HD viddeók,filmek konvertálása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

computerguru
Nekem van pl.: HD videoklipem és a Power DVD-vel simán lejátszom.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

nesto
Heló, találtam egy ilyen oldalt: http://hdfilmek.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=536281
Itt leírják hogy hogyan játszuk le a hd filmeket, az a kérdésem, hogy ha ezt végigcsinálom akkor valamivel jobb minõséget kapok, mintha csak simán felteszem a VLC playert? Mert ugye azzal is letudom játszani a mov, mkv fájlokat.

sziasztok lenne egy gondom vettem egy easycap külsö usb dogitalizálot de nagyon rossz a képe amit felvesz a kamerárol mitöl lehet?
köszönöm,megprobálom
computerguru
hogy miért a végén szaggat, azt látod nem tudom

Valószinû azért,mert a 150 perces filmet betömöriteni 4.38GB-ba,az kicsit dúrva,csoda hogy egyáltalán lejátsza valahogy,jobb lett volna dupla rétegû lemezre irni,arra bõven ráfért volna.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

takysoft
a prioritás nem befolyásolja az eredményt, csak a ráfordított processzoridõt. vagyis ha magas, akkor gyorsabban kész lesz, de mellette nem tudsz pl filmet nézni a gépeden tömörítés közben.

a kódolást is érdemes legjobb minõségre hagyni. hisz úgy lesz a legjobb elvileg. tovább tart betömöríteni, de szebb a kép.

hogy miért a végén szaggat, azt látod nem tudom.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

minuszosra irtam a sebesség 4 es
köszi nagyon rendesek vagytok ,hogy segitetek.a dvd lejátszo panasonic pár éves de minden dvd filmet szaggatás mentesen lejátszik.végül is sikerült a converxtodvd vel szép lett a kép is de az utolso 20 percben szaggatott.szerintem sok volt neki egy sima dvd re a 150 perc.lehet hogy azért mert a pioritást a legmagasabbra és a kodolást a legjobb minöségre állitottam,lehet az volt a baj?mindent normálra kellett volna állitani?
computerguru
Vagy próbáld meg egy másik dvd lejátszóba,ha ott nem csinálja,tuti,hogy a tiednek nem tetszik.

computerguru
Valószinû nem a tv-d,hanem az aztali dvd lejátszódnak nem tetszik,nyilván ha beraksz egy másik filmet,azzal gondolom nem csinálja.Milyen az aztali lejátszód?Márkás,vagy nem?Minuszosra irtad,vagy plusszosra?Hányszoros sebességgeel?

köszönöm szépen a segitségeket.probáltam az emlitett programot.a gépemen szépen mennek az mkv filmek, dvd be konvertálva is,viszont ha az aztali dvd lejátszoba teszem ugyanugy kicsit szaggat a kép és kockásodik.nem lehet ,hogy régebbi a tv és azért.és más a felbontása?
computerguru
Pedig jónak kellene lennie!Lehet hogy a gyenge a videokártyád?
Próbáld meg még a nero7-ben a saját dvd készitése menüt,én ezt használom,amikor videoklipeket rakok össze,menü,felirat stb...,ha ezzel sem lesz jó,akkor a gépedbe valami gyenge!

takysoft
nézd.
convertXtoDVD
asszem én ezzel szoktam dvd-t csinálni, és eddig mindig fasza volt.
ha a te progiddal nem megy, esetleg próbáld ki.
többet nem tudom mondani, sajnos

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

köszönöm ,megprobáltam de ugyanaz a gond
computerguru
Ajánlok neked egy oldalt,itt olvashatsz róla és remélhetõleg a megoldás is megvan.

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=146075

üdv mindenkinek. segitséget kérnék. mkv t nem sikerüldvd be konvertálni sehogy sem.total video konvertert használok.akármilyen felbontás és video bitrátávalsem.mindig akadozik ha dvd lejátszoval játszom le. akép kockásodik.150 perc hosszu a film.szeretném megtudni a 150 perchez milyen video bitrátát hsználjak és fpst. 720 576 25. 16-9 már kiprobáltam de ugyanaz.elöre is köszönöm.
computerguru
Már az hogy xvid 5.1 hanggal,ráadásúl HD,kicsit gyanus nem?
Miért nem konvertálod át õket dvd-re?

Moyko
Kis segítség kéne - Nem vagyok teljesen fafej a témában - de érthetetlenül állok egy érdekes jelenség mellett.

- Ps3-on lejátszott videó fájlainak néha nincs hangja, pontosan adva vagyon egy Xvid HD - 5.1 hanggal - a jó gyerek (aki rippeli) - készít egy cd1, és cd2 fájl-t. az elsõ néma film, a második teljesen jó - több hónapja szenvedek és egyre gyakrabban futok ebbe bele, megnéztem két más progival is, és elvileg úgyan az a codec. Adjon valaki választ hogyan miért? köszönöm! (pc-n teljesen oké a film)

There is only one Boss!

computerguru
Szerintem semmi gond vele,nálam nem akad semmi,az a kérdés,hogy milyen videokártyád van,és hány megás?

computerguru
Egyébként az új Fab6.2-es is jó,nálad valami más probléma lehet.

computerguru
Az any dvd-vel is belehet rippelni a filmet,egy mappába,és egy lejátszóval,pl.😛ower dvd,kiválasztod a mappát és már játsza is,ezek szerint nem ismered igazán a programokat!

Helló,

Kérnék néhány szót arról, hogy a NERO 9 és a Pinnacle studió 12 Ultimate konvertálása avchd, vagy mpeg2-be szerintetek milyen.
Nekem gondom van velük mert a konvertálás után akadozó lett az anyag.
Vagy ez videokari gond?
Hali, volna egy olyan gondom, hogy dvdfab hd decrypterrel szeretnék egy filmet felmásolni a gépre, de egyszerûen nem megy. Elkezdi scannelni a lemezt aztán abba hagyja és utána úgy viselkedik, mintha nem lenne lemez a meghajtóba.
Mikor még vettem 1évvel ezelõtt, lazán sikerült felmásolnom vele egy blu-ray filmet, mint egy sima dvdfilmet.
utána párhónappal rá újra fel akartam másolni egy bd filmet és egyszerûen nem csinál vele semmit. Marha idegesítõ, már!!!

Mindent kipróbáltam már. Új rendszer, újabb verziõ letöltése, platinum változattal se ment.

Nem tudok más hova fordulni vele, egyszerûen semmilyen megoldást nem találtam neten, vagy bárkit akinek ilyen gondja lett volna.

Ha Anydvd-vel rippelek, az azért nem jó, mert az csak akkor mûködik ha képfájlba van a cucc és daemonba beszúrva játszom le.
Én csak egyszerûen azt akarom, hogy úgymásoljam fel a gépre, hogy ott egy mappa, kijelölöm a lejátszóprogival és már viszi is.

Valaki valami ötlet?
takysoft
avidemux-szal nekem is mindig csak gondom volt. szerintem használj vmi mást vágásra.
ha csak vágni kell, akkor keress rá a "Split avi" kifejezésre.

én mit tennék? behúzom az avit mkvtoolnix-be, azátn elmentem olyan vágásokkal, amilyennel akarom. (csak így mkv-t kapsz... ami mondjuk nem baj, ha nem asztali lejátszón néznéd)

Sziasztok! Kérnék egy kis segitséget, de elõre bocsátom, hogy zöldfülû vagyok egy kissé. Letöltöttem az Avidemux 2.4.4 progit, és videofilmet (avi, mpeg) szeretnék vele vágni. Avit sikerült is, de az új mentett fájlnál úgy csúszik a hang, hogy használhatatlan. Mit rontok el?
takysoft
az jó kis program. egyszerû használni. nekem sose vagyott le. neked mindig csinálja?

DjPremier
Sziasztok.Van egy mkv film minden ok,de amikor ConvertXtoDVD-vel átkonvertáltam a vége elött 50mp-el lefagyott a gépem.Menüt szerettem volna rakni a filmre.És átkonvertálni DVD formátumba.A gépem: Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6Ghz,2x 2GB 1066Mhz DDR2 ram.Mi lehet a gond,vagy milyen progit tudtok ajánlani mkv-bol DVD-re valo konvertálásra? És ha van olyan akkor menüt is szeretnék hozzá.Elöre is köszi.

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual channel,Asus EN8800GT 1GB,Samsung 640GB.Thermaltake Power Station 520W

CroftManor
Hát 6000-re állítottam ebben a videómban, itt jó a minõség. Ezt Sony vegassal mentettem.
De ezt meg Adobe premier CS4el és nem olyan jó minõség, pixeles

Nothing is True, Everything is Permitted

takysoft
hát a bitrate érdekes kérdés. de ha a tömörítetlen avi tûéles akkor ott lesz a gond.
általában 5-6-7000 kilobit/sec szép képet ad 720p-ben.
6000-es bitrate-el egy másfél órás film 4 giga(+hang), így felfér egy dvd-re. az egész nézhetõ szokott lenni.

persze mindez szebb képet az, ha jó a tömörítés is. pl 3 passos tömörítés ugyanazzal a bitrate-el szebb képet ad persze

amúgy... abba is gondolj bele azért... hogy youtube mit csinál a videóddal...
mert ha áttömöríti, akkor úgyis mindegy.(asszem ott flv-ben vannak a videók fent).
bár hallottam olyat is, h az új flashben már az flv is tud h.264-et..
ha nem tömöríti át a youtube a videót, akkor a kisebb bitrate kisebb videót ad, amit gyorsabban le tudnak tölteni az emberek.
20000 kilobit/sec éppezért túlzás lehet... tartsd az értelmes határokat😄

BaliBoy
A croppolás magyarul vágást jelent.
Szerintem olyan 6-7 Mbit/s megfelelõ.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

CroftManor
Mi az a croppolás?
Lehet h tényleg a bit rátával van a gond, nem tom mennyi az ideális bit ráta? 😊

BaliBoy
És a 720p elkészítéséhez croppolod a fekete csíkokat? De egyébként taky-nak igaza van. Megfelelõen nagy bitrátát állítasz be? A feltöltés elõtt a videó jó minõségû?

CroftManor
1280x1024be játszom, de ez a mirrors edge egy 16:9es game, szal szélesvásznú, a játékban is két fekete csík van felül meg alul.
Frapsban eredeti méretben mentek, de you tubera 1280x720ba kell tenni a HD videókat. Mnetés után a tömörítetlen AVi tûéles.

BaliBoy
Milyen felbontásban játszol? Frapsban eredeti méretben mentesz? Mentés után a tömörítetlen avi tûéles?

takysoft
õõõ. ilyen eredetiben is? mármint, mikor nem youtube-on van?
mert lehet, h csak az a baj, hogy mikor végül elmented, akkor kicsi a bitrate a tömörítésnél, nem?

de mint mondtam, ehhez tényleg nem nagyon értek😄

CroftManor
Hát nézd meg a videómat, vagy tekerj bele.. rendesen látni h pixeles, szal nem tûéles

takysoft
sajnos ehhez nem értek, de hogy érted h nem teljesen HD?

CroftManor
Hali
Lehet h nem a legmegfelelõbb helyre írom de hátha tud vki segíteni.
Játékokból frapsal szoktam felvenni videót, Jelenleg Adobe premier Pro CS4el szerkesztek videókat, de hiába mentem el 1280x720ba, 16:9be, H264be, mégse lesz teljesen HD a videóm. Ráadásul fekete keret jelenik meg a videón.
Már próbáltam Sony vegast is, de azzal még szarabb. Mi lehet a gond?

Akkor most nem tudom mi tévõ legyek...
Na mind1, várok hátha valaki ad valami egyszerû és remek tippet! 😊
Azért köszi szépen Taky!
takysoft
na persze... attól h a direct stream-et kiszeded, az még nem avi...
meg pl mp3-at vagy ac3-at még ki is lehet szedni gond nélkül, de a h264 stream ebbõl a szempontból is gázosabb, mert nem tartalmaz framerate infót.(h 24, vgy 25 képkocka/mp... esetleg vmi még kerekebb, mint 23.98)
ez nem jó, ha elveszik....

attól h kiszedem mkv-ból, még bele kéne rakni másik konténerbe.. mondjuk avi-ba...

takysoft
pontosítok.
mkvtoolnix-el lehet kiszedni. csak abban nincs GUI, azért készült hozzá az mkvextractgui, ami általában tartalmazza az mkvtoolnix ehhez szükséges komponenseit. (gui nélkül parancssorba meg gépelgessen a halál mondjuk😄)

BaliBoy
Mkv extract GUI-val lehet kiszedni a konténerbõl cuccokat.

takysoft
persze, csak nem tudom h recompress nélkül hogy tudnád áttenni mkv-bl aviba.. nem ismerek rá progit. de elvileg nem túl nehéz dolog. meg nem is tartana sokáig.

mert odafele egyszerû. fogod a mkvtoolnix-et, behuzogatod a sávokat, elmented és máris mkv-ban van... de visszafele.. franc tudja.

A virtualdub mod nem akarja beolvasni. ezt írja: Found a frame with only one (forward)ref, unhandled.

A gyártó oldalán a leírásnál ott van hogy MPEG2 / VC-1 / H.264 / HD JPEG kódolás. Akkor elméletileg vinnie kellene, nem?
takysoft
de ne feledd, akkor ugyan avi lesz, de még mindig x264, ami a h.264 egy megvalósítása.
ha a lejátszó nem ismeri a h.264-et, akkor nem viszi a filmet.(de azt minden igazi bluray lejátszó ismeri, mert az eredeti blray filmeket is azzal tömörítik.

takysoft
hát ha van neked virtualdubmod, az beolvassa az mkv-t.
audio-ra meg video-ra, Direct sream copy-t nyomsz, és elmented avi-ként.
(nem próbáltam, csak hallottam vhol)

Semmire sem jutottam...
Bárhogyan is írom ki egyszerûen semmi. A lejátszó állandóan ezt hajtogatja: "no program is found"
Valakinek valami ötlet?<#fejvakaras>
Köszi az infót! Utánna nézek. Ha okosabb leszek megosztom másokkal is. 😊
Egyébként Samsung BD-P 1000 a lejátszó.
takysoft
ja és.. az mkv csupán konténer. ha a lejátszó nem szereti, akkor tedd át a filmet vmi más konténerbe. pl az "avi" elég közkedvelt.
elvileg lehetséges bármiféle konvertálás nélkül. ergo: a filmet se kell újratömöríteni, meg a hangsávot se.

avi-ból mkv-t az mkvtoolnix-el könnyen lehet csinálni(ismétlem konvertálás nélkül, csak konténercsere) biztosan visszafele is van egyszerû módszer.

minõség és méret nem változik. avit meg biztos megeszi a lejátszó.

takysoft
amennyiben az asztali bluray lejátszó támogatja az mkv formátumot, akkor természetesen igen.
ellenkezõ esetben igencsak valószínûtlen. erre a lejátszó vásárlása elõtt kellett volna ügyelni.
amit tehetsz: ha nem támogatja(egyébként miért kérdezõsködnél ugye), akkor less körbe, hátha rábukkansz vmi modolt firmware-re.

milyen lejátszó egyébként?