Zöldet, néhány jó természetfilmet, meg a Derricket. Ja és a filmeket természetesen felvett cd-rõl tekintem meg és azt, amit én akarok, nem azt, amit elém raknak(kivéve Derricket, mert szerencsére a Dunán nincs reklám filmek közben).
Nem divatból nem nézek tvmûsorokat(fent írtam, van egy-két kivétel), hanem azért, mert feszültté tesznek és zavarnak és szeretem a nyugalmat és a békét.
amúgy meg amit írtam csak kiragadott példa.. minden manipulál ami körülötted van.. csak nem ugyanolyan mértékben.. mindenkinek vannak "gyenge pontjai", szükségletei amire lehet hatni.. persze az jó ha a "káros"/"fölösleges" hatásokat igyekszel kiszûrni..
Észrevettem, már rég. Ezért, nem nézek tv adásokat,nem nézek híreket(ezt is csak véletlenül olvastam most neten, hogy volt ilyen) csak barátom szokott(õ is sportmûsorokat, meg közösen pár jó filmet, sorozatot), ha barátom nem lenne, akkor egyáltalán nem néznék semmit...nem lenne tv-m, kidobnám. Engem nem tudnak manipulálni. Tudod mi volt, mikor rájöttem, hogy ez az egész, ami a tv-ben megy, csak a félelemkeltésrõl szól? Elkezdtem nem nézni és a barátom kiakadt. Fleháborodott, hogy miért nem nézek híreket, merthogy az nagyon fontos dolog a hírnézés meg a politika. De én lekakilom magasról. Persze nem rólam van szó, hanem úgy az átlagemberrõl. Õk sajnos tényleg nem veszik észre, hogy mennyi tudatmanipuláció van jelen. Szüleimen tapasztalom leginkább a dolgot...sokat tanultam....Tenni ellene? Szeretetenergiakiáramoltatás mindent legyõz, csak ennyit írok....de egyedül kevés vagyok hozzá....
persze ez sincs kizárva, de miért hihetõbb ez mint más?
én a cikkben, a részletessége ellenére, nem érzem mindenhol az egyértelmû és kétséget kizáró logikai összefüggést a következtetések tekintetében
amúgymeg .. most a tv, politikusok, reklámok, társadalmi "normák" manipulálnak.. ezt se vesszük észre, azt se fogjuk.. vagy inkább azt kérdezem.. honnan ismered fel és mit akarsz tenni ellene? mit akarsz tenni ellene most?
persze lehet hogy a barátnõmet is azért szeretem mert egy hang ezt mondja a telefonban, a tvben, a vezetékben a falban.. de nem tudom.. mi van ha így van? ha manipulálnak akkor úgysem tudod.. ha nem akkor sem :)
Padlásfeljáróban kapott helyet.
De itt valami árulás lehet.. Egy katicabogár mászkál a monitoromon:DD
És az is áttelelõs faj. Szóval itt valami menekülttábor van vagy nemtudom.:D
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Gondolom õsszel beköltözött, és most vagy a melegtõl vagy valamiért de elõjött és itt veri magát az ablakon... Ha kiengedem megfagy.
Szerintetek menni fog hogy egy nyugis helyre egy dobozkába beteszem ahol hûvös van? Amúgy nagyon rendes, dobozban jól viselkedik, nem veri magát.
<#confused>#confused>
Jó lenne, ha minnél több embernek mondanátok el, hogy létezik ilyen anyag és ezzel minnél többen használnának ilyet és akkor Földünk jobb helyzetbe kerülne.
Sokszor szívta már meg a természet az ember miatt így.
:(
"de azt gondolnám hogy "törvényszerûen" elõbb utóbb úgyis rászokik valamilyen ragadozó.."
Bárcsak igazad lenne....de eddig úgy tûnik, nem kedvelték meg....
Amúgy az ember lesz a felelõs azért, ha a hétpettyes kipusztul, mivel õk telepítették be õket, ergo az embernek is kell valamit tennie, pl. ha meglát egy harlekint, akkor megöli azt(agyontapossa pl.), legalábbis szerintem ez az egyetlen megoldás. Tudom, brutális módszer, de ez a legártalmatlanabb védekezés ellenük.
Én szeretem a 7 pettyest és nem akarom, hogy kihaljon. És megvédem.
amúgy meg csomó olyan növény van például amelyik nem volt itt õshonos, és teljesen természetes dolog hogy tömegével esszük, termeljük..
ennek ellenére nem mondom hogy hurrá harlekin, csak szerintem elõbb kellett volna gondolkozni.. persze a legvalószínûbb hogy vegyszer lesz a vége..
Tehát nem a természetes kiválasztódás folyamán jött ez létre, hanem a mesterséges miatt. Az emberek butasága miatt....
"Az ázsiai harlekinkaticát biológiai védekezés céljából hozták be Európába, de sikeresen megtelepedett a természetben, és rohamosan terjed az egész kontinensen."
Harlekin katicák támadásba lendültek. Baki erdõnél volt egy rész, ahol átmentünk, ilyet még sose tapasztaltam. Képzeljétek, úgy kellett lesöpörnöm rólam és a barátomról a sok harlekin katicát, annyian voltak. Elég ilyesztõ...az a legszomorúbb, hogy megölik a 7 pettyes katicák petéit és pl. én idén alig láttam 7 pettyest már, csak harlekin mánia van mindenhol. Valamit ki kellene találni ellenük....ami a harlekin katica petéit enné meg.
"..egyre többen vagyunk, akik a radikális életforma-váltást látjuk kiútnak a mai ökológiai-társadalmi-gazdasági rendszer mély válságából. Úgy gondoljuk, hogy ez az életforma-váltás a (F)földdel való kapcsolat visszaállításával kezdõdik – hogy hol ér véget, nem tudjuk. Hiszünk abban, hogy a (F)földhöz való visszatérésen keresztül autonóm közösségeket tudunk teremteni, melyek egy emberléptékû együttélés alapjait képezhetik."
ma még lehet regisztrálni.. én elõreláthatóan szombat vasárnapra fogok menni, ha érdekel benneteket beszámolok a tapasztaltakról.. ha valaki esetleg más idõpontban megy, megírhatná az aznapi élményeit, információkat
amúgy nem a 21. század fogja túlélni a természeti csapásokat, hanem Õk.:)
"..Egy területi megbízott szerint mivel már tudják, kik õk, hányan vannak és hogyan élnek, lehetõséget biztosítanak nekik a tanulásra és az egészségügyi ellátásra."
biztos jobb lesz ezután az életük.. inkább nekünk kellene tanulnunk