George R.R. Martin
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az embernek meg kell tanulnia, hogyan nézzen, mielõtt látni akar – szólalt meg Brynden nagyúr. – Az elmúlt idõk árnyát láttad, Bran. Az istenerdõtök szívfáján keresztül néztél. Egy fa számára másképp telik az idõ, mint az embereknek. Nap, föld és víz, a varsafák ezeket értik, nem a napokat, éveket és évszázadokat. Az emberek szamára az idõ olyan, mint egy folyó. Csapdába estünk a sodrásában, sodródunk a múltból a jelenbe, mindig egy irányba. A fák élete különbözik ettõl, õk gyökeret vernek, növekednek és meghalnak egyetlen helyen, és a folyó nem mozdítja meg õket. A tölgyfa a makk, a makk a tölgyfa. A varsafa pedig... ezer emberi év csupán egy pillanat a varsafának, és ezeken a kapukon keresztül belenézhetünk a múltba."
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
(Egy lehet Dany, egy akár Victarion, hiszen nála van a kürt és Moqorro segítheti használni. A harmadik személyrõl nem tudunk)
Ami Danynek igazán kell, az, hogy uralkodónõvé váljon, képes legyen a hét királyságot és a sárkányokat uralni.
(Errõl beszél is, hogyha egy elfoglalt várost nem tud kézben tartani, akkor mit fog csinálni Westeroson).
Amúgy simán be lehetne másolni az összes jövendölést, álmot. Valószínûleg rengeteg információn egyszerûen csak átszaladtunk a könyvben, mert ép akkor nem értettük a jelentõségét...
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Kíváncsi vagyok hogy mi van ott. Valami biztos.
Igazság...
Mi lehet Dany szempontjából igazság?
- Egy rejtett rokon? ( vannak elméletek hogy Rhaegar nem halt meg, lecsurgott a folyón, és a papok ott a szigeten ki halászták )
- egy ember aki tudna sárkányon lovagolni?
Mi lehet még ami Danynek kellhet ott ?
- Én kimondom a nevét - fordult Cressen a kõ pokolfajzathoz. - Melisandre. Õ.
Az asshai Melisandre, boszorkány, árnyékgyûjtõ és R'hllornak, a Fény Urának, a Tûz
Szívének, a Láng és Árnyék Istenének papnõje. Melisandre, akinek az õrülete nem szabad, hogy Sárkánykõn túl terjedjen."
Ugye volt még egy asshai is a sorozatban, nem tudunk róla semmit, árnyékgyûjtõ és jövendölt Danynek: Quaithe.
A
három sárkánykeresõ közül Quaithe, az árnyékgyûjtõ ment el utoljára. Tõle Dany csak egy
figyelmeztetést kapott:
- Óvakodj! - intette a vörösre lakkozott maszkot viselõ nõ.
- Kitõl?
- Mindenkitõl. Éjjel és nappal érkeznek majd, hogy lássák a csodát, amely újra eljött a világra,
és amikor meglátják, vágyakozni fognak utána. Mert a sárkányok nem mások, mint testté lett tûz,
a tûz pedig hatalom.
- Rövidesen el kell hagynod ezt a várost, Daenerys Targaryen, vagy soha többé nem engednek
el.
Dany csuklója még mindig bizsergett ott, ahol Quaithe hozzáért.
- Hova menjek?
330
- Ha északra akarsz menni, dél felé kell indulnod. Hogy elérj nyugatra, keletre kell menned.
Ha elõre akarsz jutni, hátrafelé kell menned, és ahhoz, hogy megérinthesd a fényt, át kell
haladnod az árnyék alatt.
Asshai - gondolta Dany. - Azt akarja, hogy Asshaiba menjek.
- Az asshaiak adnak nekem sereget? - tudakolta. - Lesz számomra arany Asshaiban? Lesznek
hajók? Mi van Asshaiban, amit nem lelhetek meg Qarthban?
- Az igazság - felelte az álarcos asszony. Azzal meghajolt, és eltûnt a tömegben.
Világ végérõl jött,Asshaiból, és hát ha minden igaz egyedül.
Lehetetlen szerintem, hogy erõszak mentesen/kalóz mentesen át jutott ide, még ha vörös papNÕ akkor is.
Vagy kitudja kiket meg hogyan varázsolt el.
Moqorro viszont jöhetett volna hamarabb is, nagyon kíváncsi vagyok rá!
2; tényleg!😊
Az elsõhöz: totál fikció, de nekem nagyon gyanús Mellisandre. Szerintem a rubinnal megváltoztatta a külsejét és meg van vezetve, be van csapva a látomások által... Sokkal jobban tûnik boszorkánynak a vérmágiájával (mint az aki Varyst kínozta)...
Mint a Rhllor papnõjének. Nem érzem, hogy hasonlítana a tûzpaphoz, Thoroshoz.
Lehet, hogy mellélövõk és csak az eleje igaz, Mance is kapott egy szép rubint... Mellisandrenál gyakran ki van hangsúlyozva a drágakõ...
Locke karaktere sincs a könyvekben, így megint nettó baromság az õ szála.
Ezzel a kavarással egy ordenáré nagy idõhúzás lett a Bran/Jon/Locke szál jelenleg.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Mondjuk amit várok az az, hogy kiderüljön Mellisandre kicsoda valójában, hiszen õ is egy ragyogó rubint visel, biztos nem ez a valódi arca és a "másik tûzpap" (nem jut az eszembe a neve) teljesen másnak tûnik viselkedésben... És Mellisandre keményen próbálja pusztítani az erdõ gyermekeinek fáit/régi istenkultuszt...
Senki nem tudja mi az hogy Hodor amúgy.
Azt hiszem Jojen Reed, a zöld látó tudja hogy a fal túloldalára kell vinnie Brant.
Viszont, Locke ha elmondja az esküt, és lelép Brannékkel, akkor végül is dezertál az Örségtõl ---> instant halál 😄
Meg érte az 1 kastély és az 1000 holdas föld.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ja, Hodor egyébként miért olyan, amilyen? Miért van az, hogy mindent megért látszólag, de csak egyszavas szókincse van? Ez csak afféle poén?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://gaborszantai.co.uk/
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
http://gaborszantai.co.uk/
Kecske husi, nincs gond.
Ezek a Bran szálak pl. szerintem fogd fel úgy, hogy egy "mi lett volna ha"-ként látjuk.
Az Éjkirályt is így akarnám elfogadni, de ezt nehéz lesz. Tuti hogy a 6. könyvbe valami ilyesmit látunk majd (ha látunk), nem hiszem hogy ezt másképp ki lehet hozni.
Meg maga a tudat hogy az Éjkirály igen is létezik ://
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Most már nagyon sok mindenben eltérnek a sorozatban a könyvtõl, ez a Bran szál is elég gáz szerintem. Jó, nyilván lehetetlen lenne mindent úgy megcsinálni, ahogy a regényben van, de akkor is...
Arról viszont egy szó sincs, hogy azóta õ a mások góréja és alakítgatja át a gyerekeket.
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
Öreg Nan mesélt róla úgy rémlik
- parancsnok volt nagyon régen a falon
- talált a falon túl egy Más-nõt, akibe szerelmes lett, és dugta, majd ki kiáltotta magát királynak
Így röviden ennyi, de valaki elmesélhetné jobban, én most még nem látok az idegtõl.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
nem emlékszem a könyvekbõl hogy mikor említették.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
Hát nah...
Locke szerintem következõ jelenetébe meg is hal ( meg találja Branéket Jonnal, elakarja õt rabolni/megölni, de hát 2 wargos-farkas ellen 0 esély)
Bran wtf ??? Mért kell Jonnak tudnia hogy él egyáltalán, nem hogy még meg is menti ( oké, nem zavaró, úgymond egy +1 mi lenne-ha történettel nincs bajom annyira )
De ez a végén, az Éjkirály hát .....Martinnak most ki járna 1 bitch slap vagy kettõ, ha ezt nem tudta meg akadályozni.
És igen, nem hiszem hogy a csecsemõ szoptatás nélkül 2 göncbe túl éli azt a több napos utat ( Brannék utaztak csomó idõt a faltól oda ahol lesz végül)
Nem hiszem hogy közelebb van az a kastély vagy mi volt ( ezt is megcseszhetik !!!!)
Fel vagyok háborodva.
kép:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Bár nem lehet tudni mennyi is lett pontosan átemelve a könyvbõl hiszen az igaz hogy a sorozatban elõszeretettel teleportálgatnak a szereplõk de a könyvben nincs az a csecsemõ ami túlélné Craster Erõdjétõl az Örök Tél Földjéig tartó utat.
Viszont Éjkirályt ilyen korán lelõni...basszák meg !!!!!!! Még nem láttam a részt, de már most bekaphatják.
Szóval Old Nan sztorija igaz volt:
"
He brought her back to the Nightfort and proclaimed her a queen and himself her king, and with strange sorceries he bound his Sworn Brothers to his will. For thirteen years they had ruled, the Night’s King and his corpse queen, till finally the Stark of Winterfell and Joramun of the wildlings had joined to free the Watch from bondage. After his fall, when it was found he had been sacrificing to the Others, all records of the Night’s King had been destroyed, his very name forbidden.
”Some say he was a Bolton,” Old Nan would always end. “Some say a Magnar out of Skagos, some say Umber, Flint, or Norrey. Some would have you think he was a Woodfoot, from them who ruled Bear Island before the ironmen came. He never was. He was a Stark, the brother of the man who brought him down,” "
A hivatalos HBO episode guide erõsíti meg, hogy a végén a jégkoronás fószer a Night's King: http://i.imgur.com/G1pdcan.png
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Elõször is Locke egy tök szar és felesleges karakter, csak azért van, hogy kitöltse a sztorit, és legyen egy visszatérõ geci karakter.
Tommen túl idõs és vékony. (Ha jól emlékszem, a könyvekben azért duci)
Aztán pedig Bran. Hát ekkora bõdületes fasságot, istenem. Már az is hülyeség, hogy Jon tudja, hogy élnek. Meg Locke. <#wilting>#wilting> Most meg csak azért teszik bele Craster erõdjét, hogy húzzák az idõt a harcig? Nagyon felbaszták ezzel az agyam. Már csak az kéne, hogy Jon találkozzon vele (not). Az utolsó jelenetért meg a kurva anyjukat, egyrészt kurva szar wtf volt, másrészt a kurva spoilereikkel elmehetnek a picsába a készítõk.
1. Mit csinálnak a mások a csecsemõkkel. Megmásítják õket.
2. A Másoknál is van góré, talán õ az éjkirály.
Elõször Astaporban szabadítja fel a rabszolgákat és 3 tagú tanácsot nevez ki (belõlük kerül ki a Henteskirály).
Aztán Yunkainál nincs csata mivel a mesterek beleegyeznek hogy kiküldik a rabszolgákat a városból ha Dany nem támadja meg õket (élete legrosszabb döntése szerintem).
Végül elfoglalja Mereent és amiatt marad hogy jobbá tegye a felszabadítottak életét.
Eközben Yunkai hadsereget szervez és megtámadja Astaport. Gyõznek aztán Mereen felé fordulnak.
Szóval van 3 nagy rabszolgatartó város Yunkai, Astapor és Mereen amiket végigdúl a sárkányos csaj.
Az elsõ városban megszerzi a makulátlanokat megöl pár rabszolgatartót, majd viszi a sereget ez volt (Yunkai)? itt késõbb a rabszolgatartók visszaszerzik a hatalmat és bosszút forralnak.
Van Astapor a 2. város rabszolga felszabadítás a rabszolgák itt meg is õrzik a hatalmat, de egy kaszt a henteskirály vezetésével a rabszolgák közül kiemelkedik és rabszolgává teszi az életben maradt mestereket és a többi gyengébb rabszolgát.
Mereent miután elfoglalta Dany értesül róla, hogy csak a zûrzavar van utána, így marad Mereenben uralkodni.
Közben Yunkai nagy sereget gyûjt csatlakozik hozzá, Quarth, Volantis, meg egy csomó zsoldos kompánia.....ostromgyûrû, Dany Drogonon el Barristan várja a csatát.
Na valahogy így volt Astaport és Yunkait remélem nem kevertem.
First of His Name (Episode 5):
Cersei (Lena Headey) and Tywin (Charles Dance) plot the Crown's next move. Dany (Emilia Clarke) discusses future plans. Jon (Kit Harington) embarks on a new mission.
The Laws of Gods and Men (Episode 6):
Stannis (Stephen Dillane) and Davos (Liam Cunningham) set sail with a new strategy. Dany meets with supplicants. Tyrion (Peter Dinklage) faces down his father in the throne room.
Mockingbird (Episode 7):
Tyrion enlists an unlikely ally. Daario (Michiel Huisman) entreats Dany to allow him to do what he does best. Jon's warnings about the Wall's vulnerability fall on deaf ears. Brienne (Gwendoline Christie) follows a new lead on the road with Pod (Daniel Portman).
IX az egyértelmû, remélem jó kis kardozások lesznek 😛
X hmmm, Bran elér a falhoz, és talizunk 1 gyermekkel ?
5. First of His Name (Május 4.)
6. The Laws of Gods and Men (Május 11.)
7. Mockingbird (Május 18.)
8. The Mountain and the Viper (Június 1.)
9. The Watchers of the Wall (Június 8.)
10. The Children (Június 15.)
A május 25-ére esõ rész a másnapi Memorial Day miatt marad el, amely háromnapos hétvégén az amerikaiak hagyományosan vidékre vagy kirándulni mennek (és nem néznek tévét)."