Felgyorsulhat a SETI kutatása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt most nem a szondáról van szó. Gondolom sokan látták azt a filmet amit az IMAX-ban vetítenek 3Dben..ilyen Nasa nem tommi...ott is al elején lehet látni egy fehér izét ami elhúz az ûrhajós mögött, pedig a kamera az ûrhajósra fókuszált.

metacafe.com írd be hogy Nasa UFO van sok érdekes nasa videó amit a Nasa készített(ki gondolta volna) és nem mûhold meg plaza meg ûrszemét van rajta.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

1. Amikor a Holdon láttak valamit ("Houston, itt vannak, figyelnek minket!") az egy ruszki szonda volt.
2. Nincs kettõ. Beh' jó lenne, vagy legalábbis érdekes lenne, ha esetleg lenne.

Kara kánként folytatom tanításom.

Ha esetleg megfelelõen tördeled a hsz-edet, esetleg elolvasom, de nem ígérem meg, még úgysem.

Más:
Eltitkolni ufót nem lehet, mert nagyobb annak a füstje. Pont.

Vanesélye vasedénye annak hogy több millió idegen civilizáció tud naprendszerünkrõl, hogy több ezer látta a földet keletkezése óta s hogy több száz tud rólunk. Akinek mindez nem melengeti a szívét olvasson egy kis matematikai filozófiát és vagy értekezzen a végtelenrõl. Viszont arról hogy mi ez a titkolózás két elmélet is szólhat. Egyik miszerint tényleg a mi fellebbvezetésünk látja úgy jobb eltakarni a dolgokat esetleg hatalmi nyomás alatt állnak. Másik hogy az ufókák nem akarnak látszani nagyon. Gondoljunk arra ha mi is észlelnénk egy nálunk kicsivel fejletlenebb civilizációt meg van az esélye hogy mi is bujkálódnánk, sõt felelõtlenség volna nem fölmérni a terepet. De az is lehet amirõl a Galaxis Utikalaúz Stopposoknak integet, vagyis egyegy vállalkozókedvû turista jut csak el távolabbi vidékekre. A lelkesedés és óvatosság lakmusz papírján lehetne mérni egy-egy civilizáció fejlettségét. Elsõkörben lelkes és kevésbé óvatos majd óvatos és kevésbé lelkes a végén pedig elfogyott a papír mindezt feljegyezni, egyszerûen se nem óvatos se nem lelkes csak épp túlélte gyermekkorát és csúcsragadozóként áll a többi civilizáció fölött persze szerencsésebb esetben ezt nem pejoratíve értjük csak mint pl a keresztényeknek Jézus adta s falta a szeretetet. Ennek a szerencsésebb esetnek kell a gyakoribbnak lennie mivel szerintem igaz az a filozófia mely arról szól hogy a szeretet növekmény a gonosz pedig elhiteti hogy nem létezik, vagyis a semmi felé tart a végén magát pusztítja és átalakul ismét teremtve. Mindenesetre ebben a folyamatban olyan kicsik és nagyok vagyunk, hogy érdemes jónak lenni... :)denehogy offoljak megfejtendõ vajon mennyivel jobbak az esélyek evvel a sík elgondolással... ami azt jelenti hogy a hozzánk fejlettségi szintben közelebb álló civilizációkat célozzuk meg. Tudva levõ nem a fény a leggyorsabb egysége világegyetemünknek csupán annak a részének amit megfejtettünk belõle. A quantumvilág qrvasok vagyis végtelen feltárni valót rejteget, csak hát elefánt ujjakkal operálunk... mikor vizsgálnál meg egy elefántot avval a módszerrel hogy felrobbantod? bocs a sok szövegért :)
a villanyszámlán XD 1 hónap boinccel és boinc nélkül, utána már csak egy kivonás mûvelet :D

Jaés utána jött a Nasa vakítás, hogyhát csókolom ez nem más, mint a Nap körül lévõ víz a hõ hatására plazmává alakul, és nagyon jön a Föld felé, és itten meg világít meg rémisztgeti a népet.

Nocsak Dezünk! :D Te is portálsz qwantum tele? Meg fónódsz össze meg vissza? Régen mintha ellene lettél volna. (Vagy nem te hanem Epi?)

Hát igen. Ez a telekommunikáció jövõje, 2 éve ebbõl iram a szakdolit meg a teleportációtól, elnökök lestek, de tettszett nekik. :) Feltûnõen nagy a csend ezen a téren.

De szerintem értelmesebb dolog lenne elõször csak a Föld körül körbe nézni, hogy mik ezek a fényes repkedõ számos Nasa felvételen is szereplõ bigyók.

Az tettszett mikor már nem emlékszem melyik ûrhajó legénysége kérdezte a földi irányítástól, hoy látják ezeket a cuccokat, demost mik ezek? Földi irányítás válaszolt...hát a ahát a 2 fényes objektum tõletek balra pulzáló objektum jobbra egy a horizont irányába...a fiúk kicsit értetlenül lestek gondolom de megköszönték a földi irányítás segítségét. :D

nem hiszem hogy annyit fogyaszt, hol olvastad?

Egyébként ha kifizetnék azt a plusz 1500-2000 ft-ot havonta amivel több a számla ha fut a boinc akkor azt mondom bánja a fene, legalább ki van használva a szerver. de így nem buli.

0Speed0
<#idiota>

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

globint
Én már hallottam konkrét elrablásról!
A baráti körömben történt, hogy egy idegen lény elcsábította a barátomat. Majdnem válás lett a dologból.
<#fejvakaras>

http://www.tradeximp.com/

Szerintem nem. Hiába ismerjük a Mars és az Európa összetételét (csakhogy a két legismertebbet említsem), mégsem tudjuk megmondani, van-e rajtuk élet. Egyébként meg ki mondta, hogy csak víz+szén alapú élet lehetséges? A periódusos táblázatot pont azért hívják így, mert a benne lévõ elemek tulajdonságai periódikusan ismétlõdnek, azaz simán lehet, hogy egy másik elem is alkalmas (mondjuk olyan bolygón, ahol nagyobb a gravitáció vagy a hõmérséklet, és emiatt a szénreakcióknak nincs esélyük).

Párszor elhangzott itt is, meg állandóan ezzel jönnek egyesek, hogy az iszonyú távolságok miatt hiába is van élet máshol, sosem jut ide, sõt még kommunikálni sem nagyon lehet. Nos, így 2008 táján jobban is benne lehetne a köztudatban, hogy a távolság relatív dolog. Ami az ismert részecskéknek x méter, az más, eddig nem ismert részecskéknek lehet y, ami adott esetben lehet x apró töredéke. Sõt, már most ismerünk olyan kvantummechanikai effektusokat, amiknek nem is számít a távolság! Ezt persze nehéz felfogni olyan aggyal, amit az általános iskolai klasszikus fizika "edzett keményre".

Tévedés. Speciel a delfinek füttyeit egész jól értjük. Tudjuk például azt, hogy bizonyos tárgyakat ugyanazzal a füttyel jelölnek, míg magukat mindig egyedi füttysorozattal. Ergo ismerik a fõneveket és a tulajdonneveket (ebbõl következik, hogy van Én-tudatuk), és valószínûsíthetõ, hogy ismerik az igéket is, különben nem tudnák elmagyarázni egymásnak, hogy mit kell tenni a halért. Innentõl kezdve már csak szakadatlan megfigyelés és statisztika kérdése, hogy az egyes tárgyakhoz ill. delfinekhez tartozó jeleket pontosan beazonosítsuk, azaz rutinmunka, nempedig tudományos feladvány.

"BOINC lehet sose ér célt, de akkor is jobb mint üresjáratban hagyni azt a sok millió PC-t"

de azt már elérte h több megawatt energia pocsékbament...

hát azért az más ha a pilóta hallja ha bohóckodik lentrõl valaki meg az is más ha egy másik idegen civilizáció hangját hallod meg. habár lehet h ez a Földönkívülieknek annyira mindennapos h válaszra se méltatják a "hülyegyerekek bohóckodását" :D

El tudjuk dönteni csak még nem volt olyan hogy találjunk valamit.

Rádió jel, meg mégse, meg nézünk fényéves távolságra meg titkosítás, csészealjak amiben hinni kell, pedig nem hit kérdés...bla bla..video.google.hu oldalra csak annyit írjatok be, hogy UFO Nasa. Meg fogtok lepõdni. Amúgy a kormányokat nem érdekli, hogy vannak-e, mert tudják, hogy vannak, csak az érdekli õket, hogy veszélyt jelentenek-e ránk nézve, és eddíg úgy tûnik, hogy nem.

Lehet itt rádiójelekkel szórakozni még 10-20 évet, vagy többet, de lehet csak az ablakon kéne kinézni.

Amúgy, ha van 1 erõs rádió adóm, és a fejem fölött repkedõ emberi kéz alkotta repülõvel...pl a Wizzair gépével szeretnék csevegni kicsit, vissza fog õ nekem szólni? Hát kétlem.

Most akkor mit várunk el egy idegen fajtól akirõl azt sem tudjuk, mivel kommunikál, a nyelvét sem ismerjük, meg alapvetõen semmit?

biblia 2.
a kontroll-csoport
valamit
Nem hiszem, hogy szennyvíztisztóéknál fizetnék a dolgozók utiköltségét az Európára. Amúgy meg, attól még, hogy ott víz van és esetleg élet sincs benne, attól még nem biztos, hogy tiszta az a víz. (ha mégis az lenne, akkor viszont az Európa óceánjába tengeralatjáróként lebegõ "buborék" formájában elképzelhetõ lenne városok létrehozása: a víz adott lenne, az oxigént pedig abból kéne kinyerni, a fenmaradó hidrogént meg fúziós energiatermelésre használni)

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Különben nem is lenne olyan rossz, ha nem lenne élet az Európa óceánjában. Gondolj bele, az lenne a Naprendszer legnagyobb tiszta víztározója.
Ez minden szennyvíztisztító álma.

Pluskast
Ezzel kapcsolatban nekem mindíg az ókori térképábrázolások jutnak eszembe. Azok is szentûl meg voltak gyõzõdve, hogy ismerik a világot (Földközi-Tenger és térsége) amit meg nem ott biztos nincs semmi. A marsra sem jutott még el ember. Jelenleg azt képtelenek vagyunk megoldani hogy az Europára szondát küldjünk, hogy lefúrjon a jég alá és megbizonyosodjon vajon tényleg óceán van ott és van e benne élet. Akkor egyáltalán hülye feltételezés azt hinni, hogy egyedûl vagyunk. Az meg szerintem végképp nagyképû feltételezés, hogy mi lennénk az egyetlen "értelmes" civilizáció a világegyetemben.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Mert mitõl? Mit mondott jézus? Én vagyok az élet. Ez max csak mégjobban magyaráznás isten létezését. Amúgy meg tuti, hogy van rajtunk kívûl idegen, értelmes civilizáció. Márcsak azért is mert a világegyetemben is ismétlések sorozata található, akárcsak a természetben (Nap amely körül bolygók keringenek).

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Vamp17
sztm nem. oket is "teremtette" valaki vegulis :) egyszeruen modositjak a bibliat, hogy nem a fold volt az egyetlen bolygo amit Isten teremtett. Ha az idegenek meg mondjuk maskepp gondolkodnak az sem nagy gond, a kereszteny emberek is minden tovabbi nelkul elhiszik hogy az arabokat is isten teremtette :)

Ó, ha csak a tudományos ismeretterjesztõ mûsorukat kapod el, akkor nem kell félni, hogy olyan sok hadititkot megtudsz.

az üzenet megfejtése (ha sikerülne is) akár több száz vagy ezer évbe is tartana

a delfinek füttynyelvét dekódoltuk már?
nem
sõt, az se bizonyos hogy valami nyelvet használnak amikor sípolnak egymásnak
ez nagyon összetett dolog, és szinte még sehol se vagyunk

persze, ha van nekik olyan egyáltalán :)

ezeket az istenes hozzászólásokat úgy írjátok mintha minden nap a templomban térdepelnétek naphosszat
nem dõl össze egy világvallás sem, az tuti

ez igaz, a dekódolással gondok lennének, de nem tudom nyilvánosságra hoznának e valamit, mielõtt megfejtik a tartalmát

vallások esetében pedig a fanatikusokkal lenne a gond, nem az egyházakkal

és ezt mire alapozod? nem tudjuk hogy az élet egyedi dolog vagy máshol is kialakult
feltételezni lehet hogy biztos máshol is van ha a Földön is létrejött, de nincs bizonyítva ez a feltevés

nem szándékos adásra kell gondolni, elég ha pl valami technikai témájú tv mûsorukat kapjuk el

ha van idegen értelmes élet, akkor az isteneknek lõttek, nem???

"Egy új javaslat szerint a földönkívüli intelligencia után kutató SETI programnak elegendõ lenne az égbolt egy egészen kis területét, az ekliptikát kutatnia."

Ez új javaslat lenne??? Miért eddig mi a fenét kutattak??? Ennyi eszük van csak?

Ki nem szarja le a Visztát?

Ha csak ez a probléma, én már most megmondom neked, hogy nem vagyunk egyedül. Ennyi elég?

a vallások már elfogadták az élet tudományosan elfogadott keletkezését mint egy verziót, meg az evolúciós elméletet
nem hinném hogy az egyházak ne tudnák kezelni földönkívüli élet elfogadását is

ha fognánk is valami jelet, valószínû hogy dekódolni nem tudnánk
nem beszélgetni akarunk velük elsõ körben
csupán tudni hogy nem vagyunk egyedül

"egy ilyen szituban ugyanis egy állam több száz éves haditechnikai fölénybe kerülhetne egycsapásra"

Ne hidd azt, hogy mindjárt az atombomba receptjét küldik el neked.
Inkább csak propagandaanyagot kapnál.

átlag ember életét nem sokban változtatná, de pl vallási fanatikusokét annál inkább
a politikának pedig épp az esetleges zavargások elkerülése lehet a haszna, ha eltitkolják
de ami ennél is fontosabb, míg meg nem állapítják, hogy az adásból kiszûrhetõk e technológiai információk, egyértelmûen nem reklámoznák, hogy a konkurens államok ne állhassanak a jelre, így ne jussanak hozzá az információhoz
egy ilyen szituban ugyanis egy állam több száz éves haditechnikai fölénybe kerülhetne egycsapásra, és ezt nagyon komolyan vennék...

Ki a fene ez a majom? Hogy mondhat ekkora baromságot: "ha az idegenek képesek spektroszkópos elemzésekre, akkor légkörünk vizsgálatából kideríthetik, hogy a Földön van élet".
Mi képesek vagyunk spektroszkópos elemzésekre, mégsem tudjuk eldönteni, hogy hol van élet! Miért lenne ez az idegenek esetében fordítva?!? <#banplz>

Sanyix
"BOINC lehet sose ér célt, de akkor is jobb mint üresjáratban hagyni azt a sok millió PC-t"

Miért? Nekem üresben(torrent, böngészés, zene) a procim 2,3 ghz helyett 1ghz-n megy 1,3v helyett 0,85v-n. 52 fok terhelésen, szobahõmérséklet anélkül, + csigatempóval járó hûtõ. Gondolom van egy kis fogyasztásbeli külömbség a 2 között... úgyhogy lehet hogy mégsem jobb az.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Magnetic
"az a kérdés hogy egyedül vagyunk-e
és ha kiderülne hogy nem? tudósok örülnének, de mit változtatna egy átlagember életén?
a politikának mi haszna lenne eltitkolni ezt a szigorúan tudományos tényt?"

Erre lásd #3-as hozzászólásom

"rádióhullámokon túl szerintetek mivel kommunikálhatnak az idegenek? úgyanis a fénynél semmit sem terjed gyorsabban"

Azért, mert mi igy tudjuk (jelen tudásunk szerint), az még nem jelenti azt, hogy nincs olyan kommunikációs forma ami gyorsabb a fénynél.
Régen azt mondták, hogy a föld lapos. Van aki azt mondja a fénynél nincs gyorsabb.

Most õszintén. El tudod képzelni, hogy egy olyan faj aki a csillagok közt utazik fényéveket megtéve, több évet vár egy-egy üzenetváltásra? Ezt nem gondolhatod komolyan.

immovable
<#eljen>
itt szerintem sokan tévhitben vannak
az értelmes élet megtalálása =/=> idegenek idejönnek lebírkózni minket

az a kérdés hogy egyedül vagyunk-e
és ha kiderülne hogy nem? tudósok örülnének, de mit változtatna egy átlagember életén?
a politikának mi haszna lenne eltitkolni ezt a szigorúan tudományos tényt?

túl sok összeesküvéselméletes filmet néztek

rádióhullámokon túl szerintetek mivel kommunikálhatnak az idegenek? úgyanis a fénynél semmit sem terjed gyorsabban

BOINC lehet sose ér célt, de akkor is jobb mint üresjáratban hagyni azt a sok millió PC-t

Az ekliptika figyelése jó ötlet, de a SETI-nek semmi értelme nincs. Soha semmit nem fognak találni.
Az idegenek vagy a rádiózásnál jóval fejletteb módon kommunikálnak amihez az embereknek köze nincs vagy automatizáltak a rendszereik / hajóik.

Lásd Mars. Itt van a szomszédban mégis automatizáltak a szondák, mert így sokkal hatékonyabban mûködnek mintha perceket kéne várni amig egy parancs odaér az eredmény még vissza, és ez csak a Mars.

Azt meg szerintem se reklámozná egy kormány se hogy idegeneket találtunk.
A sok vallást egycsapásra elsöpörné (ami persze egyáltalán nem lenne probléma, ideje lenne már kinõni ezt a gyerekbetegséget), az meg elég nevetséges hogy lenne aki el akarná pusztítani õket, köszönöviszonyban sincsenek az erõviszonyok.

Szerintem meg igen is titkolhatják, max nem örökre, de úgy látszik ez hosszabb elévülési idõt élvez mint más dolgok. #3 hsz-ben jól rávilágított Magnetic a dologra, csak képzeljük el mi lenne ha találkoznánk más fajokkal, akik máshogy néznek ki, más felfogással, más technikával, más társadalommal? Ez nem olyan mind amikor felfedezünk egy új állatfajt. Már a tengeri hódítókat is istenként tisztelték a benszülöttek, pedig akkora fejlettségbeli különbség nem is volt köztük. Én azon vagyok, ha egy vacak repülõgépet képesek 20-30 évig titkolni (a Blackbird-rõl tudom hogy igen), akkor egy ilyet miért ne? Hogy az AREA 51-et ne is említsem. Bár sok a fake az UFO témában ezt tény, de szerintem ez arra van, hogy még jobban összemossák az egészet, elrejtve a valós információkat.

ezen kár vitázni, erre csak becslések vannak
Sajnos egyik rendszer sem mûködik. A leggyenébb láncszem az emberi önzés. A legjobb államforma a diktatorizmus lenne, ha csak igaz és jó vezetõk lennének. De mivel ez nem lehetséges, jobb a demokrácia.
bocs, egyre gondoltunk, csak most kezdtem visszaolvasni...
valamit
Persze, sok, de ha felnézel az égre, a Tejút még mindig csak egy keskeny sáv a teljes égboltot tekintve, és az a 200 milliárd csillag az ha kilépsz a Galaxisból, akkor a további galaxisokban is ott van és galaxis is milliárdszám akad.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

megint abból indulnak ki, hogy hozzánk hasonló gondolkodásmóduak vannak odakint.
mi van, ha teljesen más technológiával õk pont a nappályára merõlegesen vizsgálódnak.
ennek az elméletnek a használhatóságára úgy van csak 50%, hogy vagy bejön, vagy nem...
valamit
Nehogy azt hidd. Ha odakint találnánk egy értelemes fajt, akivel rádióhullámon tudnánk csevegni, az nagyon megnyomán az ûrutazás fejlesztését.