Hangfal Építése

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt vannak az én hangfalaim. Nézzétek meg, likeoljátok , kövessétek!
Köszi, üdv.

http://www.facebook.com/DiySoundsystem
ITM
Sziasztok.

Nem tudom jó helyre írok-e, de gondolom Ti is értetek hozzá.
Van egy Logitech Z-5500-as hangrendszerem és mióta átrendeztem a szobám és pakolgattam a subládámat (nem dobáltam, csak felemeltem és párszor arrébb raktam) elkezdett búgni (zúgni). Nem tudom mi erre a jó szó, de mintha valami interferálná. Fõleg akkor hallatszik, mikor totál csend van. Néha, 15-25 mp-re meghangosodik a zúgás, aztán visszamegy "normálra".
Valami ötletetek van?
Köszi szépen!

DRK

Mercedes Benz. A szenvedély hatalma. ---------------------------------------- http://www.mercedesfanpage.gportal.hu

Az faca! A hangfalad NEM AD LE WATTOT!!! A hangfaladban lévõ hangsugárzok csak wattot vagyis elektromos teljesitményt tudnak átalakitani hangá amit már nem vattban hanem Decibel-ben fejezhetünk ki.(az ne kavarjon meg hogy a decibelt a fizika és elektronika területén is használjuk mértékegységként)
Szerintem "wattot" Akkor tudna leadni ha kézzel lökdösnéd, mozgatnád a hangszorod membránját és igy a mozgatás következtében a papirtölcsérhez ragasztott tekercs ami egy mágnesben helyezkedik el és általad ugyan csak mozog indukálna és elektromosságot termelne aminek ugye van valamennyi teljesitménye "wattja" :)))
Amugy hogy a témához is irjak valamit én is csináltam hangafalat, igaz hogy autoba valo mélyláda de akkor is hangfal. Majd teszek fel képet rola és leirom mit tud :)

A számok a hsz sorszámok. Csak a keresõbe kell beirnod. LS2008-12338/GrassAdoon-13960/grassMod-13021/grassMod.patch-13341/KombájnAP-13636/Leírás-10616\"

Peetboy
Multiméterrel. <#nyes> Vagy mérõmikrofonnal.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Énvagyokazapád
meg tudom valahogy nézni, hány wattot ad le a hangfalam?

A függõ kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy elsõ, vesztettél Száguldó Donor

Énvagyokazapád
;)

A függõ kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy elsõ, vesztettél Száguldó Donor

Peetboy
Ja, az más. Olyankor még 20 ft-os csavarra se tellik.<#nyes>

Énvagyokazapád
hát így motorvásárlás elõtt :D

Peetboy
Az aztán nagy anyagi megterhelés lehet.<#nyes>

Énvagyokazapád
venni kéne még 4 csavart, mert hangszórónként 2-2 hiánycikk :D

PyRex
omg...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Énvagyokazapád
hát gondolom, mivel telóval lett felvéve :)

Peetboy
Jól szól. Csak így nem jön át a hangzása teljesen.

Énvagyokazapád
Bass Test
http://www.youtube.com/v/nlDxWBkKeQk

Peetboy
Valaki kicserélte már a Videoton hangfalak hangszóróit MNC-re? Nekem Videoton DC 2550Ahangfalpáram van. Ebbe kéne valami ütõs mélyhangszóró.

Peetboy
Legújabb információim szerint a Somogyis hangszórók Kínából valóak. Azért olyan olcsóak. Hátrányuk az, hogy min. 25 cm-es mélyhangszórót kell venni a normális hangzáshoz.

Hello Borg,

a hangfaladért 38,000.- Ft-ot tudnék adni, ha tényleg szép állapotú. És csak ha az elõlapjai is megvannak! Üdv!
Peetboy
Meghallgatnám ezt hogyan szól. Én a somogyis hangfalakat ismerem, azok nem mennek le olyan mélyre. De hallottam már zenegépet 30 cm-es piros MNC hangszóróval és az nagyon jól szólt.

Peetboy
Ennek a hangfalnak vagy párnak? Szerintem ez darabonként megér 15 ezret. Ha valaki újan csinál egy ilyen hangfalat, akkor 15 alatt nem jön ki darabonként.

Borg87
szerintetek ennek a hangfalnak menyi lehet a mai értéke hibátlan állapotba lett hozva Beovox M100

..::Borg::..

Énvagyokazapád
havernál bevált ugyanilyen hangfalakkal uilyen megoldással, szvsz akkor itt is

PíszLávJuniti
csak mert, szvsz nem mindegy, hogy a kocsi erõsítõ 12 Volton akar 100Wattot leadni, ami cirka 10A, ha ezt a 10 ameprt nem bírja el a hángszóró drótozása

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
a hangszóró az erõsítõhöz illesztettnek -re gondoltam #42 ben

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Énvagyokazapád
legalább olcsóbb :]

42#: a hangszórók beltériek, és azoknak is vannak tervezve ha erre gondolsz

PíszLávJuniti
a hangszóró is erre van méretezve?

PíszLávJuniti
autó erõsítõt hajtani bent.. elég beteg dolog

Énvagyokazapád
milyen problémát látsz benne?

PíszLávJuniti
12Voltos erõsítõt hajtasz géprõl?:O

Énvagyokazapád
a dobozt papír szerint csináltuk, amihez ez a két hangszóró ajánlott, és az én füleimnek tökéletesen leadja a basszust :D

Peetboy
Na egész jól néz ki. De nem lesz ez a doboz kicsi egy ekkora hangszóróhoz? Hány centis 25-ös? Megvan a leírás minden mély hangszóróhoz, hogy hány literes dobozt ajánlanak. Ha kisebb az ajánlott méretnél akkor nem fogja kiadni rendesen a basszust.

Énvagyokazapád
nah kész az egyik hangfal, már csak a 2 szubcsõ hiánycikk :]
átmenetileg az erõsítõ egy akkutöltõre van kötve, és a vezeték is a hangfalból a szubcsõ helyérõl van kivezetve, amig nincs meg a csõ, nem volt kedvünk vele szórakozni. Amúgy majd az erõsítõ a szgéprõl kapja az áramot.

Énvagyokazapád
nah megvettem az erõsítõt, 15.000Ft volt

PíszLávJuniti
Nekem elõre kéne 2, mert most csak hátul van. Mit ajánlasz?

PíszLávJuniti
ehhez hasonló?
Olyan kéne, ami vattához hasonló állagú, és az egész falat ki tudom vele tölteni. Oldallapoknál nekem is ilyen szivacs van.

ColdFire
tipust nem ismerem, majd megkérdezem, ma ki kéne menni erõsítõt venni :]

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

PíszLávJuniti
Hangszóróra linkt

Balyy
Én most vettem nem régen autóba 2 db 2 utas 16 centis mnc hangszórót!
Õszintéln szólva nagyon megérte mert nagyon jól szól! Azt hittem gyenge lesz de hát ha az árát nézzük (18k) akkor elvárható h jó legyen!

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

ColdFire
nah, új fejlemények!
MNC hangszórók lesznek a hangfalakba, 1 magas, 1 mély, 2 szubcsõ, hangváltó.
a hangfalak összesen 300Wattosak lesznek. (papíron 350et ír a hangszórókra, de tapasztalat a 300)
A hangfalak fejenként 10.000Ftbõl kijönnek (dobozzal 12.000Ft, de mivel az már kész van, nem számoltam), plusz egy erõsítõ, ami nekem kell az 10-20 körül van.

Egyenlõre ennyi :]

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

passatgt
lol tanújj meg irní

Balyy
Huh már pontosan nem tudom mert haver szezte be (meg elég régen volt már) de azt tudom h kifejezetten erre a célra volt! Ilyen elég mûanyag jellegû szivacs féleség volt! De szerkezetileg nem volt olyan tömör mint egy rendes szivacs!

ColdFire
gondolom a macskát törted el :[

hen-tes
Arra vigyázzatok, hogy a macska bele ne szoruljon a subnyílásba, mert valamelyiket akkor muszáj lesz eltörni. :C

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

PíszLávJuniti
Belsõ kitömésre mit használtál, milyen hangelnyelõ anyagot?

TommyC
jó, csakme abba is egy bazi nagy hangfalat csináltak.
akkor nekem is eszembe jutott h nem lenne rossz egy nagyot csinálni, gondoltam neked is onnan jött az ötlet...

node mind1

dixitque deus fiat lux

ColdFire
?
nemhinném :o

TommyC
csak nem nézted a mythbusterst?

dixitque deus fiat lux

Balyy
Régebben én is építettem hangfalat! Nem is egyet!
Lentebb leírtakhoz még annyit h a hangfal éleit belülrõl érdemes mestertapasszal v. vmi hasonlóval leszigetelni! Ja meg a hangszóró belsõ pereménél is érdemes ezt megcsinálni! Ezt azért h ha esetleg nem pontosan vannak levágva az oldallapok akkor ne "fújja ki" máshol a levegõt! persze itt nem a levegõ a lényeg ha érted hanem h a csövön jöjjön ki a hang(levegõ)!

PyRex
azért ez igen nagy baromság, amit írtál :) mármint, hogy "legalább 3 utasnak kell lenni"...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

húúú de fasza öngyújtó!:-o

SHADOWEYES7
?

:P

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Oldal 1 / 2Következő →