T-Home TV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetboy
Szélessávú ADSL kell hozzá, az minden városban van már. IP tv nem minden városban, meg kell kérdezni a szolgáltatót.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

tobias88
Kertesházban lakok egy kisebb városban, sima telefonvonalon elérhetõ az iptv? Nem kell ahhoz külön kiépíteni nekik idáig az egész vonalon?
Peetboy
Ingyen kimegy a szerelõ és felteszi a parabolát. Nálunk tavaly ingyen bekötötte az IP tv-t a szerelõ, vezetékkel együtt, pedig itt volt 3 óra hosszát.
De a mûholdast nem ajánlom, bezavarnak a légköri viszonyok és úgy mint a UPC-nél, tv nézés közben 2-3 mp-re is megállhat bármikor a kép. Elég gáz tud lenni, pont a múlt nap láttam másnál ilyet.
Inkább te is kérj IP TV-t, igaz drágább, de sokkal jobb képminõség (HD-ban is) és fel tudsz vele venni 50 órát. Meg ott van a csomó ingyen nézhetõ mûsor és film a videótékájából.

tobias88
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék Sat tv-re elõfizetni internettel és telefonnal, de még sosem volt Mûholdas tv-m, tehát abszolút nincs kiépítve!

Mennyibe fog ez nekem kerülni, hogy kijönnek és feltesznek ide nekem egy vevõt?
Peetboy
Igen nekem is IP tv-m van. Nálam STB bekapcsolás után néha jelentkezett a fél perces fagyás, kockázás, akadozás, ami a felvételen is látszik. De van olyan film is amiben a felvételen mindig 1 helyen szines elmosás van 1 mp-re. Az tv hiba nem lehet, de másik tv-n is kipróbálom majd, mert másik STB-on is le lehet játszani a felvételt.
Visszatekerésnél meg az van, hogy amikor elinditom, akkor nem arról a pontról indul, ahol megnyomtam, hanem mindig máshol. Ez is egy hiba.

analfa
Neked is ip tv-d van. csak mert nekünk az és hasonló hibák nálunk is elõfordulnak bár színösszemosás az nem nem csak olyan hogy megfagy 2-3 másodpercre aztán meg fut de ez a felvételekben nálunk sem látszik. A színösszemosódás meg lehet tv hiba is, adáshiba is nincs egy másik tv-d amivel esetleg tudnád tesztelni?

Peetboy
Nálam akadozik a tv-n a müsor néha, és ha felvétel van, akkor azon is vannak a lassulások, és bekockásodik az egész. Filmet jól vett fel, de lejátszáskor szines összemosás jelentkezik néha, mikor milyen kedve van a STB-nak.

birdo
De nem szabadna ilyennek lenni...lefagy....na neeee.......csere !!

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

AntiHero
Nekem is ilyen😞 Sagem...

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Doog
Sziasztok!
Az miért van hogy kikapcsolom a beltérit és lefagy az egész? Óra megáll a távirányítón akármit nyomok nem reagál csak ha kikapcsolom a készüléket és újra be akkor mûködik... Nem STB hanem sima hdmi-s box.
Köszi!

...::::::...

Peetboy
Igen a legszélsõ az. Ha hagyományos tv-d van akkor úgy se tudod használni, LCD-re és plazmára való. Amúgy olvass utána.

birdo
A legszélsõ csatlakozó...megvan ))
és mire is jó ez az izé ??

Peetboy
Megnézed a Hdmi csatlakozót, ha korábban kaptad akkor biztosan van rajta. LCD tv-re amúgy is olyan kábelen megy át a mûsor.

birdo
Ajaj... akkor nekem milyen van??
Honnan tudom meg?

Peetboy
Korábban alap volt, mindenki Hdmi-s box-ot kapott. Ha anélkül viszi, akkor ki kell cseréltetni. Biztos kicseréli neked is, hisz érdekük, hogy a szolgáltatónál maradj.

Sziasztok!!!

Figyelmetekbe ajánlom a következöket.
A thome azt tervezi hogy az stb-ket hdmi nélkü fogja adni. pontosabban lehetöség lessz a választásra.
A t home oldalán erröl semmi nincs még meg irva.
De mivel az elmult 1-1,5 orában ez volt a vita tárgya a thome forumán,és a csucsmoderátor elárulta magát igy már kész tény.

De ez állitolag az elkövetkezö hetekben honapokban várható.

Ugy hogy mindenkinek aki esetleg gondolkozik a megrendelésen! Azt ajánlanám hogy elötte kérdezzen utánna hogy milyen stb-t fog kapni.ne hogy ugy járjon ahogy én.
A szerelö már ilyen beltérit hozott.És vitt is kb 5 perc után!!!!!!!!!!!!!
Peetboy
Igen a tv kártyát azt mondta a szerelõ is, hogy azzal is lehet nézni, és akkor fel lehet venni pc-re.

Szétszedéssel nem lehet megoldani, mert egyrészt a dobozod merevlemezén levõ felvett videók titkosítottak, másrészt am is központi visszaigazolás kell ahhoz, h le tudj játszani róla videót... azt meg nem kapod meg, ha átrakod pl. a számítógépedbe a dobozod merevlemezét. Jelenleg annyit lehet csinálni, ha le akarod menteni a dobozodról a felvett videókat, h vagy rákötsz 1 dvd felvevõt, és azzal felveszed, vagy ha van pl. tv kártyád, azzal is át tudod venni. Csak ezekkel sajnos tovább romlik a videó minõsége...

Peetboy
Igen nem érzékel semmit egyelõre az Usb port, de a szerelõ is azt mondta át lehet másolni valahogy és olyan formátumban vannak a videók, hogy át kell konvertálni utána, hogy lejátszható legyen a pc-n.

birdo
Le van zárva a Top Box.... igen yól látod van rajta usb port...nem is egy , de le van zárva.... ezt mondta a pasi mikor be-fel..szerelte.
Szerintem meg lehet oldani ...holmi szétszedéssel / csavarhúzó kérdés lehet )
De ha tévednék és érdemes a géppel vagy a videófelvevõvel összekötni szóljatok...máris dugom össze <#miaz>

nem lehet átmásolni, legalábbis usb-n semmiképp sem...

Peetboy
Hogyan lehet a Set Top Box-ról USB-n átmásolni a felvett videókat PC-re?
Állitólag Linuxos ismeret kell hozzá, mert olyasmi op rendszer van a Boxon és a videót is át kell konvertálni utána.
Valaki csinált már ilyet, ért hozzá?

Ha veszel átalakítót, természetesen rá tudod kötni az stb hdmi kimenetére, de az adás attól még nem lesz 1080p-s. Csak kirakja full screenbe az SD adást. Nekem legalábbis így megy az 1080p-s tévémen... Sok adónál viszont van alul és felül fekete csík. A minõség nem a legjobb, de azért nézhetõ. A 2. kérdésedre meg, sztem simán ki tudja adni rca-n a hangot.

Üdv, van egy monitorom aminek DVI bemenete van, ha veszek egy átalakítót minden gond nélkül rá fogom tudni kötni az STB HDMI kimenetére és lesz 1080p-s képem? Mennyire fogja lerontani a sima tv kép ekkora felnagyítása a képminõséget?

Másik az, hogy Hangfalak nincsenek a monitoron, a HDMI kimenettel egy idõben képes az eszköz kiadni a hangot az rca kimeneten is?
köszke

Még így is szerencsésnek mondhatod magad... Az ország nagy részén 5 éven belül tuti nem lesz optika.

Klemice
:\ csak nyárra épül ki erre az optikai hálózat.. addig szenvedek az upc-vel

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Nincs mit. Egyébként itt található a hivatalos t-home fórum, ha van idõd és kedved olvasgatni, csomó mindent megtudhatsz belõle.

Klemice
Kösz az infot, tv-t ajánlottak meg internetet hogy kötnek, internetet nem tudom milyet pontosan de tv-bõl mintha csak a settop boxos verziók léteztek volna, ezek szerint analóg tv nem érhetõ el itt, na majd utána kérdezek az optinetnek, köszönöm a segítséget!

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Hát elsõként azt kéne tudni, h elérhetõ-e feléd az optinet (az utóbbi hsz-edbõl arra következtetek, h jött hozzád üzletkötõ a t-home-tól, h kötnének optinetet?). Ha elérhetõ, akkor lehet már aggódni a kábelezés miatt (bár nem nagyon van miért, megcsinálják helyetted). Ja, és ahol elérhetõ az optinet, ott nincs t-kábel, ergo nem tudsz analóg kábeltévére váltani a t-home-nál.

birdo
Nem fog dobálni ha töltesz.Stabil a netkapcsolata
A kábelekhez semmit nem értek.... de ..
Mikor kértem az IPTV-t új kábelt húztak a házban, és erre tették a meglévõ netem is.

Klemice
Igen tehát fúrni kell, sebaj az upc már annyira trágya, hogy nem érdekel. T-home analóg kábeltv koaxon megy? mert az ki van építve, más azért nem jön szóba mert 4 tv van és arra sok lenne a settopbox a hölgy múltkor pedig 3-ra tett ajánlatot

Optinethez optikai kábel szükséges, az analóg kábeltv-d pedig gondolom koax kábellel megy, szal az nem jó hozzá.

Klemice
ö de van sima analóg kábeltv

ibrik
A T-s tévé "vételéhez" (iptv) set top box van.
Ha több tévét akarsz használni, akkor minden egyes tévéhez külön box kell.
Legalábbis így tudom...

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Klemice
Tehát mindenképpen új kábelnek kell lejönnie a padlásról, esetleg ha tv is bekötésre kerül, annak jó a régi kiépített kábelhálózat?

Optikai kábelt húznak egészen a modemig. A modemet a gépeddel, v a routereddel pedig sima lan kábellel tudod összekötni. Ha van lehetõséged optinetre elõfizetni, én csak ajánlani tudom, mert az a legstabilabb és legjobb technológia manapság.

ibrik
Nem tudok semmit a T-rõl. Még én is csak érdeklõdõ vagyok, amíg le nem jár a kábelnetes elõfizetésem.

Klemice
sima kábeltv-m van
amúgy mennyire megbízható a t-com-os net? torrentnél dobál? stabilan megvan a sebessége?

ibrik
Valószínû, hogy nem a tányéros tévé kábelét fogják használni - már ha tényleg sat-tévéd van...

Klemice
Srácok az optinetet hogy kötik be? milyen kábel kell hozzá? mert most upc-m van be van falazva a kábel ami lejön a padlásról azon megy a tv meg az internet elosztóval, szóval az érdekelne honnan vezetnek be és milyen kábelt

birdo
Modemet kapsz, melyrõl az IPTv is catlakozik és az internet is... ehhez tudod csatlakoztatni a " vett routert... és akkor a comcéd is netezik )))
Oké...jelszavas...

Dehogy is. 😄
Ha ADSL, vagy VDSL mellé rendelsz iptv-t, akk alapból kihoznak hozzá routert (ami egyben a modem is). Optinethez tudomásom szerint csak modemet adnak, routert magadnak kell venni hozzá. (ha van itt optinetes, az megcáfolhatna/megerõsíthetne).

ibrik
Szóval azt mondod, hogy csak egy gépet (pl. az asztalit) használhatok, de ugyanabban az idõben egy másikat (pl. a laptopot WiFi-vel) már nem?

birdo
Nekem ugyanitt 2,98
0,41
Mindedez a DSL Classic Medium 8 Mb

Routert kapsz, mást nem is használhatsz, errõl megy az iptv. Skype kitûnõen mûködik 😊

ibrik
Mostanában gondolkozom rajta, hogy amint lejár a szerzõdésem, a jelenlegi kábeltévé és internet szolgáltatómat esetleg T-s IPTV-re és internetre cserélném le (tavaly furkálták szét a környéket a lakótelepen), de lenne kérdésem a tapasztalatokkal kapcsolatban:
- Tudok-e ("engedélyezett-e") a T-s internethez router-el csatlakozni? (mint a "régi" ADSL-nél)
- A Skype mûködik-e rajta probléma nélkül? (sem vonalas, sem IP-telefonra nincs szükségem)

Na ide is elért ez 😊
25/12.5-es optinet extra...

Nem tudjátok, hogy a "T-Online elõfizetõi szám" és a "IPTV elõfizetõi szám" hol található? Mert az MT számot, és az IPTV azonosítót nem fogadja el ide.. (IPTV bejelentkezés)
Hát ez furcsa probléma. Szerintem itt tedd fel ezt a kérdésed, mert sokkal jobb eséllyel tudnak segíteni, mint SG fórumon.

MIért van az, hogy ha pl a sport1-re rákapcsolok,akkor néha csak a feketeséget látom,pedig van ez a csatorna?
Köszi,ezt nem tudtam.A másik kérdésem az lenne, hogy miért van az,hogy néha az egyik csatornára ha átkapcsolok,akkor csak feketeséget látok?Nem akar bejönni a kép,pedig van olyan adó.