Fényterápia / Színterápia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

asztarohatt.

sz4bolcs
Ez ám az epic fail. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Csak nem valami hasonlót akartál?:

qetuol

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

sz4bolcs
Ide vonatkozó fejezet:

Philip K. Dick - Figyel az ég 4. 5. fejezet.

"<...> Hamilton négy különbözõ imával jutott vissza Belmontba.
Közben elhajtott egy autószerelõ-mûhely mellett, és arra gondolt, beugrik, de aztán meglátta a táblát:
'NICHOLTON ÉS FIAI AUTÓGYÓGYÁSZAT'
Alatta egy kis kirakatban ihletõ irodalom, a szlogen: Minden nap és mindenképp a kocsim egyre újabb, és újabb.
Az ötödik ima után a motor végre megfelelõen üzemelt."

Christiansen
you made my day again _D😄_😄__D:d-d

sz4bolcs
omg <#shakehead>

Anaid
Az jutott eszembe, hogy le voltam cseszve, hogy összemosom a tudományt és nem tudományt. Hm a nárcisztikus kifejezést honnan vette át a tudomány? Ja tudom már a mitológiából, hoppá kicsi nyuszi, lehet nem én mosok mindig mindent össze. Kösz Szabi, ez jó volt. tetszett.<#nyes>
Ez a régi vita is letudva. Köszi a segítséget.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedõnek, naná..

Anaid
Kicsiben gondolkodtok fiúk, az ön saját fényének tükörképe a leghatásosabb, íme a csodaszer: a tükör potom 10.000,- a lehetõ legjobb méretû: 5 cm* 7 cm, legsimább...stb.<#nyes>

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Dj Faustus
<agyament fejlesztési ötletek>
* a fényt lehetne modulálni, vibráltatni - például alfa-, béta-, gamma-, delta-, theta-hullámokkal
* a fény színezését meg lehetne oldani 1*1 pixeles színes LCD kijelzõvel, vagy DLP-technológiával, vagy nagy-fényerejû RGB-leddel
* az elõzõ ötleteken alapulva, a bõrfelületrõl visszaverõdõ fényt fel lehetne fogni, kiértékelni és annak megfelelõen szabályozni a fény színét, amplitúdóját, polarizáltságát, stb...
* továbbá: miért nem képeket/animációkat vetítünk a bõrfelületre? a megfelelõ csakrákra a megfelelõ állatövi jegyeket, stb...
</agyament fejlesztési ötletek>
😄

Christiansen
Be fognak járni az hétszentség _D:dd

Christiansen
Én sem, de talán Dj Faustus majd jól megcelluxozza _D:_Dd
Molnitól meg majd kérünk tervrajzot D:_D_d

sz4bolcs
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A végén még jegyet kell szednem a dolgozóktól. xDD

sz4bolcs
Jó, de te készíted el, mert én nem értek hozzá. 😄

Christiansen
tudod mit, legyen D:__D😄

sz4bolcs
oké, 40-60 nekem! 😄 Tiéd meg a maradék. xDDD

Christiansen
pár márkanév ötlet:
Gyógyfény 2000
Halló-gén
Medilamp X
Sugár pilács
+rá kell írni a dobozra: "vigyázat, hamisítják"

Christiansen
40% ?
_D::_D

Dj Faustus
"2. Szerintem életedben nem láttál még egy Bioptron lámpát se szétszedve
de talán összerakva sem. Tehát semilyen saját tapasztalatod nincs."

Nos én már szedtem szét ilyesmiket.

Amit általában találok bennük:
* egy egyenfeszültségû tápegységet
* egy idõzítõ áramkört (szimpla 555-ös IC-n alapulót)
* egy egyenfeszültségû halogénizzót
* egy hûtõventilátort
* egy ferdén elhelyezett tükröt
* színszûrõ lencsék
* ház, kapcsoló, biztosíték

Ez körülbelül 10 ezer forint alatti összegbõl röhögve kihozható. Ezért több százezreket elkérni - pláne idõs emberektõl - gazemberség (és még finoman fogalmaztam).

sz4bolcs
omg, csodás ötlet!! Beszállhatok a fejlesztésbe? 😄

Anaid
"Azért néhány dologgal tisztában vagyok a világ mûködésével kapcsolatban. Természetesen nem minden részletet ismerek mélységében, sõt, én úgy mondanám, hogy rettentõ keveset, de igyekszem folyamatosan javítani a helyzeten."

Na ez szimpi volt. Bravó.

Christiansen
az úgy értettem, mindenre kiterjedõ, az egész univerzumban egységes és megkérdõjelezhetetlen

dronkZero
Jó fáradt is vagyok már, inkább fekszem. Bocsánat, elõzõ sztornó.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Christiansen
LOL, szerintem téged az "egyetemes" zavart meg _D😄:_d

Christiansen
Talált :_DD:_d
de ez most csak neked írtam le, úgyhogy értékelned kellene _😄d

dronkZero
Látom ismét sikerült a mondanivalómra figyelni...

Anaid
Jaj, ne is mondd, ebbõl doktoráltál, nem?<#taps><#nevetes1>

dronkZero
"De pontosan azt állítottad ezis kb annyira állja meg helyét mint a többi állításod"

Eh, jaj de gyenge kitérés a válasz elõl. Játszd nyugodtan a sértõdöttet, én igazából magasról, sugárban fosom le, hogy Zepteres vagy-e, vagy sem.
De ahogy látom, jó ürügy, hogy elkerüld a választ, besértõdj, meg személyeskedj, érvelés helyett.

"Azt pedig, hogy az orvosok mit nyilatkoztak róla leírtam csak ugye a figyelmes olvasás."

Amire úgy látszik, nemigen vagy képes. Mondok egy pár furcsaságot a #141-es marketingdumával kapcsolatban:
Nagyon furfangosan van ez megfogalmazva, nehogy jogilag bele lehessen kötni, hogy valótlant állít.
"A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed."
Nem azt mondja, hogy ezekre hatásos. Azt mondja, ezekre alkalmazható. Ugye nem kell részleteznem, hogy mennyire lényeges a különbség?
És mire hatásos?
"A polarizáltfény-terápia hatásosan alkalmazható megelõzésként, általános közérzetjavító célokra, valamint az állóképesség növelésére."
Megelõzésre. Ja igen, peeeersze. Ha nem lett semmi bajom, akkor az a lámpa érdeme. Teljesen nyilvánvaló. Kit néznek ezek hülyének? De ezt egyébként egy bögre meleg kakaó is tudja, klinikailag tesztelve...

Hopp, késõbb ellövi még egyszer ugyanezt, sokkal nyilvánvalóbban:
"Használható többek között sebek gyors begyógyítására, bõrproblémák kezelésére, égési sérülések gyógyítására, de hatásosan alkalmazható megelõzésként, általános közérzetjavító célokra, valamint az állóképesség növelésére is." (Pont, mint a bögre meleg kakaó)

" A készülék tesztelésében eddig több száz ember vett részt orvosi felügyelet mellett, akiknek a gyógyulása, vagy állapotának jelentõs javulása igazolja az eljárásban rejlõ rendkívüli lehetõségeket."
Na ez a leggyönyörûbb! Több százan tesztelték. De a teszt eredménye nem az eljárás hatásosságának igazolása, hanem a benne rejlõ lehetõségek igazolása. Mondjuk az egy benne rejlõ lehetõség, hogy valaki betegre keresheti magát rajta.

Aztán.
Vér.
"fokozza a vörösvérsejtek oxigén megkötõ és oxigén megtartó képességét"
Itt képezheted magad kicsit biokémiából, meg hemoglobinból. Oxigénmegkötõ képesség fokozása hatás nagyságától függõen azzal járhat, hogy a hemoglobin nehezen vagy sehogy nem adja le az izmokban az oxigént. Ott ugyanis le kell neki. Ha fel van fokozva az oxigén megtartó képessége, akkor nem fogja odaadni az izomnak az oxigént. Nos ez egy veszélyes dolog.
Ha a vérsejtek oxigénfelvevõképességérõl beszélt volna, na azt megérné fokozni, csak nem ezt sikerült odaírni. Tudod, ilyenkor elgondolkozom, hogy tudják-e egyáltalán, hogy mirõl beszélnek?

Figyelmes olvasás, ugye-ugye.

"Arról beszélhetnénk ki miben tájékozott beállítod magad nagy szaktekintélynek"
Ehehe, ezt csak te érzed így, de örülök neki. Én egyébként középiskolás kémiát és biológiát kértem rajta számon.

"aztán arról se volt fogalmad, hogy ilyen készülék van."
Na azt majd pont te döntöd el, hogy mirõl van fogalmam, nem?

"Mostmeg úgy osztod az észt mintha minden részlettel tisztában lennél."
Azért néhány dologgal tisztában vagyok a világ mûködésével kapcsolatban. Természetesen nem minden részletet ismerek mélységében, sõt, én úgy mondanám, hogy rettentõ keveset, de igyekszem folyamatosan javítani a helyzeten.
Viszont ha valamirõl, akár egy apró részletrõl ellentétes, de ellenõrizhetõ információim vannak, akkor abba bele fogok kötni, elkezdek gyanakodni.
Ha mellette vannak ilyen csúsztatások, akkor kezd nagyon gyanússá válni a dolog.
A hab a tortán persze, hogy ezen valaki hatalmasat kaszál.
Valójában a placebóhatáson.
Na ez ki tudja baszni a biztosítékot, beteg embereket így kihasználni...
(Bár... az is igaz, hogy a drága placebó jobban hat.)

"Milyen alapon szólsz le másokat akik kicsit hozzáértõbbek nálad."
Amikor éppen a hozzáértést kérdõjelezem meg, na, akkor szerinted milyen alapon? Egyébként igyekszem mindig érvekkel alátámasztani a mondanivalómat, ellentétben a te kinyilatkoztatásaiddal.

Mint például:
"Napból minden pillanatban a teljes hullámhossztartományon, minden irányban polarizált fény jön?"
"Ez pedig nincs így"

Ez pedig így van.
Kép
Jaj, bocs, mekkorát csúsztattam, a tengerszintre valóban nem ér le az összes UV, meg az infravörös bizonyos tartományai. Én kérek elnézést.
A polarizációt meg jól leírtad te is. Tehát vehetjük igaznak, hogy a Napból ide majdnem mindenféle hullámhosszú fény lejut, és annak polarizáltsága teljesen véletlenszerû?

"És dehogyisnem lényeg a polarizáció mértéke."
Aha, hittételekkel nem sokra megyek.

"Ezeket nem tudom honnan veszed."
Józan paraszti ész.
Ha létezik a világon olyan, hogy gyógyfény, akkor az a Napból is jön, mert onnan mindenféle fény jön. Ennyi. Mi ezen olyan kurvanagy ördöngõsség, meg okoskodás?

"Én jó eredménnyel használtam pl vágásokra, derékfájdalmakra. Ezt leis írtam korábban tehát saját tapasztalat nem okoskodás."
A placebóhatást. Tiszta sor.
Másik fele, hogy képtelenség megtudni, hogy lámpa nélkül hogyan gyógyult volna, meg hogyan múlt volna a fájdalom, így a személyes tapasztalat bizonyító értéke egészen pontosan nulla.

"2. Szerintem életedben nem láttál még egy Bioptron lámpát se szétszedve
de talán összerakva sem. Tehát semilyen saját tapasztalatod nincs."
Nos ebben történetesen igazad van.
Túl rövid az életem ahhoz, hogy mindenféle kókler minden egyes átlátszó lehúzását kipróbáljam magamon, hogy hátha mûködik. Köszi, nem. Inkább igyekszem minél többet tájékozódni lehetõleg valóban tudományos témákban, hogy az ilyeneket messzirõl ki tudjam szúrni. Neked is ezt javasolnám egyébként...

Na legyen ez a zárszó, további jó estét, meg hétvégét, asszem egy kibaszott hétig nem akarok gépelni megint.

Christiansen
Segítek, kicsit sarkítva
az egész egy energiahullám. A csillagokból származik..illetve nem csak onnan, hanem az anyagból..de végülis mint minden, az õsrobbanásból😄
Tövirõl-hegyire ismerjük már az egész spektrumot, és annak részleteit,
attól hogy nem látjuk mindent ki tudunk mutatni.
Ez az "egyetemes" energiahullám többféleképpen rezeghet, az egészen nano, piktométeres hullámhossztól (ott a táblázat) a több kilométeresig.
Az embernek ez a látható fény hullámhossza környékén optimális.

Christiansen
egyébként rájöttem mibõl fogok meggazdagodni:
villanykörte, periszkóp, kartondoboz, színes mûanyag lapocskák.. _D:-d.d

Anaid

Christiansen
bizti láttál már ultraviolás tollat, vagy szórakozóhelyeken lámpát,
vagy esetleg bankban😊

Anaid
Az UV tartomány meg a látható fény közti határ kicsit össze van mosódva, nem?

Christiansen
figyi, elektromágneses sugárzás alatt nem kell valami nagyra gondolni..
az infravörös sug. konkrétan hõ 😄
"Az elektromágneses sugárzás egyik fajtája az infravörös fény, amit infravörös sugárzásnak is nevezünk. Ez a sugárzás a leginkább felelõs azért, hogy létezhet élet a Földön. Azt az energiát adja ugyanis, amit a sejtek az anyagcseréjükhöz igényelnek. Minden szilárd, folyékony és a legtöbb gáz halmazállapotú anyag képes infravörös sugárzást továbbadni, ami testek érezhetõ hõmennyiségébõl termelõdik."

Nem tudom volt-e már fül vagy arcüreg gyulladásod, infralámpa teljesen
jó a célra.

Persze más hullámhossz már nem ilyen ok.. UV A és B ugye :_D

A bioptron lámpa meg egy abszolút semmi,
nulla innováció, maximum parasztvakítás és marketing.
Nagyimnak van, és tényleg nagy kalap szar,
többet ér ha kimegy (félárnyékban) napozni meg sétálni kicsit..

a színeket pedig az evolúció kódolta belénk, a pirostól tartunk, tûz, vér, méreg ilyesmi zöld nyugtató hatású természet stb. ezért vannak az orvosok
zöldben

Dj Faustus
"Úgy tudom, hogy a színek pszichés hatása tudományosan is elfogadott, lehet nem csak pszichés hatás, ill. pszichés plusz fizikális? "
Fizikális hatása inkább az ultraviola tartományban levõ sugárzásnak van, mivel a bõrt alkotó elemek ezt a sugárzást nyelik el.

De errõl inkább van egy elõadás-felvételem, melyen Szabó Gábor fizikus beszél e témáról.

Anaid
Jaj, nem csak érdekes téma, nem érvnek szántam se mellette, se ellene.
Mivel folyamatosan természetes, ill a természetes fényt "utánzó" fényben élünk úgy sem nagyon tudhatjuk, milyen hatása lenne pl. ha x napon át csak kék fényben lennénk, vagy csak pirosban...stb. Így marad a beszélgetés.

Anaid
Nem mindegy, hogy milyen frekvencia, hullámhossz....
Akkor, mivel a különbözõ színû (látható)fény sem egyforma hullámhosszú könnyen elképzelhetõ, hogy más más hatással lehet a szervezetre?
Úgy tudom, hogy a színek pszichés hatása tudományosan is elfogadott, lehet nem csak pszichés hatás, ill. pszichés plusz fizikális?

Dj Faustus
"http://www.azta.hu/tudomany/7248?task=view"
Minden test bocsát ki elektromágneses sugárzást. Az emberé is - leginkább az infravörös tartományban. Ez teszi lehetõvé hogy a határõrség a sötétben is látja a határsértõket, a reptereken ki tudják szûrni az "új influenzával" fertõzötteket.

Mivel az ember által kibocsátott sugárzás eloszlik (lásd Planck-törvény), így könnyedén megeshet, hogy az ember is bocsát ki látható-tartománybeli fénysugárzást.

Mellesleg a cikk eredeti megjelenése, kissé bõvebben kifejtve: Imaging of Ultraweak Spontaneous Photon Emission from Human Body Displaying Diurnal Rhythm

"Kérdés: ha a cikk igaz, akkor fordítva igaz-e, befolyásolhatók-e a test folyamatai színes fénnyel? Fénnyel?"
Ha fénynek veszed az infrasugárzást, és az UV-sugárzást is, akkor igen.
Lásd: infraszauna, szolárium, napozás, kvarclámpás kezelés, pikkelysömör kezelése UVB XeCL excimer lézerrel, szemmûtétek.
De nem mindegy, hogy ezt milyen frekvencián (hullámhosszal) és teljesítménnyel végzik.

R0zs0máK
Ó jee kedvenc topikom feléledt XDDDD

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

ez most egy érv akar lenni a bioptron lámpa mellett?

Anaid
http://www.azta.hu/tudomany/7248?task=view
Kérdés: ha a cikk igaz, akkor fordítva igaz-e, befolyásolhatók-e a test folyamatai színes fénnyel? Fénnyel?
Na a hiszem ha látom kérdésre részben lett válasz.....

ez ám a tudományos érvelés! örülök, hogy te egyedül megcáfoltad ezt a tudományos életben mindenki által elfogadott hatást. van egy ilyen, hogy dupla vak teszt (http://www.freeweb.hu/skepdic/kontroll.html), ami pont a placebó hatás kiküszöbölése miatt duplán vak (sem az orvos (!), sem a beteg nem tudja melyik a gyógyszer, melyik a placebó).

mivel te hiszel benne, ergo ha nem oda rakod, akkor azt hiszed, hogy nem javulhat. vagy úgy fogod fel a betegség/sérülés...stb. gyógyulását, hogy nem is olyan gyors.

amúgy a kisebb sérülések gyorsabb gyógyulását nem tagadom, de arra valószínûleg jó a normál fény is.

Breki33
Errõl a híres placebo hatásról már részletesen leírtam a saját tapasztalatomat.

Egyértelmûen kiderült, hogy mikor a kislámpát nem pontosan jó helyre raktam csak úgy körülbelül nem javult, tehát szó sem volt placebó hatásról

Errõl a szintén sokszor halott okoskodásról ennyit.......
Elég beírni a placebo szót a keresõbe
ez szintén régi marketingszöveg, én úgy ismerem, hogy a heim pál gyermekkórház kapott pár darabot ajándékba. ez persze mindenkinek jó, mert:

- a cég ezt mondogathatja, mintegy alátámasztva azt, hogy milyen elismert a termékük
- a heim pál örül, hogy kap valamit
- a gyerekek reményt kapnak, placebó-hatás gyorsíthatja a gyógyulásukat

Breki33
na utoljára reagálok ezekre

De pontosan azt állítottad ezis kb annyira állja meg helyét mint a többi állításod
Tehát jó nagy baromság.

Azt pedig, hogy az orvosok mit nyilatkoztak róla leírtam csak ugye a figyelmes olvasás.

Nem a papírt lobogtatták, hanem hónapokig tesztelték sõt ezen intézmények ajándékba kapták hogy használhassák és pár hete használható is, egyik cikkben leis volt írva mennyiért, de nem írom be mert akkor meg az õ reklámemberük leszek okoskodásod szerint.

Arról beszélhetnénk ki miben tájékozott beállítod magad nagy szaktekintélynek aztán arról se volt fogalmad, hogy ilyen készülék van.
Mostmeg úgy osztod az észt mintha minden részlettel tisztában lennél.

Milyen alapon szólsz le másokat akik kicsit hozzáértõbbek nálad.
kritizálni másokat azt tudsz, kérdés milyen alapon.

És felfoghatnád, hogy én nem akarok vitatkozni, te jöttél ide és kezdtél el egy tök régi hozzászólásomra reagálva okoskodni.

Te ezt írtad

"Napból minden pillanatban a teljes hullámhossztartományon, minden irányban polarizált fény jön?"

Ez pedig nincs így, a napsütés pedig elvileg gyógyít csak ugye a mostani
helyzetben sajnos ez már nem egyértelmû mint régebben.
Nem véletlen céloztam az UV-re hátha leesik. Hát nem esett....

És dehogyisnem lényeg a polarizáció mértéke.
Ezeket nem tudom honnan veszed.

Deha a fizikát nem nézzük akkoris

1. biztos nem próbáltál egy sebre vagy fájdalomra lámpát használni
Most itt nem a Zepter által beálított csodálatos gyógyulásokra gondolok.
Én jó eredménnyel használtam pl vágásokra, derékfájdalmakra. Ezt leis írtam korábban tehát saját tapasztalat nem okoskodás.

2. Szerintem életedben nem láttál még egy Bioptron lámpát se szétszedve
de talán összerakva sem. Tehát semilyen saját tapasztalatod nincs.

vörös vérsejes dolog teljesen érthetõen le volt írva erre úgy elkezdtél okoskodni, gondoltam elmagyarázom, ha ennyire nem érted.

Amúgy ez máshol a bioptron lámpához abszolút nem kapcsolódó területeken is le van írva ugyanígy.

dronkZero
Pontosan! Ezt nevezik placebóhatásnak.

Konkrétan nem hülyeség a dolog, mert a hagyományos orvoslás bevett módszere, hogy a sebeket be kell kötni, hogy ne fertõzõdjenek el. Vagyis tényleg sötétben vannak.

Egyébként ezt az egy aspektusát tanusíthatom a lámpának, bõrfelszíni sérülésekre, kiütésekre valóban hatásos. (és nekem csak kis lámpa van, azt is úgy szerezték muterék még régebben külföldrõl)
sz4bolcs
Ez a legdurvább:
“A sebgyógyítas eseten a cikkek egy része a polarizált fénnyel megvílágított seb gyógyulását a sötétben tartottal hasonlította össze, azaz igazaból nem a polarizált fény hanem egyszerûen a megvilagítas hatását mutatta ki.”

Amúgy én sem vettem észre, hogy a napozásnál erõsebb hatása lenne. Sajnálom is szüleim, hogy megvették, dehát ez van.