Gyártói szövetség a PC-s játékokért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért hiszi azt minden konzolos, hogy fél millió egy jó PC?:)

Miért cserélnél konzolt három évente? Mert kb. ennyi idõ amíg kijön a nextgen. XBox most 63.000, nézd meg a kezdõ árat...

Jah, hogy már régi és megkapod ennyiért? Jó, ilyen alapon a régebbi PC-t is sokkal olcsóbban tudod beszerezni.
Nem mindenkinek elég ám az hogy elfusson. Fõleg azon amit ennyibõl upgradelsz.

Miért cserélne konzolt 3 évente fõleg 120.000 Ft-ért. Ez hogy jött ki? Xbox360 63.000 FT-ért megkapsz újonan. De már PS3-is 120 alatt kapsz. Náluk sokkal drágáb konzol meg nem igen van jelenleg.

Így azért már nem igen stimmel a számításod.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ez egy hülyeség.

Egy "friss" generációs vidikártya PC-re olyan 50.000 forintot kostól. Ez úgy két évente kell megjátszanod, és úgy 4 évente nem árt a teljes csere.

Ami azt jelenti, hogy mondjuk átlagolva 85 ezer forint kétévente a ráfordítás, és van egy állandóan jó kategóriájú géped..., amin minden játék el fog futni.

Ezzel szemben egy konzolt cserélsz három évente 120.000 forintért. Ha megnézed, akkor gyakorlatilag ugyanott vagy, mintha egy PC-be ölnéd bele a pénzt a poén ott van, hogy egy PC multifunkciós.
Most te komolyan azt hiszed, hogy azért fogok venni konzolt, hogy egy idióta autós játékkal játszak???

Azonkívûl a jobb címek általában PC-re is megérkeznek, elég nagy késéssel ugyan, de kit izgat.
Megnyugtatlak, a PC-és játékipar soha nem fog tönkremenni. Az a kicsiny 14% milliárdos dolláros hozam:)

Az meg, hogy a te közeledben ki van, senkit sem érdekel:)
Nem tom vki felvetette-e, mert nem olvastam végig, de sztem pont azért mondják sok PCs gémre, hogy gagyi, meg béna, mert warezes szarjuk van, így nem becsülik meg a játékot, amiért megdolgoztak. Tény akad sok, ami tényleg iszonyatos vkinek, de másnak meg frankó, ezért vannak a demók, leszeded, kipróbálod, azt ha teccik megveszed, összespórolod. Erdetivel sokkal nagyobb élmény a játék, nem kell tört szerókkal szaroskodni, meg Hamachi faszommal. Na meg az érem másik oldala is jó vicc. Konzolokat meg chipeltetik, azt netrõl leszedik a gémeket hozzá, mert eredetiben a konzolos gammák ára még a PCsekét is túlszárnylaja. Hát döntsa el mindenki maga, hogy kinek van igaza, én leszarom, maradok annál ami nekem teccik.

Vogel

Moddolhatóság szempontjából nem a külcsinyre gondoltam, hanem a programok személyreszabhatóságára. Sok ingyenes mod van gamekre, sõt nem is kell már nagy tudás a kisebb alakitásokra. Frissítésekkel, updatekkel(nem a bugjavitásokkal) fenntartható egy játék érdekessége. Mig ezt nem tehetem meg konzolon, mert vehetem meg ujra a cdt. PC mellett szóljon a warez is ofc :)
Nem tudom minek vészmadárkodni, de a pcs játékok igenis vannak. Vagy ismerettségi körötökben mindenki konzolozik? :O én nem ugy veszem észre. Sztem életképes mind a 2 egymás mellett. Én a pc mellett azért döntenék mert mégiscsak többre képes mint egy konzol.

TothLaci
Ahhoz, hogy jobbá tegyük a világot, pc-s ipar egy idõ után meg is szûnhet. Most csak lesnek, hogy nincs annyi bevételük, amennyi jó lenne. Itt már nem csak a gyártók között megy a verseny, hanem maga az ipar, és a felhasználók között. De kik vannak többségben? Kinek az igényeit nézik? A gyártók igényeit, vagy nyílván a felhasználók igényeit? - Most tekintsünk el attól, hogy mindkettõ, persze, ez lenne rá a válasz, de azért a helyzett sokkal bonyuloltabb. Lehet, hogy igazi megoldás az lesz, ha lesz teljesen új komputert, új mûködési elvvel, hatékonyabb munkavégzéssel állítanának elõ. De ehhez kell valaki, aki neki mer vágni, mert megölheti a pc-s piacot, de leginkább az történnik, hogy megbukik a saját komputere. Én látom esélyét egy új komputernek, ami nem pc lenne, de ehhez a világ legjobb szakemberei, üzletkötõi, marketingesei, és a legnevesebb támogatók kellenének. Vajon megtörténik ez? Nem merem mondani azt, hogy igen, de azt sem, hogy nem.
TothLaci
Hát kedves gyártók. Essetek csak el. Nektek a pénz kellett. Megkaptátok? Úhh, egyre kevesebb milliárdok jönnek a konyhára. Én örülök neki! T*j*k a gyártói szövetségetekre, t*j*k a pc-re, miután már több, mint félmilliót ráköltöttem az elmúlt 10 év alatt, mindezt úgy, hogy sosem volt nagyon jó számítógépem. Personal Computert kedves gyártók, a technikiai fejlõdés legalján tartottátok mindig. Én örülni fogok, ha további anyagi, és erkölcsi veszteség fogja érni az ipart. Ezzel a hozzászóllással nem a pc-s rajongói tábort akarom felbosszantani, de nagyon zavar, hogy sok pénzért nem kapunk sokkal jobbat, az a jobb is gyorsan elavul, és nem csak teljesítményben, hanem az újabb formátumok miatt is, továbbá tudnunk kell, hogy sokkal jobb computerek is léteznek, lehet, hogy drágábbak, de egy idõ után csökkenne az áruk, ha nagy mennyiséget állítanának elõ belõlük. Pénz beszél...
NEXUS6
Mikor jelent meg értelmes harci repgép szimu mostanában PC-re?! A stratégia is ha nem is halódik de stagnál, kiadják a szokásos folytatásokat aztán annyi. A Civ-rõl is már a sokadik bõrt nyúzzák, de az is jön konzolra, meg egy csomó másik. Szal kicsit azért stilust kellett váltanom a konzollal, de nem is kell azon izgulnom, hogy mikor esik a fps a béka segge alá, és válik játszhatatlanná a játék.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

zola2000
Jaj, hagyjátok már ezt, én már láttam a c&c3mat x360on, és kb 15 perc megszokás után kb ugyanolyan hatékonyan irányítottam a játékot mint egérrel, viszont kényelmesebb testhelyzetben. Fpst viszont tényleg nehezebb irányítani gamepaddal, de ps3hoz és x360hoz lehet venni billentyûzetet és egeret, de a wii irányítója tökéletes fpshez. Egyébként én pcs korszakomban (régebben volt) stratégiáztam inkább, de kb csak azért mert nem ismerhettem a JRPGket. Szerintem ez emberfüggõ hogy kinek mi jön be, de szerintem mindenki próbálja ki pl az amnéziát (ingyenes játék letölthetõ www.moondragon.hu), meg ps1re a suikoden1et, és 2õt (pl ePSXe emulátorral), meg a dragon quest 7et akinek tetszettek annak mindenképp ps3/wii/nds való, ha nem akkor ps3/x360.

A

Meg tasztúrát mert beragad. :D

Én azért játszok PC-n mert szeretem a stratégiai játékokat és valahogy nem tudom elképzelni magam ahogy gubasztok a TV elõtt és egy konzolon Age of ozok. Emígy meg a évi 100 EU-t költök a gépemre és mindíg a legjobbbak közé tartozik mire jön olyan játék ami szagatna rajta addigra lejár az 1 év és építem át. Idén lesz a legolcsóbbbbbb mert csak ramot meg procit kell vennem. :D

NEXUS6
"Az értesülés szerint a szövetség megalakulását az ezen a héten zajló Games Developers Conference rendezvényen jelentenék be, olyan nagy nevek részvételével, mint az Intel, a Microsoft, az nVidia, az AMD, illetve több más, a vásárlók és a befektetõk által egyaránt jól ismert vállalattal. Ezek a cégek ugyanis most már komolyan tartanak a konzolszegmens erõsödésétõl és szeretnék megakadályozni, hogy ez utóbbi minden nagyobb szereplõt elhódítson, lassú de biztos pusztulásra ítélve ezzel a PC-s játékipart."

Õöööö.... izé.... akkor most hogy van ez? PC vagy X360? X360 vagy PC?
Szsiszi vagy Anikó, Anikó vagy Sziszi????:D

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Hát ez sem igaz. Vehetsz a konzolra dizájnos elõlapot borítást, a rendszer kezelõfelületét is átalakíthatod, és pl a PS3 UT3 esetében is használhatsz modokat. Aztán hála az RRoD jelenségnek az X360-asok körében igazán divat lett a hardver modolása is.

Szerintem meg ponthogy a konzol az, ami nem egy irodai célszerszámnak, hanem személyes használatra lett eredetileg kitalálva, így minden porcikáján érzõdik az hogy érzelmi kötõdést is ki akartak alakítani, de legalább is nem állatak útjában.

Hát ez a bloatware dömping eléggé odab.sz, az tény.
Sokszor nosztalgiával gondolok vissza a 90es évek játékaira, amikor még nem "scriptben" írták a kódot
Vogel
Nekem tetszik pl a moddolhatóság is, nem feltétlenül a hardverre gondolok. Nagyon személyessé lehet tenni egy gépet, mig konzolnál ez elvész sztem. Gépét babusgató addict embert többet látni, mint konzolját simogatót :)

Dante73
Igen, de azt Te részletekben már kifizetted a játékok megvásárlásakor!
Egyébként a vita értelmetlen. Mindkettõ ugyanannyiba kerül, hiszen ugyanazok a cégek csinálják, illetve vannak benne. Az a gond, hogy a népszerüsítés túl jól sikerült, pl exkluzív címekkel, és sok PC-s inkább nem játszik, nem áll át konzolra, viszont többségében a konzolos vackokat akarják eladni PC-n is. Lásd; MoHA, NFSPS, és társaik. Persze hogy szükül a PC-s játékpiac!
Csak ezt ugye könyebb a warezra fogni, mint az optimalizálatlan, pocsék játékokra.
A megoldás egyszerü; DOLGOZNI a játékokkal, nem elsietni a kiadást, és némi kreativitást is hozzátenni. Azonnal beáll az egyensúly...

Dante.

http://www.freetvmaci.info/

Vogel
Autóra lehet ( ha az az) de repülõ szimulátor? Vagy tengeralattjáró esetleg? MMORPG is jó lenne mint pl lineage2.

Tényleg. Most látom hogy febr. 19-én kitették a hivatolos honlapra is. Haha gondoltam hogy így lesz.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

narumon
"épp azt írtam le, hogy hány nfs, szerû, arcade bunyós játék van konzolon. Én JRPG rajongóként 6 jó JRPGt nyomtam végig tavaly. Pcn ez a mûfaj nem is létezik, régen volt a final fantasy VII, VIII és a Grandia II, aztán kifújt"

Mondom ezt úgy hogy nekem konzolom is van. Amiket itt felsorolsz gamék azokkal én pl csak büntetésbõl játszanék, vagy pisztollyal a halántékomon. Szóval attól, hogy Pcs emberek nagyrésze nem szeret ilyenekkel játszani attól még nem lesz hülye. Nálam az igazi játékok ezek: World of Warcraft, Football Manager, Settlers, Sim City, Starcfart stb. Más az izlése az átlag konzol és pcs közönségnek.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

wedge31
Már bevan jelentve hogy májusban jön kicsit levagy maradva az infókal ,itthon a CD Projekt adja ki öket ismerve magyar nyelven.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Nekem személy szerint az a bajom ezzel a jobb grafikával, hogy ha ezt évrõl évre fent szeretném tartani, akkor évente majdhogynem egy konzol árát kell kicsengetni, mivel a kedves játékgyártók nvidia-driven módban dolgoznak, és sokkal izgágábbak, mint egy 3-5 éves életciklusú konzol esetében.

Szóval ezt én elég erõs érvnek tekintem a konzolok mellett.
Namost leszámítva az ilyen csóringer népséget mint mi magyarság, nem valószínû h az átlagos játékfogyasztót szigorúan legális keretek között tenyésztve érdekelni fogja a havi betevõ beszerzésénél az a ~10 euró különbözet, amit mondjuk az nvidia/ms szponzorál a forgalmazónál.

De szóljon má valaki h mi volt annak a fejlesztésnek a neve/státusza, amit a mikorszoft talált ki új pc-s játékplatform címen a vistához... Az létezik még vagy dobták?
Dante73
Egy mostani erõsebb PC, simán odaveri a 360 Grafikáját, A következõ konzolgeneráció kijöveteléig szebbek is lesznek a PC-s játékok.
Más; Általában warezolom a játékokat. Idõtöltésnek megteszi. VISZONT ha kijön valami, ami megérdemli megveszem! Ijen volt idén pl a Witcher, Bioshock stb. MoH;A és társai egyszerüen élvezhetetlenek lettek egy gémer számára, mert elmentek konzol irányba!
Más
Öcsém nyáron konzolt vett. (360) Én 250-ért gépet. Lassan ugyanott tartunk anyagilag. Õ, ha ki akar próbálni egy játékot, megnézi a demót, (ha tudja, Bioshockal szenvedett egy keveset) aztán megveszi. Mivel a hazahozott vadonatúj konzol azonnal tönkrement, (RROD az elsõ bekapcs után) chipeltetni nem meri. Eddig 12 játékot vett meg, 16000/ db áron. (jó 1-2 olcsóbb volt de a többség ennyibe kerül) Én 3 játékot vettem meg, mert vagy multizni akartam, (törtel ehhez nincs pofám) vagy megérdemelte a játék. Lehet számolni, mi mennyibe kerül. Arról nem beszélek, hogyha idén eladoma vidkarim, 40-50 pénzt rádobok, és veszek egy erösebbet, könnyedén leveri a gépem akármelyik konzol grafikáját.... (kötöszködés elkerülése miatt írom, mivel hosszú lett volna, sok helyen egyszerüsítettem!)

Dante.

http://www.freetvmaci.info/

Lássuk csak nem ismerem a konzolokat, gameboyom volt és ps1-em , gondolom a mai gépek már sokkal fejlettebbek.
Eredeti oprendszerem van, eredeti játékokkal. Jah és ilyesmiket szeretek TA,Sudden Strike, Blitzkrieg, Cossacks, Europa Universalis (1,2) - Nem tudom ezek a címek mondanak egyáltalán valakinek valamit de ha igen, belátható, hogy elfuttatásukhoz nem kell atomerõmû, sem kétszázezerforintoshiperûbergigaszrívéjeselí. Szóval számomra, hangsúlyozom számomra, nem kell a konzol. Nagyon szép amikor megnézek róla egy videót a youtube-on, de nekem nincs szükségem különösebb szépségre, a játékélmény számít. És itt jön be az ördögi kör, a játékfejlesztõk manapság a grafikára helyezik a hangsúlyt, a fejlesztések rövid ideig zajlanak, kevés idõ marad a tesztelésre és az optimalizációra, ezáltal belekényszerítik apuci pici fiacskáit, hogy otthon kikönyörögjék az újabbnál újabb vga-kat meg minden hülyeséget. Persze aki megteheti vásárolja meg mindig a mindenkori high end configot, mert ha én megtehetném, én is megvenném (na jó én a legenergiatakarékosabbat venném ,na de ez az én agymenésem). Konzol vs Pc , ha valakinek szép graf kell és az hogy ne kelljen azon izgulnia, hogy elindul e a game, vegyen konzolt, aki meg sokra tartja a konzol játékok árát ne vegyen konzolt, de most tényleg nem értelmetlen ez a vita?
Ez kb. olyan mint a mindenkori windows vs. linux. Egymás táborát flamelik az emberkék, mikor ha mindenki megmaradna a saját térfelén, ezek a fórumkonfliktusok elkerülhetõk lennének.
zola2000
Eddig nem is állt ennyire csehül a pc játékpiac. Most nagyobb válságban van. Egyébként ugyan úgy ahogy az nvidia,amd, intel belátta hogy érdekük a pc játék beláthatná pl az ea, ubisoft, capcom, hogy jobb neki ha a játékaikat nem pcre warezolnák sokan be, hanem konzolra vennék meg. (nyugaton sok az olyan láma, akinek van gamer pcje is meg konzolja is, de pcn tud warezolni, konzolon nem, nem is érdekli annyira mert az õ pénzéhez képest nem olyan nagy összeg egy játék ára, csak pcn amolyan miért ne alapon warezol)

A

Ezaz.Hajrá PC. Eddig se volt semmilyen konzolom ezután se lesz!<#eljen>

A hivatalos honlapon alapbol bezárják azt a topikot hogy mikor jön már PC-re. Lehet hogy jön, de hivatalossan egyenlõre nagyon azt mondják hogy marad exkluzív (és hogy nem is tervezik).
Ettõl függetlenül úgy gondolom, hogy elõbb utobb kiadják rá mert eddig mindent kiadtak PC-re. Meg örülnék neki, mert azt a játékot sokaknak kell (kéne) látnia. Legjobb játék amivel találkoztam.

Erre egy válaszom van: Mass Effect
(És igen ez Xbox360 exkluzív, csak hogy Zola2000-nek is kedveskedjek)

Alapvetõ hiba szerintem azt emlegetni: "de a PC-vel lehet szöveget szerkeszteni..." stb. Arra találták ki. Nem fogok Xbox360 gépen épületgépész terveket szerkeszteni kontrolerrel a kezemben. Ha hasonlítgatjuk a konzolt-Pct akkor szigorúan maradjunk a játékoknál mert tulajdon képen mindenki arról beszél. És valljuk be izom gép is a játékokhoz kell nem medig a Word-höz.
És nem arrol van szó hogy kiváltjuk a PC-t. A PC nem lesz kiváltva soha, mert az munkagép elsõsorban csak játszani is lehet rajta. A konzol meg játék gép max pár megszállott dolgozik rajta (bár nem nagyon halottam ilyenrõl, és nem vegyük ide a PS3 láncbakötés kihasználását).
Valaki lejjebb azt emlegette, hogy amíg a konzolok ára ilyen magas úgysem vesz. Ezt nem értem mert egy közepes videokari árán vesz egy komplet Xbox360. Hova akar lejjebb menni? Szóval aki vesz egy konzolt nem kell kidobnia a PC-jét. Nekem is megvan (bár azóta keveset játszok rajta). Valamikor én is full PCs voltam, aztán vettem egy konzolt... és megváltozott a világnézetem. Ezért nem fogok senkit sem itt gyõzködni. Akinek van konzolja és használja (és nem a haverja megmutatta neki 'oszt annyi) az úgy is tudja mirõl beszélek, a többieket meg kár gyõzködni.

Vogel
Sose fogok venni konzolt az egyszerû árkád játékok miatt.

A pc nem fog meghalni nem tud csak legfeljebb sokkal kevesebb játék lesz rá mint eddig, Pc sok mindenre jo a konzol meg csak szinte játékra ha meg már az is jó lesz annyi dologra mint a Pc akkor mar nem is konzol hanem Pc lesz csak nem ugy hivják majd :D. Ja és nem veszitek számításba az Esportot amiben sok pénz van.
zola2000
Ezért nem veszek x360at, maradok a nintendo/sony konzoloknál, ott több az olyan konzol exkluzív játék ami nincs pcn XD, meg kevesebb a japáni játék x360on, nekem az azért alapból kiesik.

A

wedge31
Hát ez igaz amig létezik a microfos meg a nvidia addig lesznek pc-és játékok is.

Komolyan azt gondoljátok, hogy itt a játékosokra gondol bármelyik gyártó?

Nagy ívben tesznek rá, hogy mit gondoltok a futó játékokról. Ezzel szemben az motiválhatja õket, hogy felismerték, senki nem gyúrna újabb és újabb hardverekre (jellemzõen videokártyákra) ha nem volna rá szükség az újabb játékokhoz.

Merthogy ezen kívül talán még a a 3D-s modellezés, meg a Vista az, amihez amihez nagyon erõs vas kell, az összes többi lazán elporoszkál akár a két évvel ezelõtti, akkor közepesnek számító cuccon is. (Szerintem)
wedge31
Szerintem gyalázat rts-t játszani konzolon ez kimondotan bill+egér müfaj.
A Mass Effect meg jön pc-re most ebbe az adok-kapokba ne menjünk bele azt látni kell hogy a x360-ra kijött játékok kilencven százaléka kijön pc-re is.

Autó szimulátor témakörében gondoltam, mert ha van akkor kéne :D. Crysis meg jön konzolra, de Fps-bõl is jobbak vannak/készülnek.. Killzone meg tudom is én. Nem értem mitõl gyalázat konzolon játszani, az xbox/ps monitorra köthetõ max egy kis átalakítót igényel, nomeg bill/egér-t is asszem rá lehet kötni, de ha nem arra is van alakító.

zola2000
Pcn úgy lehet játszani 10-12jó játékkal, ha az ember mindenevõ, ha inkább csak egy-egy mûfaj izgatja, akkor van kb egy max két versenyzõ van (kivétel fps, rpg), épp azt írtam le, hogy hány nfs, szerû, arcade bunyós játék van konzolon. Én JRPG rajongóként 6 jó JRPGt nyomtam végig tavaly. Pcn ez a mûfaj nem is létezik, régen volt a final fantasy VII, VIII és a Grandia II, aztán kifújt (aztán nem is volt rendesen kidolgozva a pc port, meg pár helyen kifagytak, meg a grafikájuk már a megjelenéskor elavult volt).

A

Adam II
LOL már megint ez a PC vs Konzol dráma.

ProTipp:

Ki lehet húzni egy PC-vel 3-4 évig is ha nem vagy maximalista hardvergyík aki idegrohammal párosult agyérgörcsöt kap ha 100 alá esik az FPS. A Crysis csak egy techdemo nem kötelezõ játszani vele vannak annál sokkal jobb játékok is amik simán futnak egy középkategóriás gépen.

A konzolos játékok sokba kerülnek ha azt feltételezzük ,hogy nem chippelteded ki és sok játékot akarsz játszani akkor rengeteget kell rá költened. A konzol is elavul egy idõ után aztán lehet lecserélni. Persze nem olyan gyorsan mint egy PCt de ha a konzol mégnagyobb teret nyer valószínûleg ki fognak találni valamit ,hogy még több pénzt facsarjanak ki a felhasználókból lásd.:PC.

Magyarországon nincs mindenkinek pénze konzolra és PC-re. Még PC-s játékra sem mindig futja nem ,hogy konzolosra. Mindkét platformon ritka az olyan játék amiért érdemes lenne fizetni ezért warezolunk. Ez nem az emberek hibája sokkal inkább a fejlesztõké és a rendszeré de ez más téma. Külföldön ahol jobb az emberek keresete meg tudják venni a konzolt is meg PC-t is és hozzá a játékokat.

A PC-s játékoknak leáldozott topik már szvsz több éve megvan kettõ is van belõle. Még mindig nincs konzolom és még mindig vígan játszok PC-s játékokkal.

A konzolosoknak álmatlan éjszakái vannak a PC miatt és Hitler után szabadon ki akarnak írtani minden PC játékost. Mivel ezt nem tehetik meg ezért beérik a flémmel.

wedge31
" de ha tévednék mondjatok olyan címet ami jobb mint GT5, vagy Forza2 ""
Kapásból csak ennyi : Witcher,Crysis, és az õsszes MMO meg rts mert azt konzolon játszani gyalázat.
Az én meglátásom szerint csak azoknak van gondjuk a pc-és felhozatalal akiknek nem elég évi 10-12 játék.
Multkor számoltam össze hogy tavaly tizenkét játékal játszotam és legalább még négyet-ötöt kihagytam mert nem jutott rá idö.
Idén mivel a család gyarapodot talán a felére lesz idöm.
Nekem egyszerüen nincs szükségem még egy platformra aminek ráadásul az irányitását és az esetek nyolcvan százalékában a kamera kezelését is rühellem.
A japcsi gamek meg totál nem jönnek be ,kivéve a horror cuccokat, de ezek a három méteres kardokal ugrabugrálo fazonok nekem nem pálya.

zola2000
Feamatar: az igaz hogy a ps3/x360 (fõleg az x360) eléggé elment pcirányba, de még mindig ott van a wii/ds, ott bõven találni rail shootert (resi uc, house of dead), van pár shoot em up is(geometry wars galaxys, contra4), és eléggé játéktermi hangulatot idéz a összes wiis okosság (wiisports, wiiplay, az összes idei ea sport játék wii változata elment errefelé) tehát ha ilyenfajta szórakozás kell arra nagyon jól használhatóak a nintendo konzoljai, meg is lett az eredménye eladásokban.

A

zola2000
Kicsizoz: szinte nem is tudok olyan pc játékot mondani ami nincs pl x360on (a world of warcrafton kívül), tehát ha nem vagy wowfan, akkor nem értem, miért nem élvezhetõ számodra egy konzol választéka sem. Egyébként addig jó, hogy pcn lehet netezni, ahoz kell egy pc, de ahoz elég egy kb akármilyen régi pc, a gond ott van, hogy késõbb elkezdenek akadozni az új játékok, aztán az egyszeri magyar ember általában fejleszti a pct, kb olyan áron amibõl kijönne egy új csippelt konzol, általában azért mert azt szokta meg, és mindenki ezt csinálja errefelé, és sokszor hitelbõl (láttam már ilyent) és ezt tartom hülyeségnek/nem értem, mert pcsek is kb mivel játszanak: need for speed (pedig konzolon ott lenne még ezen kívül pl a burnout, forma1, gt, forza stb...); mortal kombat (konzolon lenne még pl dead or alive, tekken, soul calibur super smash stb...), sokan várják még a gta4et pcre, ami hamarosan kinn lesz ps3/x360on, pcre meg be sincs jelentve ugyanez van a star wars force uleasheddel. Nem is szóltam még a japán fejlesztésû játékokról, amit szinte meg sem ismerhetnek a pcsek, és ezért inkább látatlanban 'konzolos szarnak' tartják az olyan über játékokat mint pl a Suikoden, a dragon quest, a final fantasy, a tales of, a legend of zelda, a metroid prime stb sorozatokat. Tehát a játékok kb harmada egy bizonyos konzolon exkluzív, a kb második egyharmad multiplatform pc változat nélkül, a legnagyobb tömegjátékok/ pchez inkább kapcsolható mûfajok (rts, fps, nyugati crpg) kapnak néha pc portot is a sok esetben a konzolváltozatok után hetekkel hónapokkal érkezve, kb ezért nem értem ezt a nagy pc játéklázat magyarországon, még ha lenne mivel, de alig, vagy ha olcsóbb lenne, de drágább. Szerintem akinek van pénze eredeti játékra az vegyen ps3mat, akinek nincs az egy csippelt xet/wiit, a legközelebbi pc fejlesztés helyett.

A

Az a baj hogy sok itt az elfogult pc-s :D "Vagy egy konzolon te tudsz dokumentumot szerkeszteni meg egyszerûen internetezni? Naugye.." Khm.. PS3-ra lehet Linuxot telepíteni, van aki arról fórumozik. Talán pont ez az egyik oka hogy fosik a szájuk a gyártóknak ki fog 70-100000FT-os VGA-kat venni, ha azon kijön egy konzol simán és ott full grafika van. Szerény vélemény szerint a legjobb játékok konzolokra jönnek ki... de ha tévednék mondjatok olyan címet ami jobb mint GT5, vagy Forza2, NFS nem ér :D

már a konzolok rég nem a játéktermi stílusról szólnak, már ott is ritkán találni egy jó kis shootemupot, vagy bármi hasonlót, én ezt sajnálom. Egyre inkább összeolvadnak a PCs és konzolos játékok jellegzetességei.
PC nagy elõnye hogy ingyen is van rá game nem is kevés(persze ezek fõképp árkád cuccok, de nem is akármilyenek).
Számomra a fura az, hogy hiába van egy korrekt gépem nem használom ki a teljesítményét: Geometry Wars meg Frets on Fire amit legtöbbet tolok...

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.

Sajnos a konzolos játékok számomra nem élvezhetõek, ezért tartok PC-t és pont.
Másik sajnos hogy a PC-s stílus lassan kiszorul a a PC-s játékok közül is a konzolos átiratok miatt... konzolt soha nem fogok venni, mert ez a játéktermi stílus akkor sem jön be, ha hihetetlen grafikával tálalják....

wedge31
Ez tényleg egy agymenés volt ezzel csak beégeted a konzol fanokat elég baj az nekik ,hogy kisebbségben vannak nálunk és valszeg még sokáig abba is maradnak / persze egy nagyon hangos kisebbség /

Randal
Megjött a megmondóember.
Elõttem már elmondták az okokat, de azt te is belátod, hogy a PC többmindenre használható mint egy konzol. Vagy egy konzolon te tudsz dokumentumot szerkeszteni meg egyszerûen internetezni? Naugye...
Másrészt akárhogy nézzük is, hiába lehet olcsón konzolt szerezni, meg chippeltetni, az egyszerû ember nem ért hozzá és ha nincs gari, akkor nem veszi meg. Mondhatsz neki akármit.
Plusz játékok is kellenének hozzá. Bemegy a boltba és leesett állal jön ki. Míg PC-n vígan megússza akár 5000 alatt több játékot.

Egy PC-vel is ki lehet bírni 5 évet, max 1-2 hardvert veszel hozzá késõbb, de az nem dönt nyomorba(ha ügyesen gazdálkodik az ember)...
Amúgy én a büdös életbe nem fogok konzolt venni amíg az árak a csillagos egek magasságában tanyáznak(ennyit az olcsóságról). PC-s játékok közül is csak a leárazottat veszem meg többnyire.

"...zavar, hogy a pc játékpiac még mindíg életben van..."

tudod, engem meg az zavar, hogy egyáltalán ilyen emberek léteznek