Altenativ hajtások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Annak ellenére, hogy többszáz kenderfajtából csak egy olyan van, amely THC tartalma miatt kábítószer alapanyagnak alkalmas, a két dolog között mindenáron egyenlõségjelet kívánnak fenntartani. Valószínûleg ez sem véletlen mindamellett, hogy a kender újrafelfedezése a légkör helyreállításában és a globális felmelegedés elleni küzdelemben is jelentõs szerepet játszhatna.
Akit az ínyenc részletekre kíváncsi, keresse a Császár meztelen c. könyvet.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
A többi ja.
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,
Ezzel az a gond hogy a hidrogén tárolása nem megoldott.
(bár ki tudja hogy az olaj ügyekben érdekelt cégek hány szabadalmat vettek meg ill. hány embert hallgattatak el már sõt tovább megyek lehet hogy már létezik olyan technologi ami a hidrgén elõállitását jó hatásfokkal végzi illetve a tárolás is megoldható lenne)
Live for nothing or die for something.
ami neked kell, az max a napelem :)
egyébként jól ráéreztetek, az energia tárolása a szûk keresztmetszet az elektromos autóknál, elsõsorban a rövid élettartam, illetve a kellõ kapacitáshoz szükséges nagy súly, és a viszonylag magas ár miatt
várhatóan ezen a területen a megváltást az üzemanyagcella hozza, de ez még magánembernek szinte elérhetetlen, mivel nagyrészt kísérleti fázisban vannak, és iszonyat drágák...
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,
ez akart lenni a vége
Ha pedig azért akarsz napkollektort rá hogy töltse a kocsidat levegõvel akkor az két okból lenne gond
-lehet nem is elég nagy a felûlete az autónak hogy érdemes lenne rá rakni
-és ha mégis lehetséges lenne akkor a kocsi ára ami jelenleg 3-4 millió Ft megugrana a duplájára ha nem többre.
(szerintem ezek lennének a gondok de nem vagy szakértõje a témának)
Igy már szerintem rengeteg villamos áramot meg lehet sporolni ha nem az összeset.(nem nagyon értek hozzá de elvileg lehetséges lenne)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
ez hülyeség, sõt általában még állami támogatást is kapsz, ha megújuló energiaforrás hasznosítására tervezel beruházni
annyi, hogy ha esetleg többletenergiát termelnél, akkor azt várhatóan nem éri meg visszatölteni a hálózatba (elvileg törvény kötelezi rá az elmût, hogy visszavegye, és fizessen érte, de gyakorlatban bizonyos mennyiség alatt nem köteles átvenni)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Ezzel az erõvel az összes sci-fi író hazudik. :)
Persze van ezeken a csatornákon rengeteg csúsztatás meg dezinformálás, ezt nem vitatom, de ettõl még nem feltétlenül minden hülyeség, amit leadnak :)
nézem, mert szeretem - szórakoztató és nem is annyira buta. még jó ötleteket is lehet összeszedni.
"Jobb szaktopicokban ezért kiröhögnének": ezt gondolom úgy kell érteni, h amióta megy a "Kiválasztott", azóta hétrõl-hétre több száz hozzászólás érkezik oda, ellenben a "Paranormális jelenségek"-be nem, mivel ez utóbbi a "szaktopic", így senki nem kockáztatja meg, hogy kiröhögjék, ha ide írna Uri Geller-rel kapcsolatban... :)
saját magadnak energiát termelni teljesen járható, csak az ember kényelmes fajta - de biztos lennék benne, ha megtehetnéd és megcsinálnád, már kopognának is az ajtódon, h hogyan képzeled azt, h nem az állambácsitól veszed meg a hõ- és villamos energiát?! De ez utóbbi már offtopic...
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
jó volt látni pár hete egy filmet errõl talán a Discovery-n, ahol a hidrogéncellás autókat ajnározták, mondván, h ez lesz a jövõ (nem ez volt a fõ mondandó, de ezt késõbb). a lényeg az volt,h míg te a kis kocsiddal leparkolsz a munkahelyed elõtt és feldugod a tömlõt a kocsidnak, addig a hidrogéncellád elektromos áramot termel a közösbe és cserébe a hidrogén tankodat telinyomják friss, ropogós hidrogénnel. az elemzõk azt mondták, h ha az autókat amik az USA-ban szaladgálnak így üzemeltetnék, az akkora energia-pluszt jelentene, h többlettermelés lenne energiából.
A mondandó pedig az volt, h mindezt a mostani nagy olajos cégek kutatói mondták - azaz: mi hívei vagyunk az új technológiának, ha a hozzá szükséges hidrogént tõlünk veszed!
De ott elég sok a szén tüzelésû erõmü ezért a kompreszorokat nap kollektorokkal kellene felszerelni.
itt
Jó lenne ha itthon legalább az élelmiszereket vmi ilyesfélével szállitanák talán még olcsobb is lenne.
pl.: napkollektorok hatásfoka is egyre jobb és olcsóbb. PErsze még drága és nem 2nap míg jó hatásfokú/olcsó napkollektrokkal rohangálunk.
többire: #34
Az igaz hogy több erõmû kéne.
De nem csak az elektromos meghajtás létezik ott van az air car igaz a kompreszzor villamossan müködne de erre menne egy napelem akkor máris nem lenne olyan gáz.
A hidrogén meghajtás sem egy utolsó alternativa.
Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Ha a rábeszélés kevés,majd a pénztárca átülteti a biciklire.
Kicsit átalakul a kereskedelem ha a szállítás nagyon megdrágul,de attól még nem kell egymást halomra lõni!/szerintem/
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Na ja,egyszerûbb a honpolgárokat megnyugtatni,mint a japcsikkal felvenni a kesztyût!:)
Azért annyiból mégis érdekes nézõpont,hogy hosszútávon /globálisan/ sok mindent számításba kell venni.
/persze ettõl még az hülyeség/
Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Gondot meg nem csak a kipufogógáz okoz, de szinte minden, ami csak az autóból kifelé jön, így a fáradt olajtól kezdve a légköri aeroszolokon át (érdemes utánanézni például, hogy például az azbesztszennyezés egészen kicsi koncentrációban is mit képes mûvelni a szervezettel) a nehézfémekig; mindent összevetve meglehetõsen érdekesnek találom az "engem nem érdekel a környezetvédelem" kijelentést. Véglis tény, hogy nem szabad szemmel látható az öngyilkosság.
Azért pár kérdés felett hajlamosak vagyunk elsiklani!
PL:
Hány százalékos az erõmûvé ahol elõállítod,és az mennyit szennyez?
Hány %-ot vesztesz mire az eljut az erõmûbõl a kocsid villanymotorjához?
Mit csinálsz a több száz kilós akksikkal pár év múlva?
Ha budapesten minden autó elektromos lenne,milyen hálózat kellene az elektromos mûveknek,és hány erõmûvet kellene építeni?
/amúgy egyenlõre ez tûnik a legjobbnak,ebben egyetértek,de rengeteg problémát csinál ez is/
De miért szívnák?? Kötelezõ autót venned? Kötelezõ megvenned a benzinjüket?? Nem hinném...
<#violent>#violent><#kocsog>#kocsog><#kocsog>#kocsog><#ticking>#ticking>
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Jó lenne ha már magyarországon is terjednének ezek.
Persze nekem elég lenne egy családi verzió is.
Ráadásul minden benzinkut tetejére lehetne napkollektorokat helyezni(ez nem olcsó mulatság) és akkor nem terhelné annyira a villamos hálozatot.
Meg otthonra is lehetne venni egy napkollektoros töltöt ami a cikkben is van.
Én azt hittem a sûritett levegõs autó lesz a jövõ jármûve de ezek után erre szavazok.
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
én kis butus meg azt hittem, h kiengedik, mint vmi sugárhajtómûbõl...
Mellesleg USA-ban a mostani benzinár emelkedés kb 15%os keresletvisszaesést indukált. Úgyhogy az áremelkedés hatása relatív árnövekményhez igazodik és nem az abszolút alapárhoz. Ha valaminek az ára 40-50%-ot emelkedik évente azt meg fogják érezni mindenhol ahol sokat fogyasztanak belõle adóterheléstõl függetlenül.
ez si tud am huzni
Az igaz hogy ez csak egy auto de ha szabad utat kapna a tömeggyártás meg a fejlesztéseket nyugottan lehetne végezni felülmulnák a benzines motorok erejét.
http://goo.gl/gd6Zi5
Buszra alig lehetett felférni, minden alkalommal reménykednem kellett, hogy eljutok az elsõ leszállóajtóhoz, mert elöl vagy szálltak fel, vagy ki se nyitotta a sofõr, mert tele volt a busz. Akkor mire átverekedtem magam mindenkin, meg mire sikerült megnyomnom, vagy megnyomatnom a lehetõ legmagasabb helyre rakott jelzõt(általános iskolás voltam még), akkor még fel is akartak hátul szállni, és mire kijutottam, úgy kellett a kezemmel visszalöknöm az ajtót sokszor, hogy oda ne csukjon.
A másik meg, hogy várni kell rá, és sosem arra megy, amerre én szeretném.
.: mobilize.hu :.
Amúgy nem a kõolaj ára miatt drága fenntartani. Hanem azért, mert a benzin ára, az a benzin árának 1/3-a. A többi adó. Meg a biztosítás, meg az adó, meg a különbözõ illetékek(vizsga, átírás, stb).
Szóval lehet a nagy EU országokban elfogadhatóak ezek az elõírások, mert ott nincs ennyi állami bevétel a magánközlekedésbõl(vagy 4x ennyi az átlagfizetés), de itt Magyarországon ezek az elõírások csak mégjobban megdrágítják az autózást.
ilyen egyértelmûen azért nem kell temetni...