<b><font color=red>WAREZ</font> <font color=green>mentesítés!</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#puszi>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Molnibalage
"Ha letöltök valamit nem veszik el senkinek semmi. Ha ezzel bárkinek veszteséget okoznék akkor nem csinálnám"

De, a szellemi munkája te paraszt!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

szellemi termék azaz tulajdon 😉

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Balumann
A játék neked szellemi tulajdon? 😄 Szerintem az más, de mind1...

No.

Ez a topik azért lett, hogy az SG-n ne legyen warez nyílt formában(ahhogy a banner feliratán is olvashatod). Tõlem aztán azt tõltesz le amit akarsz, leszarom. csak itt sokan azt kezdték el mondani, hogy joguk van a warezoláshoz és mit képzelnek itt az SG-n, hogy próbál ellene tenni valamit.

Ha ezt nem vagytok képesek megérteni, akkor sajnálom.

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Molnibalage
Ez nagyon láma indok. Akkor megyek és lopok autót, mert én miért ne vezethessek Ferrarit??? Barom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"De nehogy már azok akik tört játékkal játszanak, ne beszélgethessenek egymással.

Miért en beszélgethetnének? Csak az elindítási problémákról, warezhez kapcsolódó kérdésekrõl nem kellene a fórumban diskurálniuk.
jahh errõl nemisbeszélve 😞

de nézzük a másik oldalát a dolognak a warez terjesztõt akihez sms-t küldesz valamiért ami nem az övé (modern kor robin hood-ja??!) szal elgondolkodtató és ez már tényleg lopás

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

BaliBoy
Akkor szépen gondolkozz el azon, hogy milyen véleményen is vagy. Ugyanis elõször azt mondtad, hogy ne legyen nyílt. Erre én megkérdeztem, hogy mégis ezt, hogy gondolod (mármint kivitelezni). Utánna meg már azt mondod, hogy ne itt az SG-n legyen... grat, következetes vagy.

BTW: A 'nagyon warezolás' az tényleg sok. Tehát pl. olyan, hogy linket letöltéshez, vagy cracket direkt linkben, keyt belinkelni ténykeg nem etikus. De nehogy már azok akik tört játékkal játszanak, ne beszélgethessenek egymással.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Vagy amikor olyan kulcsot generál, mely valakinek az eredeti termékéhez tartozik...
jogilag igaza van de morálisan szerintem nincs 😉

De ah nem lenne lehetõség warezre, akkor nagyon sokan nem mondanának le a hobbijukról, hanem inkább beérnék egy-egy játékkal, esetleg kevesebbet költenének hardverre, és többnyire beérnék 1-2 éves játékokkal is. Magyarán átalakulnának a fogyasztói, játszási szokások, ehhez képest pedig a mostani helyzet igenis bevételkiesést jelent.

A zene esetében a koncert jó példa (vagy film esetében a mozi), de a játékok esetében csak a vásárlás az, mely haszonhoz juttathatja a kiadót (esetleg a reklámok a játékban, de ez nem fedezia k öltségeket, és nem minden esetben mûködik). A kiadót pedig lehet utálni, de ha azt akarjuk, hogy jusson pénz a következõ játékra, fizesse valaki a fejlesztõket, azzal bizony õket is kell támogatnunk. De emellett léteznek független fejlesztések is, mely esetekben lehet támogatni közvetlenül is a fejlesztõket.
jogilag nézzük igazad van mert nem a gémet veszed meg csak a használati jogot 😉

de ha már itt tarunk amiért elítélem a warezos játékost (nem a warezt) aza csalás lehetõsége mert neki nincs mit vesztenie .. nyugaton nem azért warezolnak mert nincs rá lé hanem mert nyugottan csalhat max generál egy újabb kulcsot 😞(

mert te csak azt tekinted lopásnak amit fizikailag eltulajdonítasz. ezért van védve a szellemi tulajdon és az is lopásnak számít. ne próbáld a saját hülyeségedet igazolni, mert nem tudod. 😊

Balumann
zenérõl beszéltem (üzenetedre válaszolva...)
Én mindent értek.

sok játék koncert van valóban...

mindegy, majd rájösz magadtól is a dolgokra.<#rolleyes>

Balumann
És én csak annyit akartam még mindig mondani az elején, hogy lehet bárminek nevezni, de lopásnak nem. Jegy nélkül felszállok a buszra az sem lopás, jog nélküli használat, rossz cselekedet mert nem támogatom a jármûvek további fenntartásait, stb..
mennyi szövegértõ ember van itt... ^^

Senkit nem tiltanak ki azért, mert nem eredeti a CoD 4-e, a fórumon is segíteni fognak neki. Csak a warez tematikájú kérdésekrõl, spamrõl van szó.
tigerbácsi
yaya ez így van! csak meg kell nézni ahol uralkodik a szegénység, ott sokkal többen élnek ezzel!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Balumann
Én ezt teljes mértékben értem. Ha letöltöm ahelyett h megvenném, akkor igazad van. De van olyan is h letöltöm, vagy nem veszem meg és nem játszok vele (mert nem tudok rá pénzt fordítani v nem ér meg annyit). Ez esetben semmit nem veszít a játék készítõ.
És ismét mondom, hogy nem azt mondom, hogy a warez minden esetben jó dolog. Ha van lehetõség anyagiakban, akkor támogatni kell a játék készítõket.

#210 -> A kiadó veszít inkább. Az elõadóknak a koncertekbõl jön be több pénz, hogyha letöltik akkor még többen megismerik és többen jöhetnek koncertre is.

gordon 24
Hát ja ez igaz.. Csak nem szabad lila gözben ringani😄D Ez egy globális gond. Mindenki csinálja mindenki beszél rõla ,csak nem szabad..

Downhill!!

tigerbácsi
persze ez is igaz! de ahogy mondod ez így elérhetõ! s a ferrári eltulajdonítása az nem olyan egyszerû!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

tihs
azokat utálom akik ide beleírnak és árulkodnak mint az ovodások és õk is warezolnak
õk a WAMZEREK

a leggusztustalanabb ember fajták ezek

Ehehehhe A SuperGamezen érik BAN ha nem tudnátok :D

tigerbácsi
persze csak itt élünk, s mi ezt tapasztaljuk!

Én is így gondolom, csak az a baj, hogy ha pl egy szegény ember szeretne egy irracionális árú Ferrarit, akkor miért ne lopjon egyet?? 😄 Ez nem így van sajnos. Mondjuk itt jön a másik dolog, hogy a warezra viszont több, és egyszerûbb lehetõsége van az embernek, mint Ferrarit lopni. Na és nem büntetik...
gordon 24
Ez sem igy van!! Nem magyarországi egyedüli probléma ez! Sõtttt!

Downhill!!

tigerbácsi
persze! errõl van szó! ha annyit lehetne keresni, s az árak maradnának ilyenek, akkor nem volna ennyi illegális letöltés!

tigerbácsi
nem én nem ezt mondtam! az sg az maradjon tudományos informatikai oldalnak, nem pedig warez gyûjtõnek! csak hátha valakinek nem telik a játékra, attól nem kell õt kinézni, kitíltani! sõtt attól ha elakad egy pályán attól lehetne segíteni neki!

szerintem ezek az árak csak nekünk irracionálisak .. tõlünk nyugatra párszáz km-re nem azok 😞 ha itt is 4kiló lenne az átlagkereset lehetne hapzsi-dõzsi de sajnos nemvan :S

bardocz
<#eljen>
Oldern the 1st
"mert ha valaki szegényebb akkor mért ne játszhasson?"

Én meg nem vagyok elég pénzes a yachton tartott kaviáros, heroinos partikra való belépéshez. Oda ki visz be engem, ha még egy hajóm sincs?

broman191
Ezt senki nem mondta...

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

tigerbácsi
teljesen egyetértek Veled!

broman191
<#eljen>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

És ezek szerint az SG-nek warez supportként kellene mûködnie?
tigerbácsi
én teljesen megértem a warezolókat! mert még ilyen eszméletlen irracionális árak vannak a szoftverek terén addig kell hogy legyen ilyen! mert ha valaki szegényebb akkor mért ne játszhasson?

Balumann
Többnyire bicajjal járok, de eddig mindig volt bérletem. Mostmár nincs, mert keveset mek BKV-val és kurva drága lett, a jegy is ^^
De tényleg igazad van, ez a legjobb hasonlat.

"Mindenki oda megy amelyikbe akar."

És nem feltétlenül abba, amelyikbe kellene...

A legtöbb játéknak nincs külön "csúnya topikja", csak a legnagyobb neveknek.
pl, látom zenével is foglalkozol.

ha ebbõl élnél meg, és ellopnák a zenéidet, akkor mit szólnál hozzá? a játékot is készíti valaki, mert ez a munkája. ennél dedósabban nem tudom leírni.

broman191
de ha kell hívja a sittes arcokat is (maunikasó overdrive)<#idiota>

NEOreg3
konzol után jöjjön a PC, utána benézhetnétek a zene fórumba, majd a TV mozi dvd-be is<#eljen>

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

gordon 24
Akkor ne csináld mert kárt okozol vele.. De ezt hogy nem látod be? nem értzelek.

A játék tervezõje fejlesztõi több 10000 dollárt több évi fejlesztõ munkát sponzorok pénzeit stb tölt/költ el egy játék elkészitésére. Abban reménykedve hogy az eladásbõl ezt visszakapják, esetleg egy minimális nyereséget termellnek. Ha te letöltöd, akkor mind azt aki pénzt adott erre, mind azt aki ezzel ébvekete dolgozott megkárosítod. Ez teljesen egyértelmû. Ezen nem kell vitázni.

Az már lehet vita kérdése hogy ügynök modon besugjuk azokat akik ezt csinálják hogyesetleg egy forumról tiltva legyenek. Vagy elkezdünk arról beszélni hogy azok akik ide irnak csak tiszta szoftvereket használnak. Bármelyik emberkéhez akár Sir Quno Jedi -hez bemennél tömegesen találnál illegális dolgokat. Cd-ket játékokat, gáz óra buzeráciot, Kábel tv átkötést, villány buheráciot stb. És ez nem igazán az emberek hibája, hanem annak, hogy nem tudunk olyan szintû béreket keresni, hogy minden szükségünket fedezze. ÉS innentõl büzlik az egész warezz és lopás téma.

Downhill!!

broman191
dõljön le a hangárja amikor éppen benne sétál<#vigyor3>

jegy nélkül szálsz fel a buszra az lopás? mert mehetnél te gyalog is a busz meg úgyis arra megy nemoszt nem szoroz ha felszálsz vagy nemszálsz fel rá ???!!

az a te problémád már, hogyan oldod meg. a lényeg, hogy NE ITT AZ SG fórumán. ennyi.

ezért nyílt ez a topik nem másért.

Balumann
Láttam de az h jön ide?

BaliBoy
havercsótány, Bala10!
Ne haragudjatok de ez baromi nagy hülyeség. Nem tudom elképzelni a kivitelezését. Tegyük fel nem tudom, honnan letölteni, crackelni... stb. egy játékot, akkor megkeresem a játékhoz tartozó topikot és az odaírók mindegyikének küldök egy PM-et??? Akkor már egybõl be lehet vezetni a csoportos PM küldési funkciót is. Mekkora anyázások lennének.
Nem értem egyébként mi a gond. Eddig is általában 1 játéknak két topikja volt. Egy 'hivatalos' meg egy spam/warez. Ennyi! Mindenki oda megy amelyikbe akar.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Most hallottam, hogy John Travolta most építetett új hangárt a háza melletti reptérén, de még nem tudta megvenni az új repcsijét. Ha gyorsan leszaladsz és megveszed 3-4 filmjét meglesz és együtt örülhetünk neki. Nagyon jó lesz <#hehe>

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

#182<#nezze>

BEAST
Enis igy vagyok ezzel, kiprobalom, ha tetszik es tudom kesobb is elo fogom megvenni akkor meg is veszem 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."