Iskola, tanulás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A türelem rozsdát terem.
amúgy kössz a reakciót :)
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Közben el is hitetik veled, hogy azért tanulsz, hogy okos legyél. (vagyis tömik beléd a sok felesleges lexikális tudást aminek az életben nem veszed hasznát csak max ha továbbtanulsz vagy valami quizmûsorba készülsz).
És mindezt olyan stresszesre csinálják a sok teszttel/feleléssel és kötelességekkel, hogy végül megadd magad és elfogadd neked szükséged van mindarra amit kapsz (amikor ez feltûnik és "lázadsz" ellene ráfogják, hogy ez csak a tinédzserkor velejárója és vígan faragnak le évrõl évre a szabadidõdböl mert tudják nem tehetsz semmit).
Majd mikor végigszenvedted a 4-5 évet nem hagynak nyugodni hanem alaposan megszivatnak egy érettségi vizsgával. Ekkor az embernek semmi kedve nem lesz (vagyis ideje) ellenkezni és akkor már el is fogadod mert már úgyis mindegy.
Aztán pár év múlva csak a jó dolgokra emlékszel vissza belõle a rosszakat elfelejted és már felnõtt dolgozó ember vagy.
Remélem rövid és érthetõ voltam:)
A türelem rozsdát terem.
Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.
Laci
Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.
Laci
Egy csomó tantárgyból 2 jeggyel feljebb vittem átlagomat :))
És nem tesi meg technika :D
Laci
lol.. olyan jó volt láttni, hogy reggel 5 órakor kávéval és cigivel ballagva a kollégium folyosóján, mindenhol a hozzád hasonló vagy feledékeny vagy lusta diákok zombultak, füzettel a kezükbe. Ugyanis ma elektro beugronk van. Momentán nekem teljesen kiment a fejembõl, tegnap este szóltak csak :D Megvan a feeling :D
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
:P
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Van olyan oszttársam aki 94 pontot írt tavaly :|
Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]
Nekem 74 pontos lett 2005-ben a felvételim (38 magyar 36 matek), és habár ez nem volt se rossz se jó, a város legjobb közg. és külk. SZKI-jába azt jósolták hogy simán nem kerülök be, mivel elég rossz jegyeim voltak általánosban. Mázlim volt, hogy volt angol felvételi is abba az osztályba ahová végis járok, amiben viszont 1. lettem és így simán 12. helyen vettek fel.
Ehhez képest most látom, hogy 15 pontos matekot, meg 20 pontos magyart írnak, és teljesen fogalmuk sincs arról, hogy mi is lenne a feladat.
A tanárok este 6-ig javították a felvételiket, jó hangulatban telt, nevettek egy-két dolgon, aztán egyszer az egyik felpattant a székérõl idegesen: "A **** anyád nem csinálom tovább!"
Ezt a reakciót váltotta ki belõle az a sok szánalom amit a magyar felvételikben látott...a régebbi feladatsorokban még volt sok kõkemény nyelvtan is, itt viszont csak szövegértés / józan paraszti ész az egész.
Azt is mondták, hogy az eddig kijavított 80 felvételi közül kb. 6-7 olyan van, akinél nem akadtak ki, és elfogadnák, a többi viszont annyira szánalmas, hogy inkább elvetnék.
Mikor megkérdezték: "Hova veszik fel ezeket?"
"Hát ide, különben be lehetne zárni a sulit 10 gyerekkel."
Szóval így degenerálódott az ifjúság pár év alatt, alig várom hogy lássam jövõre a kis gólyákat.
Tisztelet annak aki azért normálisan meg tudta írni a felvételit...lehet arra fogni 1-2 hülyeséget, hogy izgult, de érdekes szerintem pár évvel ezelõtt is ugyanúgy izgultak/tunk és mégis sokkal jobban sikerült.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Mivel a felvételi topic már nem népszerû ezért itt teszem fel a kérdésemet:
Kinek hogy sikerült a központi felvételi idén?Nekem 65 pont lett a matek 37p a magyar 28p..az osztályba én értem el a legtöbbet<#vigyor>#vigyor> (pedig az ahova járok iskolába tatabányán többek szerint ez a legkeményebb általános suli)->->->ebbõl arra következtetek hogy tatabányán nem csak nálunk sikerült pocsékul hanem szinte mindenkinek..A legjobb egy a 8.évfolyamba 80p lett egy kockáé, aki 1.-8. színötös volt mindenbõl, azaz kitûnõ..ezután jövök én 65ponttal..A felvételi matekból szerintem marha könnyû volt, csak kár hogy figyelmetlen vagyok(<- ezen próbálok javítani)..akár 45 pontosra is meg tudtam volna írni a matekot..és ti??
ReaL MaDRid x siempre
Most 4,45ös átlagom van félévkor.
Suli után igazán nekem sincs még meg h hova szeretnék menni, 1 biztos, 3dik után kiszeretnék menni külföldre (Amerikába, ha lehet Kaliforniába) 1 évig tanulni, vki tud az ilyesmikrõl vmi pontosabb infót ? Mert bátyám volt kint de õ megszívta, Utahban vmi mormon családhoz került, el is került onnan elég gyorsan olyan körülmények voltak, aztán a következõ család elviselhetõ volt...
#242: Spanyol nyelv <#eljen>#eljen>
Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
Én nem tudok választani a mesterséges inteligencia és az ambiens rendszerek között :) A többi (digit rendszer, iránytech) az már kutya :D
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Én meg fordítva..amit te szeretsz azt én utálom(jó kivétel a töri) amit utálsz azt meg én szeretem...a matekot annál inkább..
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM