HD viddeók,filmek konvertálása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szia!
http://dvdx.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=289
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Én a 7-es verziónál maradtam,nekem ez bevállt,én is szerkesztgetek,videoklipeket rakosgatok össze,menü,effektek,áttünések,stb...,minden oké,a végeredményt pedig kiirom dvd-re,nem tudom mi lehet nálad?
Én dvd-ket készitek,ha jó látom te pedig xvid formátumot(lehet hogy ott van a bibi!Én ezeket mind átkonvertálom dvd-re,én a neroban azt a menüt használom,hogy saját dvd készitése.Egy kis megjegyzés,a bitrátát,szerintem ne állitgasd el!
Egyenlõre ennyi!
Lehet hogy a videokártyád gyenge hozzá?
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
De aviba is akarom, mert vannak olyan dolgok, amiket aviba szeretnék meghagyni! Fõleg a sorozatokat! Hogy kevesebb helyen férjenek el!
Arra nem tudsz ajánlani valami jó progit?
Van belõle ingyenes is, de az nem tudom mit tud és mit nem.
WinAVI Video Converter
1 lépés (MPG to AVI)
Felveszek egy mûsort a TVbõl. Kapok 1 órás mûsornál kb 5GB is MPG-em!
Ezt szeretném megmondani egy programnak, hogy tömörítse össze szinte minõség veszteség nélkül (vagy nagyon minimális) DIVX vagy XVID-be.
Én tudjam állítani, hogy hány passos (hányszor ellenõrizze le a film kódolását. Minél többször ellenörzi át, annál kevesebb pixelesedés jelentkezik. Ez fõleg a robbanásoknál és egyébb gyors effekteknél tapasztalható) legyen és hogy mekkora legyen a fájl mérete.
2. lépés (AVI to DVD)
Ugyan úgy lehessen állítani a passokat.
És még egy kérés! Milyen Codeck pakkal vagy milyen kodekekkel érdemes neki kezdeni.
Köszönöm
Ez a progi teljesen autómatán megcsinálja kb:1 óra 15 perc alatt(ez az idõ gépfüggõ is)a divx,vagy avi fájlból a dvd-t.
Csak képarányt tudsz állitani és hogy Pal,vagy Ntsc legyen,de érdemes autómatán hagyni!
Én ezt a verziószámút használom:0.4.9.83
Én olyat szeretnék csinálni, hogy TV-rippelgetek! Hagyományos nem HD minõség!
És szeretném átkonvertálni AVIba! Lehetõ legjobban összetömörítve (ezt a gép számolja ki) és legalább 2-3 passosan!
Milyen progit ajánlatok hozzá? Eddig én is az auto GK-t használtam, de ott nekem kell megadni a méretet vagy % osan tömöríthetem az eredeti mérethez képest. Ami egy nyers MPG nél igen méretes avi-t eredményez! 😊
És még olyan is érdekelne, hogy AVI-ból DVD-be! Az lehetne 5-8 passos is! De ha DVD-DVD -t tud, az sem baj!
Tudom h a CCE az jó progi, de én nem értek hozzá és nincs kedvem megtanúlni.
Jöhet PMbe is!
Köszönöm szépen!
A vinyók is meghalnak. Akkor aztán egyszerre tûnik el az a 1,5T. Minél nagyobb a vinyó, annál nagyobb az esélye, hogy nincs róla mentésed. Pl. az elmúlt 10 évben többször (8-10 esetben) egy egyszerû logikai (MS oprendszer NT/2000/XP) hibából kifolyólag feküdtek el hordozható/kivehetõ vinyóim. USB-s is. Sõt! Az még inkább. Találkoztatok már olyannal, hogy hirtelen azt írja egy partícióra, hogy nem olvasható, nincs formázva és akarod-e formázni most... Fizikailag nem lett baja egyiknek sem, de megizzadtam, míg visszaimádkoztam az adatokat különféle szuper mentõ programokkal napok (!) alatt...
Egyébként eredetileg azért akartam ide írni, mert szerettem volna megkérdezni tõletek, hogy ha én egy tetszõleges (általában .avi kiterjesztésû) filmet 1 CD-nyi (700M) méretûre akarok tömöríteni, akkor azt mivel tudom legsimábban elintézni. Közben rájöttem a válaszra, ha valakit érdekel:
16 különbözõ programot teszteltem. A méret-minõség-sebesség-könnyû kezelhetõség prioritási sorrendben a következõket találtam legjobbnak:
DVD-avi: FairUse Wizard 2
avi-avi: Auto Gordian Knot 2.55 vagy Avi ReComp 1.5.1
Remélem segített.
egy vinyó meg általában azért jelét szokta adni annak, ha haldoklik.
ha mechanikai hibás, akkor hangos, meg kattog
ha meg fizikai hibás, akkor bad sectorok jönnek elõ, íráshibákat produkálva.
nem szoktak csak úgy egyik napról a másikra.... kivéve ha földhöz vágod😄
usb-s külsõ racket vegyél, akkor nem lesz gondod a férõhelyekkel.
azért javaslom inkább a vinyót, mert sokkal-sokkal-sokkal egyszerûbb megoldás. meg ugye fényévekkel gyorsabb is. még ha usb-h használod is.
meg azért kezd már eljönni az az idõ, mikor vannak olyan eszközök, amiken nincs lemezolvasó. (pl netbookok, bizonyos media-centerek)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
fejre áll a directshow-s codekektõl, pedig manapság már szinte mind az
olyasmikre érdekes guglizni, h "avi splitter"
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
mivel van egy 701 mb-s filmem, rá kéne rakni egy cd-re amire csak 700 mega fér rá..
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Ha mondjuk CRT TV-n nézed mindkettõt, nem fog feltûnni a különbség, csak HD közeli TV-n vagy monitoron.
marad a dvd-be konvertálás. milyen beállítással lehet a legkevesebb minõségromlással konvertálni?(cxtd)
lossless video kodekrõl nem tudok😄
Esetleg még az járható út lenne, ha avi-ba, xvid/divx formátumba mentenéd ki. De itt sincs arra garancia, hogy a kép/hang nem lesz rosszabb.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
(Akartam is írni az mkvmerget csak elfelejtettem.)
nekem 10-es van, mûködik faszán az is.
a recode meg nem HD-t csinál tudtommal, hanem sima DVD formátumot.
(bár az tény h nem írta le pontosan h milyen formátumban írja ki a filmeket. de feltételeztem h HD-ben, hisz ez a topic arról szól. nekem rengeteg mkv-m van dvd-re írva...)
ha valamit "nagyon" betömörítesz, az sem akad el semmilyen lejátszón.
max rosszabb lesz a minõsége.
verbatim dologban egyetértek amúgy, az a legjobb(bár az én íron nem szereti a + os lemezt így minuszost szoktam. régibb, kompatibilisebb.)
ettõl viszont független az, hogy visszamásolva is szaggat a film. (mert akkor nem az olvasási sebességgel van a gond)
ettõl meg még mindig függetlenül abban igazad van, h midig mindent 4x-esen írunk😊
Ajánlom még neked a Shrink nevû progit,ez is az egyik legjobb másolo progi!Remélem tudtam segiteni?! Szia!
na kezdjük ott, hogy minden filmed x264-es.
720p tömörítetlen nem létezik. még az eredeti 50 gigás bluray lemezre is tömörítve megy az agyag.
csak a bitrate kérdése, hogy mennyire van jól tömörítve. szebb kép = több giga.
ha egy film szaggat annak 2 oka lehet. vagy a géped lassú hozzá(netán szarok a beállításaid) vagy pedig a film szar. alapból az volt mikor letöltötted(/áttömörítetted)
ha kiírsz valamit dvd-re az byte-ra pontosan ugyanaz, mint amit kiírtál.
max az olvasási sebeggéggel lehet a gond, de ha visszamásolod azzal se.
nagyobb filmeket is le lehet tömöríteni kisebb méretre, bár bonyesz kicsit.
igazából 1 kérdésem van. mi a halál f***ának akarod te kiírni a filmeket dvd-re?
vegyél egy vinyót. kisebb, gyorsabb egyszerûbb és nem is drágább
18-ért kapni terás, 22-ért 1.5 terás vinyót.
1.5 tera az 1500 gigabyte, amit ha osztasz 4.7-tel, az 320 dvd... az még 60 forintos dvd esetén is kb 20.000 ft.
(nem kötözköd... a dvd és vinyógyártók is 1000-es váltószámot használnak😛)
emellé még egy párezer forintos racket ha veszel, szinte farzsebben elfér a filmgyûjteményed, és kiírni se kell.
usb-vel bedughatod bárhova.