Gyártói szövetség a PC-s játékokért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért cserélnél konzolt három évente? Mert kb. ennyi idõ amíg kijön a nextgen. XBox most 63.000, nézd meg a kezdõ árat...
Jah, hogy már régi és megkapod ennyiért? Jó, ilyen alapon a régebbi PC-t is sokkal olcsóbban tudod beszerezni.
Miért cserélne konzolt 3 évente fõleg 120.000 Ft-ért. Ez hogy jött ki? Xbox360 63.000 FT-ért megkapsz újonan. De már PS3-is 120 alatt kapsz. Náluk sokkal drágáb konzol meg nem igen van jelenleg.
Így azért már nem igen stimmel a számításod.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Egy "friss" generációs vidikártya PC-re olyan 50.000 forintot kostól. Ez úgy két évente kell megjátszanod, és úgy 4 évente nem árt a teljes csere.
Ami azt jelenti, hogy mondjuk átlagolva 85 ezer forint kétévente a ráfordítás, és van egy állandóan jó kategóriájú géped..., amin minden játék el fog futni.
Ezzel szemben egy konzolt cserélsz három évente 120.000 forintért. Ha megnézed, akkor gyakorlatilag ugyanott vagy, mintha egy PC-be ölnéd bele a pénzt a poén ott van, hogy egy PC multifunkciós.
Azonkívûl a jobb címek általában PC-re is megérkeznek, elég nagy késéssel ugyan, de kit izgat.
Az meg, hogy a te közeledben ki van, senkit sem érdekel:)
Moddolhatóság szempontjából nem a külcsinyre gondoltam, hanem a programok személyreszabhatóságára. Sok ingyenes mod van gamekre, sõt nem is kell már nagy tudás a kisebb alakitásokra. Frissítésekkel, updatekkel(nem a bugjavitásokkal) fenntartható egy játék érdekessége. Mig ezt nem tehetem meg konzolon, mert vehetem meg ujra a cdt. PC mellett szóljon a warez is ofc :)
Nem tudom minek vészmadárkodni, de a pcs játékok igenis vannak. Vagy ismerettségi körötökben mindenki konzolozik? :O én nem ugy veszem észre. Sztem életképes mind a 2 egymás mellett. Én a pc mellett azért döntenék mert mégiscsak többre képes mint egy konzol.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A
Õöööö.... izé.... akkor most hogy van ez? PC vagy X360? X360 vagy PC?
Szsiszi vagy Anikó, Anikó vagy Sziszi????:D
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szerintem meg ponthogy a konzol az, ami nem egy irodai célszerszámnak, hanem személyes használatra lett eredetileg kitalálva, így minden porcikáján érzõdik az hogy érzelmi kötõdést is ki akartak alakítani, de legalább is nem állatak útjában.
Sokszor nosztalgiával gondolok vissza a 90es évek játékaira, amikor még nem "scriptben" írták a kódot
Egyébként a vita értelmetlen. Mindkettõ ugyanannyiba kerül, hiszen ugyanazok a cégek csinálják, illetve vannak benne. Az a gond, hogy a népszerüsítés túl jól sikerült, pl exkluzív címekkel, és sok PC-s inkább nem játszik, nem áll át konzolra, viszont többségében a konzolos vackokat akarják eladni PC-n is. Lásd; MoHA, NFSPS, és társaik. Persze hogy szükül a PC-s játékpiac!
Csak ezt ugye könyebb a warezra fogni, mint az optimalizálatlan, pocsék játékokra.
A megoldás egyszerü; DOLGOZNI a játékokkal, nem elsietni a kiadást, és némi kreativitást is hozzátenni. Azonnal beáll az egyensúly...
Dante.
http://www.freetvmaci.info/
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Mondom ezt úgy hogy nekem konzolom is van. Amiket itt felsorolsz gamék azokkal én pl csak büntetésbõl játszanék, vagy pisztollyal a halántékomon. Szóval attól, hogy Pcs emberek nagyrésze nem szeret ilyenekkel játszani attól még nem lesz hülye. Nálam az igazi játékok ezek: World of Warcraft, Football Manager, Settlers, Sim City, Starcfart stb. Más az izlése az átlag konzol és pcs közönségnek.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Szóval ezt én elég erõs érvnek tekintem a konzolok mellett.
De szóljon má valaki h mi volt annak a fejlesztésnek a neve/státusza, amit a mikorszoft talált ki új pc-s játékplatform címen a vistához... Az létezik még vagy dobták?
Más; Általában warezolom a játékokat. Idõtöltésnek megteszi. VISZONT ha kijön valami, ami megérdemli megveszem! Ijen volt idén pl a Witcher, Bioshock stb. MoH;A és társai egyszerüen élvezhetetlenek lettek egy gémer számára, mert elmentek konzol irányba!
Más
Öcsém nyáron konzolt vett. (360) Én 250-ért gépet. Lassan ugyanott tartunk anyagilag. Õ, ha ki akar próbálni egy játékot, megnézi a demót, (ha tudja, Bioshockal szenvedett egy keveset) aztán megveszi. Mivel a hazahozott vadonatúj konzol azonnal tönkrement, (RROD az elsõ bekapcs után) chipeltetni nem meri. Eddig 12 játékot vett meg, 16000/ db áron. (jó 1-2 olcsóbb volt de a többség ennyibe kerül) Én 3 játékot vettem meg, mert vagy multizni akartam, (törtel ehhez nincs pofám) vagy megérdemelte a játék. Lehet számolni, mi mennyibe kerül. Arról nem beszélek, hogyha idén eladoma vidkarim, 40-50 pénzt rádobok, és veszek egy erösebbet, könnyedén leveri a gépem akármelyik konzol grafikáját.... (kötöszködés elkerülése miatt írom, mivel hosszú lett volna, sok helyen egyszerüsítettem!)
Dante.
http://www.freetvmaci.info/
Eredeti oprendszerem van, eredeti játékokkal. Jah és ilyesmiket szeretek TA,Sudden Strike, Blitzkrieg, Cossacks, Europa Universalis (1,2) - Nem tudom ezek a címek mondanak egyáltalán valakinek valamit de ha igen, belátható, hogy elfuttatásukhoz nem kell atomerõmû, sem kétszázezerforintoshiperûbergigaszrívéjeselí. Szóval számomra, hangsúlyozom számomra, nem kell a konzol. Nagyon szép amikor megnézek róla egy videót a youtube-on, de nekem nincs szükségem különösebb szépségre, a játékélmény számít. És itt jön be az ördögi kör, a játékfejlesztõk manapság a grafikára helyezik a hangsúlyt, a fejlesztések rövid ideig zajlanak, kevés idõ marad a tesztelésre és az optimalizációra, ezáltal belekényszerítik apuci pici fiacskáit, hogy otthon kikönyörögjék az újabbnál újabb vga-kat meg minden hülyeséget. Persze aki megteheti vásárolja meg mindig a mindenkori high end configot, mert ha én megtehetném, én is megvenném (na jó én a legenergiatakarékosabbat venném ,na de ez az én agymenésem). Konzol vs Pc , ha valakinek szép graf kell és az hogy ne kelljen azon izgulnia, hogy elindul e a game, vegyen konzolt, aki meg sokra tartja a konzol játékok árát ne vegyen konzolt, de most tényleg nem értelmetlen ez a vita?
Ez kb. olyan mint a mindenkori windows vs. linux. Egymás táborát flamelik az emberkék, mikor ha mindenki megmaradna a saját térfelén, ezek a fórumkonfliktusok elkerülhetõk lennének.
A
Ettõl függetlenül úgy gondolom, hogy elõbb utobb kiadják rá mert eddig mindent kiadtak PC-re. Meg örülnék neki, mert azt a játékot sokaknak kell (kéne) látnia. Legjobb játék amivel találkoztam.
(És igen ez Xbox360 exkluzív, csak hogy Zola2000-nek is kedveskedjek)
És nem arrol van szó hogy kiváltjuk a PC-t. A PC nem lesz kiváltva soha, mert az munkagép elsõsorban csak játszani is lehet rajta. A konzol meg játék gép max pár megszállott dolgozik rajta (bár nem nagyon halottam ilyenrõl, és nem vegyük ide a PS3 láncbakötés kihasználását).
Valaki lejjebb azt emlegette, hogy amíg a konzolok ára ilyen magas úgysem vesz. Ezt nem értem mert egy közepes videokari árán vesz egy komplet Xbox360. Hova akar lejjebb menni? Szóval aki vesz egy konzolt nem kell kidobnia a PC-jét. Nekem is megvan (bár azóta keveset játszok rajta). Valamikor én is full PCs voltam, aztán vettem egy konzolt... és megváltozott a világnézetem. Ezért nem fogok senkit sem itt gyõzködni. Akinek van konzolja és használja (és nem a haverja megmutatta neki 'oszt annyi) az úgy is tudja mirõl beszélek, a többieket meg kár gyõzködni.
A
Nagy ívben tesznek rá, hogy mit gondoltok a futó játékokról. Ezzel szemben az motiválhatja õket, hogy felismerték, senki nem gyúrna újabb és újabb hardverekre (jellemzõen videokártyákra) ha nem volna rá szükség az újabb játékokhoz.
Merthogy ezen kívül talán még a a 3D-s modellezés, meg a Vista az, amihez amihez nagyon erõs vas kell, az összes többi lazán elporoszkál akár a két évvel ezelõtti, akkor közepesnek számító cuccon is. (Szerintem)
A Mass Effect meg jön pc-re most ebbe az adok-kapokba ne menjünk bele azt látni kell hogy a x360-ra kijött játékok kilencven százaléka kijön pc-re is.
A
ProTipp:
Ki lehet húzni egy PC-vel 3-4 évig is ha nem vagy maximalista hardvergyík aki idegrohammal párosult agyérgörcsöt kap ha 100 alá esik az FPS. A Crysis csak egy techdemo nem kötelezõ játszani vele vannak annál sokkal jobb játékok is amik simán futnak egy középkategóriás gépen.
A konzolos játékok sokba kerülnek ha azt feltételezzük ,hogy nem chippelteded ki és sok játékot akarsz játszani akkor rengeteget kell rá költened. A konzol is elavul egy idõ után aztán lehet lecserélni. Persze nem olyan gyorsan mint egy PCt de ha a konzol mégnagyobb teret nyer valószínûleg ki fognak találni valamit ,hogy még több pénzt facsarjanak ki a felhasználókból lásd.:PC.
Magyarországon nincs mindenkinek pénze konzolra és PC-re. Még PC-s játékra sem mindig futja nem ,hogy konzolosra. Mindkét platformon ritka az olyan játék amiért érdemes lenne fizetni ezért warezolunk. Ez nem az emberek hibája sokkal inkább a fejlesztõké és a rendszeré de ez más téma. Külföldön ahol jobb az emberek keresete meg tudják venni a konzolt is meg PC-t is és hozzá a játékokat.
A PC-s játékoknak leáldozott topik már szvsz több éve megvan kettõ is van belõle. Még mindig nincs konzolom és még mindig vígan játszok PC-s játékokkal.
A konzolosoknak álmatlan éjszakái vannak a PC miatt és Hitler után szabadon ki akarnak írtani minden PC játékost. Mivel ezt nem tehetik meg ezért beérik a flémmel.
Kapásból csak ennyi : Witcher,Crysis, és az õsszes MMO meg rts mert azt konzolon játszani gyalázat.
Az én meglátásom szerint csak azoknak van gondjuk a pc-és felhozatalal akiknek nem elég évi 10-12 játék.
Multkor számoltam össze hogy tavaly tizenkét játékal játszotam és legalább még négyet-ötöt kihagytam mert nem jutott rá idö.
Idén mivel a család gyarapodot talán a felére lesz idöm.
Nekem egyszerüen nincs szükségem még egy platformra aminek ráadásul az irányitását és az esetek nyolcvan százalékában a kamera kezelését is rühellem.
A japcsi gamek meg totál nem jönnek be ,kivéve a horror cuccokat, de ezek a három méteres kardokal ugrabugrálo fazonok nekem nem pálya.
A
A
PC nagy elõnye hogy ingyen is van rá game nem is kevés(persze ezek fõképp árkád cuccok, de nem is akármilyenek).
Számomra a fura az, hogy hiába van egy korrekt gépem nem használom ki a teljesítményét: Geometry Wars meg Frets on Fire amit legtöbbet tolok...
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
Másik sajnos hogy a PC-s stílus lassan kiszorul a a PC-s játékok közül is a konzolos átiratok miatt... konzolt soha nem fogok venni, mert ez a játéktermi stílus akkor sem jön be, ha hihetetlen grafikával tálalják....
Elõttem már elmondták az okokat, de azt te is belátod, hogy a PC többmindenre használható mint egy konzol. Vagy egy konzolon te tudsz dokumentumot szerkeszteni meg egyszerûen internetezni? Naugye...
Másrészt akárhogy nézzük is, hiába lehet olcsón konzolt szerezni, meg chippeltetni, az egyszerû ember nem ért hozzá és ha nincs gari, akkor nem veszi meg. Mondhatsz neki akármit.
Plusz játékok is kellenének hozzá. Bemegy a boltba és leesett állal jön ki. Míg PC-n vígan megússza akár 5000 alatt több játékot.
Amúgy én a büdös életbe nem fogok konzolt venni amíg az árak a csillagos egek magasságában tanyáznak(ennyit az olcsóságról). PC-s játékok közül is csak a leárazottat veszem meg többnyire.
tudod, engem meg az zavar, hogy egyáltalán ilyen emberek léteznek