Outi, Fixi, SingleSpeed.... minden ami 28-as :P
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Budapest — Életeket menthet, baleseteket elõzhet meg az a teljesen újszerû kerékpárossisak, amelynek ötlete egy fiatal magyar egyetemista, Filczer Balázs (21) fejébõl pattant ki.
A Dora névre keresztelt „bukó" nemcsak szuperül néz ki, de olyan extra kütyükkel ellátott, amelyekkel jóval biztonságosabban lehet tekerni a közutakon.
A sisakot hordva ugyanis lehetõvé válik a bringásoknak, hogy kanyarodáskor indexeljenek, ezzel jó elõre felkészítsék az autósokat a manõverre. Ennek köszönhetõen jócskán megnõnek a városi kerékpárosok túlélési esélyei. A sisakban elhelyezett indexlámpákat egy kormányba épített Bluetooth eszközzel lehet mûködésbe hozni. A bukó elején pedig fényszóró hozható mûködésbe sötétedés idején. A sisaklámpák mûködéséhez szükséges áramellátást egy beépített, újratölthetõ akkumulátor biztosítja. Az egyetlen hátulütõ, hogy a sisak súlya duplája lesz a megszokottnak.
A Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetem elsõéves hallgatója már korábban is felhívta magára a figyelmet, amikor gepárd ihlette sportkocsit tervezett. Filczer most a bukósisak tömeggyártásához próbál pénzt gyûjteni.
Segíts a balatoni bicikliút nagytakarításában!
A Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet szemétszedési akciót hirdetett a balatoni biciklikörútra. A nagytakarítást szombat-vasárnap tartják, a találkozók minden településen reggel 9-kor lesznek.
Kevés jobb dolog van a Balaton hangulatos körbebiciklizésénél, és kevés rosszabb annál, ha tekerés közben szeméthalmokat kell nézegetni. A szétdobált hulladék szerintem is ciki egy ilyen fantasztikus környezetben, úgyhogy csak támogatni tudom a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet hétvégi nagytakarítását. Talán el is megyek segíteni.
A megtisztítandó terület a bringakörút melletti terület mindkét oldala. Szelektív gyûjtés a cél, és az, hogy az összegyûjtött szemét a települési szelektív gyûjtõkbe kerüljön. Minden településen, ahol lesznek önkéntesek, szombat reggel 9-kor lesz a találkozó, kesztyût, szemeteszsákot, gereblyét tanácsos vinni.
Aki nyáron tiszta környezetben szeretne tekerni, az most hajolgathat egy kicsit. Online jelentkezés itt, kattintsatok szorgalmasan! Minden segítõ kézre szükség van. (Ha esetleg nagyon rossz lesz az idõ, két hetet csúszik a program, de ilyesmire ne is gondoljunk.)
A Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet szemétszedési akciót hirdetett a balatoni biciklikörútra. A nagytakarítást szombat-vasárnap tartják, a találkozók minden településen reggel 9-kor lesznek.
Kevés jobb dolog van a Balaton hangulatos körbebiciklizésénél, és kevés rosszabb annál, ha tekerés közben szeméthalmokat kell nézegetni. A szétdobált hulladék szerintem is ciki egy ilyen fantasztikus környezetben, úgyhogy csak támogatni tudom a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet hétvégi nagytakarítását. Talán el is megyek segíteni.
A megtisztítandó terület a bringakörút melletti terület mindkét oldala. Szelektív gyûjtés a cél, és az, hogy az összegyûjtött szemét a települési szelektív gyûjtõkbe kerüljön. Minden településen, ahol lesznek önkéntesek, szombat reggel 9-kor lesz a találkozó, kesztyût, szemeteszsákot, gereblyét tanácsos vinni.
Aki nyáron tiszta környezetben szeretne tekerni, az most hajolgathat egy kicsit. Online jelentkezés itt, kattintsatok szorgalmasan! Minden segítõ kézre szükség van. (Ha esetleg nagyon rossz lesz az idõ, két hetet csúszik a program, de ilyesmire ne is gondoljunk.)
Lidl-ben ismét kerékpáros cuccok !
Kerékpárosan szép az élet! - 03.17-tõl
Vezetékes jelátvitel
Nagyméretû LCD-kijelzõ, háttérvilágítással
Funkciók: sebesség, kilómérterszámlálás, stopper, pontos idõ, hõmérõ, kalória- és zsírégetés stb.

Kerékpárosan szép az élet! - 03.17-tõl
Vezetékes jelátvitel
Nagyméretû LCD-kijelzõ, háttérvilágítással
Funkciók: sebesség, kilómérterszámlálás, stopper, pontos idõ, hõmérõ, kalória- és zsírégetés stb.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Nem is drága,750 ezer ft <#vigyor3>#vigyor3>
Ismerd meg a technológiát, amely innovatívan, zölden, és ezek mellett még stílusosan is kínál megoldást napjaink egyik komoly problémájára: a városi közlekedésre. Ma Budapesten az autók haladási sebessége gyakran nem éri el a 20 km/h sebességet, ez pedig könnyen túlteljesíthetõ kerékpárral is. Azonban a kerékpározás nem minden esetben és nem mindenkinek megfelelõ: például munkahelyre menet kényelmetlen izzadtan megérkezni, valamint a kerékpár biztonságos lezárása és a nehéz lakatok hordozása sem egyszerû feladat.
A megoldás olyan innovatív technológiák kifejlesztésében és népszerûsítésében található, amelyek megtalálják a közös hangot a mechanikus és a motorizált közlekedés között. A Margitszigeten idõrõl idõre több ilyen újdonságot és megoldást is bemutatunk - a mostani promóció keretében a világ legkönnyebb elektromos kerékpárját lehet kipróbálni:
A YikeBike:
Praktikus: a YikeBike 20 másodperc alatt összehajtható, súlya kevesebb, mint 15 kg és egy válltáskában hordozható. Sosem szükséges az utcán hagyni, és könnyedén szállítható bármely közlekedési eszközön is.
Biztonságos: a YikeBike-ot a biztonságot szem elõtt tartva fejlesztették ki: az elsõ elektromos kerékpár, amely blokkolásgátló és regeneratív elektronikus féket alkalmaz – szinte bármilyen felületen könnyedén megállítható, mindeközben az akkumulátort töltve a maximális hatékonyságért. Extrafényes LED világítása sosem hagy magadra éjszaka és nappal sem.
Gazdaságos: utánaszámoltál már egy autó üzemeltetési költségének a jelenlegi üzemanyagárak mellett? A YikeBike a világ bármely fali csatlakozójáról újratölthetõ kevesebb, mint 2,5 Ft/km áron mindössze 50 perc alatt, egy átlagos személyautó energiafelhasználásának alig 5%-át érve el.
Észrevétlenül cserélt kerékpárt a francia
http://sportgeza.hu/mindenidok/2012/09/24/a_leggyorsabb_kerekparcsere/
http://sportgeza.hu/mindenidok/2012/09/24/a_leggyorsabb_kerekparcsere/
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de át lehet alakítani egy trekking bicót úgy, hogy minél "országútisabb" legyen?
Jelenleg egy Caprone Cross One-t hajtok. A gyári hajtómûvet cseréltem Shimano Aliviora, 48 fogas a legnagyobb, amit elbír a váltó. Nem tudom, lenne egyáltalán értelme foglalkozni vele ilyen téren.
Elõre is köszi az ötleteket :)
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de át lehet alakítani egy trekking bicót úgy, hogy minél "országútisabb" legyen?
Jelenleg egy Caprone Cross One-t hajtok. A gyári hajtómûvet cseréltem Shimano Aliviora, 48 fogas a legnagyobb, amit elbír a váltó. Nem tudom, lenne egyáltalán értelme foglalkozni vele ilyen téren.
Elõre is köszi az ötleteket :)
csórim kicsit benézte
Positive Mental Attitude
Ha netán nem hallottatok róla, most elújságoljuk, hogy ezután törvényesen bicajozhattok egy sör vagy egy-két fröccs után is. Persze, azért vannak megkötések.
HA MÉG NEM OLVASTÁTOK, A RÉSZLETEKÉRT KATT A LINKRE:
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/egy-froccs-utan-is-bringazhattok/
HA MÉG NEM OLVASTÁTOK, A RÉSZLETEKÉRT KATT A LINKRE:
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/egy-froccs-utan-is-bringazhattok/
Megfosztja hét Tour de France-gyõzelmétõl Lance Armstrongot az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA), a szervezet helyi idõ szerint csütörtök éjjel bejelentette, hogy a kerékpárost örökre eltiltja a versenyzéstõl, mert a sportoló úgy döntött, nem védi magát a doppingvádakkal szemben. Armstrong közleményben jelentette be a megszabott éjféli határidõ elõtt, hogy nem folytatja a küzdelmet a vádak ellen. "Minden ember életében eljön az az idõ, amikor ki kell mondania: ami sok, az sok! Számomra most jött el. Küzdenem kellett azon vádak ellen, hogy csaltam, és igazságtalan elõnyre szert téve nyertem el 1999 óta a hét Tourt" - olvasható az amerikai kerékpáros honlapján (Lancearmstrong.com).