spanyol nyelv

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha spanyolul szeretnétek tanulni, akkor ezt tudom ajánlani:

www.profi-magantanar.com
Sziasztok!
Megválnék feleslegessé vált spanyol relaxa könyveimtõl. 5 db könyv (4 alapfok, 1 közép) + a hanganyag cd-n mp3 ban.
Ára 8 e pénz.
[email protected]
dartonita
Koszi!! 😊

hykao
Néha-néha gondolsz-e rám? vagy Eszedbe jutok néha? stb... 😊
dartonita
Udv.
Valaki aki beszeli a panyolt leforditana ezt nekem?

Piensas de vez en cuando en mí?

Sziasztok!
Aki szeretné a spanyol nyelvtudását a következõ szintre emelni, vagy most kezdené el a spanyol nyelvet tanulni, annak ajánlom a www.spanyol-tanfolyam.hu oldalt. Négy spanyol városban lehetséges a tanulás, és még szállást is biztosítanak a tanulóknak.

linuxman: linuxman.freeblog.hu

GTheo
Hali !
Az én bátyám ma éjjel ért haza Spanyolországból, Gijónban volt 1 évig kint Erasmussal, mi is a családdal meglátogattuk 2 hétre. Én is tanulok spanyolul, 1 éve, de még nem nagyon megy :\

Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]

Sziasztok!
Éppen (mondjuk nem véletlenül 😊 Spanyolországban vagyok egy hónapra. Granadában tanulok Erasmusplussal. Eddigi tapasztalataim szerint jó hely és jó lehetõség ez az ösztöndíj-féleség. ermészetesen anyanyelvû tanárok tanítanak, és egyáltalán nem hajlandóak más nyelven beszélni velünk, mint spanyolul. Akikkel az elmúlt 2 hétben találkoztam mind nagyon lelkesek voltak, és figyeltek ránk. Diákok elég sok helyrõl érkeznek ide és egy-két extrán antiszoctól eltekintve jófejek. Kétféle kurzus van: napi 6 és napi 4 órás, mindkettõ intenzív, és gyorsan fejlõdik a spanyoltudásunk. Nagy hangsúlyt feltetnek arra, hogy minél hamarabb beszéljünk, használjuk a nyelvet. Olyan szintû csoportokat indítanak, amilyen diákok éppen vannak, az elsõ napon kell írni egy tesztet, az alapján osztanak csoportokba. A szobáink régi, tipikus andalúz házakban vannak, három helyen egymáshoz közel, az Albaicinben. Van egy mindenes irodavezetõ, aki a lelke az egész helynek a fõ-fõtanárral együtt, nem csak azzal törõdnek, hogy hogy megy a spanyol, tényleg figyelnek ránk. nekem tetszik itt, ha érdekel a lehetõség, meg van vmi kérdés írjatok.
😊

A suli honlapja: www.erasmusplus.com
hykao
nm
Köszi szépen!
hykao
Vale la pena morir. Vale la pena matar. Vale la pena ir al infierno.
Megéri meghalni érte, megéri ölni érte, megéri a pokolra jutni érte!
Sört rendelni én is tudok...😉
ZilogR
<#wow3> mint ahogy a latin népek általában (és a latin nyelvek iránt érdeklõdõk általában) nem nagyon érdeklõdnek az angol nyelv szépségei iránt, így nagy elõrelépés lenne, ha lefordítanád magyarra elõször (és annyi adalékot is tennél hozzá, hogy a fordítás egyértelmû legyen - értem ez alatt az "eb ura fakó" és hasonlóan nehéz fordításokat)... 😛

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Néhány nagyon fontos spanyol mondatot tudok:

Vaya con diós,
Un Cerveza por favor,
Hasta la vittoria siempre!

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Hello! Valaki le tudná ezt fordítani nekem spanyolra:
Worth dying for. Worth killing for. Worth going to hell for.

Köszi!
hunbasser
tanárral biztos jobb tanulni.

ha egyszer ráveszed magad,és beíratkozol egy tanárhoz,az a heti 1-2 óra igazán belefér szerintem.

ReaL MaDRid x siempre

nono84
Csatlakoznék én is Hamedhez. Nálunk a suliban (középiskola, általános) csak angol német volt. Méghozzá az A osztály námet a B angol D német az E angol. Szóval hogy én B-s voltam angolos lettem és késõbb is azt tanultam 10 évig. Csak miutám az ember befejezi tanulmányait nem jut ideje rá és óraszerûen sem tud tanulni. Használjátok ki ahol van második nyelv. Személy szerint tanulnék spanyolul, olaszul, de ilyen gyorstanfolyamokat mire levégzel rengeteg pénzt kifizetsz arra, hogy azt megtanuld amit a nyelvvizsgán kérnek, de a többirõl fingod sem lesz.
Látom irogattatok nyelvoktató programokat, ezek jók? Lehet velük eredményt elérni abszolút a 0-ról?

Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!

una cerveza pendejo

vagymi -.-

di puta madre

Hamed
En is el akarom kezdeni, aki tud mellette angolul, a vilagon barhol elboldogul. Szerintem a nemet vilagviszonylatban egzotikus nyelv lett, eu-ban meg nem, de en nem ajanlanam csak azoknak akik fixen elhataroztak hogy nemet nyelvteruleten vagy cegnel szeretnenek dolgozni.

Nekunk anno suliban angol vagy nemet lehetoseg volt aztan kesz. Ennyit valtozik 10 ev alatt a vilag, szoval akinek lehetosege van suliban spanyolt tanulni az ne logja el, nagyon hasznos lesz kesobb.

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

Dragooon
örülök ennek a topiknak ^^
én spanyolt még nem tanulok, de nagyon szeretnék, egyszerûen imádom. suliban második nyelvként nem tudom választani (amúgy is 10-ben jönne, én most nulladikos vagyok), mert ott német, olasz, francia van.
viszont arra gondoltam levelezõn tanulhatnék ^^ ebbõl van tapasztalata valakinek?

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

erx13
nekem pl Talk Now Plus! om van, igaz nem ebbõl tanultam spanyolul, de probálgattam és elég jó, csak ajánlom

Túl rövid az élet hogy ne élvezd!

Buenassss <#hamm>

Tudna nekem valaki ajánlani spanyol nyelvoktató programokat, a Rosetta Stone vagy Tell Me More-hoz hasonlót ? Ki milyet használ ?

HP+

magus
elõzõ félévben kivágtak mert nem jártam be, de már megint csak 1-et hiányozhatok -.-

pedig én tényleg meg akarok tanulni, barátnõm perfekt spanyol, tudnikéne nekem is -.-

kb a pello meg a chocho után kimerülök

PíszLávJuniti
kicsit keletre meg oroszul érdemes.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

LasDen
köszi......a nyócat azt tuttam csak a 28-ban nem voltam biztos....Catti neked is köszi .D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

én már majdnem 3 éve tanulok spanyolul, de még mindig csak az alapokat tudom😊 pedig mindig is meg akartam tanulni... de nekem tul nehéz nyelv, mindig is 2es voltam belõle, jobb se leszek belõle soha.
hunbasser
ugyanez igaz az usára is 😄

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
veinti-ocho az 😊 szokták úgyis írni/mondani,hogy veinte y ocho,tehát 20 és 8,ebbõl kitalálhattad,hogy 28.

ReaL MaDRid x siempre

vmvr
szerintem inkább érdemes az angol mellett nem németül, hanem spanyolul tanulni. hogy miért? a északi féltekén beszélhetsz angolul, megértik. a délin pedig spanyolul, megértik.

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Zizou5
nagyon szep koszonom : p

CattiBrie
nyóc 😊

[/spam]&#8482;

LasDen
amúgy egy dologra emlékszek nagyon: az ocho-ra....meg a beinti-ocho (csak az nem vágom mennyi is)

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

CattiBrie
o estoy bien

[/spam]&#8482;

PíszLávJuniti
és arra:
muy bien gracias.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

LasDen
faterom megtanult 1-2 káromkodást spanyolul mikor mehikókkal 'dolgozott'.....

hunbasser

ReaL MaDRid x siempre

Zizou5
asszem a hogyvagynem?

hunbasser
tudnod kellene 😊

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
részben 😊

ez úgy kezdõdött,hogy megszerettem a Realt úgy 7-8 éve,és utána úgy megszerettem azt a spanyol légkört,magát az országot,a kultúrájukat,pedig sajnos még nem voltam Spanyolországban,pedig a sulink szokott szervezni Costa Bravai utazást nyaranta,csak hát a fenének van kedve menni katalóniába,fõleg barcelonába :\(nem érezném magam túl jól sok barcelona drukker közt,ráadásul õk még a nou campba is bemennek,és én olyan szinten nem szeretem a barcelonát,hogy ez nekem nem esne túl jól,pedig hát tényleg szép a nou camp,de nekem teljesen fura lenne ott lenni) szóval megszerettem a spanyol kultúrát is(ebben gondolom sokat közrejátszik a Real Madrid is),és elkezdett érdekelni a nyelv is,ezért kezdtem el spanyolul tanulni.de az eddig tanárommal nem sokat haladtunk sajna :\ de most új tanárom van,és ezzel sokkal gyorsabban haladunk

ReaL MaDRid x siempre

PíszLávJuniti
Szerintem hasznos ránézni az http://www.e-spanyol.hu-ra, van jópár példa stb.
Tetszik a nyelv, de a környezetemben nincs lehetõség tanulni sulin belül. :C

Zizou5
O.o ami? : D

LasDen
én pl. azé szeretnék spanyolul megtanulni mert a Real a kedvencem.....így még hamarabb értesülhetek a hírekrõl 😄
Hát igen ma már nem lehet megengedni, hogy nem tudj angolul v németül legalább egy érthetõ szinten....

CattiBrie
como estas?

[/spam]&#8482;

Attila8805
Hunbasser a real miatt tanultál meg spanyolul vagy a sapanyol miat szurkolsz a reálnak vagy egyéb?
amúgy én is reál drukker vok bár nem olyan minden meccset megnézõs szinten de kedvenc csapatom.
És én úgy vettem észre hogy manapság angolon vagy németen kívül más nyelvet olyan emberek tanulnak akik már az egyiket tudják érthetõ szinten tehát szerintem úgy senki nem kezd pl:spanyolt vagy japánt tanulni míg nem tud németül vagy angolul,ti is így gondoljátok?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

LasDen
én tavaly egy kis ideig tanultam csak az volt a gáz, hogy suli után volt aztán senkinek nem volt kedve járni.......de pl unokatesóm az egyetemen spanyolt tanult........

hunbasser
párat nem ismerek egyébként.de pl a sabernél is csak annyi,hogy E\1-ben sé...nem nagy dolog.

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
szintúgy 😊

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
tehát csoportosíthatod õket úgy,hogy vannak azok,ahol csak E\1-ben változik(pl traer - traigo,és ilyenkor általában csak ez a go végzõdés toldódik be),vannak az -ie,-ue,-i,-u tõváltósok,vannak a ser-félék(mint pl az ir,dar),meg vannak a -cer végûek,ahol csak annyi,hogy E\1-ben zco-ra vézõdik.

de pl nem értem,hogy a leer vagy a creo miért rendhagyó?az tök normális

ReaL MaDRid x siempre

Csabesz6
én most tanulok 3.éve😊középsuli, 2.idegen nyelvként
halamadrid:p

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Zizou5
ser,tener,estar,dar,ir,caer,traer,conocer,contar,pensar,cerrar,salir,poner
coger,leer,creer,venir,caber,haver,poder,querer,saber,pedir,medir,ver,
decir,reírqír,construír,huir,reír,haber,dormir

Oldal 1 / 2Következő →